- 2014 01 05, 20:26
fiziniai pojūčiai? - kasdienis kankinimasis. kažkoks mazhochizmas per prievartą. o atrodo, niekas nieko neverčia.. viskas vyksta savaime, o kartais einant tiesiog gatve ir taip "man viskas gerai" veidą aplanko iškreipta šypsena.. - "dar, dar! kada gi tu mane pagaliau pribaigsi ir leisi pailsėti?".. pradeda pintis kojos, suktis galva, iš kažkur vėl atsiranda baimė, nejučia atsiduri kažkur, arba bandai pataikyti ten, kur turėtum būti. skauda galvą - nebežinau jau nuo ko ją skauda. skausmas pereina per visą kūną ir pasilieka. aplink atsiradę žmonės erzina iš pažiūros kvailais poelgiais, garsiais šūkavimais ir dar bala žino kokiom nesąmonėm. keli vaikiščiai čia pat, prie parduotuvės laka alų, ar kažką. garsiai čepsi, nusikeikia.
darosi bloga, silpna ir kvėpuoti sunkiau. kai greitai susirandi vaistą, viskas po truputį nurimsta. bet nedingsta. kažkur slepiasi ir laukia, kada vėl galės pulti.
gerai, kad šįkart neišsijungiau.
mano fiziniai pojūčiai ilgainiui pasidarė gan ekstremalūs - iš išorės atrodau gal ir visai ne toks ir silpnas, tačiau panika, baimė ir įtampa ištisomis dienomis ir bemiegėmis naktimis padarė savo. miegoti gan dažnai negaliu išvis. ta pati baimė, įtampa. naktimis "pagaunu" save įtemptomis rankomis, kojomis. sapnuojasi vien košmarai. o dienomis kartais nevalingai pradeda drebėti ranka arba pora pirštų. kartais stipriai supykina. nuo padėties arba įvykio, nuo įtampos arba pasakyto nemalonaus žodžio.
esu apdovanotas džiaugsmo dirbti mylimą darbą, tačiau kontoroje, kurioje be pastovaus streso, įtampos, rėkimo, apkalbų ir nepagarbos dar ir visokių kitokių nesąmonių pamatyti gali.
vaidinu, kiek tik įmanoma, kad viskas daugmaž gerai. darbe po porą ar tris panikos priepuolius. ir vėl vaistai, savęs raminti nebeišeina. užsidėti ausines ant ausų ir muzika nepadeda. kažką jauti aplink visvien.
ar pastovi įtampa, ar baimė sugadino kalbos dovaną. dabar kalbėdamas nuolat turiu galvoti apie tai, ką pasakysiu. iš anksto. turiu sudėlioti mintis taip, kad galėčiau nors šiek tiek normaliai jas išsakyti. arba eilinį kartą slėpsiuos nuo bendravimo, aplamai žmonių. galiu nusišnekėti, o ir pykčio priepuolis gali būti. galiu žmogų įžeisti.
viskas buvo daugmaž gerai, daugmaž. kol vieną dieną galvoje auglio neatrado - o visai netyčia. po to sekė dvi sunkios operacijos. praėjo beveik du metai. per tą laiką kračiausi viso to, kas vadinama depresija. kračiausi įvairiausiais ir man atrodžiusiais tuo metu geriausiais būdais. gėriau, o kadangi esu menininkas - rate žmonių, kurie mąsto daugmaž panašiai. ne pigiam alubary su neaiškiais diedais ir sportine apranga pasipuošusiais jaunuoliais. nežinau, kažkodėl mane tai šiek tiek ramina.
gėriau su antidepresantais, patyriau džiaugsmą pavirsti į kažką, kas nesu ir niekada nebuvau aš.
na o dabar atrado tą daiktą galvoj vėl. gėriau, rūkiau, visai nenorėdamas porą kartų įžeidžiau mylimą žmogų. vėliau sužinojau, kaip tas žmogus slapčia rašydamas savo dienoraščius, šlykščiai mane niekina. bet niekina taip stipriai, kad pagalvojus apie visą tai.. vėl panika, baimė, vėl vaistai, vėl.. o ranką prie širdies dedu, dariau žmogui viską, kas geriausia. stengiaus, matai. bet koks stengimasis man kainuoja tiek fizinių jėgų, kiek kartais atrodo per visą dieną nuvilkti pilnų cemento maišų..
o tada fizinis skausmas atsirado kiekvieną dieną. kažkas taip trenkė smarkiai. keliauja po visą kūną. daktarai sako, matomai viskas susiję su auglio keliamais malonumais - organinę depresiją jau ir taip užsidirbau. skausmas fantominis, ar dar koks, nežinau. bet skauda. ir labai bloga.
visa tai nesibaigia. neįtikinu savęs, kaip kad nieko nesuprasdami aplinkiniai sako, dar šiepdamiesi ir juokaudami, kad viską išsigalvoju.
tada dar blogiau.
ne viską galiu normaliai išsakyti, man sunku mąstyti. o kai pradedu apie viską galvoti, artėja panika. labai išsigąstu.
kaip gyventi? nebegaliu ištvęrti kiekvieną dieną visų tų pojūčių, o dar ir fizinių.. po truputį jaučiu, kaip apleidžiu darbą - dirbti darosi vis sunkiau ir nebepakeliama..
neturiu su kuo pasikalbėti.. o ir ieškoti labai bijau. pabandžiau pasakyti kažką, gal pavyko. o gal ne.
čia daug žmonių su panašiais, tais pačiais pojūčiais.. kaip jūs visi laikotės? kaip jūs ištempiat? kur gauti jėgų, žmonės? kaip sugrąžinti gyvenimą?..