Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#332261 Savijauta šūdina, nežinau ką daryt. Nors ta š. savijauta dėl konkrečių priežasčių tai ir sveikam stogas važiuotų, dabar galvoju reik sulaukt pirmadienio ir prašysiuos į krizių sk. nors viliuos, kad gal praeis. :bloga
Geriu tą patį AD kokteilį: fluoxetin 40mg ir 150mg elontril.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Kuroshitsuji rašė:Savijauta šūdina, nežinau ką daryt. Nors ta š. savijauta dėl konkrečių priežasčių tai ir sveikam stogas važiuotų, dabar galvoju reik sulaukt pirmadienio ir prašysiuos į krizių sk. nors viliuos, kad gal praeis. :bloga

Kiek suprantu Elontrilio nedidino dozės? Man padidino iki 300mg, bet nežianu, nešokinėju iš laimės. Būna dienų, kad atrodo ir man kuo greičiau reikia į Krizių skyrių, nes kad ir kaip vaistai teigiamai veiktų, jie neveikia taip, kaip kad nebūtų duobių, kurios labai "gilios", dienos būna tokios, kad... :(
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Kuroshitsuji rašė:Savijauta šūdina, nežinau ką daryt. Nors ta š. savijauta dėl konkrečių priežasčių tai ir sveikam stogas važiuotų, dabar galvoju reik sulaukt pirmadienio ir prašysiuos į krizių sk. nors viliuos, kad gal praeis. :bloga

nevartojes bupropiono, bet jis daugiau tinka motyvacija pakelt, nei, kad stabdytu "stoga vaziuot", bupropionas netgi gali "iaudrinti", jei nuotaika nestabili. Fluoxetino klinikine doze yra 60mg, tai gali padeti pakelti doze, ypac nuo visokiu ikyrumu
Vartotojo avataras
Parašė saugokisvynies
#332572 Kitą savaitę nueisiu pas psichiatrę, stengsiuos įsiūlyt šitą išrašyt, nes su Sertralinu, maximoj pasiklystu, atmintis nušutus, koncentracijos 0, reakcijos 0...
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#335094 Neįsivaizduoju, kai kelis geriu AD, kuris iš jų man netinka. Nes buvo lyg ir savaitinis pagerėjimas, dabar visiška duobė, stiprus noras nusižudyti, planavimas to, kala ir kala ta mintis. Gal čia net ne vaistai kalti, nes pati nematau prasmės gyventi. Psichoterapija nepadeda.
Nes juk negali jokie bandomi vaistai netikti. Jei ir toliau taip jausiuosi, nežinau iki ko prieisiu... :oops:
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Neįsivaizduoju, kai kelis geriu AD, kuris iš jų man netinka. Nes buvo lyg ir savaitinis pagerėjimas, dabar visiška duobė, stiprus noras nusižudyti, planavimas to, kala ir kala ta mintis. Gal čia net ne vaistai kalti, nes pati nematau prasmės gyventi. Psichoterapija nepadeda.
Nes juk negali jokie bandomi vaistai netikti. Jei ir toliau taip jausiuosi, nežinau iki ko prieisiu... :oops:

Negalvojot su gydytoja del nuotaikos stabilizatoriu? Antidepresantai gali aktyvuoti latentini bipolini sutrikima arba issaukti suicidines mintis. Tas pats Seroquelis yra nuotaikos stabilizatorius, tik prie 25mg is jo tokio poveikio neisgausi
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:
HappyAngel rašė:Neįsivaizduoju, kai kelis geriu AD, kuris iš jų man netinka. Nes buvo lyg ir savaitinis pagerėjimas, dabar visiška duobė, stiprus noras nusižudyti, planavimas to, kala ir kala ta mintis. Gal čia net ne vaistai kalti, nes pati nematau prasmės gyventi. Psichoterapija nepadeda.

Negalvojot su gydytoja del nuotaikos stabilizatoriu? Antidepresantai gali aktyvuoti latentini bipolini sutrikima arba issaukti suicidines mintis. Tas pats Seroquelis yra nuotaikos stabilizatorius, tik prie 25mg is jo tokio poveikio neisgausi

Seroquelį gėriau, baisiai migdė, stiprūs šalutiniai jautėsi, mieguistumas pastovus, o gėriau berods mažiausią dozę. Kiti nuotaikos stabilizatoriai, man skyrė tokius kaip depakine, finlepsin nepadėjo.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
biggie rašė:

Seroquelį gėriau, baisiai migdė, stiprūs šalutiniai jautėsi, mieguistumas pastovus, o gėriau berods mažiausią dozę. Kiti nuotaikos stabilizatoriai, man skyrė tokius kaip depakine, finlepsin nepadėjo.

Lamotrigino, speju, nebandet. Tai dar vienas stabilizatorius is anti-epileptiku klases. Jis stimuliuojantis ir labai stipriai veikia depresija.

http://www.cnsspectrums.com/aspx/articledetail.aspx?articleid=2838

Cia apibudanimi du atvejai, kada lamotriginas net ir maziausios dozes padejo pasiekti remisija. As pats pradejau ji nuo siandien.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:
HappyAngel rašė:
biggie rašė:

Lamotrigino, speju, nebandet. Tai dar vienas stabilizatorius is anti-epileptiku klases. Jis stimuliuojantis ir labai stipriai veikia depresija.

http://www.cnsspectrums.com/aspx/articledetail.aspx?articleid=2838

Cia apibudanimi du atvejai, kada lamotriginas net ir maziausios dozes padejo pasiekti remisija. As pats pradejau ji nuo siandien.

Šito tikrai nebandžiusi. Tikiuosi, kad kraujospūdžio nekelia, nes pvz. finlepsino negalėjau vien dėl to gerti, kad užkeldavo kraujospūdį, kad net bloga darydavosi. Kiek paskaičiau, tai kalbama apie bipolinę depresiją, o mano kita diagnozė. Nuotaikų kaita pas mane nėra staigi. Dabar man siūlo stacionarą :(
Parašė Miu
#336458 Nuo šiandienos pradedu gerti Elontril 150, baiminuos šalutinio poveikio, ypač nemigos ir pykčio priepuolių. Miegui viliuos padės kvetiapinas.
Parašė face
#336462 Miu, aš irgi baiminausi šalutinių, juolab kad turėjau didelių nemigos problemų. Bet šalutinis poveikis miegui jautėsi gal tik pirmas 10 dienų (t. y. naktų) - užmigdavau, bet nuolat prabudinėdavau. Po 20 kartų per naktį. Po to viskas susitvarkė ir Elontrilis 150mg man puikiai tinka, vartoju jau 10 mėnesių. Išliko šiokių tokių nedidelių šalutinių dalykų, bet gyventi per daug netrukdo.
Parašė Miu
#337540 3.5 sav vartoju Elontril, tai galiu pasakyti, jog pirmas kelias savaites šalutinis poveikis buvo atvirkštinis nei tikėjausi. Energijos trūkumas, žiovulys visą dieną, atsikeldavau gan pailsėjus, o išgėrus Elontril po kurio laiko tapdavau mieguista ir taip visą dieną. Taipogi apetitas išaugo gerokai, ypač vakarais. Jei iki tol mityba buvo susinormalizavus, tai su šiais vaistais užėjo persivalgymo bumas bei atsirado baisi trauka saldumynams. Gal ir sutapimas, nežinau. Tačiau alkis buvo pastovus, nors, kiek skaičiau, jie kaip tik turėtų mušti apetitą. Šiuo metu visa tai kiek aprimę, nors apetitas vis dar padidintas, o mieguistumas irgi kamuoja. Su miegu problemų didelių neturiu, nakčiai geriu 25mg kvetiapino, nors galbūt užmigčiau ir be jo, tik baiminuos budinėjimo visą naktį. Kolkas tęsiu šiuos vaistus, bet dar po mėnesio, jei situacija nesikeis, arba prašysiu keisti, arba didinti dozę. Dėl psichologinės pusės, tai jaučiausi gan stabiliai, tačiau iškilus pirmai rimtesnei problemai, tuoj pat nugrimzdau į dugną, vaistai nei kiek neprilaiko. Kolkas gelbėjuosi lexotaniliu sunkiausiomis valandomis. Ko gero nėra vaistų, kurie prilaikytų nuo kritimo žemyn.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Miu rašė:Ko gero nėra vaistų, kurie prilaikytų nuo kritimo žemyn.

Greiciausiai yra, bet ne bupropionas. Afektinius sutrikimus galima sudelioti i dvi kategorijas: neigiamo afekto buvimas arba teigiamo afekto nebuvimas. Neigiamas afektas yra depresiska nuotaika, nerimas, irzlumas, kaltes jausmas; teigiamo afekto nebuvimas yra prasta saviverte, malonumo/energijos nebuvimas, suprastejusios kognityvines funkcijos ir t.t. Neigiama afekta naikina antidepresantai, kurie veikia serotonina/norepinefrina, teigiama afekta grazina norepinefrinas/dopaminas. Galbut bupropionas nera visai tinkamas tavo situacijoj, nors nepabandes 450mg nedaryciau tokiu isvadu. Kita vertus, bupropionas labai tinka antidepresantu kombinacijoms, pvz. su SSRI/SNRI. Populiari kombinacija yra sertralinas + bupropionas, nes sertralinas irgi kelia dopamino lygi.
Parašė Miu
#337547 Labai ačiū už atsakymą, biggie.
Po pastarojo gulėjimo ligoninėje man išvis panaikino depresijos diagnozę. Įrašė asmenybinius sutrikimus ir paskyrė kvetiapiną kaip pagrindinį vaistą būsenos stabilizavimui, o antidepresantus (ne elontril) - depresinio fono slopinimui. Tačiau kvetiapinas, geriamas didesnėmis dozėmis man labai mušė spaudimą (esu ir nualpus staigiau atsistojus) bei kėlė apetitą (+6kg per nepilnus 2 mėn). O nuo skirtų antidepresantų (visai iškrito iš galvos pavadinimas) sapnavau kasnakt šiurpius košmarus, tad po kelių mėnesių paprašiau pakeisti, nes rytais jausdavausi išsekus. Kadangi kvetiapino kolkas pilnai atsisakyt nenoriu, prašiau antidepresantų, keliančių darbingumą bei mušančių apetitą.
SSRI esu gėrus, bet netenkino šalutinis poveikis. Reikės pasiklausti dėl AD kombinacijų ar dozės didinimo per sekantį apsilankymą pas gydytoją. Šiuo metu manau nejaučiu pernelyg jokio AD poveikio. Kol aplinkybės nesikeičia, kažkaip gyvenu, o vos kas rimčiau - žemė iš po kojų.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Miu rašė:Labai ačiū už atsakymą, biggie.
Po pastarojo gulėjimo ligoninėje man išvis panaikino depresijos diagnozę. Įrašė asmenybinius sutrikimus ir paskyrė kvetiapiną kaip pagrindinį vaistą būsenos stabilizavimui, o antidepresantus (ne elontril) - depresinio fono slopinimui. Tačiau kvetiapinas, geriamas didesnėmis dozėmis man labai mušė spaudimą (esu ir nualpus staigiau atsistojus) bei kėlė apetitą (+6kg per nepilnus 2 mėn). O nuo skirtų antidepresantų (visai iškrito iš galvos pavadinimas) sapnavau kasnakt šiurpius košmarus, tad po kelių mėnesių paprašiau pakeisti, nes rytais jausdavausi išsekus. Kadangi kvetiapino kolkas pilnai atsisakyt nenoriu, prašiau antidepresantų, keliančių darbingumą bei mušančių apetitą.
SSRI esu gėrus, bet netenkino šalutinis poveikis. Reikės pasiklausti dėl AD kombinacijų ar dozės didinimo per sekantį apsilankymą pas gydytoją. Šiuo metu manau nejaučiu pernelyg jokio AD poveikio. Kol aplinkybės nesikeičia, kažkaip gyvenu, o vos kas rimčiau - žemė iš po kojų.

Man tas pats, atsigulu i ligonine, pasako jokios ligos tau nera, israso neuroleptiku ir griztu namo prastesnes savijautos nei atsiguliau. Kai kuriem daktaram reiktu issitraukt galvas is subines ir paklausyti, ka pacientai sako