Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė anglis
biggie rašė:
anglis rašė:
biggie rašė:
bevardis rašė:Geriu Zyprexa jau 6 mėnesius, gavau jį, pagrinde, kad apsaugotų nuo manijos ir psichozės, tačiau gydytojas sako, kad jis turėtų ir depresiją veikti.

Įdomu ar iš čia esančių vienas olazapinas kam nors padeda nuo depresijos simptomų? Mačiau keli žmonės anksčiau temoje buvo užsiminę apie tai, bet gal gali kas plačiau pasidalinti.

olanzapinas veikia ir depresija, daugiausiai per serotonino 2c receptoriaus blokada, kuri isskiria norepinephrina ir dopamina smegenu dalyje, atsakingoje uz mastyma ir racionaluma. Ne veltui jis skaitomas kaip nuotaikos stabilizatorius, pagrinde todel, kad veikia ir manija, ir depresija.
biggie o ka daryt su nerimu nes pastaroju metu jis kankina gerent olanzapina :bloga

Be kalbu geriausias vaistas nuo nerimo yra benzodiazepinai, bet rodos sakei, jog jau juos vartoji. Kita opcija yra didinti olanzapina. Kai tik pasirode olanzapinas, ju "kurejai" teige, jog efektyviausia doze yra 10mg, bet dauguma psichiatru per metus pastebejo, jog dozes virs 15mg yra efektyvesnes, be papildomu salutiniu poveikiu. Nesakau, jog reikia paciai/paciam reguliuotis vaistus, bet pakalbek su gydytoju ir kartu nuspreskit, koks geriausias budas ta nerima numusti.
aisku na reikes va kaip tik einu uz keliu dienu pas gyd snekesiu nes benzodzepinai tai tik tam kartui nujima dbr dezepamo isgeriu nerimui noriu nuo klozo nulipti :) siaip daug antidepresantu pabandes nelabai man jie pritinka tai lieka benzodzepinus gerti arba kaip sakei didinti olanzapino doze :) na pasnekesiu su gyd nuejas paziuresiu ka sakys
Parašė dobiliuke
#324363 sveiki. as geriu olanzapina jau 8men ir priaugau 20 kg. nebezinau ka daryt, daktarai sako jei nutrauksiu yra galimybe didele atkrist, o to tikrai nenoriu, nes buvo jau iki vaidenimusi daeje. ar geriant vaistus jum pavyko numest ta svori? jau galvoju viskas, nuo siandien jokiu duonos produktu maziau mesos daugiau darzoviu, ziuresiu gal pades, nes ir pries liga buvau stamboka o dabar - tragedija :(
Vartotojo avataras
Parašė biggie
dobiliuke rašė:sveiki. as geriu olanzapina jau 8men ir priaugau 20 kg. nebezinau ka daryt, daktarai sako jei nutrauksiu yra galimybe didele atkrist, o to tikrai nenoriu, nes buvo jau iki vaidenimusi daeje. ar geriant vaistus jum pavyko numest ta svori? jau galvoju viskas, nuo siandien jokiu duonos produktu maziau mesos daugiau darzoviu, ziuresiu gal pades, nes ir pries liga buvau stamboka o dabar - tragedija :(

As irgi nuo olanzapino priaugau apie 20kg, bet buvau per liesas, todel man tie kilogramai nemaiso. Is tikruju nezinau, ar galima ta svori numest, bet bent jau dieta ir sporta galima pameginti. Jei tikrai labai blogai su svoriu, yra galimybe keisti i atipini neuroleptika, maziau veikianti svori, pvz. aripiprazoli (Abilify) arba ziprasidona (Geodon). Bent as kai keiciau olanzapina i aripiprazoli, per dvi savaites numeciau apie 6kg, bet pradejus vartoti olanzapina, vel tie kg priaugo.
Parašė dobiliuke
biggie rašė:
dobiliuke rašė:sveiki. as geriu olanzapina jau 8men ir priaugau 20 kg. nebezinau ka daryt, daktarai sako jei nutrauksiu yra galimybe didele atkrist, o to tikrai nenoriu, nes buvo jau iki vaidenimusi daeje. ar geriant vaistus jum pavyko numest ta svori? jau galvoju viskas, nuo siandien jokiu duonos produktu maziau mesos daugiau darzoviu, ziuresiu gal pades, nes ir pries liga buvau stamboka o dabar - tragedija :(

As irgi nuo olanzapino priaugau apie 20kg, bet buvau per liesas, todel man tie kilogramai nemaiso. Is tikruju nezinau, ar galima ta svori numest, bet bent jau dieta ir sporta galima pameginti. Jei tikrai labai blogai su svoriu, yra galimybe keisti i atipini neuroleptika, maziau veikianti svori, pvz. aripiprazoli (Abilify) arba ziprasidona (Geodon). Bent as kai keiciau olanzapina i aripiprazoli, per dvi savaites numeciau apie 6kg, bet pradejus vartoti olanzapina, vel tie kg priaugo.

dabar grisiu i studijas po akademiniu atostogu, sake gydytojas nenori rizikuot vaistu pakeitimu - jeigu netiks,nes gali del streso dar pabloget ir t.t. zodziu meginsiu kankintis su dieta. dar priedo geriu depakine del bipolinio sutrikimo, kuris irgi didina apetita. sunkiausia kad dar mama sako vis "baik ryt, ziurek kaip atrodai". et ziuresiu kaip seksis numetinet, parasysiu :)
Vartotojo avataras
Parašė bevardis
#324371 Taip, man olanzapinas irgi 10kg pridejo gana greitai, aisku ne is oro svoris, tiesiog nuo vaisto apetitas labai padidejo, taciau kazkaip daugiau nebekilo svoris, turbut nesuvalgau tiek.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
dobiliuke rašė:
biggie rašė:

dabar grisiu i studijas po akademiniu atostogu, sake gydytojas nenori rizikuot vaistu pakeitimu - jeigu netiks,nes gali del streso dar pabloget ir t.t. zodziu meginsiu kankintis su dieta. dar priedo geriu depakine del bipolinio sutrikimo, kuris irgi didina apetita. sunkiausia kad dar mama sako vis "baik ryt, ziurek kaip atrodai". et ziuresiu kaip seksis numetinet, parasysiu :)

Dieta aisku turi didele itaka svoriui, bet sportas irgi nepamaiso, ypac sprintai ar kazkas panasaus, turincio dideli intensyvuma
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#324393 Dobiliuke, pradėjusi gert olanzapiną per 2 mėn. priaugau 15 kg. Nesupanikavau ir ėmiau domėtis, kaip tą svorį galima numesti. Šiuo metu be didelių pastangų esu numetusi 10 kg, esu savo KMI ribose ir toliau geriu olanzapiną. Atkryčio nebuvo jau 1,5 m.

Paslaptis: low-carb, high fat dieta. Apskritai, tai ne dieta, nes dieta siejasi su alkio jausmu, o su šia dieta jo nebūna. Čia mitybos pakeitimas.

Ar skaitai angliškai? Duočiau nuorodų.
Parašė dobiliuke
malonas rašė:Dobiliuke, pradėjusi gert olanzapiną per 2 mėn. priaugau 15 kg. Nesupanikavau ir ėmiau domėtis, kaip tą svorį galima numesti. Šiuo metu be didelių pastangų esu numetusi 10 kg, esu savo KMI ribose ir toliau geriu olanzapiną. Atkryčio nebuvo jau 1,5 m.

Paslaptis: low-carb, high fat dieta. Apskritai, tai ne dieta, nes dieta siejasi su alkio jausmu, o su šia dieta jo nebūna. Čia mitybos pakeitimas.

Ar skaitai angliškai? Duočiau nuorodų.

būtų labai smagu :)
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#324547 Aš tau vėliau parašysiu asmeninę žinutę, dabar labai laiko neturiu ir nenoriu teršti temos. Neprarask vilties, tas svoris - baika! Tik reikia truputį drąsos ir ryžto.
Parašė K2_fujativeK2
#325363 Sis vaistas kelia cukraus kieky kraujy. Zmones nuo jo suserga diabetu. Prasau pasidalint savo patirtim
Vartotojo avataras
Parašė biggie
K2_fujativeK2 rašė:Sis vaistas kelia cukraus kieky kraujy. Zmones nuo jo suserga diabetu. Prasau pasidalint savo patirtim

Is tikruju, zyprexos gamintojai daug po teismus valkiojasi, apie nutyletus zyprexo salutinius poveikius, kaip cukrinis debetas. Nors bent as pvz jau ji vartoju apie 3 metai, doze didele 20mg, svorio priaugau, bet cukrus normalus.
Parašė K2_fujativeK2
biggie rašė:
K2_fujativeK2 rašė:Sis vaistas kelia cukraus kieky kraujy. Zmones nuo jo suserga diabetu. Prasau pasidalint savo patirtim

Is tikruju, zyprexos gamintojai daug po teismus valkiojasi, apie nutyletus zyprexo salutinius poveikius, kaip cukrinis debetas. Nors bent as pvz jau ji vartoju apie 3 metai, doze didele 20mg, svorio priaugau, bet cukrus normalus.

As jy geriu dabar. Padeda labai, bet baisu del to diabeto
Parašė dobiliuke
K2_fujativeK2 rašė:
biggie rašė:

As jy geriu dabar. Padeda labai, bet baisu del to diabeto

man dėl olanzapino liepė išsitirt nuo diabeto, bet neinu, nes bijau :bloga reiks prisiverst...
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#325488 o bendras sveikatos tyrimas kaip jama krauja patikrina tokius dalykus ir is vis ka ten tikrina idomu , kaip del darbo medicinine buna ?
Parašė dobiliuke
DeVilbiss rašė:o bendras sveikatos tyrimas kaip jama krauja patikrina tokius dalykus ir is vis ka ten tikrina idomu , kaip del darbo medicinine buna ?

kraujo tyrimas atskirai gliukozės, psichiatrė lapuką išrašė tam tyrimui