Moderatorius: signs

Parašė Sandra23
#311846 Sveiki, man misrus depresijos ir panikos sutrikimas nelabai pati supratau tiksle diagnoze. Is pradziu gydziausi cipralex nuo ju buvo begalo bloga, pakeite mirzaten nuo ju isvis prastai... tada paskyte cymbalta 60 mg, juos vartoju iki siol jau 8 menuo ir jauciuosi super vel atsirado noras dziaugtis gyvenimu, man jie super vaistukai. Tik va jie man pradejo veikt tik po geru 3 menesiu iki tol nebuvo visiskai jokio poveikio i geraja puse, kol viena ryta pabudus supratau kad man gereja ir nuo tada vis sviesiau ir sviesiau... beje pirmus tris menesius ir raminamuosius dar geriau xanax ir lexotanil, paskui doze mazejo mazejo o dabar jau isvis raminamuju nebereikia. Tik va neramu ar tai jau ilgam ar vis delto atkrisiu... Idomu kiek laiko teks vartot Ad ir kaip bus nutraukus vartojima....
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#311879 Sandra, ar tau stiprūs panikos priepoliai būna? Ar jau išvis jų nebėra? :?
Parašė Sandra23
groowax rašė:Sandra, ar tau stiprūs panikos priepoliai būna? Ar jau išvis jų nebėra? :?

Pradejus vartot siuos vaistukus panikos ppriepuoliai man visiskai dingo, siuo mtu ju nebera, nebekamuoja tos mintys kad toi mirsiu ar isprotesiu... Tikiuos kad daugiau jie ir nebepasikartos :(
Vartotojo avataras
Parašė VVika
Sandra23 rašė:
groowax rašė:Sandra, ar tau stiprūs panikos priepoliai būna? Ar jau išvis jų nebėra? :?

Pradejus vartot siuos vaistukus panikos ppriepuoliai man visiskai dingo, siuo mtu ju nebera, nebekamuoja tos mintys kad toi mirsiu ar isprotesiu... Tikiuos kad daugiau jie ir nebepasikartos :(

Sveiki visi. Pas mane panikos atakos ir generizuotas nerimas, depresija - atsinaujine, esu atkritele. Anksciau mane gyde seroxat. Nezinau kodel perejo prie Cymbalta (pakeitus gydytoja, nes senoji isejo I pensija), bet kadangi jau jauciausi gerai, tai nuo Cymbalta nepajauciau jokiu pakitimu ar pablogejimu. Vaistus jau buvau nutraukusi, buvo irasyta I kortele remisija , bet atkritau ir dabar visa istorija is naujo - ziaurios panikos atakos, kuriu nebeturejau kokius 8 metus, Savijauta tragiska, viskas is nujo, guliu kaip lapas ir drebu. Naujas gydymas dar tik antra diena. Neramina, kad apie Cymbalta raso, jog ji nuo depresijos ir nerimo o apie panikos ataku gydyma nelabai uzsimenama, bet pagal jusu pasisakymus supratau, kad vis tik, nuima ir panikos atakas? Ar as teisingai jus supratau?
Nors pertrauka pas mane buvo apie 3 menesius, bet dabar, pradejus gerti Cymbalta, viskas is naujo - su salutiniaias poveikiais ir kol kas, tragiska savijauta. Kazi, per kiek laiko prades veiskti Cymbalta ar vistik prasytis seroxat. Nors kiek skaiciau, tai abu vaistai papildo serotanino kieki smegenye. Gal turite patarimu?
Parašė Sandra23
#314430 Aš vartoju cymbalta dešimtas mėnuo, man nuo panikos atakų padėjo nebėra jų, o kol vartojau mirzaten ir cipralex buvo siaubingos jos. gydytoja tada davė išbandyt cymbalta ir jos po truputi silpnėjo kol galop dingo. Dabar galvoju apie vaistų nutraukimą ar mažinimą, kažin kada galėčiau tikėtis nutraukimo. Vartoju po 60 mg ryte. Jauciuosi pasveikus, bet bijau atkrycio
Vartotojo avataras
Parašė VVika
Sandra23 rašė:Aš vartoju cymbalta dešimtas mėnuo, man nuo panikos atakų padėjo nebėra jų, o kol vartojau mirzaten ir cipralex buvo siaubingos jos. gydytoja tada davė išbandyt cymbalta ir jos po truputi silpnėjo kol galop dingo. Dabar galvoju apie vaistų nutraukimą ar mažinimą, kažin kada galėčiau tikėtis nutraukimo. Vartoju po 60 mg ryte. Jauciuosi pasveikus, bet bijau atkrycio

Vartojate tik desimtas menuo ir galvojate apie nutraukima? Manau, labai anksti. Tik pati nesavivaliaukite, tarkites su daktare. Jus jauciates gerai, todel jums atrodo, kad pasveikote. Tai gali buti apgaulingas jausmas.
Vartotojo avataras
Parašė Skaidra
#314433 O kiek jūsų nuomone reikėtų gerti vaistus? Man gydytoja sakė, kad pusmetį nuo pagerėjimo. Liepą bus metai, kai geriu cymbalta + kitus vaistus. Gegužę žadėjo jau mažint cymbaltos dozę, jei viskas bus gerai.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
Tuštuma rašė:O kiek jūsų nuomone reikėtų gerti vaistus? Man gydytoja sakė, kad pusmetį nuo pagerėjimo. Liepą bus metai, kai geriu cymbalta + kitus vaistus. Gegužę žadėjo jau mažint cymbaltos dozę, jei viskas bus gerai.

Kiekvienam individualiai, cia jau dakratas rekomenduoja ir seka padeti. Vienam pakanka pusmecio po pagerejimo, kitas atkrenta is karto.
Parašė Sandra23
#314481 na nuo pagerejimo man jau pusmetis praejo.. na 17 diena einu pas gydytoja, ziuresiu ka sakys buvo minejusi kazka kad galbut jau vartot cymbalta 30 mg, 3 - 6 men, tada dar mazint. Bet sake cymbaltos 30 mg sunku gaut kazin teisybe cia, beje as ir 60 mg labai sunkei gaunu pirkt
Parašė Sandra23
#314482 Beje, jokiu kitu vaistu ta prasme raminanciu nevartoju tik cymbalta, ir gydytoja sake kad esu stipri asmenybe, nes kai susirgau buvau labai silpna ir paluzus visiskai. Gydytoja net bendros kalbos ispradziu su manim nerado, as net nesugebejau pasakyt kas man yra tik verkt isterikuot, tai mane pirma nusiunte pas psichologe, kuri ispese kas man yra. O dabar kai nueinu labai dziugiasi, o mane tai taip varo i prieki iseinu su sypdena visada :)
Vartotojo avataras
Parašė VVika
Sandra23 rašė:na nuo pagerejimo man jau pusmetis praejo.. na 17 diena einu pas gydytoja, ziuresiu ka sakys buvo minejusi kazka kad galbut jau vartot cymbalta 30 mg, 3 - 6 men, tada dar mazint. Bet sake cymbaltos 30 mg sunku gaut kazin teisybe cia, beje as ir 60 mg labai sunkei gaunu pirkt

Yra pirkti 30 mg. Ir man vasarai visada nuo 60 mg keisdavo I 30mg ir viskas gerai buvo. Siuo metu kazkas uzstrige su Cymbalta, iki siol, nebuvo man problemu su siuo vaistu.
O kokia diagnoze jums pripaise?
Man jau geriau, ber dvi savaites po atkritimo tai buvau visiskas lavonas,gyventi nesinorejo nes nuolat dauze panikos atakos ir nerimas nuolatinis - diena, nakti. Svori suede tas nerimas ziauriai. Dabar reikia priaugti kazkaip :) trecia savaite -dar tokia drebanti visa ir tik dabar atsigaunu, akys atsiveria, gyventi norisi.. Bet as dar ir rukyti meciau, tai man ko gero dubliavosi simptomai, nes nikotino abstinensija - irgi ne pyragai - galvos svaigimas, nerimas, depresija, irzlumas. Zodziu, dvigubai cia as atkentejau:)
Parašė Sandra23
#316354 Sveiki, pries isvykdama i uzsieni nuejau pas savo gydytoja ir gydytoja prieme toki sprendima, kad po 3 menesiu cymbalta 60mg gerciau kas antra diena, na pradeciau nutraukinet. Kaip jus nutraukinejot cymbalta? bus lygei metai vartojimo kai pradesiu nutraukinet savijauta puiki. Kiek laiko trunka nutraukinejimas kas ntra diena gersiu 6 menesius... tada turbut dar mazins ar kaip? pasidalinkit patirtimi :) miegu puikei, raminamuju nevartoju, tik esu daug priaugus svorio ar jis kris ar toliau augs, labai suletejo medziagu apykaita
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#316363 Sandra, nuo Cymbalta priaugot svorio? Manau, kad nuo maisto priaugot? Perziurekite savo meniu. Gal miltiniu nemazai vartojate, makaronu, bulviu ir visko, kur yra cukraus?
O kokia jusu diagnoze, vis tik?
Del nutraukinejimo, tai jusu daktare stebes jus ir sakys ka toliau daryti. Gal veliau rasys 30 ml kas antra diena ir t.t.
Parašė Sandra23
#316364 knygeleje irasyta 32.1 . man panikos priepuoliai buvo siaubingi nerimas, depresija, nemiga, vos ne anoreksija nes viskas pykindavo...
Vartotojo avataras
Parašė VVika
Sandra23 rašė:knygeleje irasyta 32.1 . man panikos priepuoliai buvo siaubingi nerimas, depresija, nemiga, vos ne anoreksija nes viskas pykindavo...

pas mane 33.1, bet panasiai: depresija su panikos atakomis ir generalizuotu nerimu. Atkritusi menesi gulejau kaip lapas, purtoma panikos ataku. Dabar jau geriau, panikos ataku nebina, bet grauzia kazkoks nerimukas pastoviai, parinuosi lygioje vietoje.