Moderatorius: signs

Parašė Aqua
#335128 Cymbaltą geriu 2.5 mėn., efektas nulinis, nerimas kaip buvo, taip išliko, kartais ir PA būna. Noriu vaistus nutraukti, bet, pasirodo, tai ne taip paprasta :? . Nuo 60 mg. perėjau prie 30 mg. ir visai nutraukti neišeina, nes trečioj dienoj pradedu nekęsti viso pasaulio ir verkiu be perstojo. Ar galima tas kapsules ardyti?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Aqua rašė:Cymbaltą geriu 2.5 mėn., efektas nulinis, nerimas kaip buvo, taip išliko, kartais ir PA būna. Noriu vaistus nutraukti, bet, pasirodo, tai ne taip paprasta :? . Nuo 60 mg. perėjau prie 30 mg. ir visai nutraukti neišeina, nes trečioj dienoj pradedu nekęsti viso pasaulio ir verkiu be perstojo. Ar galima tas kapsules ardyti?

Man labai sunku buvo mesti cymbaltą. Baisu net prisiminti. Aš ardžiau kapsulę ir nupylinėjau, kai jau mažinau ir mažinau.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:
HappyAngel rašė:Kadangi netiko escitalopramas, tai dabar pagaliau geriu derinį Cymbalta 60 mg + 300 mg Elontril. Dar tik pradžia, bet jaučiuosi siaubingai. Nuotaikos nulis, aktyvumo nulis. Man kaip tik reikėtų vaisto, kad didintų aktyvumą, motyvaciją, bet gal dar pradžia. Reikia išlaukti bent 2 savaites. Labai daug vilčių dedu šįkart, nes jau mažai AD, kurių esu nenaudojus.

tikrai islauk bent dvi savaites, manau pasijusi geriau

Ar verta psichiatro prašyti keisti AD, jei Cymbaltą naudoju 2 mėn. su kapeikom? :? deja, apie doziųdidinimą nėra nei kalbos :(
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
biggie rašė:
HappyAngel rašė:Kadangi netiko escitalopramas, tai dabar pagaliau geriu derinį Cymbalta 60 mg + 300 mg Elontril. Dar tik pradžia, bet jaučiuosi siaubingai. Nuotaikos nulis, aktyvumo nulis. Man kaip tik reikėtų vaisto, kad didintų aktyvumą, motyvaciją, bet gal dar pradžia. Reikia išlaukti bent 2 savaites. Labai daug vilčių dedu šįkart, nes jau mažai AD, kurių esu nenaudojus.

Ar verta psichiatro prašyti keisti AD, jei Cymbaltą naudoju 2 mėn. su kapeikom? :? deja, apie doziųdidinimą nėra nei kalbos :(

Jeigu kankina kokios obsesijos ar kompulsijos, tai tokiu atveju AD gali ir po pusmecio pradet rodyt rezultatus. Jei plika depresija, turejo jau padet.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:
HappyAngel rašė:
biggie rašė:

Jeigu kankina kokios obsesijos ar kompulsijos, tai tokiu atveju AD gali ir po pusmecio pradet rodyt rezultatus. Jei plika depresija, turejo jau padet.

Kad nelabai net žinau, kas tos kompulsijos. Diagnozė parašyta - sunki depresija + mišrus asmenybės sutrikimas. Labiausiai mane vargina labai stiprus nerimas, pereinantis iki rankų drebėjimo. Ir ligoninėje nustatė, kad nerimas aukščiausiam lygyje. Žodžiu nerimas + apatija dar išlikę. :(
Vartotojo avataras
Parašė Virtual
#335584 kompulsijos - ikyrus veiksmai [pvz ranku plovimas...] tikiuosi gerai prisimenu.

ziuriu, Happy angel, pries metus ir as bandziau toki derini, duloxetine 60, bupropionas 300, tik quetiapinas kazkas apie 600 mg [ligoninej bandziau net 750, nepraejo].

Nepamenu po kiek laiko ir kodel duloxetina nutraukem, bet berods efekto nulis buvo. Simptomai - sunki depresija, su ikyrumais [obsesijom], nerimu ir tt. Aisku vaistai labai individualus dalykas, bet galiu drasiai teigti, kad mano pagrindinis vaistas - kvetiapinas. Blogeja, padidinu ir stabilizuojasi, pakankamai greitai [tfu tfu]. o kvetiapino nebandei didinti?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#335606 pritariu Virtual, quetiapino doze per maza antidepresantiniam poveikiui, kas tikrai galetu duoti naudos. Jei labai nenori neuroleptiko didint, turbut geriausia antidepresantu kombinacija nerimui butu paroxetinas + mirtazapinas. Manau pirma susitvarkyk nerima, tada galvok ka daryti su ta apatija
Parašė Aqua
#335846 Apie Cymbaltą galima pasakyti - lengva pradėti, beveik neįmanoma pabaigti. Pastaruoju metu gėriau 30 mg. kas antrą dieną ir mečiau. Šalutiniai daugiau negu baisūs :bloga .
Parašė Nematoma
#336469 Taip, šalutiniai labai nekokie. Aš kartais juos pamirštu išgerti, tai po dvejų-trejų dienų to minėtojo negėrimo pradedu jausti tą "malonumą": galva svaigsta, jaučiu silpnumą, pykinimą, šleikštulį. Abstinencija jiems pasireiškia juoda. Geriu juos nuo 2010 m.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#336618 Prisiduodu su savo savijauta - derinys cymbalta + elontrilis visai nepadeda. Man atrodo tik dar labiau iššaukia neigiamas mintis, pvz. stiprų norą nusižudyti. Fizinio aktyvumo visai nejaučiu.

Dėl kventiapino, tai ką daryti, jei mane "užmuša" 25 mg tabletė. Kaip tada galėčiau gerti didesnes dozes? Plius nelabai noriu kventiapino, nes apetitą jis man didina, tai įsitaisyti dar kitą problemą nenoriu. Manau, kad dar yra neišbandytų derinių...Kadangi nuo mirtazapino priaugusi buvau 11 kg, o su cymbalta juos numečiau, tai vėl tapti ta storuliuke nenoriu, tuo labiau, kad psichologiškai mirtazapinas man nepadėjo.

Cymbaltą mano organizmas labai gerai toleruoja, jokių pašalinių, tik metimas siaubingas, bet pastebėjau, kad mesti geriausia keičiant kitais AD. Tada nebūna visų tų lomkių.

Tai va jaučiuosi aklavietėje, tiek išbandyta AD ir jų derinių, o niekas nepadeda. Arba padeda trumpą laiką, pvz. 2-3 sav., o paskui dingsta tas poveikis ir vėl duobė. :(
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#336619 Tiesa pastebėjau, kad rankos dreba pakankamai pastebimai, nes tai jau pastebi aplinkiniai. Įdomu ar dėl abiejų AD ar čia elontrilio darbas? Taip pat dažnai ryte nubudus dreba visas kūnas iš vidaus, nemalonus pojūtis (kaip negavos kokios dozės), o psichologinė savijauta bjauri. :(
Vartotojo avataras
Parašė pykcius
#336621 Geriu cymbalta jau 4a diena, tik nieko gero negaliu pasakyti. Salutiniai tokie kaip issiplete akiu vyzdziai, tas pykinimo jausmas ir gerkles surakinimas, bendras silpnumas, galvos svaigimas, atsirades jaudulys, negalejimas uzmigti ir pan. Jeigu iki 7os dienos salutiniai nedings, mesiu lauk sita vaista. Dar kai paskaiciau, kokios lomkes buna bandant mest, tai man noras ji vartot dar labiau sumazejo.
Vartotojo avataras
Parašė Saulėja
#337161 O kodėl kai kurie Jūs norite atsisakyti antidepresantų (tarkim cymbalta ar kt.), net ir tie, kurie su vaistais jaučiatės gerai? :letter
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#337180 Aš Cymbaltą naudojau du kartus. Pirmą kartą lyg ir padėjo, bet gydytoja nutarė nutraukti per greitai.
Antrą kartą jau netiko, nejutau jokių pagerėjimo požymių, geri tik kad geri.

Beje esu ne kartą girdėjusi, kad šis vaistas (cymbalta) kai kuriems žmonėms yra pakenkęs širdžiai. Pati ligoninėje esu sutikusi pacientę, kuriai nutraukinėjo cymbaltą vien todėl, kad padarius širdies tyrimus pasirodė siaubingi pokyčiai. Kaip ir kiekvienas vaistas, kažką gydo, kažkam kenkia.
Vartotojo avataras
Parašė Saulėja
HappyAngel rašė:Aš Cymbaltą naudojau du kartus. Pirmą kartą lyg ir padėjo, bet gydytoja nutarė nutraukti per greitai.
Antrą kartą jau netiko, nejutau jokių pagerėjimo požymių, geri tik kad geri.

Beje esu ne kartą girdėjusi, kad šis vaistas (cymbalta) kai kuriems žmonėms yra pakenkęs širdžiai. Pati ligoninėje esu sutikusi pacientę, kuriai nutraukinėjo cymbaltą vien todėl, kad padarius širdies tyrimus pasirodė siaubingi pokyčiai. Kaip ir kiekvienas vaistas, kažką gydo, kažkam kenkia.

Na, aš nusiėmiau daug vaistų. Kurį laiką atrodė gerai. Vėliau kai grįžau prie kai kuruų tų pačių, poveikio nulis. Dar daugiau - reiškiasi šalutiniai požymiai, o ne gydymo efektas. Dabar rodos jokie vaistai netinka. Norėjau pamėginti paskutinį - cymbaltą. Bet kai kurie negeri komentarai išgązdino dėl sveikatos. Ačiū Jums visiems, kurie dalinatės savo patirtimi. Esu čia visai naujokė. Maniau niekada čia nesiregistruosiu, nes žadėjau ir taip pasveikti..... :-)