Moderatorius: signs

Parašėnemoku
Lota rašė:Amerikej, apie 50 seimu, kuriu vaikams buvo paskirtas cipralexas ( kai kurie nusizude, kitiems prasidejo haliunkes) padave i teisma cipralexo gamintojus, regis del nusleptos informacijos apie pasalinius poveikius. Baisus skandalas vaje ..vaje... :P

Anotacijose dažnai rašo, kad pradėjus vartoti AD gali padažnėti suicidinės mintys.
Mėgsta amerikiečiai teismus - viena moteriškė padavė į teismą kažkokių sausainiukų kompaniją, nes gamintojai neteisingai nurodė produkto kaloringumą, tad ji valgė jų labai daug siekdama numesti svorio.
ParašėKatinas
#225106 Lota, o tu skaitei kaip bobute amerikeje padave mikrobangu krosneliu gamintojus i teisma, nes jie intrukcijoje neparase, kad negalima deti kates i ja? O ji idejo ir kate nusprogo. ;coz
O cia istrauka is cipralex aprasymo
"Cipralex paprastai nėra skiriamas vaikams ir jaunesniems kaip 18 metų paaugliams. Taip pat turėtumėte žinoti, kad jaunesniems nei 18 metų pacientams, vartojantiems šios klasės medikamentų, padidėja šalutinio poveikio, pavyzdžiui, bandymo nusižudyti, galvojimo apie savižudybę ir priešiškumo (daugiausia agresijos, opozicinio neklusnumo ir pykčio) apraiškų tikimybė. Nepaisant to, gydytojas gali skirti Cipralex jaunesniems kaip 18 metų pacientams, jeigu, jo manymu, tai yra jiems tinkamiausias gydymas. Jeigu gydytojas skyrė Cipralex jaunesniam nei 18 metų pacientui ir Jūs pageidaujate tai išsamiau aptarti, dar kartą kreipkitės į gydytoją. Būtinai pasakykite gydytojui, jei jaunesniems nei 18 metų pacientams, vartojantiems Cipralex, pasireiškė ar pasunkėjo bent vienas iš pirmiau išvardytų simptomų. Taip pat šiuo metu dar nėra pateikta ilgalaikio saugumo duomenų apie Cipralex poveikį šios amžiaus grupės pacientų augimui, brendimui ir jų pažinimo bei elgsenos vystymuisi. "
:king
Vartotojo avataras
Parašė pykcius
#225757 Sveiki, pasidalinsiu savo patirtim su Cipralex. Vartoju beveik 3 menesiai. Man atsitiko taip, kaip ir girdejau apie SSRI - jie kaip narkotikai, organizmas prie ju pripranta ir jie nebeveikia, reikia didinti dozes. As vartojau 10mg iki dabar. Planuoju didinti doze. Jau po menesio su virs nuo pradzios norejau nutraukt sio vaisto vartojima, nes man pasirode vienintelis jo efektas - tai tik prastai stovintis by**s ir nulinis seksualinis potraukis. Bet vartojau toliau su viltim, kad atsiras ir geresniu efektu. Taigi, dabar galiu pasakyti, kad su lovos reikalais vel viskas labai gerai, taciau pastebejau, kad pasidariau agresyvus kaip anksciau ir t.t. Man tas vaistas padejo tiesiog islikti kantresniam tam tikrose aplinkybese, praleisti tam tikrus dalykus pro akis, nekreipti demesio i neigiamus dalykus ir daugiau galvoti apie teigiamus. Isvale galva nuo nereikalingu minciu. Nuotaikos labai nekele, bet ji ir nebuvo bloga, dazniausiai neutrali. Neverkiau visa ta laika kol naudojau. Buvo dingusi nemiga ir nebesapnuodavau kosmaru - tiesiog galva budavo tustesne ir buvau labiau atsiputes. Dabar visa tai dingo, nors ir susitvarke lovos reikalai. Is to darau isvada, kad vaistas tikrai veikia, nors ir ne taip stipriai kaip as tikejausi, bet dabar organizmas tikriausiai prie jo priprato. Planuoju arba pereiti prie 20mg, arba nutraukti visai jo vartojima, nes siuo metu nera lengva mano finansine padetis. Tai tiek siam kartui :)
Vartotojo avataras
Parašė Mona
#225764 Nėra jie kaip narkotikai, ir tavo organizmas nepriprato, tiesiog dar nepasveikai, todėl didins dozę, kai pagerės, vėl sumažins. Aš esu gėrus Seroxat, jie irgi iš SSRI, tai iš pradžių gėriau nemažą dozę, paskui kai pasijaučiau gerai, minimalią, ir jos pilnai užteko.
Bet mane kuo toliau, tuo labiau stebina kai kurie čia rašantys. Žmonės, antidepresantai neišspręs visų jūsų asmenybės problemų. Kad ir kaip sunku, teks ir patiems bent pirštelį pajudint.
Vartotojo avataras
Parašė neko-chan
#225787 man dar siandien gydytoja pasake (kai papasakojau apie persivalgyo priepuolius), kad escitalopranam nedidina apetito :dance
ParašėKatastrofa
#227255 Cipraleksas tikrai nedidina apetito. Galiu pasakyti, kad tai iš tiesų geras antidepresantas, nes jis man sureguliavo nuotaikas, na, aš ir geriu didesnėm dozėm jį, bet man padeda. Jokių šalutinių poveikių, nieko :)
Vartotojo avataras
Parašė amika
#229505 Mano kaimynė cipralex geria jau 5 metai iš eilės. Kai bandė nutraukt - pablogėjo, praktiškai grįžo į buvusią baisią būseną. Dabar vėl geria ir jaučias geriau, bet geria tik po 10 mg.
Parašėkakadu23
#232508 Man tas tas pats buvo. Teko vėl gerti

#232527 As kai geriau Cipralex 10 mg tai jauciausi siaip sau, bet kai pradejau gert po 20 mg tai zymiai geriau!
Vartotojo avataras
Parašė Ramsius
#234763 Aš gėriau po 10 mg, vakar gyd patarė padidinti, po 15 pamėginti.....
Vartotojo avataras
Parašė Ramsius
Katastrofa rašė:Cipraleksas tikrai nedidina apetito. Galiu pasakyti, kad tai iš tiesų geras antidepresantas, nes jis man sureguliavo nuotaikas, na, aš ir geriu didesnėm dozėm jį, bet man padeda. Jokių šalutinių poveikių, nieko :)

Nu jo, manoji vakar irgi nustebo kai pasakiau, kad nuo Seroxato apetitas dingo, o kai pakeiciua escitalopramu pradejau noreti esti.....Sako taip neturetu buti...
Vartotojo avataras
Parašė nnijole
#234946 Kai vartojau pirma karta tai jis man muse apetita.o si kart didina ir dar kaip!
Vartotojo avataras
Parašė Lestatas
#236085 Ką gi... prirašė šito. Dabar bus matyti ar gerai sureguliuos nuotaikas ir ar nustosiu nerimauti ir liūdėti.
Vartotojo avataras
Parašė Kandis
#237423 Ar vartojant si antidepresanta nepadidejo jum apetitas? Ir ar nera rizika apaugt lasiniais?
Vartotojo avataras
Parašė Lestatas
#237429 Man kaip tik sumažėjo apetitas. :dream: Nuo rispolept buvo padidėjęs tai kai pradėjau vartot cipralex- sumažėjo. Tai ir nustebino.