Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#272732 geriau kvetiapina su karbamazepinu, pastaraji meciau pati nes tolko nulis. Jokio poveikio nejauciau.
Parašė burial
Ars Velvetica rašė:Ar kam nors teko gerti kvetiapiną (Seroquel ir pan.) kartu su kokiu nors nuotaikos stabilizatoriumi - ličiu arba depakinu? Man įdomūs atsakymai būtent tų, kurių pagrindinis vaistas yra kvetiapinas. Svarbu todėl, kad man vartojant kvetiapiną kartojasi depresijos epizodai, o antidepresantai greitai "nuneša" į hipomaniją, todėl šalia dar indikuotinas ir nuotaikos stabilizatorius. Karbamazepiną nusprendėm su gydytoja nutraukti. Nežinau, ar "varyt" tik ant kvetiapino ar, turint omenyje vėl galimus atkryčius, mėgint ir depakiną/litį? Be to, mano "fazės" ne tiek akivaizdžios, kiek labiau asmenybinio pobūdžio, su subjektyviais nusiskundimais dėl jautriai mano paties aptinkamų vidinių "sielos judesių" :)

bandyk lamotrigina, naujos kartos stabilizatorius, be kalbu geriausias vaistas depresijai gydyt, neissaukiant manijos
Vartotojo avataras
Parašė Ars Velvetica
burial rašė:
Ars Velvetica rašė:Ar kam nors teko gerti kvetiapiną (Seroquel ir pan.) kartu su kokiu nors nuotaikos stabilizatoriumi - ličiu arba depakinu? Man įdomūs atsakymai būtent tų, kurių pagrindinis vaistas yra kvetiapinas. Svarbu todėl, kad man vartojant kvetiapiną kartojasi depresijos epizodai, o antidepresantai greitai "nuneša" į hipomaniją, todėl šalia dar indikuotinas ir nuotaikos stabilizatorius. Karbamazepiną nusprendėm su gydytoja nutraukti. Nežinau, ar "varyt" tik ant kvetiapino ar, turint omenyje vėl galimus atkryčius, mėgint ir depakiną/litį? Be to, mano "fazės" ne tiek akivaizdžios, kiek labiau asmenybinio pobūdžio, su subjektyviais nusiskundimais dėl jautriai mano paties aptinkamų vidinių "sielos judesių" :)

bandyk lamotrigina, naujos kartos stabilizatorius, be kalbu geriausias vaistas depresijai gydyt, neissaukiant manijos

Burial, esu gėręs prieš keletą metų, tačiau gydytoja neturėjo jokios patirties su tuo vaistu, tad gėriau kone minimalią dozę, neaišku, ar išvis būta kokio poveikio. Kai paguldė į RVPL Universitetinį skyrių, skyriaus vedėja stėbėjosi tuo metu man skirtu vaistų deriniu, nes beveik niekas iš gydytojų klinikinėje praktikoje lamotrigino nenaudoja (turint omeny ir tai, kad jis nekompensuojamas daugeliu atvejų), mane gydanti psichiatrė ( Vilniaus PSPC Vasaros g. Konsultacinio centro vedėja) taip pat minėjo, kad Lietuvoje nėra arba yra labai mažai patirties gydant šiuo vaistu ar juolab derinyje su kitais vaistais. Gydytoja siūlo rinktis iš valproato (Depakine) arba ličio (ji save laiko "ličio fane"), tačiau nenoriu nė vieno ir mėginsiu likti tik su kvetiapinu. Žinoma, paklausiu dėl lamotrigino, per galvą neduos.
ParašėVaiduoklis
#272976 jau apie 2 metus naudoju Consta su Saroqwell ir taip pat pastebejau tik kad akis labai pagyvejusios visada baltos , o vidinė busena lyg per daug ir nesikeičia kaip tarkim panaudojus kokio relaniumo , ar clonezapamo kada tiksliai nuramina ir leidzia pailseti , o nuo kvetepino visko buvo lyg tas vaistas labai ramus ir švelnus bet tikiuosi jis man padės visgi modernus labai jau ir kaina didele bet visgi tai nauja produktas .
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#272991 Geriu kvetiapiną, litį, haloperidolį ir fluoksetiną man šis derinukas tinka. Nesenai perėjau nuo seroquel XR prie ketipinoro, atrodo viskas normoj.
Vartotojo avataras
Parašė intentions
#273011 Myskinai, tu cia apie tuos pacius, kur zadejo keisti del kompensaciju?
Dziaugiuosi, kad tiko ir viskas gerai =)
Parašė burial
Ars Velvetica rašė:
burial rašė:

Burial, esu gėręs prieš keletą metų, tačiau gydytoja neturėjo jokios patirties su tuo vaistu, tad gėriau kone minimalią dozę, neaišku, ar išvis būta kokio poveikio. Kai paguldė į RVPL Universitetinį skyrių, skyriaus vedėja stėbėjosi tuo metu man skirtu vaistų deriniu, nes beveik niekas iš gydytojų klinikinėje praktikoje lamotrigino nenaudoja (turint omeny ir tai, kad jis nekompensuojamas daugeliu atvejų), mane gydanti psichiatrė ( Vilniaus PSPC Vasaros g. Konsultacinio centro vedėja) taip pat minėjo, kad Lietuvoje nėra arba yra labai mažai patirties gydant šiuo vaistu ar juolab derinyje su kitais vaistais. Gydytoja siūlo rinktis iš valproato (Depakine) arba ličio (ji save laiko "ličio fane"), tačiau nenoriu nė vieno ir mėginsiu likti tik su kvetiapinu. Žinoma, paklausiu dėl lamotrigino, per galvą neduos.

lamotriginas pradeda veikt jau per 3-4 dienas, o pilnai stabilizuoja ties 100-200mg, tik uztrunka daug laiko tai pasiekti, nes labai sudetinga titracija, pradedant ties 25mg kas savaite (oficialiai kas dvi) dvigubinant doze. Siaip jis labai aktyvuojantis stabilizatorius (depakinas slopina), gali atrodyt kaip hipomanija pradzioj, bet depresija gerai veikia, o tau su seroqueliu is vis problemu nebus
Parašė Rituletas
#273508 Kad, kiek aš žinau, litis tinka ne visiems, o čia vos ne kas antras šioje temoje jį išbandęs. Pats geriu 450mg kvetiapino ir susitaikiau, jog gyvenimas šūdinas. Gyvent gali nuo 16:00 iki 23:00.
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#273514 as jau ketipinoro bijau... :x
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#273531 Aš jo negersiu.
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#273705 as nuo ketipinoro darausi durnesnis...
as jau saves bijau ,kas bus toliau...
Vartotojo avataras
Parašė Mellisa
#273750 Jau seniai pastebėjau. Anksčiau daugiau optimizmo turėjai.
Parašė anivika
#274672 Sveiki,
Ziuriu net 20 puslapiuku prirasyta apie siuos vaistukus.
Deja visu neperskaiciau, tai jei pasikartosiu, nepykit.
As jau metai laiko geriu seroquel XR 300. Siaip esu be galo aktyvi
asmenybe...Vasara truputi papiknaudizvau alkoholiu, tai pajutau,
kad pradeda mygdyti, o siaip jokio salutinio poveikio nejauciu daugiau.
Svoris uzauges, dar nuo priestai vartoto respolepto, bet dabar nei auga, nei krenta.
Man tik labai idomu, ka butent gydo sie vaistai. As nejauciu nei nerimo,
nei man depresijos yra, nuotaikos, kaip pas normalu zmogu,
buna linksma, buna liudna, bet viskas turi aiskia priezasti.
Mano diagnoze F25.2. Sizoafektinis sutrikimas, misrus tipas. Bet niekur nerandu normalaus paasikinimo, kas tai yra. O viskas prasidejo nuo psichozes epizodo, bet daugiau nieko ir nebuvo.
Man apskritai labai idomu ar tos gydytoju priskirtos diagnozes yra objektyvus sprendimas. Hm... Kad psichoze buvo, suprantu...Bet
as visa gyvenima buvau hyperaktyvi, emocianali...nejau tai yra liga?
Gal kas nors gali paasikinti apie tokius dalykelius...nesuprantu, kaip tiek mazai zinau, nors psichoze buvo pries 2 metus.