Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:
Reik dar turet omeny, kad vaisto doze irgi turi poveiki. Pvz didele doze Cymbaltos (120mg) kelia ir dopamino lygi. Kokia doze vartoji cymbalta?

Kaip ir anąkart - 60 mg. Su tokia doze tada tikrai pasijutau kitu žmogumi. Labai man nepatinka tos didelės, maksimalios dozės. Tuo labiau, kad esu įsitikinusi, jog tik vaistai man nepadės. Man reikalinga intensyvi psichoterapija.

P.S. Bet dėl didelių dozių tai nežinau, juk vartojau venlafaksino 225 mg ir nieko gero, tik dar labiau zombino, darė bejausmę, viduje vistiek viskas virė. Ir čia ne šalutiniai, bet pastovi tokia būsena. Didesnė dozė gal būtų užvertusi mane, nes plius dar ir kraujospūdis su širdim labai streikavo. Sakyčiau, kad vaistų atitaikymas - didelis menas.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
biggie rašė:
Reik dar turet omeny, kad vaisto doze irgi turi poveiki. Pvz didele doze Cymbaltos (120mg) kelia ir dopamino lygi. Kokia doze vartoji cymbalta?

Kaip ir anąkart - 60 mg. Su tokia doze tada tikrai pasijutau kitu žmogumi. Labai man nepatinka tos didelės, maksimalios dozės. Tuo labiau, kad esu įsitikinusi, jog tik vaistai man nepadės. Man reikalinga intensyvi psichoterapija.

P.S. Bet dėl didelių dozių tai nežinau, juk vartojau venlafaksino 225 mg ir nieko gero, tik dar labiau zombino, darė bejausmę, viduje vistiek viskas virė. Ir čia ne šalutiniai, bet pastovi tokia būsena. Didesnė dozė gal būtų užvertusi mane, nes plius dar ir kraujospūdis su širdim labai streikavo. Sakyčiau, kad vaistų atitaikymas - didelis menas.

tik labai nedidele dalis pasiekia remisija jau su pirmu antidepresantu. 2-3 nepavyke antidepresantu kursai ir galima daryt bipoliskumo prielaida. Tada neisvengiamai prasideda polifarmacija, kai tenka gydytis keliais vaistais. Pabandyk menesiuka pabuti tik ant cymbaltos ir ziurekis, gal pades. Jei ne, likusius simptomus pagydysi kitu vaistu/vaistais
Vartotojo avataras
Parašė VVika
HappyAngel rašė:
biggie rašė:Dopaminas daugiau atsakingas uz demesi ir pasitenkinimo ieskojima. Cia daugiau turetu but norepinephrinas, nes tai yra adrenalino prekursorius. Kitaip sakant adrenalinas formuojamas is norepinephrino (lietuviskai noradrenalinas) ir jis is tiesu kelia spaudima. Man spaudimas pakildavo nuo venlafaksino, kuris irgi yra SNRI, bet jie yra efektyvesni antidepresantai nei SSRI.

Šioje srityje aš tikrai tiek neišmanau. Ačiū už paaiškinimą. Gaila, bet venlafaksinas man netiko apskritai, ne tik dėl kraujo spaudimo kėlimo.
Tik keista, kad kažkada naudota cymbalta padėjo jaustis super gerai, o dabar va, reikia ilgai laukti to poveikio, ir klausimas, ar jis bus toks pats kaip anksčiau. Nes papildomai man netiko nei vieni nuotaikos stabilizatoriai.

O kokius gerei nuotaikos stabilizatorius. Vat ir as mucinuosi su nuotaikos stabilizatoriumi, niekaip neprisijaukinu du menesius.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
VVika rašė:O kokius gerei nuotaikos stabilizatorius. Vat ir as mucinuosi su nuotaikos stabilizatoriumi, niekaip neprisijaukinu du menesius.

Depakine, Finlepsine. Pirmieji visai nedavė jokio poveikio. Antrieji labai kėlė kraujo spaudimą, galvą skaudėjo, svaigo.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
HappyAngel rašė:
VVika rašė:O kokius gerei nuotaikos stabilizatorius. Vat ir as mucinuosi su nuotaikos stabilizatoriumi, niekaip neprisijaukinu du menesius.

Depakine, Finlepsine. Pirmieji visai nedavė jokio poveikio. Antrieji labai kėlė kraujo spaudimą, galvą skaudėjo, svaigo.

o man irgi svaigsta galva, bet spaudima numazino iki 80/60
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
VVika rašė:o man irgi svaigsta galva, bet spaudima numazino iki 80/60

Čia nuo kurio Depakine ar Finlepsin?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#322483 Tuo pačiu pasiklausiu, gal kas šiuo metu dar vartojate cymbaltą? Kada jums pasireiškė teigiamas poveikis, t.y. visiškas pagerėjimas?

Jaučiu pagerėjimą, na bet tikrai dar nesijaučiu gerai. Be raminamųjų dar negaliu :(
Vartotojo avataras
Parašė VVika
HappyAngel rašė:

nei tas, nei anas, as geriu olanzapine, viena diena meginau kvetiapina.
Man buvo israsyta Cymbalta, bet as tada jau buvau remisijoje, tai tik 30 mg geriau, kaip palaikomaja doze. Dabar, kai akritau, geriau 2 menesius Cymbalta 60, bet negerejo, todel israse paroksetina.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
VVika rašė:
HappyAngel rašė:

nei tas, nei anas, as geriu olanzapine, viena diena meginau kvetiapina.
Man buvo israsyta Cymbalta, bet as tada jau buvau remisijoje, tai tik 30 mg geriau, kaip palaikomaja doze. Dabar, kai akritau, geriau 2 menesius Cymbalta 60, bet negerejo, todel israse paroksetina.

Aaa čia tas dabar populiarusis Seroxat :) Mano vienai pažįstamai irgi jį skyrė vietoj netikusio venlafaksino. Sakė lyg ir geriau. aš cymbaltą 60 mg geriu irgi jau 2 mėnesius. Bet bijau labai keisti į kitus, kad nebūtų dar blogiau. Jau man ir taip kaitaliojo antidepresantus, bet nieko geriau nebuvo. Nebandžius aį Seroxat'o. Tik kažin, ar jis bus geriau.

Nežinojau, kad kventiapinas priskiriamas nuotaikos normalitikų grupei. Mane jis "nukerta", labai migdo, tai niekaip negalėčiau jo gerti dieną. Jį geriu kaip migdomąjį, man labai tinka miegui. Kiek teko girdėti dideles dozes kventiapino ar olanzapine geria ne tik depresija sergantys, bet + kažkokiu vienu iš šizo...šizoafetktiniu, šizotipiniu....Nors nebūtinai. Gal čia kaip kas tą vaistą toleruoja. Aš gal nuo 200 mg kventiapino kojas patiesčiau.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#322490 o kiek mg gerei kvetiapino? Ji 25, tai tokia doze ir veikia kaip gigdomasis. Kaip nuotaikos stabilizatorius veikia 200/300 mg.
Daktare sake, kad paroksetinas kiek stipresnis uz Cymbalta.
2 menesiai dar near ilgas laiko tarpas, gal dar reikia laiko, kad geriau pasijaustum.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
VVika rašė:o kiek mg gerei kvetiapino? Ji 25, tai tokia doze ir veikia kaip gigdomasis. Kaip nuotaikos stabilizatorius veikia 200/300 mg.
2 menesiai dar near ilgas laiko tarpas, gal dar reikia laiko, kad geriau pasijaustum.

Kventiapino miegui geriu pusę 25 mg tabletės. Kartais pakanka trečdalio.
Na jei skaičiuočiau tiksliai, tai gal jau ir daufgaiu nei 2 mėn. geriu cymbaltą. Reiks pasiklausti pas gydytoją apie paroksetiną visgi.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
HappyAngel rašė:
VVika rašė:o kiek mg gerei kvetiapino? Ji 25, tai tokia doze ir veikia kaip gigdomasis. Kaip nuotaikos stabilizatorius veikia 200/300 mg.

Kventiapino miegui geriu pusę 25 mg tabletės. Kartais pakanka trečdalio.
Na jei skaičiuočiau tiksliai, tai gal jau ir daufgaiu nei 2 mėn. geriu cymbaltą. Reiks pasiklausti pas gydytoją apie paroksetiną visgi.

jo, paklausk, per galva gi neduos:)
o kokie simptomai tave vargina?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
VVika rašė:jo, paklausk, per galva gi neduos:)

Tikriausiai depresijos ar asmenybės kažkokie sutrikimai. Nenoras gyventi, beprasmybės jaumas (gyvenimo prasmės nematymas), vienišumas, bejėgiškumas, nemeilė sau, vangumas, liūdesys, pyktis, verkimas ir pan.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
HappyAngel rašė:
VVika rašė:jo, paklausk, per galva gi neduos:)

Tikriausiai depresijos ar asmenybės kažkokie sutrikimai. Nenoras gyventi, beprasmybės jaumas (gyvenimo prasmės nematymas), vienišumas, bejėgiškumas, nemeilė sau, vangumas, liūdesys, pyktis, verkimas ir pan.

pas mane visi tie patys. Olanzapinas gerai nuima siuos pojucius, tik, kad man galva svaigsta.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
VVika rašė:pas mane visi tie patys. Olanzapinas gerai nuima siuos pojucius, tik, kad man galva svaigsta.

Bet ar šitie vaistai nėra labai stiprūs? Gal dėl to ir svaigsta galva, gal jie tiesiog apneša? aš to nenoriu. Apskritai abejoju, kad vaistas gali pašalinti visas psichologines problemas. Čia jau psichoterapijos darbas. Tik norisi, kad pašalintų visiškai nebūdingus mano asmenybei dalykus. Kad ir tą patį savęs sunaikinimo norą. Žinau, kad čia antidepresantai dažniausiai jį pašalina, bent man taip būdavo anksčiau. Tik dabar ta būsena su cymbalta užsitęsusi. Vis dar nenoriu gyventi.