Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Meta333
#322995 Per kiek laiko pasireiskia poveikis sito vaisto?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#323031 posityviniai simptomai, t.y. haliucinacijos ir deliuzijos susitvarkyt turetu per savaite, jei kognityviniai ir afektiniai simptomai, tai bisq ilgiau, bet per savaite siaip jis jau nusistovi organizme
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:posityviniai simptomai, t.y. haliucinacijos ir deliuzijos susitvarkyt turetu per savaite, jei kognityviniai ir afektiniai simptomai, tai bisq ilgiau, bet per savaite siaip jis jau nusistovi organizme

Gal kam teko naudoti šį vaistą gydantis sunkią depresiją? Ne šizo, nėra jokių ten haliucinacijų ar pan. Sako, kad jis energizuoja, gerina nuotaiką.
Įdomu, kokių dar pašalinių pasireiškia? Ir kaina siaubingai didelė, kai nekompensuoja, čia jau tada turėtų būti auksinis vaistas, su auksiniu poveikiu :D
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#328654 Man teko naudot apie dvi savaites kol buvau ligoninej. Lietuvoj yra tik viena jo doze - 15mg. Antipsichozini efekta jis duoda 15-30mg tarpe, depresijai, kaip adjunktas, ir po 2mg veikia. Siaip geras vaistas, kaip neuroleptikas, nelabai svori didina, aktyvina, tik kartais problemos kyla vartojant juos su serotoniniais antidepresantais, pasireiskia "akathisia", t.y. sunku nubut vienoj vietoj, bet tai neturetu turet pagrindo nepabandyti sio vaisto, nes nemazai kam padeda.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#328666 Gal žinote, kokiomis diagnozėmis esant Abilify kompensuoja?

Žinau, kad šizofrenija, o šizotipikams arba šizoafektiniu sergantiems?
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#328668 sizotipam nekompensuoja sizofrenija kompensuoja tikrai teko man jo pagert bet netiko visai .
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
DeVilbiss rašė:sizotipam nekompensuoja sizofrenija kompensuoja tikrai teko man jo pagert bet netiko visai .

Tau depresija?
Manau, kad čia kiekvienam individualiai. Pradžioj tikiu, kad bus žiaurokūs šalutiniai, mieguistumai ir pan., man tai jau normalu, jau pripratusi. Bet įdomu tas poveikis, kai jau pasibaigia šalutinis efektas. Tiks - netiks, matysim.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
HappyAngel rašė:
DeVilbiss rašė:sizotipam nekompensuoja sizofrenija kompensuoja tikrai teko man jo pagert bet netiko visai .

Tau depresija?
Manau, kad čia kiekvienam individualiai. Pradžioj tikiu, kad bus žiaurokūs šalutiniai, mieguistumai ir pan., man tai jau normalu, jau pripratusi. Bet įdomu tas poveikis, kai jau pasibaigia šalutinis efektas. Tiks - netiks, matysim.

O tu I dienos stacionara nevaiksciojai? Grupes, asmenines psichoterapijos? Man padejo.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
VVika rašė:O tu I dienos stacionara nevaiksciojai? Grupes, asmenines psichoterapijos? Man padejo.

Man jokios terapijos nei dienos stacionare, nei ligoninėse nepadėjo. Grupinė terapija apskritai man neduoda jokio pagerėjimo apart tik pyktį, irzlumą, nuobodžiavimą. Grupinės metu aš tik analizuoju psichoterapeutės klausimus, jos kažkokius pasakymus, nes visa kita man neįdomu. Na nebent kuris nors pasako apie mane ką konkrečiai, tai įdomu išgirsti nuomonę iš šalies, bet tai nieko nekeičia.
Asmeninei terapijai neturiu pinigų. O kai lankiau ligoninėje - nepadėjo, nes gan trumpai truko ~ mėnesį. O man reikėtų gal net ir metų, o gal ir ne vienų. Nėra taip lengva keisti mąstymą. O aš svarbiausiai to nenoriu, nes atrodo, kad tada aš prarasiu savitumą, save. Stengiuosi būti aktyvi kiek galiu, turiu daug pomėgių, bet kai užeina tas blogumas, ta depresyvi nuotaika, tai ne tas žodis kas darosi viduje.
Dabar lankausi pas psichologę, kuri studijuoja psichoterapiją. Kol kas man patinka, jaučiu šiokį tokį pasistūmėjimą.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#328795 Vargsiuke ( Zinau as ka reiskia tokia busena, kai niekas nepadeda ir atrodo, kad niekada neissikapstysi, ziauri tokia busena, puse metu pravargau tokioje bukleje:(
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#328882 Na ką geriu aš Abilify. Kol kas nieko blogo apie juos pasakyti negaliu. Pastebiu, kad jau rytais nuotaika būna gera, o ne kaip anksčiau - atsikeli ir nesinori nieko. Tai šiuo aspektu - rytinis nuotaikos pagerėjimas jau pasireiškė, nors dar tik trečia diena kaip geriu. Šalutinis - apdujimas, mieguistumas, galvos svaigimas šiek tiek, bet man gerai :DD Tačiau su kiekviena diena tas šalutinis mažėja, mažėja mieguistumas, atsirado noras veiklai ir pan. Žodžiu, anksti dar girtis tikrai, bet jei man jie tiks tai valiooo. :super Vakar visgi buvo nerimas vistiek užėjęs, teko raminamuosius gerti, bet tikiuosi čia pradžioje, juk negali vaistų poveikis išryškėti pilnai po kelių dienų.

VVika, o aš savęs negailiu. Šiaip niekada nemėgau, kai kiti manęs gailisi (čia ne tavo atveju, tu mane tiesiog supranti, nes esi buvusi ilgą laiką toje būsenoje), ypač senyvo ar vid. amžiaus žmonės verkia, ašaroja, oj kodėl tokie jauni žmonės serga. Aš jau susigyvenau su depresija, žinau, kad ji lydės mane tikriausiai visą mano gyvenim, kad ji nenuspėjama, net pasveikus nežinia, kada ateis ta duobė. Šiuo klausimu esu tam tikra prasme rami. Tuo labiau, kad su Escitolopramu jaučiuosi geriau net tada, kai yra visai negerai, o tas gerumas tas, kad nekyla suicidinės mintys.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#328884 Tiesa, yra šiokia tokia baimė-nepatogumas, nežinau kaip išsireikšti, nes vaistas brangus, o man jo nekompensuoja :(
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#328914 HappyAngel, laikau kumstukus uz tave, kad sis vaistas tave isluptu is depresuchos ir tavo savijauta su kiekviena diena tik geretu. O taip, as tave labia suprantu, nes pati buvau praradusi vilti, kad issikapstysiu, tai tikrai zinau kaip tu jautiesi. Man prarove po puses metu, praraus ir tau, pamatysi:)
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#329041 Jau nebeliko šalutinio poveikio jokio, bet kad su tuo dingo ir pagerėjimas. Ar verta dar jį gerti, ar laukti? Geriu 6-ta diena. Savijautos negerina, bet ir neblogina, tas pats kas saldainis. Gal jam reikia laiko? Tik, kai taip ilgai tęsiasi sunki depresija jau neliko nei kantrybės nei jėgų :(
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:Man teko naudot apie dvi savaites kol buvau ligoninej. Lietuvoj yra tik viena jo doze - 15mg. Antipsichozini efekta jis duoda 15-30mg tarpe, depresijai, kaip adjunktas, ir po 2mg veikia. Siaip geras vaistas, kaip neuroleptikas, nelabai svori didina, aktyvina, tik kartais problemos kyla vartojant juos su serotoniniais antidepresantais, pasireiskia "akathisia", t.y. sunku nubut vienoj vietoj, bet tai neturetu turet pagrindo nepabandyti sio vaisto, nes nemazai kam padeda.

Pastebėjau tą kartais kylantį aktyvumą (bet be nuotaikos, tiesiog imiesi veiklos), tačiau tai man pasireiškė ir nuo mano pagrindinio vaisto Escitalopramo 20 mg. Tai tikriausiai ne nuo Abilify. Nesuprantu, kodėl Abilify taip giria :( Man jis dar nieko gero neduoda. Geriu po 3,75 mg į dieną.

Tuo pačiu paklausiu, ar tikrai Abilify nedidina apetito (svorio), taip pat aktualu ir escitalopramas ar neturi tokio poveikio - kelti apetitą?

ačiū :aciu