Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#269286 jeigu dauguma zmoniu tiki i Dieva ,tai isgirsta . :angel
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#269288 Jei zmogus atvira sirdimi tiki, tai isgirsta. Nuo kitu tai nepriklauso.
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#269291 as nemoku taip tiketi atvira sirdimi ,bet esu tikintis.
Vartotojo avataras
Parašė EniGmO
#269295 jei netiki,..bet nori,..reik prasyt kad dievas ar kazkokios jegos atsiustu tau tikejima..tai tikrai veikia
ParašėŠiršė
#269340 O tu man paaiškink, kaip galima prašyti pagalbos iš aukštesniųjų jėgų, jei tu jomis netiki.
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#269341 as neesu fanatikas,bet tikintis i Dieva zmogus.
Vartotojo avataras
Parašė EniGmO
#269343 visi visada kazkuo tikim...nera taip kad gyventume aklai...reikia pagalbos meldziam kad ir i akmeny tiesiohg taip yra...ir nevarykit kad netikiu niekuo
netikintys ir negyvena
Vartotojo avataras
Parašė mumu
#269359 turėti pagrįstų lūkesčių ar tiesiog tikėtis, kad aplinkybės susiklostys palankiai, jų laukti ar apskaičiuoti tikrai ne tas pats, kas melsti į akmenį. Tai nėra tikėjimas religine prasme. O nereligingi, netikintys - gyvena, tikrai. Kartais gerai, kartais blogai, visai kaip ir tikintys.
Vartotojo avataras
Parašė EniGmO
#269365 na as tikinti...nos neesu nei krikscione nei dar kas...visada turejau tikejima tai ne religija...jis pas mane viduj..jis keicia ir mano elgesi..tai ne jezus..bet tai mano tikejimas,.savo susikurta sistema pasamoneje as apie tai kalbu
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#269370 Taip, taciau tai tikejimas. Nebutina tureti stereotipine tikejimo kelio krypti (religija). Svarbu, kai zmogus alsuoja tikejimu, kuris nekenkia aplinkiniams ir paciam zmogui.
Vartotojo avataras
Parašė EniGmO
#269374 labai nepatinka kai religija tapatina su tikejimu...
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
EniGmO rašė:labai nepatinka kai religija tapatina su tikejimu...

Cia tas pats kaip lekste tapatinti su maistu. Juk maista galima valgyti ne tik is lekstes...
Vartotojo avataras
Parašė mumu
#269383 na, jei ir tai yra tikėjimas, tai tada interpretuojant tikriausiai bet ką būtų galima pavadinti tikėjimu. Aš tikėjimu vadinu priklausymą, pritarimą kuriai nors religijai, su visais arba kai kuriais atributais. Paprasta - jei žmogus tiki į Dievą, vadinasi, jis tikintis. Jei jis sako, kad nebūtinai tiki į Dievą, bet į "kažką aukščiau", jis taip pat tikintis, tik atsargus, tokį tikėjimą manau esant "dėl visa ko pikto". Jei tas tikėjimas kažkuo kažkaip kažkas neapibrėžtas viduje, tai greičiausiai tai yra tiksliai sau neįvardintos vertybės, principai, asmenybės bruožai ar per patirtį suformuoti gynybos ar kitokie mechanizmai.

Kuo remiantis būtų galima pasakyti, kad Dievas išgirdo? Ar galima būtų garantuoti, kad to nebūtų įvykę TIESIOG? Arba, kad mūsų stiprus noras neįtakojo mūsų pačių elgesio, įvykių, sprendimų, kad tai neišvengiamai įvyktų?

Enigmo, tai paaiškink man, kas yra tikėjimas.

Paukšti, gyvenime neužtenka nekenkti :) Ir kaip tai, ką parašiau apie loginę veiksmų seką ar tikimybių teoriją galima pavadinti tikėjimu?
Vartotojo avataras
Parašė EniGmO
#269421 gal ir teisybe turbut itakota samone esamu religiju ,kuria kazkoki priklausanti viena pasirinkima kuriai nors vienai...bet pati as to neiskiriu,..nedarau blogo nesielgiu taip ir anaip vadinasi tai darau liepta kazkokiu nuostatu,kazkurios religijos...nu cia gal ir tiesa mumu,..bet nepatinka kai isskiria zmogu tu krikscionis,.tu ne..as esu laisvas tikintuysis..
ParašėŠiršė
#269457 O tai į ką tas laisvas tikintysis tiki?