Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
VVika rašė:Bigie, ar manai, kad vis tik paroksetinas man neduoda teigiamo/jokio poveikio? Juk pries tai ir su paroksetinu+olanzapinu negerai jauciausi, spaude depresija mane.
Dirbu su savimi, sengiuosi tik pozityviai mastyti, sakau sau, kad po truputi man vis tik gereja ir kuo toliau, tuo bus geriau, kita vasara jau busiu geros bukles ir butinai kur nors galesiu isvaziuoti, stengiuosi kazka veikti, eiti, judeti.
Olanzapino daktare skyre gerti ta pacia 2.5mg doze, nedidinti. Sake, kad geria zmones ir dar mazesnes. Paminejo, kad jei kabinsis ikyrios mintys, pameginti dar ir ryte isgerti 2.5 mg. Lyg ir minejai, kad pastarasis vaistas padeda nuo ikyriu minciu? Man jos praejo po vizito, nes nuolat repetuodavau mintyse, ka sakysiu daktarei, nes bijojau buti neisgirsta ar nespeti visko issakyti ka norejau, juk laikas vizito tai ribotas.
Buvau ir privaciai. Nors ten skirta visa valanda, bet nueita buvo be reikalo. Isklause, iteike recepra papildomam vaistui ir viso gero.

nezinau ar duoda, ar ne. Turbut duoda, bet paroksetinas ir olanzapinas gan skirtingi vaistai. Bet siaip rezistencinei ar bipolinei depresijai SSRI + atipinis neuroleptikas gan dazna kombinacija
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#323878 Man kol kas nepakeite diagnozes is depresijos I bipolini.
Ivarei tu man minciu:) Dabar imsiu manyti, kad paroksetinas man neduoda naudos.
Parašė K2_fujativeK2
VVika rašė:Man kol kas nepakeite diagnozes is depresijos I bipolini.

Maziau Tu jo klausyk. As paskaitau pasijuokiu is jo "postu" ir viskas :-)
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#323904 Mažiau savigydom užsiimkit.
Sakiau jau norit viens kitą gydyti... OK... bet darykit tai už forumo ribų ar bent jau AŽ. :bloga
Vartotojo avataras
Parašė biggie

nesakiau, kad neduoda paroxetinas naudos. Antidepresantai net sizofrenijai duoda naudos, o jei depresija, tai ir gydyt reik antidepresantais. Kitas klausimas, ar jau yra pasiekta remisija, jei savijauta gera, tada viskas tvarkoj.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
K2_fujativeK2 rašė:

Maziau Tu jo klausyk. As paskaitau pasijuokiu is jo "postu" ir viskas :-)

Kiekviena savo teigini ar nuomone as galiu pagristi mokslinem studijom ar straipsniais, todel ir stengiuos konstruktyviai diskutuot. Man idomu ka pats naudingo "atsinesi" i si foruma, nes priekabiaut tai moki kaip matau
Vartotojo avataras
Parašė VVika
biggie rašė:

nesakiau, kad neduoda paroxetinas naudos. Antidepresantai net sizofrenijai duoda naudos, o jei depresija, tai ir gydyt reik antidepresantais. Kitas klausimas, ar jau yra pasiekta remisija, jei savijauta gera, tada viskas tvarkoj.

Siame reikale remisija nepasiekiama per kelis menesius, ko gero. Kol kas, po paskutinio vizito pas gydytoja, jauciuosi labia neblogai. Trys paskutines dienos buvo geros, daug darbu padariau ir mintys ikyrios nelindo. Labai tikiuosi, kad ir toliau taip jausiuos. Jei ir toliau bus taip, meginsiu jau eiti pasportuoti I sporto kluba, nes atrinasi saltasis sezonas, tai ir judesio maziau nei vasara, ir kieme maziau busiu. Tikiuosi pasiseks igyvendinti savo planus. Siandien visa diena sukausi kaip bite, tai ir laiko nebuvo prisiminti apie savo depresija.

K2_fujativeK2, na ir keistenybe tu esi. Biggie issistudijaves neblogai vaistu veikima, dalinasi savo ziniomis o tu vis megini sudirbti ji. Pamegink pats taip giliai isigilinti I vaistu veikima, tada galesi aiskinti, kad jis nusikalba.
Sakei, kad negeri vaistu ir nesergi, tuomet ka tu cia veiki?
Vartotojo avataras
Parašė VVika
Kuroshitsuji rašė:Mažiau savigydom užsiimkit.
Sakiau jau norit viens kitą gydyti... OK... bet darykit tai už forumo ribų ar bent jau AŽ. :bloga

Negydom vienas kito, tik ziniomis dalinames. As geriu tai, ka mano gydytoja skiria :flo
Vartotojo avataras
Parašė biggie
VVika rašė:
biggie rašė:

Siame reikale remisija nepasiekiama per kelis menesius, ko gero. Kol kas, po paskutinio vizito pas gydytoja, jauciuosi labia neblogai. Trys paskutines dienos buvo geros, daug darbu padariau ir mintys ikyrios nelindo. Labai tikiuosi, kad ir toliau taip jausiuos. Jei ir toliau bus taip, meginsiu jau eiti pasportuoti I sporto kluba, nes atrinasi saltasis sezonas, tai ir judesio maziau nei vasara, ir kieme maziau busiu. Tikiuosi pasiseks igyvendinti savo planus. Siandien visa diena sukausi kaip bite, tai ir laiko nebuvo prisiminti apie savo depresija.

K2_fujativeK2, na ir keistenybe tu esi. Biggie issistudijaves neblogai vaistu veikima, dalinasi savo ziniomis o tu vis megini sudirbti ji. Pamegink pats taip giliai isigilinti I vaistu veikima, tada galesi aiskinti, kad jis nusikalba.
Sakei, kad negeri vaistu ir nesergi, tuomet ka tu cia veiki?

remisija pasiekiama per menesi arba per du, su vienu antidepresantu ar su dviem. Kitas reikalas, kad didele zmoniu dalis per laika atkrenta. Bent jau tai galioja depresijai. Buna rezistencine depresija, kuri nepasiduoda gydymui, tada psichiatrai iesko psichoziniu simptomu (trecdalis serganciu sunkia depresijos forma turi ir psichoze) ir daznai neuroleptikai padeda. Kartu su depresija gali buti ir daug antriniu simptomu, kaip ivairios nerimo ir panikos formos, derealizacija, ADHD arba depresija pasireiskia kaip negatyvinis sizofrenijos simptomas. Aisku tik viena, kad is esmes depresija susidaro del psichologiniu priezasciu, tada per laika pakinta ir smegenyse esanciu neurotransmitoriu veikla. Vaistai tam ir skirti, kad atstatyt zmogu, kad issisprestu pats problemas, arba su psichoterapeuto pagalba. Blogiausia, kad negydoma depresija, padaro daug daugiau nei prasta nuotaika. Naujesnis poziuris i antidepresantus nebera vien neurotransmitoriai, bet ir neuronu ir ju sinapsiu kiekio didejimas, pvz. smegenu dalyje, atsakingoje uz atminti, vadinamoje hippocampus. Taigi depresija mazina smegenu lasteles - antidepresantai didina. Tai itakoja tam tikri proteinai ir ju faktoriai kaip BDNF ir dar pilna, kuriu as nezinau. Depresija nera vien charakterio savybe, tai labai rimtas sutrikimas. Galima kankintis ir "tiketis" pagerejimo, bet galima ir kreiptis pagalbos ir gauti bent jau sansa pasijusti geriau.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#324004 Remisija - gera savijauta? As esu atkritele ir jau 6 menesius siekiu geros savijautos ir bukles atsistatymo. Jei nepasiekiau remisijos per du menesius, man neteisingas gydymas skirtas?
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#324005 Bigie, kas ta rezistencine depresija? Gal pas mane tokia, kad 6 menesius kankinausi. Bet raso, kad po atkritimo remisija pasiekiama per ilgesni laika.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
VVika rašė:Bigie, kas ta rezistencine depresija? Gal pas mane tokia, kad 6 menesius kankinausi. Bet raso, kad po atkritimo remisija pasiekiama per ilgesni laika.

Rezistencine (angliskai resist) yra depresija, kuri nepasiduoda gydymui.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#324096 Kazkodel mano gydytoja nelinkusi skirti man antra antidepresanta salia paroksetino, neziurint to, jog mate, kad 6 menesius kankinuosi ir neissikapstau. Pasiskundus stipria apatija, gavau neuroleptika, kuris man zemina spaudima.
Parašė K2_fujativeK2
VVika rašė:Kazkodel mano gydytoja nelinkusi skirti man antra antidepresanta salia paroksetino, neziurint to, jog mate, kad 6 menesius kankinuosi ir neissikapstau. Pasiskundus stipria apatija, gavau neuroleptika, kuris man zemina spaudima.

tai retas atvejis, kad 2 skirtu.. nebent bupriona prie seroxato.. jie dera ir buprionas aktyvina. as esu taip geres
Vartotojo avataras
Parašė biggie
K2_fujativeK2 rašė:
VVika rašė:Kazkodel mano gydytoja nelinkusi skirti man antra antidepresanta salia paroksetino, neziurint to, jog mate, kad 6 menesius kankinuosi ir neissikapstau. Pasiskundus stipria apatija, gavau neuroleptika, kuris man zemina spaudima.

tai retas atvejis, kad 2 skirtu.. nebent bupriona prie seroxato.. jie dera ir buprionas aktyvina. as esu taip geres

jo, dazniausiai ir logiskiausiai yra skirti arba mirtazapina, arba bupropiona, nes ju veikimo mechanizmai skiriasi nuo SSRI, kitaip sakant vienas kita sustiprina. O kaip jauteis vartodamas bupropiona? Pagerejo apatija ir demesys?