Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#262538 geriu 200 mg, bet taip jauciu nei silta nei salta man nuo jo - ty absoliuciai tas pats ar isgeriu ar ne. Reiks kalbet kad nuimtu nafik.
Parašė Aviliukas
#319798 Man skyrė nuotaikai normalizuoti. Per kiek laiko pasireiškia vaisto efektyvumas?
Nes kol kas man jis tik sustiprino suicidines mintis :(
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Aviliukas rašė:Man skyrė nuotaikai normalizuoti. Per kiek laiko pasireiškia vaisto efektyvumas?

per savaite. Jei suicidines mintys, reiks turbut dozes didinimo. Kad jis normaliai veiktu reik bent 600mg dozes, bet kai kurie daktarai konservatyvus ir duoda tik 200mg, poto stebisi, kad vaistas neveikia
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:
Aviliukas rašė:Man skyrė nuotaikai normalizuoti. Per kiek laiko pasireiškia vaisto efektyvumas?

per savaite. Jei suicidines mintys, reiks turbut dozes didinimo. Kad jis normaliai veiktu reik bent 600mg dozes, bet kai kurie daktarai konservatyvus ir duoda tik 200mg, poto stebisi, kad vaistas neveikia

O man šis vaistas netinka, nes žiauriai kelia kraujo spaudimą :(
Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
#324337 Nu va, prirašė ir man 400mg finlepsino vietoj bupropiono. Paskaičiau čia, kad suicidines mintis didina ir išsigandau, nes man tų minčių ir taip netrūksta. Be to jeigu ir šitas didins apetitą kaip bupropionas, tai nu nfk :oops:
Vartotojo avataras
Parašė biggie
neduosiukas rašė:Nu va, prirašė ir man 400mg finlepsino vietoj bupropiono. Paskaičiau čia, kad suicidines mintis didina ir išsigandau, nes man tų minčių ir taip netrūksta. Be to jeigu ir šitas didins apetitą kaip bupropionas, tai nu nfk :oops:

Carbamazepinas tikrai maziau itakoja suicidines mintis nei antidepresantai
Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
#325537 Ar kas esate vartojęs bupropiono ir carbamazepino derinį? Šiuo metu tokį vartoju ir kol kas jaučiuosi labai suknistai. Nors tik pradėjus vartoti buvo lyg ir pagerėjimas.

Internete radau informacijos apie tai, kad carbamazepinas taip veikia bupropiono metabolizmą, kad kraujyje beveik nebelieka pačio bupropiono, bet smarkiai padidėja jo metabolizmo produkto hydroxybupropiono kiekis.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8556101
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8830063

Tačiau pačio hydroxybupropiono kaip atskiro preparato įvedimas į rinką buvo nutrauktas dėl "blogų rezultatų testavimo metu" ?!?!?

http://en.wikipedia.org/wiki/Radafaxine
Vartotojo avataras
Parašė biggie
neduosiukas rašė:Ar kas esate vartojęs bupropiono ir carbamazepino derinį? Šiuo metu tokį vartoju ir kol kas jaučiuosi labai suknistai. Nors tik pradėjus vartoti buvo lyg ir pagerėjimas.

Internete radau informacijos apie tai, kad carbamazepinas taip veikia bupropiono metabolizmą, kad kraujyje beveik nebelieka pačio bupropiono, bet smarkiai padidėja jo metabolizmo produkto hydroxybupropiono kiekis.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8556101
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8830063

Tačiau pačio hydroxybupropiono kaip atskiro preparato įvedimas į rinką buvo nutrauktas dėl "blogų rezultatų testavimo metu" ?!?!?

http://en.wikipedia.org/wiki/Radafaxine

Carbamazepinas pagrinde skaidomas CYP450 3A4 enzimo, ties siuo enzimu carbamazepinas ir stabdo jo veikla, ir stiprina, todel kartais sunku surasti tinkama doze, dazniausiai ji buna gan didele. Bupropionas pagrinde skaidomas CYP450 2D6 enzimo, bet matyt carbamazepinas turi ir jam itakos, greiciausiai sustiprindamas enzimo veikla ir pagreitindamas visu vaistu skaidyma, kurie susije su siuo enzimu.
Pats bupropionas yra gan silpnas antidepresantas okupuojantis gal tik 20-30 procentu dopamino transportuotojo, todel jo pagrindinio veikimo mechanizmo ieskota jo metabolituose, kuriu yra bene 4, is kuriu vienas ir yra 6-hydroxy-bupropionas. Pagal savo veikima, radafaxinas yra gan stiprus NRI, bet silpnas DRI, gal todel ir nejauti didelio poveikio, kadangi carbamazepinas sustiprina NRI poveiki, bet susilpnina bupropiono ir kitu metabolitu DRI poveiki, o vien NRI antidepresantai, kaip pvz. Reboxetinas, savaime nera labai efektyvus antidepresantai, bent jau ne visiem
Parašė dobiliuke
#349161 Prirašė 200mg, nejaučiu nieko, nei geriau, nei blogiau...dar geriu 1500depakine ir 50ketipinor. Dar mėginau tikėti kad veikia, bet nežinau iš tikrųjų. Atrodo, kad jau ir žmonės aplinkui pradeda pastebėti, kad elgiuosi "keistai" kartkartėmis, sulaukiau tokių pastabų. : [
Vartotojo avataras
Parašė estranged
#377600 Sveiki, paskyre si vaista po 600mg. Klausimas ar nebuvo odos alergijos jums? Man pries tai nuo Depakino buvo alergija, tai sake, kad nuo Finlepsino irgi buna.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
estranged rašė:Sveiki, paskyre si vaista po 600mg. Klausimas ar nebuvo odos alergijos jums? Man pries tai nuo Depakino buvo alergija, tai sake, kad nuo Finlepsino irgi buna.

Man paciam nebuve, bet retais atvejais atsitinka. Galima megint po truputi titruot doze iki 600mg pvz. pradeti nuo 200mg ir palaukti bent 3 dienas kol kelt iki 400mg. Kad nuo depakino taip atsitiko tai keista, dazniausiai alergines reakcijos vyksta su lamotriginu.
Vartotojo avataras
Parašė estranged
#378154 Savaite geriu ir vis dar 200mg, nes nuo 400mg nakti prabudau karsciuodamas. Nezinau ar jis man tiks, pykina, apdujes jauciuos, silumos pliupsniai, niezulys. Kam nors yra panasiai buve ir kaip baigesi?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
estranged rašė:Baigta su Finlepsinu del sukelto kraujo spaudimo. Kazin ka toliau duos isbandyt. :bloga

Nu jei is anti-konvulsantu, turinciu duomenu nuotaikos stabilizacijai, tai turbut lamotriginas, kuris efektyvus depresijos fazeje ir neturi itakos svoriui. Galbut dar litis?
Vartotojo avataras
Parašė estranged
biggie rašė:
estranged rašė:Baigta su Finlepsinu del sukelto kraujo spaudimo. Kazin ka toliau duos isbandyt. :bloga

Nu jei is anti-konvulsantu, turinciu duomenu nuotaikos stabilizacijai, tai turbut lamotriginas, kuris efektyvus depresijos fazeje ir neturi itakos svoriui. Galbut dar litis?

Liti minejo kaip varianta, lamotrigina zino, bet kaip supratau nelabai naudoja. Dar sake neuroleptiku kombinacijos gerai suveikia.