Iškarpos iš rietenų ir kalbėjimų ne į temą

Moderatorius: signs

ParašėKatastrofa
slibinėlis rašė:Pykdo tokie teisuoliški patarimai. Jei tik viskas būtų taip paprasta...

Slibinėli, ką tokie patarimai pykdo, o kas jais naudojasi, nes patys tai žino. Kiekvienam savo, kiekvienas pasirenka kas jam geriau.
Parašė slibinėlis
#320238 Iš tavojo pasisakymo galima suprast, kad savęs žalojimas ir niekur nėjimas, nieko nedarymas yra paprasčiausias durnumas. Šitoks atsakas yra tiesioginė nuoroda sergančiajam, kad jis per silpnas, per kažkoks. Na, bent aš taip pasijutau - juk tai pozicija jei galiu aš, tai kodėl negali tu???

Būtent todėl nusprendžiau nebesidalinti su kitais žmonėmis, kaip jaučiuosi, ir kaip man sudėtinga, o ypač čia, kur žmogaus santykis su savo liga bus neabejotinai konfliktiškas. Gerai rasti tą, kuris leidžiasi pabūti su tavim tavo beprotybėje, be jokio aršaus atsako, ir greičiausiai tas žmogus asmeniškai nebus su tuo susidūręs, savyje nesinešios uždelstos bombos, ir vos prabilus apie depresiją neturės konkrečios pozicijos. Labai gėda nes pati anksčiau kažką bandžiau kitiems aiškinti, vos ne geriau už kitus išmananti jaučiausi, kaip jiems reikia elgtis ir ką daryti. Vos tik pasijunti sutramdęs savo ligą, save, tau ir vėl liga papučia į užpakalį. Niekas mano triūsikų neapsimovė, lygiai taip pat kaip ir aš į niekieno triūsikus nebuvau įlindus. Visgi pradedu pripažint, kad mano ligą lėmė biologiniai dalykai, tai įgimta, jau trejų buvau vedžiojama pas gydytojus ir apibarstyta įvairiausiomis diagnozėmis, jau tuomet gydytojai pastebėjo patologinį jautrumą. Jei tikrai ribinis asmenybės sutrikimas, tai ir smegenys kitaip veikia. Galima turėt normalų gyvenimą, ateityje, perkopus 40 ar 50 metų slenkstį, kuomet gyvenime jau kur kas mažiau šurmulio, mažiau streso kasdienoj, per ilgus metus psichoterapijos kabinete. Galbūt su laiku tiesiog išmoksi kentėti, išmoksi pakantumo ligai, ir tai bus tavo laimėjimas. Mažiau reikalavimų iš savęs ir iš kitų, mažiau lūkesčių, mažiau ir nusivylimo. Neseniai apsilankiau pas psichatrę, kalbėjomės ilgai, vartė mano bylas, išrašus, ir t.t. Ką pasakė - o kad nebūsiu sveika, galiu išmokti išryškinti gerus savo asmenybės bruožus, užslopinti bloguosius, bet turiu susitaikyti su tuo. Negaliu pasakyt, kad man atlėgo, toli gražu ne, mane pykdo, ir net labai pykdo, juk negaliu kontroliuoti, bet bent jau dabar nebesijaučiu per durna ar per silpna. Nesijaučiu kalta. Ne mano kaltė, kad mano smegenys kitaip funkcionuoja, tebūnie tai bus ir savotiškas pasiteisinimas. Galima guostis ir tame liūdesyje marintis, galima ir suvokus realią situaciją stengti išspausti geriausia.
Parašė slibinėlis
#320240 Tikrai labai įdomu, kaip tokiu patarimu galima naudotis... :bloga Kad kažin. Manau, tik dar labiau smukdo.
ParašėKatastrofa
slibinėlis rašė:Iš tavojo pasisakymo galima suprast, kad savęs žalojimas ir niekur nėjimas, nieko nedarymas yra paprasčiausias durnumas. Šitoks atsakas yra tiesioginė nuoroda sergančiajam, kad jis per silpnas, per kažkoks. Na, bent aš taip pasijutau - juk tai pozicija jei galiu aš, tai kodėl negali tu???

Slibinėli, aš neturėjau omeny, jog tai yra durnumas. Netgi paminėjau, jog barfuss yra protinga mergina, o būtent taip ir atrodo, tad durnumas čia ne prie ko.
Pozicija "jei aš galiu, tai kodėl negali tu" čia taip pat niekuo dėta. Gaila, kad tu taip pasijutai. Nenorėjau nieko tuo įžeisti. Kiekvienas skaitydamas priims viską skirtingai. Mačiau ir matau daugybę žmonių, kurie buvo labai žemai, bet savo noru ir pastangomis iš ten išėjo. Tai yra įmanoma. Ar bent jau gyventi kokybiškesnį gyvenimą be savęs žalojimo, kad ir su liga, bet ją tramdant.
Sergantysis yra silpnas, jei pats pasirenka tokiu būti. Iš dalies. Nes yra tokių atvejų kai žmogus iš to silpnumo tikrai neatsikelia, guli ir nieko negali daryti. Jeigu žmogus kovoja, kad ir kaip sunku bebūtų, kad ir kokiomis priemonėmis, retai kada sulauksi blogo rezultato iš to. Tesiog noriu pasakyti, kad jei yra noras sveikti, kažką keisti, tuomet viskas įmanoma. Kažkam skambės naiviai, kažkam kvailai šimtą kartų girdėta istorija, bet tai įmanoma. Ir tai yra tik mano nuomonė, kurios nei vienas neprivalo paisyti, kiekvienas regauoja skirtingai.
Parašė slibinėlis
#320243 Tą ir tenorėjau pasakyti, kad ne iš dyko buvimo taip elgiamasi, kad ir to paties tavo minėto mazochizmo neatskratai vos ėmęs juo bodėtis... Na, žodžiu. : )
Vartotojo avataras
Parašė Būsena
#320262 Tiesa slypi kažkur anapus...

1. Kai kurie iš mūsų sirgs visą gyvenimą.
2. Kai kurie pasveiks.
3. Kai kurių būklė blogės.
4. Kai kurie išmoks gyventi su liga.

Ir taip-tas kuris išsikapstė-neturi teisės pamokslauti-nes neaišku kodėl išsikapstė :
1. Nes atitaikyti vaistai.
2. Nes lengvesnė ligos forma.
3. Nes susitvarkė smegenų chemija.
4. Nes papuolė tarp tinkamų žmonių tinkamu laiku. Čia aš apie darbo psi -kuri stipriai man praplovė smegenis - parodė kai kurias mąstymo klaidas, kai ko pamokė.

Mane asmeniškai išvežė vaistai, darbo psichologė, mano šeima - t. y. vyras ir vaikas, kažkiek knygos, kažkiek DK. Bet gal aš ir buvau tas lengvesnis atvejis -be psichozių, be savižalos.

BET... manau, kad bandyti padėti sau, bent jau palengvinti savo buvimą su liga reikia. Ir ne tik dėl savęs, bet ir dėl artimųjų...
ParašėKatastrofa
Ir taip-tas kuris išsikapstė-neturi teisės pamokslauti-nes neaišku kodėl išsikapstė :

Jei čia skirta man dėl "teisuoliškų patarimų" - aš nepamokslauju, galbūt taip nuskambėjo, nes guosti šiuo atveju nesiruošiau, nemanau, kad tai padėtų, tai tiesiog išsakyta nuomonė, galbūt patarimas, bet tikrai ne teisuoliškas.

BET... manau, kad bandyti padėti sau, bent jau palengvinti savo buvimą su liga reikia. Ir ne tik dėl savęs, bet ir dėl artimųjų...

Būtent tokio mąstymo dėka ir esu šiandien tokia, kokia esu. Be vaistų, bet dar nedrįstu sakyti, kad visiškai pasveikau. Pradžioje kažkiek ir vaistai pridėjo savo, bet kaip vienas geras psichiatras yra pasakęs, kad pagrindinis darbas yra su savimi, kuris kainuoja daug, bet bandyti verta.

Ir tikrai kaip Būsena pasakė, kad tiesa slypi kažkur anapus, nes galbūt tik susidėjus daugeliui veiksnių, o gal nedalyvaujant nei vienam žmogus pasveiksta, arba susigyvena su liga taip, kad gyvenimas būtų kone visiškai produktyvus.
Vartotojo avataras
Parašė Būsena
#320273 Katastrofa, labiausiai savo postą taikiau sau :) Nes čia aš mėgėja dalint patarimus.

Ir turiu sau karts nuo karto primint-kad kitas žmogus-tai ne aš. Kita liga, kita patirtis, kitas pasaulio suvokimas... Pagaliau žmogus dėl kažkokių vidinių dalykų gali nepajėgt priimt jokių patarimų, būt nepasiruošęs pasveikt.

Arba dėl tų pačių sutrikusių smegenų chemijų...
Parašėbarfuss
#320432 Aplink mane žali arkliai trypia
Vartotojo avataras
Parašė Vėjo
#320434 Kalbant apie arklius, man labai patiko filmas "the horse whisperer" :achtung tik nepatiko kiek maisto suvalgiau jį žiūrėdama...
Parašėbarfuss
#320458 Mano skrandy kažkas kandžioja,
Parašėbarfuss
#320471 Pareina manija!
Parašėbarfuss
#320514 Tai ir tupim abi. viena kita, kampe.
O aš nemoku paaiškint, kas manim darosi. Nes, šiaip ar taip, to nepatyręs žmogus tikrai me itin supras, net jeigu ir stengsis suprast. Ir paskui apeina ratas, kaip kokio sugedusio telefono - išgirsti keliolika kartų visko pridėta. Taip iš šalies geriau matosi. Kažkiek suprantu tą bejėgiškumo jausmą, kai artimam žmgui blogai, o tu niekuo negali padėti, išvis, kartais atrodo, Bet kam tada visai giminei skalambyt. Nors turbūt sunkiausia būna, kai kas nors nuošrdžiai apkabina ir tiesiog leidžia kalbėti, kol visą brudą išrausi su šaknim. Bet kad va - neturiu net su kuo taip atvirai pasikalbėt, kad manęs neišvadintų simuliante. Visi tikisi kažkokių stebuklų - kad įstosiu kolegijon (neįstojau), kad štai vieną dieną atsikelsiu kaip duracell kškutis ir taip be galo. Tik tas kiškutis nuveda į tamsų urvą, kuriame nebesiorientuoji, Nežinau, galbūt ir kiitiems atrodau kažkokia depresova megiščia, Tik kad niekas į tą kiautą neįlįs. Todėl ir slepiuosi, užsirakinu visas sielos dureles, sukramtau raktus ir juos paryju, - kad niekas daugiau ten nepatektų.
Nežinau, ar galiu vadint save nelaiminga.
Galbūt tai tiesiog nuolatinė būsena. Aš nežinau. Dabar daug kam sunku, tai ką aš čia viena priverkšlensiu, nors visgi purvynas - reikia kuo gilesnius pėdaskus neįklimpstat.
Vartotojo avataras
Parašė Būsena
#320531 Barfussikai - su jumoro jausmu pas tave viskas tvarkoj-pasakoji liūdnus dalykus, o vistiek išsišiepiau, kai apie duracell kiškutį perskaičiau... Ir tie pėdsakai neįklimpstant...
Parašėbarfuss
#320533 Būsena, ačiū. Tiesiog reikėjo kažkokio bent mažučio išsiliejimo, jei ne realybėj, tai čia.
Iš tiesų kažkaip nebenoriu kurti dar vienos temos prie dėmesio Tiesiog reikėjo išsakyt.
O beje, prisiminiau atvejį, kai draugė bandė paprastas baterijas pakraut :D rezultatas buvo sprogusios baterijų nuoliekų. Ir aparatėlis paskui nebeveikė :D
O dabar tiesiog stumiu dienas iki nežnia ko. 15 dieną į biržą keliaut su visais popieriais. Bet kad aš visiškai nepasiruošus dirbt apskritai nieko :bloga