Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Osvaldas
#328613 Ar kas bandėt elektrošoko terapija arba elektrokonvulsinė terapija?

Šis video sudomino išbandyti jei po pusmečio nepadės vaistai. Kolkas vaistai beveik visiškai nenumalšina depresijos simptomu: apatijos, energijos, susikaupimo ir t.t. trūkumų. Dar visą laiką esantys minčių antplūdžiai. Gydymo trukmė: ~1m.

http://www.ted.com/playlists/175/the_st ... tal_health
Vartotojo avataras
Parašė Sklandantis
#328616 Aš norėjau išbandyt, deja likau nieko nepešęs, nes taip paprastai tos paslaugos negausi. Reikia gultis į ligoninę, o aš gultis nenorėjau. Ligoninėj tave bandys "gydyt iš naujo" ir tik jeigu gydymas vaistais pasirodys neefektyvus, tuomet rinksis komisija ir spres ar naudoti tau EKT.
Vartotojo avataras
Parašė Ionia
#328617 Aš irgi esu girdėjusi labai nemažai apie EKT pastaruoju metu. Žinau, kad Amerikoj ir UK vis dažniau naudojama ne klasikinė, bet daug mažesnio stiprumo EKT klinikinės depresijos gydymui.
Per BBC radiją girdėjau merginos kuri darėsi ją interviu, ji atsiliepė jog jau po pirmo šoko jautėsi taip lyg sunkus svoris nuo jos nuimtas...įdomu.
Jei kamnors daryta, pasidalinkit savo patirtim :)
Vartotojo avataras
Parašė Osvaldas
#328662 Skaičiau, kad Lou Reedas jaunystėje buvo gydomas EKT nuo problemų dėl biseksualumo ar blogo elgesio apskritai, tiksliai nepasakyta nuo ko.

Kiek žiūrėjau video youtubej su žmonių atsiliepimais po EKT, tai daugmaž visiem sutrinka trumpam ar ilgesniam laikui atmintis. Viena mergina skundėsi , kad stipriai pablogėja rašymas ir skaitymas. Bet beveik visi sako, kad teigiami efektai tikrai atperka šalutinius poveikius.
Parašė tmlg
#331506 Man darė EKT Vasaros ligoninėj, tai tik pamiršau labai daug dalykų, bet beveik nepadėjo
ParašėDramaComedy
tmlg rašė:Man darė EKT Vasaros ligoninėj, tai tik pamiršau labai daug dalykų, bet beveik nepadėjo

Gal placiau papasakotumete apie tai? Kiek Jums metu? del ko reikejo EKT?
Parašė tmlg
DramaComedy rašė:
tmlg rašė:Man darė EKT Vasaros ligoninėj, tai tik pamiršau labai daug dalykų, bet beveik nepadėjo

Man buvo 20, EKT pirmą kartą reikėjo daryt, nes nepadėjo jokie vaistai (man paranoidinė šizofrenija). Darė 6 kartus. Tada po 1,5 mėnesio man labai pablogėgo, nesiorientavau aplinkoj, nesupratau dalykų, kuriuos man sakė, vos galėjau prakalbėt, visą laiką buvau tarsi blogam sapne ir nesupratau, ar viskas iš tikro vyksta, ar ne, manęs paprašė apsirengti, tai pradėjau kišti piržtus į rozetę (ne specialiai), dėjausi vienus džinsus ant kitų ir pan. Tada iškart, be siuntimo vėl mane paguldė į Vasaros ligoninę ir padarė dar 9 EKT
Parašė K2_fujative_K2
tmlg rašė:
DramaComedy rašė:

Man buvo 20, EKT pirmą kartą reikėjo daryt, nes nepadėjo jokie vaistai (man paranoidinė šizofrenija). Darė 6 kartus. Tada po 1,5 mėnesio man labai pablogėgo, nesiorientavau aplinkoj, nesupratau dalykų, kuriuos man sakė, vos galėjau prakalbėt, visą laiką buvau tarsi blogam sapne ir nesupratau, ar viskas iš tikro vyksta, ar ne, manęs paprašė apsirengti, tai pradėjau kišti piržtus į rozetę (ne specialiai), dėjausi vienus džinsus ant kitų ir pan. Tada iškart, be siuntimo vėl mane paguldė į Vasaros ligoninę ir padarė dar 9 EKT

cia jau sunkiai
Vartotojo avataras
Parašė nemo
K2_fujative_K2 rašė:
tmlg rašė:
DramaComedy rašė:

eilinis pavyzdys, kaip žalojimas žmogaus gyvenimas...
Vartotojo avataras
Parašė Sairusas
#335888 Sveikas žmogus siūlyk alternatyvas kaip žmonėms gydytis
Parašė SveikasŽmogus
#335889 Atsiliepimai apie ECT: http://www.dailystrength.org/treatments/Electroconvulsive_therapy
fda.gov:
Pt received series of ect treatments. He experienced amnesia of his entire history, family, profession, religion, wife and children. He remains disabled nearly ten years later, with massive long-term memory loss as well as short-term memory impairments. The device used was a mecta 5000 model. Dose: 60-85 joules. Frequency: 8 treatments. Dates of use: 1999 - 2000. Diagnosis: depression. Event abated after use stopped: no. Event reappeared after reintroduction: yes.

I had 20 something ect treatments in 2007. I don't remember the exact number. I was told memory loss would be minimal. I still don't remember most of my life. I have had to start writing everything down and i have to follow written directions for things i have done hundreds of times. Please make doctors be more honest about the lasting effects of ect. Dates of use: (b)(6) 2007. Diagnosis or reason for use: bipolar depression.

Staff report that the patient's skin had breakdown and was bleeding after removing the electroconvulsive therapy (ect) electrodes from the patient's temporal area. No lotion or other products were used on the skin. Patient had good skin integrity and was well hydrated pre-procedure. Skin was prepped with chloraprep and had dried completely before the electrodes were applied. Staff are unsure why this is happening, but noted that another patient had the same experience the week before with no risk factors for skin breakdown. Staff indicated that they have not always seen this. Usually there are no marks left on the skin. Staff pulled the electrodes from this lot and have not seen the problem recur since then. The electrodes are disposable and can only be used once per treatment. The electrodes in question were not dried-they were fresh out of the bag. Additionally, there have been no changes regarding how/where the electrodes have been stored.

Bilateral electroconvulsive therapy -ect- 'treatments' were administered to me as an inpatient from 2004 - 2005 -10 'treatments'- and again in 2005 -9 'treatments'- as an inpatient at the medical center. I had major depression for many years and was treated with drugs that produced minimal results at best and too many side effects. My doctor suggested that i try ect. Despite the depression i was a high performing professional for many years as a certified computer project manager. I never missed a day of work due to my depression. Prior to the ect, i was informed only that there might be 'transient' memory loss and the possible effects of anesthesia as a result of the ect. The results were far more devastating. At first, i was in a stupor and unaware of the family and friends who visited me in the hospital. I have had ongoing problems not only with the permanent loss of many past memories but my working memory has been seriously impaired, and i have a wide variety of cognitive problems, slowed thinking, confusion, etc. I also lost almost 20 points off my iq. All of these impairments have been documented and verified by both neuropsychological testing and qeeg testing. I tried 3xs a week occupational and speech therapy for almost a year with little improvement. Despite having developed some compensatory strategies i have been unable to work and continue to find daily functioning difficult. After reviewing my test results, my disability insurance company, without my asking reclassified my disability from mental health to a physical disability which increased the length of time i was able to receive benefits from them. Of course the hospital and its doctors deny the harm, and i have been too incapacitated to seek legal recourse. I have seen on the internet that these devices are under consideration to be reclassified as class ii devices. I am asking that these ect devices remain in class iii status at the very least. Preferably, i think they should be banned altogether. They have never been actually proven safe and were 'grandfathered' in to class iii. My neurologist told me she has seen many people affected as i have been by ect. I shudder to think that many others are continuously being submitted to this dangerous and harmful treatment. I would be happy to provide copies of all my test results and am willing to give sworn testimony to the above. Dose or amount: unknown. Frequency: 3 times a week. Dates of use: 2004 -- 2005. Diagnosis or reason for use: major depression.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#335897 Kvailas metodas ir tiek
Vartotojo avataras
Parašė DDarijus
#335902 O ką daryti tiems žmonėms, kuriems nebepadeda nei vaistai, nei psichoterapija
Vartotojo avataras
Parašė nemo
#335932 jei vaistus turi omenyje neuroleptikus - tai jie ne tai kad nepadeda, bet daugeliu atveju sukelia diskineziją, katatoniją - tuomet su malonumu psichiatrai tau skiria ECT... Tiesiog siūlau įsigilinti kokie procesai vyksta sinapsėje, kad geriau suprastum neuroleptikų poveikį. O ką daryti jei "vaistai" nepadeda? Pirmiausiai išsitirti pas neurologus, reumatologus, endokrinologus ir vakarų šalių autoimunologus. Kelias ilgas - bet gydymas priešingas neuroleptikų poveikiui.