Moderatorius: signs

Parašė K2_fujativeK2
VVika rašė:
K2_fujativeK2 rašė:
VVika rašė:Sunku ir bipoliskuma diagnozuoti jei fazes silpnai isreisktos arba manijos faze galima priimti uz paprasciausiai gera nuotaika ir natural dziaugsma. Juk daktaras nebuna salia paciento 24 valandas per para ir viska vertina tik is paciento zodziu. Man itaria bipoliskima, bet negali tvirtai diagnozuoti, va ir suprask, ar man toliau paroksetina gerti , ar ji reikia nuimineti, tada imsiu geriau jaustis.

nera jokiu diagnoziu. viskas isgalvota. nera jokiu testu nustatanciu diagnoze ar depresija. diagnozes sugalvotos , kad butu galima rasyti vaistus ir gaut pelna

Na ir nesamones tu kalbi. Tavo atveju gal ir neteisingai nustatyta diagnose, del mergos nebuvimo tikrai busenos negalima pavadinti depresija ir juolabiau negalima skirti AD, bet cia zmones realiai serga ir vaistai realiai padeda, jei juos gerai atitaiko.

realiai ? paima krauja ? Persviecia galva ? kaip realiai ?
Vartotojo avataras
Parašė VVika
K2_fujativeK2 rašė:
biggie rašė:
K2_fujativeK2 rašė:
VVika rašė:Sunku ir bipoliskuma diagnozuoti jei fazes silpnai isreisktos arba manijos faze galima priimti uz paprasciausiai gera nuotaika ir natural dziaugsma. Juk daktaras nebuna salia paciento 24 valandas per para ir viska vertina tik is paciento zodziu. Man itaria bipoliskima, bet negali tvirtai diagnozuoti, va ir suprask, ar man toliau paroksetina gerti , ar ji reikia nuimineti, tada imsiu geriau jaustis.

nera jokiu diagnoziu. viskas isgalvota. nera jokiu testu nustatanciu diagnoze ar depresija. diagnozes sugalvotos , kad butu galima rasyti vaistus ir gaut pelna

papasakok tai paranojiniam sizofrenikui itemptos psichozes periode, mieganciu su ginklu po pagalve, nes galvoja, jog ji seka slaptos grupuotes ir ketini uzmusti. Pavyzdys neisgalvotas beje

papasakok is kur nusprendei , kad jis sizofrenikas ir dar paranojinis ? cia spejimas. bejetavo paistymai forume apie vaistus ir chemines reakcijas mazu maziausiai juokingi. kur studijos irodancios tavo kalbas ?

O tau aprasyta situacija panasi I sveiko zmogaus elgesi??
Vartotojo avataras
Parašė biggie
K2_fujativeK2 rašė:
biggie rašė:
K2_fujativeK2 rašė:

papasakok tai paranojiniam sizofrenikui itemptos psichozes periode, mieganciu su ginklu po pagalve, nes galvoja, jog ji seka slaptos grupuotes ir ketini uzmusti. Pavyzdys neisgalvotas beje

papasakok is kur nusprendei , kad jis sizofrenikas ir dar paranojinis ? cia spejimas. bejetavo paistymai forume apie vaistus ir chemines reakcijas mazu maziausiai juokingi. kur studijos irodancios tavo kalbas ?

kiekvienam mano teiginiui as galiu pateikti arba studija, arba citata is kokios knygos. Tu burbuliuoji bet ka ir be tikslo. Jei tau netinka zmoniu poziuris i ligas ir budai, kaip gydomasi, kam apskritai post'ini sitam forume? Akivaizdziai esi vienas didziausiu forumo neurotiku ir gesini optimizma zmonems, kuriem reikia palaikymo. Gal pamastyk pries drebdamas tokius zodzius, kokius tu nuolatos parasai
Vartotojo avataras
Parašė biggie
K2_fujativeK2 rašė:realiai ? paima krauja ? Persviecia galva ? kaip realiai ?

Realiai tai jau senokai galima daryt hipoteze del sizofrenijos darant funkcini magnetinio rezonanso tyrima. Svieciamos pacientu galvos rodant tam tikras linksmas arba baisias nuotraukas ir sekamos tos smegenu vietos, kurios atsakingos uz baime ar uz dziaugsma. Taip pat rodomos lengvos uzduotys ir taip tiriamos "mastanciu" smegenu frontaliniu daliu funkcijos. Taip kad ne visada liga yra tiesiog speliojama
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#322870 Klausimas geriantiems seroksata. Po kiek laiko pajautete zymu pagerejima, gerdami si vaista?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#322871 pajauciau per tris dienas, bet del to, kad pries tai geriau escitaloprama ir keiciant serotonininius antidepresantus, antram nereikia ilgai laukt, kad pasijustu ar veikia ar ne.
Jei antidepresantas geriamas pirma karta, dauguma sako reik islaukt bent 4 savaites, kad ivertinti ar veikia ar ne, bet pagal naujesnius duomenis, dabar manoma, kad prielaida veikimo galima daryti jau per dvi savaites, jei zmogui per dvi savaites nepagereja nei trupucio, reiskias nepageres ir per keturias. Jei nepagereja, reik kelti doze (maksimali paroxetino doze yra 60mg), arba keisti i kita antidepresanta.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#322873 as jau trecia menesi geriu paroksetina. Nepasakyciau, kad visai nepagerejo, tikrai yra pagerejimas, bet dar vis tik labai sudova ant dusios ir nerimas dar kabinasi, itampa kartais jauciu. Zodziu, dar negaliu pasakyti, kad jauciuosi normaliai, kad gyvenimas grazus ir gera gyventi. Nezinau, ar dar laiko reikia, ar kazko papildomo.
Niekaip nepamenu, kiek laiko reikejo, kai pirma karta sirgau, kad pasakyciau, jog jauciuosi normaliai.
Parašė K2_fujativeK2
biggie rašė:pajauciau per tris dienas, bet del to, kad pries tai geriau escitaloprama ir keiciant serotonininius antidepresantus, antram nereikia ilgai laukt, kad pasijustu ar veikia ar ne.
Jei antidepresantas geriamas pirma karta, dauguma sako reik islaukt bent 4 savaites, kad ivertinti ar veikia ar ne, bet pagal naujesnius duomenis, dabar manoma, kad prielaida veikimo galima daryti jau per dvi savaites, jei zmogui per dvi savaites nepagereja nei trupucio, reiskias nepageres ir per keturias. Jei nepagereja, reik kelti doze (maksimali paroxetino doze yra 60mg), arba keisti i kita antidepresanta.

Jau senai manoma , kad 2 savaites turi jaustis pagerejima ne 4.
Parašė K2_fujativeK2
VVika rašė:Klausimas geriantiems seroksata. Po kiek laiko pajautete zymu pagerejima, gerdami si vaista?

Man po keliu dienu vartojimo nuime baimes ir aplamai palengvejo.
Parašė sophie
#322897 Nežinau, kaip ten su tuo pagerėjimu per dvi savaites, obettačiau galiu pasipasakoti, kad man pradėjus gerti Efexorą, pirmas maždaug tris savaites buvo tik gerokai blogiau, ir tik po kokių penkių pradėjau jaustis geriau. Bet dabar jaučiuosi taip gerai, kaip niekad nesijaučiau. Todėl laikau save akivaizdžiu įrodymu, kad nurašyt vaistų anksčiau laiko visgi nederėtų. Tos senos rekomenduojamos šešios savaitės akivaizdaus poveikio pastebėjimui man atrodo visiška tiesa.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#322899 Gal man tiesiog nepakanka vien paroksetino, juk 3 menesiai, tai pakankamas laikas. Guli akmuo ant krutines ir skrandzio, nors tu ka. Nerimas ir itampa kimba, negaliu atsipalaiduoti ir ramiai gyventi.
Parašė K2_fujativeK2
VVika rašė:Gal man tiesiog nepakanka vien paroksetino, juk 3 menesiai, tai pakankamas laikas. Guli akmuo ant krutines ir skrandzio, nors tu ka. Nerimas ir itampa kimba, negaliu atsipalaiduoti ir ramiai gyventi.

nu man tai akmuo ant visu galu guli jau 10 metu ir jokie vaistai to nenuime iki galo nors gyvenimas ir buvo geras kelis metus tik dabar daug problemu
Vartotojo avataras
Parašė VVika
K2_fujativeK2 rašė:
VVika rašė:Gal man tiesiog nepakanka vien paroksetino, juk 3 menesiai, tai pakankamas laikas. Guli akmuo ant krutines ir skrandzio, nors tu ka. Nerimas ir itampa kimba, negaliu atsipalaiduoti ir ramiai gyventi.

nu man tai akmuo ant visu galu guli jau 10 metu ir jokie vaistai to nenuime iki galo nors gyvenimas ir buvo geras kelis metus tik dabar daug problemu

kai as sirgau pirma karta pries eole metu, tai man visus akmenis nueme seroksatas.
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#322912 VVika, o ką gyd sako? Šiaip per tris mėn. man rods turėjo pagerėt, bet tu lyg rašei kažkur, kad truputį geriau ar aš maišau? :bloga Aš bandyčiau keist vaistus, jei ką visad galėsi sugrįžti.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
Kuroshitsuji rašė:VVika, o ką gyd sako? Šiaip per tris mėn. man rods turėjo pagerėt, bet tu lyg rašei kažkur, kad truputį geriau ar aš maišau? :bloga Aš bandyčiau keist vaistus, jei ką visad galėsi sugrįžti.

na, kazkiek geriau, nes kovo menesi tai apskritai gulejau dauzoma panikos priepuoliu, be Xanax negalejau gyventi.
Man geriau budavo, kai salia paroksetino gerdavau olanzapine, jis stabilizuodavo nuotaika, nuimdavo slyksciausius pajucius - apatija, zliumbima, nenora gyventi. Bet del didelio galvos svaigimo, as ji vis nutraukiu kelioms dienoms, po to vel pradedu gerti po 2.5 mg., taip ir zaidziu iki siol. Dabar 3 dienas negeriau, tai jau siandien baisiausias nerimas drasko krutine, itampa, mintys, guliu ir zlimbiu is nevilties. Del to ir mastau, kad paroksetinas neatlieka savo darbo, nors yra pakankamai plataus spektro-depresijai, nerimui, fobijoms.
Pas daktare dar tik 28 diena, atostogavo ji ilgai. siaip, vis stengiasi ikisti I ligonone , kad ten atitaikytu vaistus. Nesu as neprognozuojama ar visuomenei pavojinga psyche, kad gultis I ligonine.
Siais laikais pats turi siulyti daktarei, I koki vaista meginti keisti esama. Ka as zinau koki meginti, nebent pati, vis tik, pasiulys.