Moderatorius: signs

Parašė All_Of_It
HappyAngel rašė:Kad man nei vieni nepadeda 100 proc. Tarkim kalbant, kad va geriu ir jaučiuosi pilnavertė, patenkinta gyvenimu. Šalia antidepresantų dar kartais paskiria Xanax, kuris man šiaip sau, Lexotanil - irgi jau senai pažįstami ir jie mane labiau slopina. Paskutinį kartą išrašė Somnols, nes jis mane stimuliuoja, geriu jį dieną. Pusė tabletės ir aš aktyvesnė. Šiaip jie yra miegui, bet manęs nemigdo. Patys antidepresantai tai tik pagerina bendrą būklę, galiu atsikelti, kažką veikti, ašaros nebyra ir pan. Labai nenoriu naujus antidepresantus bandyti, nes tos pirmos dienos būna baisios :x Supratau tik vieną, kad reikėtų kompleksinio gydymo. Bet tam dar nesiryžtu, t.y. gultis į ligoninę ar eiti į dienos centrą.

Nieko gero ligoninese nerasi. Privarys vaistu ir tiek. Siaip is savo patirties sakau, kad geriausia nutraukt visus ir gyventi be vaistu.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
All_Of_It rašė:Nieko gero ligoninese nerasi. Privarys vaistu ir tiek. Siaip is savo patirties sakau, kad geriausia nutraukt visus ir gyventi be vaistu.

Bandytas toks variantas - man jis nepasiteisino. Vėl užėjo baisios mintys, aš visą tą savijautą vadinu duobėmis. Ilgai bandžiau savo jėgomis, knygų pagalba sau padėti. Rezultatas nulinis. Psichiatrė man paaiškino, kad mano atvejis toks, jog pirma depresija neišgydyta buvo 100 proc., nes pati nutraukiau gydymą. Po to vėl kartojosi viskas. Žodžiu dabar jau beveik 0 proc. pilnai pasveikti.
Dėl ligoninių nenorėčiau sutikti, kad visur blogai. Teko sutikti merginą, kuri gulėjo Kauno klinikose, pasakojo, kad ten kaip kurorte. Kita draugė išgijo po psichologo konsultacijų + psichiatro išrašytų vaistų. Bet tai buvo pirmos depresijos, pirmi jos potyriai.
Vartotojo avataras
Parašė Gabe
#296727 Sveiki, gal kartais gerete kas juos nuo depresijos bei bullimijos kartu?gal yra pasveikusiu nuo ju?
Vartotojo avataras
Parašė Anomaly
Gabe rašė:Sveiki, gal kartais gerete kas juos nuo depresijos bei bullimijos kartu?gal yra pasveikusiu nuo ju?

Aš juos gėriau (pas mane ir depresija ir bulimija) beveik keturis mėnesius ir jie mane buvo privedę iki savižudybės.Man asmeniškai jie sukeldavo begalinį nerima ir nuolat skaudėdavo galva.
Parašė Nematoma
#296762 Aš geriu nuo depresijos. Man padeda.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
maingirdas rašė:
maingirdas rašė:Geriu Cymbalta 6 men. bet nejauciu ,kad jie padetu. Kaip skaudejo galva ,taip ir skauda. Galvoju ,gal ne depresija .Ar tie vaistai gali pakenkti, jei paskyre gydydoja. Lexotonil tai iskart padeda, tada galima gyventi . :angel
Gal 5 dienas negeriau Cymbaltos,vistiek tas pats,dabar tesiu toliau,gal pades.Paskaiciau,kad jie aktyvina smegenu darba,tai gerai,nenoriu buti besmegenis.MAINGIRDAS

Kaip tik mažinu Cymbalta dozę, dabar jau nupilu 30 mg kapsulę, kad ~ 15 mg liktų. Gydytoja pasakė, kad išgijau :D Juokingai skamba. Suprantu, kad tai pagerėjimas, remisija, kas ten žino, kas bus rudenį. Aš pati noriu pertraukos nuo vaistų. Bet va iškilo bėda, 2 dienas negėriau visai Cymbalta ir tas dienas baisu buvo: galva svaigsta, sutriko koordinacija, užeina karščio banga su silpnumu ir pykinimu. Vakarais sustoja skrandis, vakar net vėmiau, nors nebuvo kuo, tai skrandis tik traukėsi. Kažkoks košmaras, galvojau, kad mirsiu. Negi čia dėl to, kad negėriau Cymbalta? Kitų paaiškinimų nerandu. Beje, niekam nebuvo tokio šalutinio poveikio nustojus gerti Cymbalta kaip kūno niežėjimas? :bloga
p.s. daugiau niekada negersiu šitų vaistų. Gal jie smegenims ir gerai, bet kiek šalutinių, pvz. man svoris labai nukrito (o ir taip esu iš kūdųjų), o ką kalbėti apie abstinenciją :x
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#297706 man nustojus gerti Cymbaltą jokių šalutinių poveikių nebuvo .Bet čia jaučiu pas tave kitokia liga .Aš dabar vietoj Cymbaltos geriu Cipralex.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
maingirdas rašė:man nustojus gerti Cymbaltą jokių šalutinių poveikių nebuvo .Bet čia jaučiu pas tave kitokia liga .Aš dabar vietoj Cymbaltos geriu Cipralex.

Mano sesuo geria Cipralex. Nieko gero sakė jai jie neduoda. Bet čia gi kiekvienam kitaip, vienam tinka, kitam ne.
Aš, jei vėl pasikartos depresija, gersiu jau eilė metų naudotus Asentra. Man jie turėjo mažiausią šalutinį poveikį, t.y. beveik jokio. :)

Bet tu net nemažinęs dozės metei Cymbalta ir nieko? Kad man taip. :) Nes aš paskaičiau dar kartą apie šalutinius, nutraukus Cymbalta, tai man beveik viskas atitinka. Aš geriu juos jau daugiau kaip metai.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#297718 Gal, maingirdai, nedidelę cimbaltos dozę gėrei? :)
Vartotojo avataras
Parašė maingirdas
#297743 Cymbalta 60 mg geriau 1 metus ,o antrus metus Cipralex .Aš prie jų nepriprantu ir jokio šalutinio poveikio nejaučiu .O nuo Lexotonil ,tai kenčiu .Aš be jų gyvent negaliu .
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
maingirdas rašė:Cymbalta 60 mg geriau 1 metus ,o antrus metus Cipralex .Aš prie jų nepriprantu ir jokio šalutinio poveikio nejaučiu .O nuo Lexotonil ,tai kenčiu .Aš be jų gyvent negaliu .

Tikrai, kokie skirtingi poveikiai skirtingiems žmonėms. Aš pvz. Lexotanil noriu geriu, noriu ne. Man jei jokios priklausomybės nesukelia. Nors buvo laikas, kai vartojau ilgą laiką juos, bet kai pripratau ir nebuvo poveikio - mečiau. Aš priklausomybę, bet tik psichologinę buvau gavusi nuo Somnols. Dar tada kai juos pardavinėjo be recepto. Pradžioje miegui vartojau pagal receptą, vėliau pabandžiau dieną - mane jie stimuliavo, nuotaiką, darbingumą didino ir visai nemigdė. Tai kelis metus juos gėriau. Ir dabar dar būna, kad pavartoju. Sako, kad prie jų labai priprantama. Nors kai negeriu, jokių šalutinių nejuntu apart psichologinio noro juos vartoti, kad mane pastimuliuotų. :D
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#298620 Ateinu pasipasakoti apie Cymbalta nutyraukimą. Gal kažkam ši informacija bus naudinga, jei organizmas nutraukiant šį vaistą reagavo siaubingai. Gydytoja man Cymbalta pakeitė Sertralinu. Iki tol gėriau po 30 mg Cymbaltos, vėliau nupylinėjau, kad liktų ~ 15 mg, o tada išrašė Sertralin. Šio geriu po pusę 50 mg tabletės, žadu mažinti iki ketvirčio ir nutraukti. PAtirtis nutraukiant Sertraliną tokia, kad man nebūdavo jokių pašalinių poveikių. Nebegeriu ir viskas. Dabar jaučiuosi gerai, nes nejuntu iki tol buvusių pašalinių poveikių (pykinimas, vėmimas vos ne tulžimi, nes nėra kuo, galvos svaigimas, sutrikusi koordinacija, karščio pylimas, silpnumas, širdies ritmo patankėjimas).
Parašė Mantvydas89
#303734 Sveiki, geriu ir as si vaista kuri laika. Jauciasi, kad padeda, nuotaika kita, aktyvumas. Cia tiek daug kam jis netiko ziuriu...
Vartotojo avataras
Parašė Cuddle
#309294 Geriu po 60mg Cymbaltos rytais. Turiu sensomotorinę polineuropatiją, tai man jie nuima pėdų skausmą pusei dienos, bet nuotaikos ar ko kito netvarko. Grynai vaistukas neuropatijai, kad galėčiau dalį dienos be skausmo pavaikščiot :) Gaila, kad dvigubos dozės - 120mg - nekompensuoja, gal tada didesnę dienos dalį ne taip skaudėtų. Tad, kaip ir sakau, nežinau, kaip nuotaikai, bet jei turit kokią neuropatiją, tai tikrai rekomenduočiau :super Nors sergu depresija ilgai ir pas psichiatrus vaikštau ne pirmus metus, bet tik prieš puse metų šiuos vaistukus išrašė :? Na geriau vėliau nei niekada :)
Parašė Ina
#310335 Sergu pasikartojančia depresija kuri pasireiškia stipriais raumenų skausmais.Be Cymbalta turbūt numirčiau nuo skausmo.Geriu tris mėn.skausmas dar vaikšto po kūną , bet kentėt jau galiu.Pirmą kartą Cymbaltą gėriau du metus,taip pat kankino nepakeliamas skausmas.Jie man padėjo bet liga vėl sugryžo su dar stipresniais simptomais.