Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#270155 Sakykit koks cia sventasis ? Gal sv.Antanas
Vartotojo avataras
Parašė mumu
#270798 maingirdai, kaip ir kada gyvenime tau yra padėję šventieji? Ar esi patenkintas, kaip sudėjo tavo gyvenimą šventieji ir likimas? Jei ne visai, kaip manai, kodėl?
ParašėKatastrofa
mumu rašė:maingirdai, kaip ir kada gyvenime tau yra padėję šventieji? Ar esi patenkintas, kaip sudėjo tavo gyvenimą šventieji ir likimas? Jei ne visai, kaip manai, kodėl?

Atsiprašau, kad kišuosi, bet mumu, čia yra TIKĖJIMO klausimas. Žmogus tiki, meldžiasi, eina į Bažnyčią, ir jis tiki tuo, kad šventieji jam padeda. O labiausiai padeda Dievas, žinoma, nes Jis išklauso mūsų maldas, prašymus. Šventieji yra tarsi tarpininkai, angelai, apaštalai. Jei Dievas taip sudėliojo Maingirdo arba mano likimą, vadinasi taip ir turėjo būti. Bet kaip ir sakiau, čia TIKĖJIMO klausimas.
Vartotojo avataras
Parašė Vitalija
#270930 Man irgi tas svetuju kultas kazkoks nesuprantamas. Juk jie buvo tokie pat zmones kaip visi, gyveno, mire. Cai kazkoks vos ne sudievinimas :bloga
Bet taip - cia asmeninis tikejimo reikalas.
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#270940 Cia i mumu klausima skirta man ,atsake Katastrofa.
Kada zmogui sunku gyventi jis tiki i aukstesneses jegas,ten randa stiprybe .Aisku gyvenimu patenkintas,nes galejo buti ir blogiau.Kazkas saugo ir padeda zmogui.Daugiau as tikiu Dievu .Man taip lengviau gyventi.I paskutini Jusu klausima nemoku atsakyti. Abejoniu visur iskyla .O likimas tai tikrai yra.
Vartotojo avataras
Parašė mumu
#270947 na šiaip aš ir siekiu išsiaiškinti, kas yra tikėjimas. Kol kas nesupratau, nes tai niekuo nepagrįsta. Nors... tai kaip saviįtaiga, įsitikinimas, kažkas tokio, kaip kad sakote, kad gyventi būtų lengviau.
Vartotojo avataras
Parašė Paukstis
#270950 mumu, jei siekiai tavo nuosirdus - tai gal pasiseks ir pajusi tikejima galia. O jei ieskai pagristu irodymu, nuvilsiu - nerasi.
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#270959 mumu ,cia gal ne tema ,bet kodel tiki iki i Dieva aukstuomene ,kuriai tikrai nieko netruksta.Cia mano pazistamas ,gerai gyvena ,turi kelis butus ir baznyciai aukoja dideles sumas pinigu.Sako ,todel ,kad man Dievas padeda.
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#270967 mumu, zmogui reikia ramscio. Todel tiki.
Buna gyvenime ivykiu, kuriuos istverti vienam, nesikreipiant i kazka is auksciau pagalbos yra be proto sunku (na pvz. kai tavo sunus iklimpsta i narkotikus)
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#270975 mumu,man pasidare idomu ir norejau Jusu paklausti ,o kai gyvenime nera vilties , ka Jus tada darote ?
ParašėKatastrofa
mumu rašė:na šiaip aš ir siekiu išsiaiškinti, kas yra tikėjimas. Kol kas nesupratau, nes tai niekuo nepagrįsta. Nors... tai kaip saviįtaiga, įsitikinimas, kažkas tokio, kaip kad sakote, kad gyventi būtų lengviau.

Kas yra tikėjimas? O tu juk ir nepagrįsi, tiesiog tiki arba netiki, tau tai duota arba ne. Arba tavo pasirinkimas. Kai man sunku - kreipiuosi į Dievą, kai džiaugiuosi, džiauguosi kartu su Juo :) Nebūna vien taip, kad kai sunku, tik tada žmogus ieško Dievo. Visokių situacijų gyvenime būna. Kaip ir visokių žmonių, tikinčių ir ne.
mumu, toks klausimas, o kaip manai, kuo netikintis staiga pradėjęs tikėti palengvina savo gyvenimą? Kalbu apie atsivertimą.
Parašėnemoku
intentions rašė:esu is tu, kurie nesekmes atveju grauzia save, kad va nepavyko, neidejau pastangu pakankamai, neatsiduriau reikiamoj vietoj reikiamu laiku ir t.t. tai kartais tikrai daug geriau sau pasakyti 'taip turejo buti' nei uzesti save iki depresijos del susiklosciusiu ne pagal plana ivykiu.

Del to pritariu. Taciau nepaisant to, kad likimu netikintys zmones (tiksliau sakant, turintys vidini kontroles lokusa) yra labiau linke save kaltinti del nesekmiu, vis delto kiek teko skaityti visokiu moksliniu straipsniu ir pan., turintieji isorini kontroles lokusa (t.y. Zmones, kurie mano, jog viskas priklauso nuo isoriniu aplinkybiu, o ne nuo ju paciu, i ta grupe ieina ir tikintieji likimu) dazniau serga depresija ir sunkiau nuo jos pasveiksta. Tad visgi tokia tavo savybe nera bloga.
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#271258 nemoku, chm, na, taip, pagalvojus, tikrai tiesos yra.
as cia ne i tema, o kur tu mokslinius straipsnius tokiom temom skaitai? :)
Parašėnemoku
#271261 Universitetai suteikia studentams prieiga prie duomenu baziu, kuriose tie straipsniai talpinami, tad dazniausiai ten ir skaitau.
Vartotojo avataras
Parašė mumu
#271629 Paukšti, nesiekiu pajusti tikėjimo, kuris niekuo nepagrįstas. Aš tikiu beveik neribotu žmogaus potencialu. Jokiu būdu ne likimu. Nemoku tiksliai pakomentavo sąryšį. Žmongus, manantis, kad nieko negali pakeisti, įtakoti, yra labai mažai motyvuotas. Kodėl išvis reiktų ką nors daryti, jei už tave iš anksto viskas nuspręsta?

Maingirdai, galvojate, pinigai padaro žmones protingesnius? Jie tiki iš baimės. Kaip ir visi kiti. Iš baimės likti vieni, iš baimės prarasti.

Dėl vilties ir tikėjimo, tai suprantu, ką turite omenyje. Tikėjimą, kad viskas bus gerai, savaime ar kažkaip kitaip išsispręs. Na taip, tokių troškimų būna. Bet tai nėra susiję su Dievu ar religija.