Moderatorius: signs

Parašė buvusi
#287131 dar klausė, ar padeda užmigti - man tai tikrai padėdavo
Parašė briga6969
#289456 Migdo nerealiai, vakar išgėriau, o net dabar atsigauti nesugebu, gal nebegerti ? Ankščiau viskas buvo ok, o gal todėl atrodė ok, kad ligoninėje man juos pritaikė ir galėjau miegoti kiek noriu.
Parašė egle4
#311274 sveiki, sakykit gal zinot ar si vaista gali israsyt seimos gyd, nes pas psihiatra men gale, nebeiskenciu raumenu skausmu, esu vartojus si vaista, jokiu baisiu salutiniu poveikiu nejaiciau, prisiskaiciau , kad jis nuima nervinius skausmus, (susimete i desine koja ir ranka)
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#332687 Gal kas galite parašyti, kokia maksimali vaisto dozė? :aciu
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
HappyAngel rašė:Gal kas galite parašyti, kokia maksimali vaisto dozė? :aciu

Radau - 150 mg per parą.

Man jį derina su Elontriliu, kažin kaip čia bus - dienos dozė 100 mg per kelis kartus :bloga
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#332701 maksimali 300mg rezistenciniais atvejais, bet dazniausiai 100-150mg. Jei kartu vartojamas bupropionas, amitriptylino doze turetu but mazesne, nes bupropionas stabdo amitriptylino metabolizma, todel organizme jo kiekis automatiskai padideja.
Esu vartojes nortriptylina (amitriptylinas skaidomas organizme i nortriptylina), tai labai nepatiko prakaitas ir issdziuvus burna, taciau kas liecia pati antidepresantini poveiki, tai tricikliai tikrai stiprus vaistai
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:maksimali 300mg rezistenciniais atvejais, bet dazniausiai 100-150mg. Jei kartu vartojamas bupropionas, amitriptylino doze turetu but mazesne, nes bupropionas stabdo amitriptylino metabolizma, todel organizme jo kiekis automatiskai padideja.
Esu vartojes nortriptylina (amitriptylinas skaidomas organizme i nortriptylina), tai labai nepatiko prakaitas ir issdziuvus burna, taciau kas liecia pati antidepresantini poveiki, tai tricikliai tikrai stiprus vaistai

Tiesiog jau išbandėm daug AD ir nei vieni neišlaiko savo veikimo, nes tarkim 3 sav. su nauju AD yra gerai, o po to - duobė.
Dar galvojau gal seroxat būtų stipresnis už vartotą escitalopramą, bet gyd. nepritarė.
Esu girdėjusi, kad stacionare gydant labai sunkią depresiją padėjo, tiesiog ištraukė iš didžiausios duobės būtent 300 mg, maksimalios dozės amitriptilino. Tik tikrai labai nesmagu, kai taip džiūsta burna :bloga
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#333022 Kažkas iš košmarų man dabar atsitikę. Pasireiškė daug amitriptilino šalutinių poveikių, o ypač galvos svaigimas, trumpas ausyseužesys, aplinkoje prastai orientuojuosi, sulėtėjęs dėmesys ir kalba, apie nuotaiką tai net nekalbu, nei kiek geriau, nors geriu dar tik savaitė.
Nežinau, ką daryti, kai užeina galvoje lyg aptemimai, panašiai kaip alpstant.
Bijau iš namų ir koją kelti :(
Ar čia kentėti, kol praeis šalutiniai, ar eiti pas gydytoją? :mirstu

Gal kas patars iš savo patirties? Ar čia tik mane vieną gydo amitriptilinu?
:shock:
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#333048 O tu negali pasiskambint gyd.? Jei neturi asmeninio tel. jos, tai į kabinetą ir pasiklausk ką daryt. Nereiks eit. Amitriptilinas senas vaistas, visko gali būt, kad daugiau šalutinių...
Pasiskambink ar nueik pas gyd. Būtinai!
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Kažkas iš košmarų man dabar atsitikę. Pasireiškė daug amitriptilino šalutinių poveikių, o ypač galvos svaigimas, trumpas ausyseužesys, aplinkoje prastai orientuojuosi, sulėtėjęs dėmesys ir kalba, apie nuotaiką tai net nekalbu, nei kiek geriau, nors geriu dar tik savaitė.
Nežinau, ką daryti, kai užeina galvoje lyg aptemimai, panašiai kaip alpstant.
Bijau iš namų ir koją kelti :(
Ar čia kentėti, kol praeis šalutiniai, ar eiti pas gydytoją? :mirstu

Gal kas patars iš savo patirties? Ar čia tik mane vieną gydo amitriptilinu?
:shock:

Turetu nemazai salutiniu priaeiti, bet tikrai ne visi, nes tricikliai antidepresantai nera svariausi vaistai
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:Turetu nemazai salutiniu priaeiti, bet tikrai ne visi, nes tricikliai antidepresantai nera svariausi vaistai

Bet man keista, kad pradėjus juos vartoti nebuvo šalutinių, o dabar ėmė reikštis vis stipriau. Nenoriu laukti kol eidama kur gatve po mašina palysiu, nes tas galvos "nutirpimas", nesiorientavimas erdvėje..ir kiti. Pamenu tas pats buvo su venlafaksinu. Paprasčiausia man jis netiko.
Tik dabar nežinau, ką gerti, gal grįžti prie escitalopramo. Nes jau ir gydytojas nežino, ką man skirti, jau daug išbandyta variantų. Lyg kalbėjo apie cymbaltą + elontril. Zoloftas irgi netiko. :(
Parašė K2_fujative_K2
HappyAngel rašė:
biggie rašė:Turetu nemazai salutiniu priaeiti, bet tikrai ne visi, nes tricikliai antidepresantai nera svariausi vaistai

Bet man keista, kad pradėjus juos vartoti nebuvo šalutinių, o dabar ėmė reikštis vis stipriau. Nenoriu laukti kol eidama kur gatve po mašina palysiu, nes tas galvos "nutirpimas", nesiorientavimas erdvėje..ir kiti. Pamenu tas pats buvo su venlafaksinu. Paprasčiausia man jis netiko.
Tik dabar nežinau, ką gerti, gal grįžti prie escitalopramo. Nes jau ir gydytojas nežino, ką man skirti, jau daug išbandyta variantų. Lyg kalbėjo apie cymbaltą + elontril. Zoloftas irgi netiko. :(

Geriausia seroxatas
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
K2_fujative_K2 rašė:
HappyAngel rašė:
biggie rašė:Geriausia seroxatas

Kalbėjom apie seroxatą (jo dar nebandžiusi :D ), gydytojas jo nenori skirti :(
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#333076 seroxatas geriausiai veikia nerima is visu SSRI, taip pat ir OCD. As dabar puikiai jauciuos su 300mg venlafaxino + 60 mirtazapino, stiprus derinys. Cymbalta + bupropionas irgi geras variantas, jei amitriptylinas per daug salutiniu poveikiu
Parašė K2_fujative_K2
HappyAngel rašė:
K2_fujative_K2 rašė:
HappyAngel rašė:
biggie rašė:Geriausia seroxatas

Kalbėjom apie seroxatą (jo dar nebandžiusi :D ), gydytojas jo nenori skirti :(

Keista, kad seroxato neraso.. Seroxatas pagrinde dazniausiai israsomas antidepresantas ir veiksmingiausias