Moderatorius: mango

Vartotojo avataras
Parašė niktė
#251486 na, bent pabandyt tai tikrai verta, nesigaus, tai nesigaus =)
Vartotojo avataras
Parašė niktė
#251639 tikrai siūlau bent pabandyti, tai išties nuostabi veikla, ir nereikalaujanti daug laiko, daug pastangų, ar tuo labiau - daug pinigų.... =)
Vartotojo avataras
Parašė niktė
#255501 HEY!!! =)
pats metas imtis naujo bonsai medelių sezono. Kas su manimi? Negi nėra norinčių?...... =)
Vartotojo avataras
Parašė niktė
#255762 ei?... Negi niekas nenori?... Nes pats metas :)
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#255778 gal gali foto imest ar nuoroda kaip tai daroma? Man tai atrodo baisiai sudetinga kazkaip
Vartotojo avataras
Parašė niktė
#255790 jei nuspręsi imtis, tai nėra sunku :) nuorodas kitoj žinutėj įkelsiu, o dabar galiu tiesiog trumpai nupasakot:

Jei medelį (pradžiai nesirink kokios pušies, nes su jomis sudėtinga, pirmiems pasibandymams puikiai tiks klevukas ar juodalknis(skroblas), taip pat beržas) žadi augint lauke:
1.Susirandi gamtoje (pievoje, dar kur nors, nesvarbu kur) užskurdusį, sužalotą (tik be puvinio!), deformuotą medelį ar kelis medelius ir išsikasi (dabar pats tinkamiausias metas, paskui bus jau vėloka). Įsodini į bile kokį vazonėlį, tik labai SVARBU: jo dugne turi būt didokos ar daugokai skylių vandens pertekliui nutekėti. Žemė išsikastam medeliui neturėtų būt sunki (ne molis), gana derlinga, pralaidi vandeniui (aš imu juodžemį ir jį šiek tiek maišau su smėliu (jo reikia labai nedaug) bei degto molio granulėm (jų įsigysi paprastoj parduotuvėj, kur daržo, gėlių skyrius, jų maišelis kažkur tik 2-4 lt kainuoja, nebrangu). Visą šitą mišinuką sumaišai. Dar kas svarbu: vazonėlį šaknys negali užsilenkti, jei jos per ilgos - patrumpink. Nesistenk nuo šaknų nupurtyt daug žemių - tik tiek, kiek būtina, kad labai šaknų sistemos nepažeistum. Ir pasodinus gerai vandeniu paliek.
Štai ir turi savo medelį (čia pradžiai tiek, po to toliau galėsiu papasakot, paskui jau prasideda pats įdomumas)
=)

O jei nori medelį visada augint ir laikyt tik namuose, tuomet mūsų klimato medžiai, kurie auga miškuose, tau netiks:

1. Tuomet rinkis tokius medelius kaip: citrina, apelsinmedis, lauro medis, granato medis ir pan., t.y.: šiltųjų kraštų augalai :)
2. Be to, gali pati išsidaiginti iš sėklų (tai tikras džiaugsmas, kai matai augant daigelį, labai smagu, pati esu išsidaiginus granatmedį, citrinas, apelsino sėklas...) :)
3. Tai va, visų pirma apsispręsk, kaip ir ko nori :)

Garantuoju, jog tai tikrai nepareikalaus daug tavo laisvalaikio ar pinigų, tikrai ne :) O džiaugsmas ir atgaiva sielai - didžiulė, patikėk
=)

Pati jau turiu šiek tiek patirties, o ir pagooglink, internete daug info yra, tad tikrai su džiausgmu padėsiu ir tau patarsiu, pasidalinsiu sava patirtimi, pamokysiu subtilybių :)

Tikiuosi, savo šita rašliavone neatbaidžiau tavęs, tai tikrai nėra sudėtinga, tai be galo įdomi veikla :jap
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#255805 as namie geliu menesiais nelaistau, bonsas man per krutai :achtung reiks kaime paisdairyt medelio kokio
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#255818 Man reikia gatavo.
Vartotojo avataras
Parašė niktė
Spindulelis rašė:Man reikia gatavo.

Tai Spindulėli, būna pirkt, tik patariu atidžiai apžiūrėti kurį pirksi, kad sveikas būtų, neretai jų šaknys būna silpnos ar pažeistos.
Vartotojo avataras
Parašė niktė
Virtual rašė:as namie geliu menesiais nelaistau, bonsas man per krutai :achtung reiks kaime paisdairyt medelio kokio

Šaunu! =) lauksiu naujienų!
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#255919 Oho ,bonsai idomu,nezinojau ,kad is savu medeliu galima uzsiauginti.Man parduotuvej grazus bonsai ir patinka.Idomi cia jusu tema apie bonsus.
Vartotojo avataras
Parašė niktė
maingirdas rašė:Oho ,bonsai idomu,nezinojau ,kad is savu medeliu galima uzsiauginti.Man parduotuvej grazus bonsai ir patinka.Idomi cia jusu tema apie bonsus.

Taip, maingirdai, galima suformuot ir iš mūsų kraštų medelių, laisvai =)
Parduotuvėj gražus, bet patikėk, tuos, kuriuos pats užsiaugini, įdedi daug meilės ir rūpesčio daug daugiau mielesni ir suteikia daug džiaugsmo :)
Vartotojo avataras
Parašė niktė
#256300 na, Virtual, ar ieškojai ir radai kokį medelį?.. =)
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#256308 neieskojau bulves sodinom ne iki medelio :achtung o po 2 savaiciu jau velu bus?
Vartotojo avataras
Parašė niktė
Virtual rašė:neieskojau bulves sodinom ne iki medelio :achtung o po 2 savaiciu jau velu bus?

Na dar ne :) bandyk, lauksiu žinių, kai jau turėsi :) p.s.: formawimui lb tinka skroblai (pagooglink, kaip jie atrodo jei nežinai) jie gan greit auga, lengvai prigyja persodinus, nesibijo genėjimo, wielavimo. Pati 5 skroblus auginu, nė kiek nenusivyliau. Na, bet jei tokių nerasi, rinkis bet kurį lapuotį, tik ne ąžuolą (lb lėtai auga) ir ne klevą, nes neįgudusiam ėmus vieluot, šakos nukenčia, trapios gana ;(
Tai ką, lauksiu žinių, jei kas dar neaišku ar ką-drąsiai man čia ar į pm rašyk, su džiaugsmu padėsiu, patarsiu kuo galėsiu =)

Pasiūlymas galioja visiems =)