Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Kesone rašė:Geriu rytais ir aš šita vaistą 150 mg, jau keturios savaitės,. Prieš tai gėriau Escitalopramą. Nepasakyčiau, kad labai jaustusi poveikis.......

Aš mąstau, ar verta pabandyti Escitalopramą keisti į Elontril? O gal abu galima derinti? Jau nežinau, kokias variacijas derinti su gydytoju, esu visiškoj neviltyje. Escitalopramas kažkiek padeda, labiausiai pačioje gydymosi pradžioje, dabar vėl grįžta buvę depresijos simptomai. :(
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
Kesone rašė:Geriu rytais ir aš šita vaistą 150 mg, jau keturios savaitės,. Prieš tai gėriau Escitalopramą. Nepasakyčiau, kad labai jaustusi poveikis.......

Aš mąstau, ar verta pabandyti Escitalopramą keisti į Elontril? O gal abu galima derinti? Jau nežinau, kokias variacijas derinti su gydytoju, esu visiškoj neviltyje. Escitalopramas kažkiek padeda, labiausiai pačioje gydymosi pradžioje, dabar vėl grįžta buvę depresijos simptomai. :(

escitalopramas su bupropionu labai tinkami kartu, nes veikia visus monoaminus kartu: serotonina, noradrenalina ir dopamina. Kitas dalykas surasti dozes tinkamas, kartais, kai depresija tikrai sunki, reik ir didesnio kiekio, pvz: 20 escitalopramo ir 450mg bupropiono
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:escitalopramas su bupropionu labai tinkami kartu, nes veikia visus monoaminus kartu: serotonina, noradrenalina ir dopamina. Kitas dalykas surasti dozes tinkamas, kartais, kai depresija tikrai sunki, reik ir didesnio kiekio, pvz: 20 escitalopramo ir 450mg bupropiono

Jau pradėsiu gerti 20 escitalopramo ir 150mg bupropiono :super Tikiuosi daug iš šio derinio + dar Abilify geriu. :D
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#329852 Ar buvo kam pasitaikę miego sutrikimai. Užmiegu pvz. 00,30 val. atsibundu 6,00 val :( Svarbiausia, kad atsibudus iškart minčių pilna galva, ką veiksiu ir pan.
Jei tai šalutinis poveikis, ar jis praeina?
Parašė face
#329986 Man pirmas porą savaičių, gal net beveik mėnesį vartojant Elontrilį buvo marazmai su miegu - prabudinėdavau vis naktį arba ankstyvais rytais ir atrodydavo, kad esu labai žvali - tiesiog galiu keltis iš lovos ir imtis veiklos, nors būdavau miegojusi gal vos 4-5val. Čia turbūt adaptacija prie vaistų buvo, po to viskas daugmaž susitvarkė. Apie tokį poveikį kol priprantama man sakė ir mano psichiatrė. (Kai vaistininkė tuo tarpu aiškino, kad vaistas pradžioje bus labai migdantis :D na, ryškiai vaistininkė visus AD supranta vienodai, apie stimuliuojančius nieko negirdėjusi...) :achtung
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#330274 face, dėkui už pasidalintą patirtį su Elontriliu. :aciu

Dar klausimukas, kokia didžiausia skiriama šio vaisto (Elontril) dozė?
Parašė face
#330288 Aš naudoju 150mg.
Mano gydytoja sakė, kad maximumas - 300mg. Bet jau su tokios dozės įvedimu pabrėžė, kad derėtų elgtis labai atsargiai ir geriausia tą 2 savaičių adaptacijos prie vaistų laikotarpį visgi praleisti stacionare, o ne namų sąlygomis. Dėl to, kad gali kelti spaudimą (reikia nuolat sekti spaudimo pokyčius), padidėja infarkto/insulto rizika, gali iššaukti traukulius.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:face, dėkui už pasidalintą patirtį su Elontriliu. :aciu

Dar klausimukas, kokia didžiausia skiriama šio vaisto (Elontril) dozė?

450mg
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
face rašė:Aš naudoju 150mg.
Mano gydytoja sakė, kad maximumas - 300mg. Bet jau su tokios dozės įvedimu pabrėžė, kad derėtų elgtis labai atsargiai ir geriausia tą 2 savaičių adaptacijos prie vaistų laikotarpį visgi praleisti stacionare, o ne namų sąlygomis. Dėl to, kad gali kelti spaudimą (reikia nuolat sekti spaudimo pokyčius), padidėja infarkto/insulto rizika, gali iššaukti traukulius.

Jeeetau kaip išsigandau. Aš supratau, kad man nuo 150 mg tik pradėjo gydymą, o kitą kartą jau skirs 300 mg. Bet jei tokie šalutiniai poveikiai tai man kraupu. Mano pvz. kraujo spaudimas labai reaguoja į vaistus, nors 150 mg man tinka. Turiu kartais problemų su širdies ritmo sutrikimais.
Dėl traukulių, tai man jų tfu tfu tfu nebuvo visai dabar geriant ir pradėjus gerti Elontrilį. Apskritai gerai aš jį toleruoju. Bet dabar labai bijau tos 300 mg dozės :bloga
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
face rašė:Aš naudoju 150mg.

Jeeetau kaip išsigandau. Aš supratau, kad man nuo 150 mg tik pradėjo gydymą, o kitą kartą jau skirs 300 mg. Bet jei tokie šalutiniai poveikiai tai man kraupu. Mano pvz. kraujo spaudimas labai reaguoja į vaistus, nors 150 mg man tinka. Turiu kartais problemų su širdies ritmo sutrikimais.
Dėl traukulių, tai man jų tfu tfu tfu nebuvo visai dabar geriant ir pradėjus gerti Elontrilį. Apskritai gerai aš jį toleruoju. Bet dabar labai bijau tos 300 mg dozės :bloga

nieko tu nebijok, vienintelis bupropiono minusas, kad teoriskai gali prasideti traukuliai, bet net ir maximaliai 450mg dozei tas pasitaiko labai retai, jei isvis pasitaiko.
Vartotojo avataras
Parašė cideksas
#330837 o man sis vaistas tiko nejauciu jokiu salutiniu ir istrauke is depresijos aisku nuo baimiu dar geriu flunaxol 1mg tai dbar viskas ok
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#331932 Nuo vakar pradėjau elontril 150mg, kol kas nieko, gal ramesnė kiek, nors rašo turi aktyvint... iš AD dar geriu fluoxetiną.
Vartotojo avataras
Parašė coffee
#331959 geriu jau apie 3 sav. Elontril.Produktyvumas išaugo, iš mieguisto zombio pasidariau strakalu..jaučiuosi truputi kaip padauginusi kavos.ant euforijos ribos :)
Kadangi kovoju su persivalgymais,tai man labai tinka šis vaistas-jis numuša alkį,padeda kontroliuot porcijas.Na ne visada.Bet jaučiu poveikį šitoje vietoje.
Atsirado energijos bendraut.Šnekėt ėmiau gal net daugiau nei man būdinga :)
Tai čia privalumai.Nes prikėlė iš numirusiųjų mane.

Minusai
Nemiga..
Nerimas ir daug DAUG daug minčių vienu metu.Ir jos labai įkyrios.
Rankos dreba kartais.
Troškulys.Jis amžinas.

gal kas ir raminamuosius kombinuojat su Elontril?
būtų įdomu,jei pasidalintumėte patirtimi.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
coffee rašė:geriu jau apie 3 sav. Elontril.Produktyvumas išaugo, iš mieguisto zombio pasidariau strakalu..jaučiuosi truputi kaip padauginusi kavos.ant euforijos ribos :)
Kadangi kovoju su persivalgymais,tai man labai tinka šis vaistas-jis numuša alkį,padeda kontroliuot porcijas.Na ne visada.Bet jaučiu poveikį šitoje vietoje.
Atsirado energijos bendraut.Šnekėt ėmiau gal net daugiau nei man būdinga :)
Tai čia privalumai.Nes prikėlė iš numirusiųjų mane.

Minusai
Nemiga..
Nerimas ir daug DAUG daug minčių vienu metu.Ir jos labai įkyrios.
Rankos dreba kartais.
Troškulys.Jis amžinas.

gal kas ir raminamuosius kombinuojat su Elontril?
būtų įdomu,jei pasidalintumėte patirtimi.

Aš geriu clonezapamą 3 k. per dieną po ketvirtį. Nuima nerimą. Man derina du AD - Escitalopramą su Elontriliu. Galiu pasakyti, kad tas aktyvumas, visi tie geri dalykai man asmeniškai buvo laikini. O aš taip džiaugiausi, tiek energijos, tokia euforija dirbti, kažką veikti. Galiausiai pasakė gydytojai, kad tai vaisto šalutiniai poveikiai.
Dabar geriu 300 mg, bet nejaučiu per didelio aktyvumo, nors kaip ir turėtų aktyvinti. Taip burna dar džiūsta, miegas jau susitvarkė su migdomaisiais, nors prieš tai ir su migdomaisiais buvo sutrikęs. Tačiau vis dar mano depresija nesuvaldyta :(
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Kuroshitsuji rašė:Nuo vakar pradėjau elontril 150mg, kol kas nieko, gal ramesnė kiek, nors rašo turi aktyvint... iš AD dar geriu fluoxetiną.

Kaip savijauta su nauju vaistu? Ar nedidino dozės iki 300 mg?