Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė VVika
HappyAngel rašė:Gal kas turite asmeninės patirties ar tiesiog patartumėte, ar verta Cymbalta (60 mg) keisti į Seroxat? :aciu

Man atkritimo proga israse Cymbalta, kuria geriau iki atkritimo. Po 2 menesiu pakeite I paroksetina. Dabar jau 3 menesius geriu paroksetina + olanzapine 2.5mg. Nuotaikos pirmoje dienos puseje dar labai depresyvios, nelabai noriu uzsiimti kokia veikla, nenoriu niekur eiti, vaziuoti ir pas save sveciu nenoriu, bet ir namai tapo kaip kalejimas. Laukiu pagerejimo, nezinau po kiek laiko jis ryskiau turi pasijausti. Daktare sake, kad paroksetinas lyg ir stipresnis vaistas.
O tau skyre paroksetino ar jau geri kuris laikas ir nejauti pagerejimo?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
VVika rašė:Man atkritimo proga israse Cymbalta, kuria geriau iki atkritimo. Po 2 menesiu pakeite I paroksetina. Dabar jau 3 menesius geriu paroksetina + olanzapine 2.5mg. Nuotaikos pirmoje dienos puseje dar labai depresyvios, nelabai noriu uzsiimti kokia veikla, nenoriu niekur eiti, vaziuoti ir pas save sveciu nenoriu, bet ir namai tapo kaip kalejimas. Laukiu pagerejimo, nezinau po kiek laiko jis ryskiau turi pasijausti. Daktare sake, kad paroksetinas lyg ir stipresnis vaistas.

Ne, aš dar pasilikau prie Cymbaltos. Bet jei eis mėnesiai, o nieko gero, tai teks kažką daryti. Tiesiog bijau bėgdama nuo vilko užšokti ant meškos. Nuo Cymbaltos man nėra jokių pašalinių, neaišku, kaip būtų su paroksetinu. Pas mane širdis, kraujospūdis staigiai reaguoja į kai kuriuos vaistus, pvz. venlafaksino ir finlepsin'o negalėjau gerti dėl to. Dar bijau, kad svorio neaugintų (apetito nedidintų), nepadarytų visišku robotu, neslopintų per daug :( Tada dar atsiras daugiau problemų :(
Vartotojo avataras
Parašė VVika
HappyAngel rašė:
VVika rašė:Man atkritimo proga israse Cymbalta, kuria geriau iki atkritimo. Po 2 menesiu pakeite I paroksetina. Dabar jau 3 menesius geriu paroksetina + olanzapine 2.5mg. Nuotaikos pirmoje dienos puseje dar labai depresyvios, nelabai noriu uzsiimti kokia veikla, nenoriu niekur eiti, vaziuoti ir pas save sveciu nenoriu, bet ir namai tapo kaip kalejimas. Laukiu pagerejimo, nezinau po kiek laiko jis ryskiau turi pasijausti. Daktare sake, kad paroksetinas lyg ir stipresnis vaistas.

Ne, aš dar pasilikau prie Cymbaltos. Bet jei eis mėnesiai, o nieko gero, tai teks kažką daryti. Tiesiog bijau bėgdama nuo vilko užšokti ant meškos. Nuo Cymbaltos man nėra jokių pašalinių, neaišku, kaip būtų su paroksetinu. Pas mane širdis, kraujospūdis staigiai reaguoja į kai kuriuos vaistus, pvz. venlafaksino ir finlepsin'o negalėjau gerti dėl to. Dar bijau, kad svorio neaugintų (apetito nedidintų), nepadarytų visišku robotu, neslopintų per daug :( Tada dar atsiras daugiau problemų :(

Negerejai nuo cymbaltos? Kiek jau laiko ja geri ir negereja?
Man nuo paroksetino nebuvo jokiu pasaliniu ir apetito nepakele. Tik, kad labai laukiu ir nesulaukiu ryskesnio pagerejomo. Apatija ir liudesys:(
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
VVika rašė:Negerejai nuo cymbaltos? Kiek jau laiko ja geri ir negereja?
Man nuo paroksetino nebuvo jokiu pasaliniu ir apetito nepakele. Tik, kad labai laukiu ir nesulaukiu ryskesnio pagerejomo. Apatija ir liudesys:(

Man pamenu buvo su cymbalta pagerėjimas, kai po 6 mėn. vartojimo net nutraukėm, nes jaučiausi puikiai. O tada iškart vėl - bum - duobė. tai ir dabar dar kenčiu, nes tikiuosi tikiuosi...Tik pas mane labai banguoja emocijos, nuotaika. Labai stiprus noras nusižudyti, tiesiog tokios mintys kartais slankioja po galvą. Šitie AD jų nenuslopina taip, kaip tai buvo padaręs venlafaksinas. Bet tas jau per daug užslopinęs buvo, kaip zmombis buvau.
Pagrindas, ką man siūlo - psichoterapija man neprieinama privačiai :( Tai ką tada daryti? Vaikštau ps savo ppliklinikos psichologę, bet pagerėjimo nejuntu.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
HappyAngel rašė: Geriu jau 2 mėn. ir 21 d. Savijauta banguota, geras dienas skaičiuoju ant pirštų.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
HappyAngel rašė:
HappyAngel rašė: Geriu jau 2 mėn. ir 21 d. Savijauta banguota, geras dienas skaičiuoju ant pirštų.

Pas mane taip pat. Ypac pirmoje dienos puseje - nieko daryti nenoriu ir niekur eiti nenoriu.
Dar ka nors papildomai geri?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
VVika rašė:Pas mane taip pat. Ypac pirmoje dienos puseje - nieko daryti nenoriu ir niekur eiti nenoriu.

O pas mane, kai jau būna bloga diena, tai nieks nepadeda. Visą dieną pražliumbiu, prasivartau.
Papildomai skyrė Clonezapamo mažom dozėmis kelis kartus per dieną ir viskas, vakare miegui kviantiapinas.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#323651 paroxetinas ir duloxetinas is esmes panasus, abu didina ir serotonina ir norepinefrina, tik gal duloxetinas stipresnis norepinefrino atzvigliu. Paroxetinas labiau tinka depresijai su dideliu nerimu, duloxetinas labiau melancholiskai depresijai, kai yra apatija
Parašė K2_fujativeK2
#323652 Kaip nuosirdziai gaila zmoniu kurie geria vaistus ir vistiek blogai jauciasi ( be ironijos cia )

O del seroxato tai jis greit turi suveikt. Man po keliu tableciu jau nerima nuime kai geriau , o po keliu menesiu visai gerai buvo. Nutraukiant buvo keistu dalyku, bet nieko baisaus.

Kas geriat po kelis menesius ir nieko nejauciat prasau gerai pasitarti su gydytoju apie nutraukima. As 2 metus cipralexa geriau tikedamasis, kad pades, bet nepadejo.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
HappyAngel rašė:
VVika rašė:Pas mane taip pat. Ypac pirmoje dienos puseje - nieko daryti nenoriu ir niekur eiti nenoriu.

O pas mane, kai jau būna bloga diena, tai nieks nepadeda. Visą dieną pražliumbiu, prasivartau.
Papildomai skyrė Clonezapamo mažom dozėmis kelis kartus per dieną ir viskas, vakare miegui kviantiapinas.

o kam klonezepama skyre? Nerimui nuimti?
K2_fujativeK2, vieniems po 2 menesiu suveikia, kitiems labia letai gereja. Man lyg ir yra pagerejimas, tik jis near labia zymus. As netikiu, kad sergant stipria depresija, jau po poros menesiu vaisto gerimo, imi ir pasijauti kaip naujai gimes.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
biggie rašė:paroxetinas ir duloxetinas is esmes panasus, abu didina ir serotonina ir norepinefrina, tik gal duloxetinas stipresnis norepinefrino atzvigliu. Paroxetinas labiau tinka depresijai su dideliu nerimu, duloxetinas labiau melancholiskai depresijai, kai yra apatija

Tai jei as jauciu viskam apatija, nieko nenoriu daryti, niekur nenoriu vaziuoti ir eiti is namu, gal pas mane melancholine depresija? Bet geriau pradzioje ir Cymbalta, pakeite ja paroksetinu.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
VVika rašė:
biggie rašė:paroxetinas ir duloxetinas is esmes panasus, abu didina ir serotonina ir norepinefrina, tik gal duloxetinas stipresnis norepinefrino atzvigliu. Paroxetinas labiau tinka depresijai su dideliu nerimu, duloxetinas labiau melancholiskai depresijai, kai yra apatija

Tai jei as jauciu viskam apatija, nieko nenoriu daryti, niekur nenoriu vaziuoti ir eiti is namu, gal pas mane melancholine depresija? Bet geriau pradzioje ir Cymbalta, pakeite ja paroksetinu.

Dauguma studiju efektyvuma tirianciu paroxetina kelia iki 60mg dienai, tada norepinephrinas pasireiskia labiausiai, bet paroxetinas skaitomas kaip slopinantis. Labiausiai aktyvint turetu fluoxetinas, kad ir maza doze ir bupropionas
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
VVika rašė:o kam klonezepama skyre? Nerimui nuimti?
K2_fujativeK2, vieniems po 2 menesiu suveikia, kitiems labia letai gereja. Man lyg ir yra pagerejimas, tik jis near labia zymus. As netikiu, kad sergant stipria depresija, jau po poros menesiu vaisto gerimo, imi ir pasijauti kaip naujai gimes.

Clonezapamą skyrė nerimui. Pas mane daug ir neigiamų emocijų - pykčio, savigraužos, nestiprios panikos ir pan. Kol kas jis man padeda, bet ne visada. Pvz. jei jau pratrūksta ašaros, užeina verksmingumas, tai tas ketvirtis nesustabdo jų. Tikriausiai reiktų imti daugiau :bloga

Man tai pirmą kartą šitaip, kad neveikia taip, kaip norėčiau AD. Nors yra pagerėjimas, bet ne toks, kokio tikėjausi. Tie AD, kurie kažkada padėjo gerai jaustis, dabar jau neveikia, nauji - netinka. Kažin, kiek dar tų AD yra ir kiek galima žaisti su jais, bandant atitaikyti, nes man tai jau pabodo, stogas pradės važiuot nuo tų "pabandom šitą" :bloga
Parašė K2_fujativeK2
HappyAngel rašė:

Clonezapamą skyrė nerimui. Pas mane daug ir neigiamų emocijų - pykčio, savigraužos, nestiprios panikos ir pan. Kol kas jis man padeda, bet ne visada. Pvz. jei jau pratrūksta ašaros, užeina verksmingumas, tai tas ketvirtis nesustabdo jų. Tikriausiai reiktų imti daugiau :bloga

Man tai pirmą kartą šitaip, kad neveikia taip, kaip norėčiau AD. Nors yra pagerėjimas, bet ne toks, kokio tikėjausi. Tie AD, kurie kažkada padėjo gerai jaustis, dabar jau neveikia, nauji - netinka. Kažin, kiek dar tų AD yra ir kiek galima žaisti su jais, bandant atitaikyti, nes man tai jau pabodo, stogas pradės važiuot nuo tų "pabandom šitą" :bloga

jo pazystamas jausmas. kai vaistai nepadeda, o tik keitineja ir vis blogiau buna taip 3 metus kentejau
Vartotojo avataras
Parašė VVika
K2_fujativeK2 rašė:
HappyAngel rašė:

jo pazystamas jausmas. kai vaistai nepadeda, o tik keitineja ir vis blogiau buna taip 3 metus kentejau

pas mane lygiai ta pati istorija. Pirma karta paroksetinas istrauke mane o dabar viskas uzsitese. Sako, kad kai atkrenti, pagerejimo procesas daug ilgesnis.
O kodel tau nuo negeru jausmu ne stabilizatoriu skyre o klonezepama? Nors gal gydytojai geriau matyt. Pamenu rasei, kad netiko tau kazkurie stabilizatoriai?