Moderatorius: signs

Parašė K2_fujativeK2
anglis rašė:40 metų vienoje didžiausių tarptautinių farmacijos kompanijų dirbęs ir karjeros aukštumų pasiekęs Johnas Virapenas, neseniai Lietuvoje pristatęs savo knygą „Šalutinis poveikis: mirtis. Išpažintys iš farmacijos virtuvės“, prisipažino, kad, dirbdamas farmacijos pramonėje, pats yra papirkęs vieną Švedijos vyriausybės atstovą, kad būtų greičiau užregistruotas ir pradėtas platinti vaistas „Prozac“. Dabar buvęs farmacininkas šį iki šiol plačiai vartojamą vaistą vadina antidepresantu-žudiku, galinčiu sukelti savižudybę arba norą žudyti kitus. Jo teigimu, visame pasaulyje nuo „Prozac'o“ galėjo mėginti nusižudyti net ketvirtadalis milijono žmonių. Daugeliui iš jų tai pavyko

http://www.delfi.lt/news/daily/health/a ... z39Gp3PPr6

tai ta pati sako apie paroksetina zolofta ir tt. Tipo bande ir bando kovoti pries siuos vaistus, bet bejegiai nes bilijonus nesa, o zmones zudo.
Parašėbarfuss
#322300 Nebegaunu fluxo apie dvi savaites. Tik kad iš pradžių nieko, ir tik išėjus iš ligoninės tokia depresūcha užpuolė, kad siaubas, tos visos mintys... Bet kažkaip nežinau, dabar jau žymiai geriau, išliūdėjau savo dalį, nuėjau keliolika kilometrų, padainavau, dar pažiūrėjau tą mėsos kukulių filmuką, tai visai gerai paliko. Na, moodscope šiandien rodo 51%, vakar buvo 8%. Pati jaučiu, kad geriau. Bet dar lauksiu pirmadienio ir žiūrėsiu, kaip jausiuos, jei kas, imsiu papildomą taloną ir eisiu su gydytoja pasitart, ką man toliau daryt. Dabar organizmas valosi nuo visų clonazepamų ir cikladolių, jau ir kalba sunormalėjo, ir regėjimas atsistatė, ir minčių raiška, na, žodžiu, tiesiog iki ligoninės buvo kone narkomanija.
Groowax, nebesileidau, nes kažkaip man ten ligoninėj sumalė, kad su šizoafektiniu nebekompensuojamas jis. O šitas daktaras vėl skyrė ir nusipirkau jau - 100% kompensuoja.
O dėl to prozac'o žudikiškumo - pirmos dvi savaites su juo tikrai buvo pragaras, turbūt tikrai baisiausias laikas mano gyvenime, bent jau iš tų, kurį prisimenu.
Parašė K2_fujativeK2
barfuss rašė:Nebegaunu fluxo apie dvi savaites. Tik kad iš pradžių nieko, ir tik išėjus iš ligoninės tokia depresūcha užpuolė, kad siaubas, tos visos mintys... Bet kažkaip nežinau, dabar jau žymiai geriau, išliūdėjau savo dalį, nuėjau keliolika kilometrų, padainavau, dar pažiūrėjau tą mėsos kukulių filmuką, tai visai gerai paliko. Na, moodscope šiandien rodo 51%, vakar buvo 8%. Pati jaučiu, kad geriau. Bet dar lauksiu pirmadienio ir žiūrėsiu, kaip jausiuos, jei kas, imsiu papildomą taloną ir eisiu su gydytoja pasitart, ką man toliau daryt. Dabar organizmas valosi nuo visų clonazepamų ir cikladolių, jau ir kalba sunormalėjo, ir regėjimas atsistatė, ir minčių raiška, na, žodžiu, tiesiog iki ligoninės buvo kone narkomanija.
Groowax, nebesileidau, nes kažkaip man ten ligoninėj sumalė, kad su šizoafektiniu nebekompensuojamas jis. O šitas daktaras vėl skyrė ir nusipirkau jau - 100% kompensuoja.
O dėl to prozac'o žudikiškumo - pirmos dvi savaites su juo tikrai buvo pragaras, turbūt tikrai baisiausias laikas mano gyvenime, bent jau iš tų, kurį prisimenu.

matos kad tau geriau gerai mintis destai. vienu metu tau jau buvo visai blogai. Saunuole
Parašėbarfuss
#322302 Aha, iš to laiko net neatsimenu kai kurių dalykų. Dabar dar nesiryžtu garsiai skaityt radijuj, nes nesijaučiu dar tvirtai, bet nebebėgu nuo žmonių, o ir vyzdžiai jau kurį laiką normalaus dydžio :achtung
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#322363 Barfuss, man irgi šizoafektinis mišrus tipas F25.2 ir Consta gaunu nemokamai (nu aš dar turiu II grupę). Kas tau sakė, kad už Consta reikia mokėti? Ar tu žinai kiek kainuoja viena Constos ampulė? Netoli 1 000 litų.
Parašėbarfuss
#322367 Gydytojas Pažėra man taip sakė. Jam neva sakė iš poliklinikos ir dar ligonių kasos patvirtino. O Repovas jau priešingai sakė - kad net nesupranta, kodėl man juos buvo nuėmę, jeigu kompensuoja. Žinau aš jų kainą. Dabar viena ampulė iš naujo suleista, ketvirtadienį sekančią leisiuos. Bet gal nebeofftopinam, nes čia fluoxetino tema.
O kas link jo, fluoxetino, tai bandau gyvent be jo ir kol kas nieko baisaus. Ir rytinio cikladolio nebegėriau.
Parašė K2_fujativeK2
groowax rašė:Barfuss, man irgi šizoafektinis mišrus tipas F25.2 ir Consta gaunu nemokamai (nu aš dar turiu II grupę). Kas tau sakė, kad už Consta reikia mokėti? Ar tu žinai kiek kainuoja viena Constos ampulė? Netoli 1 000 litų.

ko jis toks brangus ?
Vartotojo avataras
Parašė groowax
#322399 Supratau Barfuss, Pažėra ir mane gydė ligoninėje, 4 aukšte.
Vartotojo avataras
Parašė Anomaly
#323081 Aš truputi nesuprantu Flux'o poveikio.Jau ne pirma kart bandau prie jo grįžti,bet susidaro toks įspūdis,kad tik pradėjus gert maždaug mėnesį jaučiuosi labai gerai,bet vėliau poveikis dingsta...O bandant didinti dozę,žiauriai kyla nerimas.Gal kam nors panašiai yra buvę?
Aplamai man daugelis antidepresantų(Flux,Paroxetin,Cymbalta,Alventa)labai didindavo nerima.Kartu su Flux 20mg.dar geriu Ketipinor nakčiai(dabar padidinau iki 50mg),bet nerimo jis neveikia :oops:
Parašėbarfuss
#328258 Grįžau prie flux'o, šį kartą 60mg. Kol kas - labai gerai, nežinau, kaip toliau bus.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
būsiu_Liepa rašė:Sveiki. Jau beveik 4 mėn. geriu Cipralex 20mg. Pusantro mėn. gėriau mažesnę dozę, vėliau padidino. Deja, šis vaistas manęs absoliučiai neveikia, nepaisant nuolatinio noro miegoti. Taigi, gydytoja išrašė "Flux 20mg" (kiek žinau, kitaip jis vadinamas prozaku). Prisiklausiau visokių nuomonių, kurių dauguma buvo tokia, kad tai absoliutus mėšlas ir jo neverta vartoti, nes tai tik visiškai užmuša žmogų tavyje. Deja, nežinau ką daryti ir nuo ketvirtadienio ruošiuos pradėti juos gerti. Mano depresija tęsiasi jau kokie 6-ti metai, bet tik prieš keturis mėnesius prisiverčiau nueiti pas psichologę, kuri ir nutempė mane pas psihiatrę. Taigi, kokia Jūsų, gerbiamieji, nuomonė apie "Flux 20mg"? Gal kas galit papasakoti apie veikimą (ne apie tai kas dedasi smegenyse, o apie tai, kokia būna savijauta, kaip pasireiškia poveikis ir pan.). Visgi man svarbu tai, kuo aš kemšu savo organizmą.

Laukiu Jūsų nuomonės.
Ačiū,

būsiu_Liepa.

Man iškilo klausimas, ar geriate tik vieną AD, t.y. paskirtą Flux ar jį derinate su Cipralexu?

Man visgi negerai, nestabilumas, nerimas, panikos atakos, nenoras niekur eiti. Bandysiu klausti apie kitą AD, bet bijau, ar pvz. Fluoxetinum dera su mano geriamu 20 mg Escitalopramu?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
būsiu_Liepa rašė:Sveiki. Jau beveik 4 mėn. geriu Cipralex 20mg. Pusantro mėn. gėriau mažesnę dozę, vėliau padidino. Deja, šis vaistas manęs absoliučiai neveikia, nepaisant nuolatinio noro miegoti. Taigi, gydytoja išrašė "Flux 20mg" (kiek žinau, kitaip jis vadinamas prozaku). Prisiklausiau visokių nuomonių, kurių dauguma buvo tokia, kad tai absoliutus mėšlas ir jo neverta vartoti, nes tai tik visiškai užmuša žmogų tavyje. Deja, nežinau ką daryti ir nuo ketvirtadienio ruošiuos pradėti juos gerti. Mano depresija tęsiasi jau kokie 6-ti metai, bet tik prieš keturis mėnesius prisiverčiau nueiti pas psichologę, kuri ir nutempė mane pas psihiatrę. Taigi, kokia Jūsų, gerbiamieji, nuomonė apie "Flux 20mg"? Gal kas galit papasakoti apie veikimą (ne apie tai kas dedasi smegenyse, o apie tai, kokia būna savijauta, kaip pasireiškia poveikis ir pan.). Visgi man svarbu tai, kuo aš kemšu savo organizmą.

Laukiu Jūsų nuomonės.
Ačiū,

būsiu_Liepa.

Man iškilo klausimas, ar geriate tik vieną AD, t.y. paskirtą Flux ar jį derinate su Cipralexu?

Man visgi negerai, nestabilumas, nerimas, panikos atakos, nenoras niekur eiti. Bandysiu klausti apie kitą AD, bet bijau, ar pvz. Fluoxetinum dera su mano geriamu 20 mg Escitalopramu?

fluoxetinas su escitalopramu abu SSRI, jie visiskai nedera kartu, nes veikia ta pati mechanizma, na dar fluoxetinas blokuoja serotonino 2c receptoriu ir tai aktyvina. Jei reik antro antidepresanto, reikia pirma issirinkti kuris, tarkim siuo atveju estitalopramas ar fluoxetinas butu pagrindinis. Tada taikyt prie jo ar tai mirtazapina, ar tai bupropiona,nortripylina,atomoxetina, kad butu sinerginiai veikimai, jie vienas kita pastiprintu
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:fluoxetinas su escitalopramu abu SSRI, jie visiskai nedera kartu, nes veikia ta pati mechanizma, na dar fluoxetinas blokuoja serotonino 2c receptoriu ir tai aktyvina. Jei reik antro antidepresanto, reikia pirma issirinkti kuris, tarkim siuo atveju estitalopramas ar fluoxetinas butu pagrindinis. Tada taikyt prie jo ar tai mirtazapina, ar tai bupropiona,nortripylina,atomoxetina, kad butu sinerginiai veikimai, jie vienas kita pastiprintu

Tiesiog čia forume panaršiau, kad yra žmonių, kurie geria fluoxetiną su escitalopramu.

O kaip su cymbalta? Man šis vaistas labai tiko nuo psichosomatikos. Ir šiaip organizmas gerai toleravo, bet 60 mg per mažai, didesnių dozių nekompensuoja.
Parašė ruta1
#334657 ar čia tas pats prozakas, vienas iš pirmųjų AD?
man jį išrašė vidutinei depresijai gydyti, bet bijau pradėti jį gert, nes kažkaip baisiai čia apie jį rašoma
Vartotojo avataras
Parašė biggie
ruta1 rašė:ar čia tas pats prozakas, vienas iš pirmųjų AD?
man jį išrašė vidutinei depresijai gydyti, bet bijau pradėti jį gert, nes kažkaip baisiai čia apie jį rašoma

Taip cia prozacas, pirmas oficialiai rinkoje isleistas SSRI. Jis labiau tinka energijai pakelti, nei nerimui numalsinti, jei nerimas, tai paroxetinas ar escitalopramas geriau veikia