.
Moderatorius: signs
- 2014 12 30, 19:06
Trečią savaitę vartoju Cymbalta 60 mg. Paskirta dėl generalizuoto nerimo sutrikimo, panikos priepuolių, agorafobijos. Šalutiniai nebaisūs, tik nemalonus užeinantys žiovulio priepuoliai ir vidinis drebulys.Kol kas agorafobijos nenuėmė, iš namų išeiti negaliu, nerimą lyg truputį sumažino, bet aš dar benzo nemažai geriu
.
.
- 2015 01 26, 00:36
Vartojau beveik metus.Iš pradžių,gal mėnesį,o gal ir ilgiau atrodė,kad padeda(buvo paskirtas kartu su Solianu),tik nuo soliano suimdavo mieguistumas ir dažnas varinėjimas į WC,vos ne kas 15 min.Ir nerimą buvo sumažinęs,bet paskui pradėjau nebejaust jo poveikio,gal tik depresiją kiek sušvelnino.Paskutiniu metu kažkaip nebejaučiau cymbaltos poveikio...Pakeitė į coaxil,bet psich. liepė iš karto nutraukti cymbalta ,be jokio mažinimo palaipsniui pereiti prie coaxil.Ir nebesuprantu:pablogėjo savijauta,galvos skausmai,nemiga,irzlumas,verksmingumas-dauguma šalutinių poveikių,surašytų coaxil informaciniame lapelyje...Nes šiaip beveik jokių šalutinių nebūdavo nuo nei vienų AD,jų daug esu vartojus,dėl perėjimo nuo vienų prie kitų irgi neprisimenu nieko panašaus...ar čia dėl cymbaltos nutraukimo sindromo+coaxil šalutiniai?Nežinau ką toliau daryt:laukt,ar grįžt prie cymbaltos,nes nebeištveriu verksmingumo,išsekimo jausmo,desperacijos,nevilties,irzlumo-jei būtų tik fiziniai simptomai,tai tikrai laukčiau,ir jei žinočiau,kad padės,kad ir nedaug...Vartoju 6-ta diena.Šiandien pabandžiau neimti,(paėmiau 1 rytinę tik),bent verksmingumo nėra tokio(gyvenu su tėvais,nesinori mamos nervint ...)
- 2015 01 26, 18:53
Aš esu anksčiau vartojusi cymbaltą, nors man nutraukinėjo po truputį, tai sakiau numirsiu, kai pabandžiau jau pilnai nutraukti (greičiau norėjau mesti). Visiška fizinė priklausomybė - bloga, galva svaigsta, vemiu, nors skrandis tuščias. Taip išvargau ~ 3 dienas. Kai tokia buvo prasta fizinė būklė, jau galvojau kaip čia nenumirus, jau nebuvo nei minčių apie psichologinę būklę.
Bet esu pastebėjusi, kad kai keičia AD iš vieno į kitą (man keisdavo staigiai, be nutraukinėjimo), nebūdavo jokių pašalinių poveikių, jeigu tas kitas AD tikdavo. Jei netinka naujas AD - tada jau reikia kalbėtis su gydytoju. Man buvo, kad keitė vieną į kitą ir pasireiškė visi šalutiniai naujojo AD, tada skyrė kitą, kuris tiko.
nakviša rašė:Ir nebesuprantu:pablogėjo savijauta,galvos skausmai,nemiga,irzlumas,verksmingumas-dauguma šalutinių poveikių,surašytų coaxil informaciniame lapelyje...Nes šiaip beveik jokių šalutinių nebūdavo nuo nei vienų AD,jų daug esu vartojus,dėl perėjimo nuo vienų prie kitų irgi neprisimenu nieko panašaus...ar čia dėl cymbaltos nutraukimo sindromo+coaxil šalutiniai?Nežinau ką toliau daryt:laukt,ar grįžt prie cymbaltos,nes nebeištveriu verksmingumo,išsekimo jausmo,desperacijos,nevilties,irzlumo-jei būtų tik fiziniai simptomai,tai tikrai laukčiau,ir jei žinočiau,kad padės,kad ir nedaug...Vartoju 6-ta diena.Šiandien pabandžiau neimti,(paėmiau 1 rytinę tik),bent verksmingumo nėra tokio(gyvenu su tėvais,nesinori mamos nervint ...)
Aš esu anksčiau vartojusi cymbaltą, nors man nutraukinėjo po truputį, tai sakiau numirsiu, kai pabandžiau jau pilnai nutraukti (greičiau norėjau mesti). Visiška fizinė priklausomybė - bloga, galva svaigsta, vemiu, nors skrandis tuščias. Taip išvargau ~ 3 dienas. Kai tokia buvo prasta fizinė būklė, jau galvojau kaip čia nenumirus, jau nebuvo nei minčių apie psichologinę būklę.
Bet esu pastebėjusi, kad kai keičia AD iš vieno į kitą (man keisdavo staigiai, be nutraukinėjimo), nebūdavo jokių pašalinių poveikių, jeigu tas kitas AD tikdavo. Jei netinka naujas AD - tada jau reikia kalbėtis su gydytoju. Man buvo, kad keitė vieną į kitą ir pasireiškė visi šalutiniai naujojo AD, tada skyrė kitą, kuris tiko.
F.33.2 ir F.61
20 mg paroxetine, 3mg bromazepam, 25 mg quetiapinum ~18 val nerimui, 50-75 mg quetiapinum miegui.
20 mg paroxetine, 3mg bromazepam, 25 mg quetiapinum ~18 val nerimui, 50-75 mg quetiapinum miegui.
- 2015 01 26, 20:44
viskas priklauso nuo antidepresanto veikimo mechanizmo. Pvz. visu SSRI veikimo principas, neskaitant ju antriniu charakteristiku, yra serotonino 5htp 1a receptoriaus nujautrinimas, kuris ateina tik po keliu savaiciu vartojant SSRI. Taigi jei keiti viena SSRI kitu, tas receptorius jau automatiskai buna nureguliuotas ir SSRI pradeda veikti vos ne is kart. Jei keiciamas tarkim SSRI i mirtazapina ar kita antidepresanta, kurio veikimo mechanizmas kitoks, tada reikia laukti kuri laika, kol prades veikti ir iskesti salutinius, kuriu dauguma praeina.
HappyAngel rašė:nakviša rašė:Ir nebesuprantu:pablogėjo savijauta,galvos skausmai,nemiga,irzlumas,verksmingumas-dauguma šalutinių poveikių,surašytų coaxil informaciniame lapelyje...Nes šiaip beveik jokių šalutinių nebūdavo nuo nei vienų AD,jų daug esu vartojus,dėl perėjimo nuo vienų prie kitų irgi neprisimenu nieko panašaus...ar čia dėl cymbaltos nutraukimo sindromo+coaxil šalutiniai?Nežinau ką toliau daryt:laukt,ar grįžt prie cymbaltos,nes nebeištveriu verksmingumo,išsekimo jausmo,desperacijos,nevilties,irzlumo-jei būtų tik fiziniai simptomai,tai tikrai laukčiau,ir jei žinočiau,kad padės,kad ir nedaug...Vartoju 6-ta diena.Šiandien pabandžiau neimti,(paėmiau 1 rytinę tik),bent verksmingumo nėra tokio(gyvenu su tėvais,nesinori mamos nervint ...)
viskas priklauso nuo antidepresanto veikimo mechanizmo. Pvz. visu SSRI veikimo principas, neskaitant ju antriniu charakteristiku, yra serotonino 5htp 1a receptoriaus nujautrinimas, kuris ateina tik po keliu savaiciu vartojant SSRI. Taigi jei keiti viena SSRI kitu, tas receptorius jau automatiskai buna nureguliuotas ir SSRI pradeda veikti vos ne is kart. Jei keiciamas tarkim SSRI i mirtazapina ar kita antidepresanta, kurio veikimo mechanizmas kitoks, tada reikia laukti kuri laika, kol prades veikti ir iskesti salutinius, kuriu dauguma praeina.
600mg quetiapine, 200mg lamotrigine, 45mg mirtazapine, 5mg lorazepam
- 2015 01 28, 20:08
Kadangi netiko escitalopramas, tai dabar pagaliau geriu derinį Cymbalta 60 mg + 300 mg Elontril. Dar tik pradžia, bet jaučiuosi siaubingai. Nuotaikos nulis, aktyvumo nulis. Man kaip tik reikėtų vaisto, kad didintų aktyvumą, motyvaciją, bet gal dar pradžia. Reikia išlaukti bent 2 savaites. Labai daug vilčių dedu šįkart, nes jau mažai AD, kurių esu nenaudojus.
F.33.2 ir F.61
- 2015 01 28, 20:50
tikrai islauk bent dvi savaites, manau pasijusi geriau
HappyAngel rašė:Kadangi netiko escitalopramas, tai dabar pagaliau geriu derinį Cymbalta 60 mg + 300 mg Elontril. Dar tik pradžia, bet jaučiuosi siaubingai. Nuotaikos nulis, aktyvumo nulis. Man kaip tik reikėtų vaisto, kad didintų aktyvumą, motyvaciją, bet gal dar pradžia. Reikia išlaukti bent 2 savaites. Labai daug vilčių dedu šįkart, nes jau mažai AD, kurių esu nenaudojus.
tikrai islauk bent dvi savaites, manau pasijusi geriau
- 2015 01 29, 17:20
O jergau... Man apie tokį combo tik pasvajot ;(
- 2015 02 13, 20:04
Kol kas nieko gero negaliu pasakyti asmeniškai apie savo AD kombinaciją.
Stiprūs nerimo priepuoliai ir nenoras gyventi, negatyvios mintys...Nežinau, ko dar tikėtis, ką dar gerti, kad pagaliau pasibaigtų tokia bjauri būsena. Būna neutralių dienų bet tik tiek, nes jos sudaro mažumą laiko, kai būsena būna neutrali. Taip nesinori šiuo metu į stacionarą
biggie rašė:tikrai islauk bent dvi savaites, manau pasijusi geriau
Stiprūs nerimo priepuoliai ir nenoras gyventi, negatyvios mintys...Nežinau, ko dar tikėtis, ką dar gerti, kad pagaliau pasibaigtų tokia bjauri būsena. Būna neutralių dienų bet tik tiek, nes jos sudaro mažumą laiko, kai būsena būna neutrali. Taip nesinori šiuo metu į stacionarą
F.33.2 ir F.61
- 2015 02 14, 08:24
Nebutina i stacionara gultis, nes yra tikrai dar neisbandytu variantu. Pvz. tavo quetiapino doze maza, pakelus iki 200-400mg gali stipriai apmazet tu blogu minciu. Arba paimt koki klasikini stabilizatoriu del galimo bipoliskumo, kad ir liti, jis gerai suicidines mintis salina
HappyAngel rašė:biggie rašė:tikrai islauk bent dvi savaites, manau pasijusi geriau
Nebutina i stacionara gultis, nes yra tikrai dar neisbandytu variantu. Pvz. tavo quetiapino doze maza, pakelus iki 200-400mg gali stipriai apmazet tu blogu minciu. Arba paimt koki klasikini stabilizatoriu del galimo bipoliskumo, kad ir liti, jis gerai suicidines mintis salina
- 2015 02 14, 19:35
Man quetiapinas skirtas kaip migdomasis, t.y. miegui jį geriu. Tokios didelės dozės neįsivaizduoju ką padarytų. Gėriau Abilify, bet stabilizuoti būklę nepavyko. Man neįtaria bipoliškumo, nes aš kai gulėjau stacionare, klausiau. Tiesiog sunki įsisenėjusi depresija.
Na, matysiu, ką gydytojas siūlys.
biggie rašė:Nebutina i stacionara gultis, nes yra tikrai dar neisbandytu variantu. Pvz. tavo quetiapino doze maza, pakelus iki 200-400mg gali stipriai apmazet tu blogu minciu. Arba paimt koki klasikini stabilizatoriu del galimo bipoliskumo, kad ir liti, jis gerai suicidines mintis salina
Man quetiapinas skirtas kaip migdomasis, t.y. miegui jį geriu. Tokios didelės dozės neįsivaizduoju ką padarytų. Gėriau Abilify, bet stabilizuoti būklę nepavyko. Man neįtaria bipoliškumo, nes aš kai gulėjau stacionare, klausiau. Tiesiog sunki įsisenėjusi depresija.
F.33.2 ir F.61
- 2015 02 14, 21:09
Na jei vienpole depresija, tai galima paforsuot 120mg duloxetino ir 450mg bupropiono. Ypac duloxetinas turi vietos dar buti didinamas, cia butu racionaliausias budas isitikint, kad tikrai sitais vaistais nepasieksi remisijos, o gal visgi pasiseks
HappyAngel rašė:biggie rašė:Nebutina i stacionara gultis, nes yra tikrai dar neisbandytu variantu. Pvz. tavo quetiapino doze maza, pakelus iki 200-400mg gali stipriai apmazet tu blogu minciu. Arba paimt koki klasikini stabilizatoriu del galimo bipoliskumo, kad ir liti, jis gerai suicidines mintis salina
Na jei vienpole depresija, tai galima paforsuot 120mg duloxetino ir 450mg bupropiono. Ypac duloxetinas turi vietos dar buti didinamas, cia butu racionaliausias budas isitikint, kad tikrai sitais vaistais nepasieksi remisijos, o gal visgi pasiseks
- 2015 02 16, 13:17
Man siūlė 90 mg, sakė, kad galėtų būti geras poveikis, bet deja tokių dozių nekompensuoja, čia ir pasibaigia bandymai
biggie rašė:HappyAngel rašė:biggie rašė:Nebutina i stacionara gultis, nes yra tikrai dar neisbandytu variantu. Pvz. tavo quetiapino doze maza, pakelus iki 200-400mg gali stipriai apmazet tu blogu minciu. Arba paimt koki klasikini stabilizatoriu del galimo bipoliskumo, kad ir liti, jis gerai suicidines mintis salina
Man siūlė 90 mg, sakė, kad galėtų būti geras poveikis, bet deja tokių dozių nekompensuoja, čia ir pasibaigia bandymai
F.33.2 ir F.61
- 2015 02 16, 16:04
O venlafaxina kompensuoja? Jis duloxetina deda i vieta, nors abu SNRI, be to turi sinergija su bupropionu, nes abu blokuoja dopamino atgalini grazinima i priessinapsini neurona.
Galima ir kita strategija, vietoj bupropiono mostelt nortriptylina. Jis senas, triciklis antidepresantas, bet labai stipriai veikia norepinefrina ir yra pigus, nors ir nekompensuojamas.
Istrinkit mano virsutini post'a, aciu
biggie rašė:HappyAngel rašė:biggie rašė:HappyAngel rašė:biggie rašė:Nebutina i stacionara gultis, nes yra tikrai dar neisbandytu variantu. Pvz. tavo quetiapino doze maza, pakelus iki 200-400mg gali stipriai apmazet tu blogu minciu. Arba paimt koki klasikini stabilizatoriu del galimo bipoliskumo, kad ir liti, jis gerai suicidines mintis salina
O venlafaxina kompensuoja? Jis duloxetina deda i vieta, nors abu SNRI, be to turi sinergija su bupropionu, nes abu blokuoja dopamino atgalini grazinima i priessinapsini neurona.
Galima ir kita strategija, vietoj bupropiono mostelt nortriptylina. Jis senas, triciklis antidepresantas, bet labai stipriai veikia norepinefrina ir yra pigus, nors ir nekompensuojamas.
- 2015 02 18, 13:54
Venlafaksiną kompensuoja, bet man jis netinko. Bandė dar amitriptilinu gydyti - siaubingi šalutiniai, netiko. Dabar gal tik reikia išlaukti, gal per greitai noriu pagerėjimo.
biggie rašė:biggie rašė:HappyAngel rašė:biggie rašė:HappyAngel rašė:biggie rašė:Nebutina i stacionara gultis, nes yra tikrai dar neisbandytu variantu. Pvz. tavo quetiapino doze maza, pakelus iki 200-400mg gali stipriai apmazet tu blogu minciu. Arba paimt koki klasikini stabilizatoriu del galimo bipoliskumo, kad ir liti, jis gerai suicidines mintis salina
Venlafaksiną kompensuoja, bet man jis netinko. Bandė dar amitriptilinu gydyti - siaubingi šalutiniai, netiko. Dabar gal tik reikia išlaukti, gal per greitai noriu pagerėjimo.
F.33.2 ir F.61