Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
dziun rašė:oi suklydau mano diagnoze F 32.1 .
Mano diagnoze,bet as niekur negulejau ir taip ziauriai nesijauciu. As geriu Cymbalta,Ketipinor 25 mg ir lexo.Cia diagnoze : vid.sunkumo depresija.Jie turbut panasias visiems raso ,kad butu kompensuojami vaistai.
Parašė All_Of_It
#254126 cia stebuklas o nevaistai..dabar guliu ligoninei juos duoda. tik idomu ar nuo ju nebuna priklausomybes nes as nuo ku taip gerai jauciausi jau po pirmos tabletes . lengva bus nutraukt ?
Vartotojo avataras
Parašė Mints
All_Of_It rašė:cia stebuklas o nevaistai..dabar guliu ligoninei juos duoda. tik idomu ar nuo ju nebuna priklausomybes nes as nuo ku taip gerai jauciausi jau po pirmos tabletes . lengva bus nutraukt ?

Cia lengviausiai nutraukiamas antidepresantas. Jokios fizines neprikausomybes, gali buti tik psichologine, bet ja galima iveikti "israsius" sau kokiu nors vitaminu, kuriuos gertum kas diena. Realiai galima net ir staigiai nutraukineti ir nebus nieko, bet as vis gi del atsargumo mazinau pamazu menesio begyje. Keleta savaiciu geriau po 2 tab o paskui keleta po 1 tab i diena. Po to dar kuri laika po i tab kas antra diena, bet jau tada uzsimirsau ir visai nustojau, nors buvo der kazkiek like.

Net nesakyciau kad tai antidepresantas, sis neslopina depresiijos, jis ja pakeicia kitais pojuciais. Tiems, kam tinka - tai nerealiai geras ir labai padedantis vaistas. Mano patirtis tokia kad kai depresuoji - nualinama nervu sistema ir zmogu slegia ne pati depresija (liudesys, nerimas ir nelinksmos mintys yra trumpalaikes ir labai naturalios net ir sveikiems zmonems) bet psichiskai ar nerviskai silpnesniam zmogui tai sunku nes isdeginamas serotoninas ir nebera tu teigiamu emociju, nes realiai paemus net ir sunkiom dienom zmogui yra ir turi but kuo dziaugtis. Taigi Coaxilis tarsi atidaro kanalus praeiti toms teigiamoms laimes emocijoms. Man jis atnaujina nervu sistema. 3 menesius pageres dabar jauciuosi tarsi aplamai nesirges.
Vartotojo avataras
Parašė Mints
#254206 Bet kaip visad, pridursiu: per daug nepasikliaukite mano ir kitu nuomone apie vaistus. Jusu gydytojas be abejo turi daugiau ziniu ir kada koki vaista pritaykyti.
Parašė Baran
#260177 silpniausias vaistas nieko nepadeda kaip placebo skaityk
Parašė Svenska
#264804 Ar šis vaistas kam nors padėjo nuo panikos atakų? Žinau, kad dėl jo vartojimo man reikėtų tartis su gydytoju, bet jis dabar atostogauja ir negaliu pas jį nueiti. Kadangi dabar geriu remeroną, kuris man duoda poveikį tik miegui, galvoju nuėjus tartis dėl kitų vaistų. Bet citalopramas ir zoloftas man tokius pašalinius poveikius davė, kad net nenoriu prisimint..
Vartotojo avataras
Parašė Mints
#264835 Nemanau kad jis padeda nuo PA.
Parašė Baran
#264836 nuo pa jis nepadeda jis tik depresijai , kad pa nuimt geriausiai tinka SSRI antidepresantai
Parašė Svenska
Baran rašė:nuo pa jis nepadeda jis tik depresijai , kad pa nuimt geriausiai tinka SSRI antidepresantai

O man nuo SSRI buvo taip bloga, kad į gatvę negalėjau išeit. Matyt teks kapanotis kažkaip kitaip..
Parašė Baran
#265198 tada belieka psichoterapija jeigu pades nes pa geriausia gydyti ssri grupes vaistais pvz venlafaksinas ir cymbalta netinka panikos atakoms gydyti nerima isdidina o prie nerimo slepiasi ir panikos atakos reikia tokiu AD kurie nuramintu
Parašė Svenska
#265471 Labai ačiū už atsakymus
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
Mints rašė:Su diagnoze F 32.1 jau ~pusmeti vartoju Coaxil. Gal kas turejot patirties?.. nes nesuprantu padeda man jis ar aplamai nedaro poveikio. Kaip suprantu tai gana lengvas vaistas.
cia turbut lengviausia diagnoze ir mano tokia pat.
Vartotojo avataras
Parašė Mints
#265500 Tiesa sakant cia diagnoze su kuria galima israsinet kompensuojamus vaistus. Kitaip butu visai kita irasyta, pati gydytoja pasake. Beje ir daznai tauip buna su tom dizgnozem.

Bet cia tema ne apie tai o apie Coaxil, tai labai neugrybaukim i pievas.
Vartotojo avataras
Parašė Ciaba
#266772 Rusiją užtvindė nauja narkomanijos banga, farmacininkams nešanti milžiniškus pelnus. Naujas narkotikas – koaksilis (coaxil), parduodamas vaistinėse be recepto, populiarumu prilygstantis heroinui ir šiurpinantis medikus savo pasekmėmis. Į ligonines plūsta gangrenos pūdomi narkomanai, kuriuos medikai diagnozuoja vienu klausimu: “leidaisi koaksilį?” Narkomanai atsako teigiamai ir medikai imasi pjūklų, amputuoja pirštus, rankas ir kojas.

Bet iki Lietuvos ši gangrenų epidemija dar neatėjo, nors vaistas ir pas mus reklamuojamas. Preparatas platinamas įvairiais pavadinimais – tai ir koaksilis (coaxil), ir tianeptinas (tianeptine, tianeptinum), ir stablonas (stablon). Rusijos vaistinėse šis vaistukas pardavinėjamas išsyk su paruoštais švirkštais – jį perka beveik vieni narkomanai. Prieš porą metų žurnalistinis tyrimas Maskvoje parodė, kad šitaip koaksiliu prekiauja visos naktimis dirbančios vaistinės. Bet Lietuvoje to dar nėra. Lietuvoje šis vaistas dar nekelia pavojų.

Gydytoja Nijolė Bučelytė portale Medicine.lt apibūdina koaksilį nelyg stebuklą, kurį šeimos gydytojai turėtų skirti kam papuola: “Coaxil galėtų atrasti dar platesnį taikymą tiek gydytojų psichiatrų, tiek šeimos gydytojų praktikoje. Dar pernelyg mažai atsižvelgiame į Coaxil neuroprotekcinį poveikį, poveikį nerimui, potraukio alkoholiui mažinimo poveikį. Tikėkimės, kad, didėjant praktinei patirčiai ir gausėjant tyrimų, Coaxil daugeliu atvejų taps pirmiausia pasirenkamu vaistu”

Tame pačiame portale tianeptiną giria ir gydytojas Jurgis Šurkus: “Jis beveik neturi šalutinių poveikių, būdingų kitiems antidepresantams, tokių kaip slopinimas ar miego sutrikdymas, anticholinerginio poveikio, nesukelia seksualinės disfunkcijos, neturi neigiamos įtakos širdies ir kraujagyslių sistemai. <…> Palyginamųjų tyrimų su kitais tradiciniais antidepresantais metu tianeptinas išsiskyrė kaip gerai toleruojamas ir turintis tik keletą nesunkių nepageidaujamų poveikių. <…> Tai saugus, mažai toksiškas medikamentas, net ir suvartojus dideles jo dozes”

Pagyros – pagyromis, tačiau savanoriškų tianeptino vartotojų istorijos – šiurpina. Dar prieš dešimtį metų tai buvo vienas iš populiariausių preparatų, skiriamų narkomanams ir alkoholikams Rusijos narkodispanseriuose – medikai manė, kad šis vaistas nesukelia pripratimo, tuo pat metu sumažindamas potraukį įvairiems svaigalams, padeda net “širkės” mėgėjams. Kaip paaiškėjo, pripratimas koaksiliui išsivysto gilesnis, nei heroinui, o pasekmės – tragiškos. Didelės tianeptino dozės sukelia kraujagyslių spazmus, o sutrikus kraujotakai, prasideda gangrenos. Narkomanai valgo tianeptino tabletes saujomis, leidžiasi jį į veną, patiria euforiją ir net nepajunta, kaip virsta vaikščiojančiais lavonais – tikrais zombiais, nuo kurių krenta supuvusios mėsos gabalai.

Taip, dozės, kurias vartoja narkomanai – kelis kartus didesnės, nei įprastos terapinės. Kaip suprantu, tai tos dozės, kurios yra “mažai toksiškos”. Žemiau – filmukas su tur būt “mažai toksiškas” dozes suvartojusiu narkomanu. Iš anksto įspėju, nežiūrėkite jo, jei nesate geležinių nervų žmogus. Bet jei nervai stiprūs – peržvelkite iki galo, pamatysite tai, ką apie narkomaniją turi žinoti kiekvienas. Tai yra koaksilio realybė.

Taip, suprantu, kad ši filmuota medžiaga – šiurpi, kaip baisiausias košmaras. Bet filmukas – ne išskirtinis: pagal vaisto pavadinimą galima atrasti daugybę panašių kitų – su supuvusiomis kojomis, rankomis, mėsomis, krentančiomis nuo kaulų, didžiulėmis išpuvusiomis skylėmis gyvų žmonių kūnuose. Tai narkomanų dalia – mirti nuo narkotikų. Bet jei anksčiau apie puvimą dažniau buvo kalbama perkeltine prasme, dabar tai tapo realybe, kraupinančia net patyrusius medikus. Ir dar baisiau yra tai, kad kai kurie koaksilio mėgėjai prie šio narkotiko priprato begydomi nuo kitų narkomanijos rūšių, alkoholizmo ar netgi paprasčiausios depresijos. Dar 2000-aisiais koaksilis Rusijoje buvo naujovė, bet jau 2006 jis tapo pardavimų rekordininku – šio preparato parduota daugiausiai iš visų psichotropinių vaistų. Ir nuo to laiko koaksilio pardavimai tik augo.

Tianeptinas veikia gliutamato receptorius smegenyse, sukeldamas nuskausminimą, apsvaigimą, euforiją, o nustojusiems jį vartoti – nepakeliamus skausmus, abstinencijos sindromą, kurio nenumalšina netgi heroinas. Taip, šis vaistas, siūlomas net šeimos gydytojams – stipresnis narkotikas už heroiną. Narkotikas, kurio vartotojai supūna nuo gangrenos.

Narkotikas, veikiantis gliutamato receptorius. Taip, pasirodo, visiems žinomas natrio gliutamatas – tai medžiaga, kuri veikia tuos pačius receptorius, kaip ir koaksilis arba tianeptinas. Paklausiau žinomo anesteziologo Ryčio L. apie tianeptiną ir gliutamatą. Rytis išmano viską apie vaistus, veikiančius psichiką. Tai jo profesija. Jis dirbo ir su narkomanais, o pavadinimais ir medicininiais terminais švaistosi taip, kad man tenka tikrintis žodynuose. Iš pokalbio paaiškėja, kad šis “mažai toksiškas” vaistas pakankamai išskirtinis.

Tai vienas iš triciklių antidepresantų – tokie junginiai neretai vartojami lėtiniams skausmams malšinti. Tianeptinas pasižymi gan ryškiu opioidiniu poveikiu, kitaip tariant, veikia panašiai, kaip morfijus ar heroinas. Akivaizdu, kad tokie vaistai pagerins nuotaiką, padės nuo depresijos – juk jie sukelia euforiją. Mažomis dozėmis – mažą, veik nepastebimą, didelėmis dozėmis – didelę. Vaistu besisvaiginantys narkomanai net nepajunta, kaip pradeda pūti – nuskausminimas puikus, žmogus pūva, yra , krenta gabalais, o jaučia nebent kažkokius nepatogumus.

Koaksilis veikia gliutamato receptorius – tai reiškia, kad jo poveikis – kažkuo panašus į maisto priedo E621, dar vadinamo natrio gliutamatu. Perklausiau Ryčio, kaip ten su tais gliutamatiniais receptoriais – jei vaistas veikia per juos, tai kaip veikia gliutamatas, negi taip pat? Atsakymas lyg ir vienareikšmis: gliutamatai – tai tiesiog amino rūgštys, nekenksmingos, net didelėmis dozėmis mažai toksiškos, negalinčios sukelti euforijos.

Mažai toksiškos… Aš jau girdėjau panašią frazę. Tiksliau, skaičiau tuose teigiamuose koaksilio aprašymuose. Google paieškoje įvedu frazę “glutamate spasm” ir gaunu 248 tūkstančius rezultatų. Įvedu ten pat frazę “glutamate euphoric effects” ir gaunu 189 tūkstančius rezultatų.

Taip, aš tik neišmanantis blogeris, kartais domiuosi visokiais kvailais dalykais. Aš neturiu kompetencijos, kuri leistų spręsti apie koaksilio ar gliutamato kenksmingumą, aš sprendžiu tik pagal tai, ką perskaitau ar išgirstu iš kitų. O gydytojai turi pačių įvairiausių nuomonių. Bet aš tikiu, kad gliutamatas nekenkia ir negali sukelti euforijos netgi didelėmis dozėmis. Tai tik išsigalvojimai, o aš tikiu gydytojais. O kuo daugiau tikėt?

Jau parašęs straipsnį, daviau jį paskaityti mane konsultavusiam Ryčiui L. Jis nepaneigė to, ką rašiau apie koaksilį, tačiau pareikalavo, kad neskelbčiau jo pavardės.
Šaltinis:

http://rokiskis.popo.lt/tag/coaxil/
Vartotojo avataras
Parašė Mints
#266781 Tiesa sakant straipsniai apie koaksilio narkomanija rusijoje buvo man didelis stabdis kai emiau gerti siuos vaistus, buvau labai prisigasdines. Daug ieskojau info apie ta vaista, bet ka radau neigiamo tai tik apie rusija, nes ten jie padare klaida ir eme vaista pardavineti be recepto. Dabar jau taip nera, bet mones pirkdavo ir sutrine visa poka tableciu tirpindavojas vandeny ir leisdavosi i vena. Tokiais kiekiais poveikis kaip narkotiko. O jus pabandytumet savo kitu antidepu arba bromazrepamo suvalgyt arba susisvirksti visa pakuote istirpinta vandeny. Ne tai kad stoga nurautu, bet dar ir kanopas pakratyt ko gero pasisektu.

Kiek skaiciau uzsienio forumuose ir straipsnius spaudoje, kadangi vaistas gana brangus jei perkibe kompensacijos, receptinis o JAV dar nepraejes FDA patvirtinimo, jis ten net neparduodamas bet zmones sugeba ji siustis is Europos pusiau legaliai ir kai kas juo gydosi nuo nerimo ir kritusios nuotaikos simptomu. Europoje, apart Rusijos kazkokiu stebuklu ar narkomanijos siuo vaistu nera. Tikrai ne taip jis baisus kaip benzodiazepinai (xanax, lexotanil ir kiti) kuriuos lengva ranka israso net bendros praktikos gydytojai ir zmones uzseda ant ji metams, o paskui kai reikia nutraukt tai prasideda tikros narkomaniskos lomkes.

Coaxil vartojau keleta metu bet ne istisai o etapais po pusmeti ir galiu pasakyti kad man jo poveikis labai svelnus, siek tik lengvai pakelia nuotaika, bet ir tai trumpam, be euforijos, jokiu salutiniu poveikiu ar noro didinti doze nepastebejau o po pusmecio vartojimo jis man aplamai kaip placebo tampa tai ir nutraukdavau. Nutraukimas nuo normalios dozes labaipaprastas. Be jokiu blogu savijautu. Pamazini nuo 3 iki 1 tabletes, pageri kuri laika ir nutrauki aplamai.