Moderatorius: mango

Parašė Perla
#27697 Vat dar prisiminiau viena baidymo priemone,as jeigu ka katas blogai daro paimu purkstuka vandens (kuriuo mama purskia geles) ir purskiu katinui tuoj atbaido ji :D bega kiek kojos nesa :lakstau
Vartotojo avataras
Parašė judiciukas
#27851 Kol gyvenau su mama auginom kate, po to jos kaciuka (katyte) iki siol ji pas mama gyvena. Pagaliau isigyjau savo buta ir noriu jame gyvuno. Kates labai noriu, bet nenoriu kankinti gyvunelio, nes jei bendrai sudeti visa laika kur bunu namie gal per savaite iseitu kokios 3 dienos. Daznai izvaziuoju pas mama i Panevezy ji ligota tai stengiuosi daugiau pas ja buti. Taigi, nuisiziurejau fretka, pamaniau, kad ta laika kol bunu Vilniuje laiko jai skirsiu pakankamai, be to su visu narveliu galesiu ja vestis pas mama, gal susidraugaus su kate :D nors mamos kate net peliu bijo.
Ka manai apie fretkas? Ju prieziura? ir apskritai ar mano gyvenimo budas patiks tokiam judriam gyvuneliui? Aciu =)
Parašė Perla
#27879 Mano tete vet. gydytojas.Ejau paklausineti,nes apie jas as beveik nieko neismanau.Sei man tokie gyvuneliai nlb man narvuose ju gaila,bet kaip tavo toks gyvenimo budas tai geras pasirinkimas.Is pradziu fretkai gali buti stresas kaip tu ja veziosiesi is namu pas mama,bet priprast turetu jei tai bus daznai.Ziurek kad jos nepertrauktu vejas.
Mes auginome fretkas,kailiams as dar maza buvau.Atsivede musu fretkute 13 vaikuciu.Is gyveno tik 8,keturios pateles,keturi patinai.Kol neprisipratini jos megsta kandziotis.
Eda :mesa,zuvi,kosias,kiausinius...
Jeigu dar ko noretum suzinoti nedvejodama klausk.
Bet seip siulyciau isigyti gyvuneli.Zmogus augantis su gyvunu labiau myli pasauli.Gyvuliukai gydo depresija.
Parašė Perla
#27881 Fretkos mėgsta žaislus, tačiau žaislai
neturi būti smulkių daiktų,kurias šeškai galėtų praryti.
Taip pat netinka žaisti kuriuose yra katžolės
Fretkoms puikiai tinka žaisti ant lazdelės arba nebenešiojami rūbai,
mažai minkšti kamuuoliukai ir kiti maži žaislai,kurie
cypsi arba barška
Pagrindiniai fretkų pašaro ingredientai
yra gyvuliniai riebalai (ne mažiau nei 22%) ir gyvuliniai baltymai
(ne mažiau nei 36%). Ląstelienos kiekis maiste
neturėtų viršyti 2%. Naminiams tretkoms tinka specialus
sausas pašaras šeškams arba aukštos kokybės (super premium)
kačių pašaras. Dėl didelio baltymų kiekio,
reikalingo fretkoms iki 3 arba 4 metų reikėtų duoti specialų
šeškams skirtą maistą arba jei tokio nėra jaunų kačiukų ėdalą.
Vyresniems šeškams galima duoti suaugusių šeškų maistą,
tačiau suaugusių kačių maistas vyresniems fretkoms nėra tinkamas.
Suaugusio fretko maistiniai poreikiai išlieka beveik
tokie patys kaip ir vaikystėje.
Vartotojo avataras
Parašė judiciukas
#27891 Aciu labai =) Tikiuosi rasiu sau kazkur nusipirkti fretkute..... Nes gyvunu parduotuveje tai ziauriai brangios 800lt plius dar reikia narvo, migio, zaisliuku! Tai pradinis inasas ne maziau 1000lt. Brangoka! Draugas siandien isvaziavo i Italija liepiau ten pasidairyti gal pigiau butu.
Parašė Perla
#27924 Tik nepirkit gyvunu is parduotuviu.
Vartotojo avataras
Parašė judiciukas
#27934 O tai is kur man ta fretkute nusipirkti? :verysad:
Parašė Perla
#28060 Sandra stai ka man parase vet. gydytoja del tavo problemos
laba diena,
kaulus reikia duoti zalius,virti sunkiai virskinami ir gali viduriuoti.Nuo zaliu kaulu viduriai gali uskieteti.Manau,kad jusu atveju praeis savaime.Ilgai nelaukit,nes viduriavimo priezastis gali buti visai ne ta.
ar jau neviduriuoja?
Parašė Perla
#28251 Thomai kaip su katinu tau reikalai?
Parašėlakstute
#28254 Jei katinas neišeina į lauką ir yra auginamas vien kambarį ar reikia skiepyti nuo pasiutligės?
o kas kiek laiko duoti pastos nuo laukų skrandyje?
Parašė Perla
lakstute rašė:Jei katinas neišeina į lauką ir yra auginamas vien kambarį ar reikia skiepyti nuo pasiutligės?
o kas kiek laiko duoti pastos nuo laukų skrandyje?

man vet. liepe pastos duoti i sav karta.o del skiepo,vis delto patarciau paskiepyti
Parašėlakstute
#28269 katukas tai paskiepytas... tik va po kiek laiko vel skiepyti, speju kas metai?
na pastos tada reikes nusipirkti =)
Parašė Perla
lakstute rašė:katukas tai paskiepytas... tik va po kiek laiko vel skiepyti, speju kas metai?
na pastos tada reikes nusipirkti =)

maniskis pastos neda tai ir neduodu
taip kas metai