Moderatorius: signs

Parašėnemoku
As Galiu rašė:Sveiki visi,kaip atsiliepimai apie siuos vaistus?ar yra vartojanciu?ar padeda? :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Madame
Gabe rašė:Sveiki,geriu antidepresantus Elontril 150mg dvi savaites, šalutinių poveikių nėra, bet poveikio tokio lyg ir nejaučiu, ar gal čia normalu kad antidepresantai veikt pradeda tik po mėnėsio kokio?kaip jums su šiais antidepresantais buvo, ar padėjo jums jie?:)

Apskritai antidepresantų veikimas pradeda jausti tik po poros savaičių, informaciniame lapelyje taip parašyta ir mano psichiatras man tą patį sakė :)
Parašė Procella
Lollypop rašė:Pradejau pries kokia savaite gerti si vaista, iskart 300mg. Sergu bulimija, o bupropionas kiek zinau mazina apetita, ziuresiu gal pades... Kas naudojat nepastebejot, kad maziau valgyt norisi? neisivaizduoju ka daryt, visai protas maisosi... :verkiu

Man tai keista, kad jį išrašė sergant bulimija, nes juk visur pažymėta, kad negalima jo skirti esant ar buvus valgymo sutrikimams... Mane nuo bulimijos/ depresijos gydė sertalinu apie 10mėn, o paskui jis man pradėjo nebetikti, nes amžinai miegodavau ir neturėjau jokių interesų(nors šiaip jis mane super sutvarkė), tai tada sėdau ant efexoro 1,5, kuris supah vaistas buvo- ir energija, ir nuotaika, ir koncentracija, kol šią vasarą nepradėjau daug daug daug gerti ir žolės rūkyt. Ir tada 'sėkmingas' bulimijos/depresijos, netgi kai kada vos ne psichozinių būsenų atkrytis. Padidinau iki 150 mg, bet nieko... Dabar mažinu ir bandau pereiti ant cipralexo, kuriuo veikimu abejoju. Amžiais pikta, vakarais nerealiai nerimastinga, motyvacijos 0, vos iš lovos išliaužiu. Ir ėdimas žinoma. Jokio seksualinio intereso. Norėčiau daktarės prašyt šitų ale bijau.
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#255235 O kaip tie traukuliai atrodo? Kaip epilepsijos priepuolio metu? Ar cia nakti raumenys trukcioja?
Pradejau vartoti siuos vaistus, tai jauciuosi kaip koks pitbulis su uzsirakinusiu zandikauliu :D ten tie raumenys kazkaip labai isitempe, nemalonu labai.
Na tikiuosi kitokiu pasaliniu nesulauksiu.
Parašė C'est la folie
#265521 Geriu šitą pusantro mėnesio kartu su kventiapinu (šitas iš esmės dėl miego). Pirmas porą savaičių gėriau 150mg, viskas buvo gerai kol nepradėjau dergtis su miegu t.y. per parą miegot vos po kelias h. Tada gal kokią savaitę žiauriai sukosi galva, atrodydavo, kad bet kada galiu išsikirsti. Gydytoja padidino dozę iki 300mg, gal savaitėlę kitą viskas ėjosi kaip per sviestą, tikrai buvo laaabai gerai. Dabar vėl prastėja, žadu prašyt, kad dar didintų dozę. Iš esmės vaistas labai geras, palyginus su kitais vartotais vaistais, tai su šiuo galvoje minimaliai visokių nesąmonių, pastebėjau, kad geresnė savijauta tada kai daug išmiegu, taip minimum 8h. Energijos duoda šiek tiek, libido padidėjimo nejaučiu, apetito nepaveikė, rūkymo irgi beveik nepaveikė. Tik va agresija ir impulsyvumas yra baisūs dalykai su šiom tablečiukėm. Vartodamas šį vaistą jau spėjau įsivelt į porą muštynių, jei draugai nebūtų manęs sulaikę tai būčiau tikrai susilaukęs akistatos su teisėsauga, tai ryškiausias pastebėjimas, nes šiaip smurtas man visiškai nebūdingas. Jei kas nors nepatinka apima siaubingas įtūžis, norisi duoti į snukį. Tarkim vėlai vakare klaidžiojant tuščiom miesto gatvėm taip ir norisi sutikti kokį "sportišką" jaunuolį, kad šis užkabintų ir galėčiau tą sudaužyt.
Parašė burial
C'est la folie rašė:Geriu šitą pusantro mėnesio kartu su kventiapinu (šitas iš esmės dėl miego). Pirmas porą savaičių gėriau 150mg, viskas buvo gerai kol nepradėjau dergtis su miegu t.y. per parą miegot vos po kelias h. Tada gal kokią savaitę žiauriai sukosi galva, atrodydavo, kad bet kada galiu išsikirsti. Gydytoja padidino dozę iki 300mg, gal savaitėlę kitą viskas ėjosi kaip per sviestą, tikrai buvo laaabai gerai. Dabar vėl prastėja, žadu prašyt, kad dar didintų dozę. Iš esmės vaistas labai geras, palyginus su kitais vartotais vaistais, tai su šiuo galvoje minimaliai visokių nesąmonių, pastebėjau, kad geresnė savijauta tada kai daug išmiegu, taip minimum 8h. Energijos duoda šiek tiek, libido padidėjimo nejaučiu, apetito nepaveikė, rūkymo irgi beveik nepaveikė. Tik va agresija ir impulsyvumas yra baisūs dalykai su šiom tablečiukėm. Vartodamas šį vaistą jau spėjau įsivelt į porą muštynių, jei draugai nebūtų manęs sulaikę tai būčiau tikrai susilaukęs akistatos su teisėsauga, tai ryškiausias pastebėjimas, nes šiaip smurtas man visiškai nebūdingas. Jei kas nors nepatinka apima siaubingas įtūžis, norisi duoti į snukį. Tarkim vėlai vakare klaidžiojant tuščiom miesto gatvėm taip ir norisi sutikti kokį "sportišką" jaunuolį, kad šis užkabintų ir galėčiau tą sudaužyt.

Nedidink, didesne doze neduos jokio efekto sitam vaistui. Bupropionas siaip tinka bipoliniams, nes nelabai manija issaukia, bet jei vistiek tokie protrukiai buna, pasnekek del karbamazepino/depakino prijungimo, turetu nuimt tokius epizodus
Vartotojo avataras
Parašė Farewell
#277414 Man paskyrė šitą vaistą prieš du mėnesius ir aš daug geriau jaučiuos. Atrodo, kad tiek metų, kol geriu AD, buvau kažkokia užslopinta, negalėjau jaust normaliai. Dabar viskas pratrūko ir per daug emocijų turiu, verkšlenu dėl daug ko, nesvarbu gero ar blogo. Bet pirmą kartą po tiek laiko jaučiuosi žmogum. Tikiuos susitvarkyt su emocijom ir viskas bus labai gerai tada. Ai, ir dingo didelis, psichopatiškas pyktis. Labai palengvėjo. Jaučiuos tokia laisva :lakstau
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#279006 geriau 300. pritrukau nes atostogavo gydytojas, savaite kaip negeriu - laukiau abstinencijos - ogi nieko blogo :achtung

gersiu dabar kas antra diena 300, eksperimentas :achtung ale to 300 nebuna pardavime paskutiniu metu
Parašė bimbam123
#279393 Pakeitė seroxatą į šį vaistą. Po kiek laiko teigiamą poveikį pajautėt? :)
Parašė Nematoma
#280588 Aš, kai šį vaistą gėriau, poveikį pajutau kelių dienų laikotarpy. Atleido įtampos sukeltą galvos spaudimą.
Parašė bimbam123
#280616 Man jau 11 dienų kaip šį vaistą geriu, nelabai kas jaučiasi iš tikrųjų...
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#280753 Jis tai pat skiriamas metant rukyti ,kazkada netycia buvo pastebeta ,kad jis padeda siuo atveju , bet kiek tiesos ?...
Parašė bimbam123
#283648 Padidino dozę nuo 150mg iki 300mg. Su 150mg kokias 4-5 dienas buvo labai išdžiuvus burna o daugiau kaip ir normaliai viskas. Kolkas tik antra diena su 300mg, bet nemaloniai jaučiuosi. Pykina visą dieną praktiškai (ne taip kad purtytų ar ką, sugebu dirbt ir panašiai, bet sunku), va dabar lyg rankos patirpę, burna džiūva (tiesa, nebe taip stipriai kaip kad kai 150 pradėjau). Niekam taip nebuvę? Na aišku dar tik pora dienų, tikiuosi praeis.. :)
Parašė Violeta.
dangiska rašė:
-LaCrima- rašė:Klausimas, ar nuo Elontrilio niekam ausyse nespengia? baigiu nuprotėt, nes jau nusibodo tas cypimas ;(

Jei aš būčiau žinojusi iki ko mane prives šios tabletės!!! 9 mėn aš jas gėriau, jau treti metai prasidėjo,kai turiu tą ūžimą galvoje. Susitaikiau,kad tai visam gyvenimui...negana šio dalyko,elontrilis mane buvo "davedęs" iki visiško nervinio išsekimo, ko pasekoje išgėrus xanaxo tabletę-mane ištikdavo vegetacinės distonijos priepoliai. SIŪLAU LABAI GERAI PAGALVOTI PRIEŠ VARTOJANT ŠĮ VAISTĄ.
Vartotojo avataras
Parašė coma
#286848 as tai manau kad cia kaip kam su tuo vaistu.. as pusantros savaites geriu, tai man labai galva skauda kasdien ir labai daug verkti pradejau nei is sio nei is to... na, bet geriu toliau, laukiu, gal pageres po kiek laiko