Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė pusemenulio
#291929 hm, gydytoja paskyrė Rispolept, pradėjau nuo 1mg, bet tuo teko ir užbaigt. per daug apie šalutinį poveikį negalvojau, informacinių lapelių neanalizavau, bet ryte sulaukiu naujų pojūčių. )) net ne ryte, o tik dienos metu, nes, nors ir atsigulus normaliu metu, prabudau tik 13 val, o dar maždaug pusvalandį negalėjau iš lovos atsikelt - svaigo galva, temo akyse, silpna darėsi, migdė labai. kadangi gydytoja minėjo, kad šitų vaistų vienintelė alternatyva tik kažkokie labai brangūs kiti vaistai, tai gaila, kad netiko. ir apskritai tie šalutiniai poveikiai vargina, kol atitaikai tinkamus vaistus.
Parašė burial
pusemenulio rašė:kadangi gydytoja minėjo, kad šitų vaistų vienintelė alternatyva tik kažkokie labai brangūs kiti vaistai.

Olanzapinas, quetiapinas, clozapinas, ziprasidonas, visu situ yra generikai ir gali nusipirkti visai nebrangiai.

Ka tavo gydytoja galvojo "turbut", tai paliperidonas, kas yra risperidono "veiklioji medziaga", dabar paziurejau kainas tai tukstanciais kainuoja :kazokas
Vartotojo avataras
Parašė Samanta
#291982 Del per didelio salutinio risperidono poveikio gavau sita - quetiapinas. Del to fiziniai pojuciai nekinta, tik gal kiek sumazejo vaisto veikimas nes jauciu kiek didesni nerima.
Vartotojo avataras
Parašė vezliukas8
#294323 Aš jau gal 2 metus rispoleptą geriu, 4 mg. man nuo jo labai auga svoris. nusibodo jau, važiuosiu pas gyd. ir prašysiu, kad pakeistų vaistus į tokius, nuo kurių neaugtų svoris. :bum
Parašėguess
#294351 Aš geriu jau metus risperidoną. Pradžioje gėriau net 8mg, nes susirgau ūmine psichoze ir buvo vienas atkritis, nes per anksti išbėgau iš ligoninės. Buvau visiškai sukaustyta, vaikščiojau bobutės tempu ir kalbėjau kaip iš sulėtinto filmo (taip man pasakojo visi kas mane matė), liedavosi akyse, vos ne 3D vaizdas. Saugojausi saulės, nes gydytoja pasakė, kad galiu nualpti. Po poros mėnesių vos galėdavau kramtyt, žandus skaudėdavo, net nusipraust buvo didžiausias darbas. Emocijų nulis, galėdavo rėkt ant manęs ar bet ką daryt man vienodai būdavo. O svorio priaugo virš 15 kg per metus. Dabar kai geriu tik 1mg tai jaučiuosi normaliai palyginus, minu po valandą per dieną slides, bet svoris vis tiek po truputi auga, nieko nesuprantu, prašysiu, kad keistų vaistus. Bet jei nebus alternatyvų tikrai nemesiu gerti, nenoriu grįžti į pradinį tašką ir vėl iš naujo viską iškentėti, nepakelčiau to, nebekovočiau ir pasiduočiau tikrai...
Vartotojo avataras
Parašė EniGmO
#294844 Noriu paklaust vartojančių..ar nuo leidžiamų irgi taip pat sėkminga auga svoris..priaugau 15kg per pusmetį...ir nesuprantu,.ar čia su metais storėjama ar vistik nuo vaistų :birst:
Vartotojo avataras
Parašė vezliukas8
#294847 Spėju, kad nuo vaistų, nes per pusmetį natūraliai priaugti 15 kg. nelabai įmanoma...
Vartotojo avataras
Parašė Eso
#294849 vartojau 1 mg nuo įkyrių minčių - padėjo. bet šalutiniai efektai tai :x mieguistas, kausto, nosis kažkokia užgulta. nafik. geriau vakare nubėgu 2 km, susireguliuoju dienos rėžimą, mitybą ir efektas tas pats.
Parašė austonas
#294921 man teko pora savaiteliu gert ji. Sukauste, sunku buvo nustovet vietoj, seiletekis, noras viska valgyt, augantis nuo to svoris, kol finale eme kazka su rega darytis ir is krutu eme begti tarsi pienas... Pasijauciau kaip zindanti motina. Pakeite i haloperidoli. Kol kas nieko nuo to nejauciu, tik aciu Dievui nuo haloperidolio alkis bent manes neima, atvirksciai-apetitas sumazejo.
Vartotojo avataras
Parašė Cuddle
#309332 Išgėriau šiandien ryte pusytę - 0,5mg, o po pietų reikės dar pusytę išgerti. Kartu su Parkopanu, kad sumažintų kūno stingimą ir kitus Rispolept šalutinius poveikius. Šiaip jį išrašė nuo OKS. Aš turiu jį jau nuo 12metų, tai dabar tos įkyrios mintys ir kompulsijos taip įsišaknijusios į protą, kad net nežinau, kada mane jos apleis. Bet tikiuos, kad padės, nes grubiai tariant užkniso tos kompulsijos. Atrodo, jei savo ritualo nepadarysiu, tai visas pasaulis sugrius..
Kol kas jaučiuos normaliai, duosiu žinoti, kaip seksis :)
Vartotojo avataras
Parašė Opapopa
EniGmO rašė:Noriu paklaust vartojančių..ar nuo leidžiamų irgi taip pat sėkminga auga svoris..priaugau 15kg per pusmetį...ir nesuprantu,.ar čia su metais storėjama ar vistik nuo vaistų :birst:

del svorio- gydytojos teigimu,vaistas pats svorio neaugina. Tiesiog sumazinus stresa judame maziau, valgome daugiau. Kas pasekoje leteja apykaita, kieteja viduriai. Rekomendacija paprasta:bent 2km begimo arba greito ejimo ir po sesiu pora skaniu morkyciu ;flamingo ;flamingo ;flamingo ;flamingo
Parašė svetimapalata
#330143 Sveiki, o ar buvo kam nors taip, kad nuo risperidono neaugtų visai svoris arba net kristų?
Parašė K2_fujative_K2
svetimapalata rašė:Sveiki, o ar buvo kam nors taip, kad nuo risperidono neaugtų visai svoris arba net kristų?

Man krito nuo jo. Kai geriau 4 kg numeciau per,menesi
Parašė svetimapalata
#330162 O tiesiog nebuvo apetito ir to pasekoj krito svoris ar kaip?
Parašė K2_fujative_K2
svetimapalata rašė:O tiesiog nebuvo apetito ir to pasekoj krito svoris ar kaip?

Man jis mazino apetita