Moderatorius: signs
- 2014 05 22, 12:18
man poveikis pasireiske, nes praejo siaubingos panikos ir nerimo atakos, bet atejo apatija ir nieko nenoras:( O salia cymbaltos tau skyte dar viena AD ar jau is kitos operos vaista?
- 2014 05 22, 16:49
gal Cymbalta, nes ligos pradzioje, pries daug metu, man tik seroxat israse, jokiu neuroleptiku, ir man po truputi praejo panikos atakos. Dabar buvau gavusi ir Cymbalta, ir Xanax ilgo veikimo (menesiui), ir neuroleptika, nes per panikos atakas is karto viduriuodavau:(
As kazkokia sado mazo, gerai jauciausi pas odontologa kedeje siandien. Gal, kad is namu kazkur issikrapsciau, todel gerai jauciausi?
As kazkokia sado mazo, gerai jauciausi pas odontologa kedeje siandien. Gal, kad is namu kazkur issikrapsciau, todel gerai jauciausi?
- 2014 05 22, 22:38
Man irgi labai panaši savijauta...Prieš daugiau nei 2 mėnesius dar blogiau buvo. Pamenu, man pablogėjo, tiesiog duobė didžiausia buvo, kai po 6 mėn. Cymbaltos vartojimo, gydytoja nutarė juos nutraukti. Mat jaučiausi gerai, aš sutikau. Dabar galvoju, kad kvaila buvo tokį trumpą laiką pavartojus juos mesti. Dabartiniu metu ant kojų mane pastatė venlafaksinas (Alventa arba Effexor gamintojo). Užblokavo pačias juodžiausias mintis, bet tik tiek. Jaučiuosi geriau, bet negerai. Tas beprasmybės jausmas, robotiškumas labai jaučiasi, plius mane erzina šalutiniai šio vaisto poveikiai, bjauriai prirašyta apie juos. Todėl ir noriu keisti į Cymbaltą. Cymbalta man padėjo gan greitai, nebuvo bjaurių šalutinių poveikių pradžioje (net nėra ką lyginti su venlafaksinu) o gal tai sutapimas, bet energijos buvo daugiau. Aišku šalia jų būdavo dar vartojau neuroleptikus tais atvejais, kai darbe stresai ir pan.
Daugelio gydytojų nuomonė tokia, kad po 2 mėnesių tai jau tikrai turi matytis, ar vaistas padeda. Jei ne, tada bandyti kitus AD, jų gi nemažai yra.
Beje man stiprų nerimą su panika nuėmė AD. Tik ilgai teko kankintis su tomis nerimo ir panikos atakomis, kol pradėjo veikti AD.
Tuštuma, aš mąstau labai panašiai kaip tu. Norint geriau jaustis nepakanka tik vaistų. Reikia kad ir prisivertus kažką veikti. Aš tuo bent ant savęs įsitikinau. Kuo aš mažiau būnu su savimi, savo mintimis, tuo savijauta stabilesnė.
Daugelio gydytojų nuomonė tokia, kad po 2 mėnesių tai jau tikrai turi matytis, ar vaistas padeda. Jei ne, tada bandyti kitus AD, jų gi nemažai yra.
Beje man stiprų nerimą su panika nuėmė AD. Tik ilgai teko kankintis su tomis nerimo ir panikos atakomis, kol pradėjo veikti AD.
Tuštuma, aš mąstau labai panašiai kaip tu. Norint geriau jaustis nepakanka tik vaistų. Reikia kad ir prisivertus kažką veikti. Aš tuo bent ant savęs įsitikinau. Kuo aš mažiau būnu su savimi, savo mintimis, tuo savijauta stabilesnė.
F.33.2 ir F.61
20 mg paroxetine, 3mg bromazepam, 25 mg quetiapinum ~18 val nerimui, 50-75 mg quetiapinum miegui.
20 mg paroxetine, 3mg bromazepam, 25 mg quetiapinum ~18 val nerimui, 50-75 mg quetiapinum miegui.
- 2014 05 23, 06:36
Nu va, o aš dabar kaip tik keisiu Cymbalta į Efexor. Sakė, kad jie labai panašūs, bet cymbaltos kompensuoja tik 60 mg, todėl negali didesnės dozės išrašyt ir bandysim tuos.
Tikėkimės, kad abiem pakeitimai į naudą bus!
HappyAngel rašė:Dabartiniu metu ant kojų mane pastatė venlafaksinas (Alventa arba Effexor gamintojo). Užblokavo pačias juodžiausias mintis, bet tik tiek. Jaučiuosi geriau, bet negerai. Tas beprasmybės jausmas, robotiškumas labai jaučiasi, plius mane erzina šalutiniai šio vaisto poveikiai, bjauriai prirašyta apie juos. Todėl ir noriu keisti į Cymbaltą.
Nu va, o aš dabar kaip tik keisiu Cymbalta į Efexor. Sakė, kad jie labai panašūs, bet cymbaltos kompensuoja tik 60 mg, todėl negali didesnės dozės išrašyt ir bandysim tuos.
- 2014 07 09, 22:00
Man irgi sakė, kad panašūs, bet turi skirtumų. Aš pvz. su Cymbalta dabar nesijaučiu gerai, o jau vartoju daugiau kaip mėnesį. Tačiau grįžti prie venlafaksino nenorėčiau tikrai. Mane baido labiausiai buvę siaubingai nemalonūs šalutiniai ir plius pastovus kraujospūdžio padidėjimas, širdies plakimo jautimas. Šitie nepraėjo ir praėjus šalutiniams. Tiesa dar mane venlafaksinas darė kažkokia be emocijų, viską dariau kaip robotas, viduje vistiek jaučiausi negerai, tarsi realybė atsiribojusi nuo manęs. Keistas jausmas, nepamenu, kad kada nuo kokių vaistų būčiau taip jautusis.
Na kol kas laukiu pagerėjimo su Cymbalta + Sertralin deriniu. Gal šitas derinys suveiks, nes jau...
Tuštuma rašė:Nu va, o aš dabar kaip tik keisiu Cymbalta į Efexor. Sakė, kad jie labai panašūs, bet cymbaltos kompensuoja tik 60 mg, todėl negali didesnės dozės išrašyt ir bandysim tuos.
Man irgi sakė, kad panašūs, bet turi skirtumų. Aš pvz. su Cymbalta dabar nesijaučiu gerai, o jau vartoju daugiau kaip mėnesį. Tačiau grįžti prie venlafaksino nenorėčiau tikrai. Mane baido labiausiai buvę siaubingai nemalonūs šalutiniai ir plius pastovus kraujospūdžio padidėjimas, širdies plakimo jautimas. Šitie nepraėjo ir praėjus šalutiniams. Tiesa dar mane venlafaksinas darė kažkokia be emocijų, viską dariau kaip robotas, viduje vistiek jaučiausi negerai, tarsi realybė atsiribojusi nuo manęs. Keistas jausmas, nepamenu, kad kada nuo kokių vaistų būčiau taip jautusis.
Na kol kas laukiu pagerėjimo su Cymbalta + Sertralin deriniu. Gal šitas derinys suveiks, nes jau...
- 2014 07 09, 22:13
Prastas derinys. Net ir su dviem SSRI neiseina okupuoti daugiau nei 90% SERT transportuotojo, jei kokia ir yra nauda, tai tik tiek, kad Cymbalta veikia ir norepinephrina, o sertralinas vos vos dopamina. Daug geriau butu:
Cymbalta + Mirtazapine/Bupropion
Sertraline + Mirtazapine/Bupropion
HappyAngel rašė:Na kol kas laukiu pagerėjimo su Cymbalta + Sertralin deriniu. Gal šitas derinys suveiks, nes jau...
Prastas derinys. Net ir su dviem SSRI neiseina okupuoti daugiau nei 90% SERT transportuotojo, jei kokia ir yra nauda, tai tik tiek, kad Cymbalta veikia ir norepinephrina, o sertralinas vos vos dopamina. Daug geriau butu:
600mg quetiapine, 200mg lamotrigine, 45mg mirtazapine, 5mg lorazepam
- 2014 07 09, 22:23
Man netiko Mirtazapine, vartojau gan ilgai. Labai prasta nuotaika ryte būdavo, mieguistumas. Tik svorio priaugau tada. Būtent buvo derinys Sertraline + Mirtazapine.
Pastebėjau, kad Mirtazapine dabar super populiarus
Dabar su minėtu cymbalta + sertraline man geriau negu buvo tik su venlafaksinu ar tik su cymbalta. Tikiuosi, kai cymbalta "įsivažiuos", galima bus nuimti sertraline. Aš ilgą laiką gydžiausi būtent tik sertralinu, po 100 mg daugiausiai esu gėrusi. Tada kelis metus man tiko, o paskui kažkas pasidarė, kad jau ėmė neveikti, nors diagnozė nekito.
biggie rašė:
Man netiko Mirtazapine, vartojau gan ilgai. Labai prasta nuotaika ryte būdavo, mieguistumas. Tik svorio priaugau tada. Būtent buvo derinys Sertraline + Mirtazapine.
Pastebėjau, kad Mirtazapine dabar super populiarus
Dabar su minėtu cymbalta + sertraline man geriau negu buvo tik su venlafaksinu ar tik su cymbalta. Tikiuosi, kai cymbalta "įsivažiuos", galima bus nuimti sertraline. Aš ilgą laiką gydžiausi būtent tik sertralinu, po 100 mg daugiausiai esu gėrusi. Tada kelis metus man tiko, o paskui kažkas pasidarė, kad jau ėmė neveikti, nors diagnozė nekito.
- 2014 07 11, 12:13
O ką daryti, jeigu pas mane tikriausiai yra bėdų su kraujotaka, nes nuo kai kurių paskirtų vaistų man kildavo kraujo spaudimas, kas man nebūdinga, taip pat širdis "kaldavo"? Kiek žinau, dopaminas visa tai daro
biggie rašė:Prastas derinys. Net ir su dviem SSRI neiseina okupuoti daugiau nei 90% SERT transportuotojo, jei kokia ir yra nauda, tai tik tiek, kad Cymbalta veikia ir norepinephrina, o sertralinas vos vos dopamina. Daug geriau butu:
O ką daryti, jeigu pas mane tikriausiai yra bėdų su kraujotaka, nes nuo kai kurių paskirtų vaistų man kildavo kraujo spaudimas, kas man nebūdinga, taip pat širdis "kaldavo"? Kiek žinau, dopaminas visa tai daro
- 2014 07 11, 14:41
Dopaminas daugiau atsakingas uz demesi ir pasitenkinimo ieskojima. Cia daugiau turetu but norepinephrinas, nes tai yra adrenalino prekursorius. Kitaip sakant adrenalinas formuojamas is norepinephrino (lietuviskai noradrenalinas) ir jis is tiesu kelia spaudima. Man spaudimas pakildavo nuo venlafaksino, kuris irgi yra SNRI, bet jie yra efektyvesni antidepresantai nei SSRI.
HappyAngel rašė:biggie rašė:Prastas derinys. Net ir su dviem SSRI neiseina okupuoti daugiau nei 90% SERT transportuotojo, jei kokia ir yra nauda, tai tik tiek, kad Cymbalta veikia ir norepinephrina, o sertralinas vos vos dopamina. Daug geriau butu:
Dopaminas daugiau atsakingas uz demesi ir pasitenkinimo ieskojima. Cia daugiau turetu but norepinephrinas, nes tai yra adrenalino prekursorius. Kitaip sakant adrenalinas formuojamas is norepinephrino (lietuviskai noradrenalinas) ir jis is tiesu kelia spaudima. Man spaudimas pakildavo nuo venlafaksino, kuris irgi yra SNRI, bet jie yra efektyvesni antidepresantai nei SSRI.
- 2014 07 11, 19:10
Šioje srityje aš tikrai tiek neišmanau. Ačiū už paaiškinimą. Gaila, bet venlafaksinas man netiko apskritai, ne tik dėl kraujo spaudimo kėlimo.
Tik keista, kad kažkada naudota cymbalta padėjo jaustis super gerai, o dabar va, reikia ilgai laukti to poveikio, ir klausimas, ar jis bus toks pats kaip anksčiau. Nes papildomai man netiko nei vieni nuotaikos stabilizatoriai.
biggie rašė:Dopaminas daugiau atsakingas uz demesi ir pasitenkinimo ieskojima. Cia daugiau turetu but norepinephrinas, nes tai yra adrenalino prekursorius. Kitaip sakant adrenalinas formuojamas is norepinephrino (lietuviskai noradrenalinas) ir jis is tiesu kelia spaudima. Man spaudimas pakildavo nuo venlafaksino, kuris irgi yra SNRI, bet jie yra efektyvesni antidepresantai nei SSRI.
Šioje srityje aš tikrai tiek neišmanau. Ačiū už paaiškinimą. Gaila, bet venlafaksinas man netiko apskritai, ne tik dėl kraujo spaudimo kėlimo.
Tik keista, kad kažkada naudota cymbalta padėjo jaustis super gerai, o dabar va, reikia ilgai laukti to poveikio, ir klausimas, ar jis bus toks pats kaip anksčiau. Nes papildomai man netiko nei vieni nuotaikos stabilizatoriai.
- 2014 07 11, 19:29
Reik dar turet omeny, kad vaisto doze irgi turi poveiki. Pvz didele doze Cymbaltos (120mg) kelia ir dopamino lygi. Kokia doze vartoji cymbalta?
HappyAngel rašė:biggie rašė:Dopaminas daugiau atsakingas uz demesi ir pasitenkinimo ieskojima. Cia daugiau turetu but norepinephrinas, nes tai yra adrenalino prekursorius. Kitaip sakant adrenalinas formuojamas is norepinephrino (lietuviskai noradrenalinas) ir jis is tiesu kelia spaudima. Man spaudimas pakildavo nuo venlafaksino, kuris irgi yra SNRI, bet jie yra efektyvesni antidepresantai nei SSRI.
Reik dar turet omeny, kad vaisto doze irgi turi poveiki. Pvz didele doze Cymbaltos (120mg) kelia ir dopamino lygi. Kokia doze vartoji cymbalta?