Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė pieva
#336543 Man šiandien išrašė Floanxol kaip priedą prie Efexor. Prisiskaičiau čia neigiamų atsiliepimų, truputį daros baisu, ypač jei pradės greit augt svoris ir dar labiau padidės nerimas..
Man liepė gerti mažom dozėm, po 0,5 tabletės per dieną (vakarais, prieš miegą). Sakė, kad padės nurimti ir numalšinti paranojiškas mintis, dėl kurių vakarais sunku užmigti:)
Tik klausimas iškilo: bent kartą į savaitę vakarais su draugais einam išgert alaus (po bokalą ar du). Ar tai nieko tokio? Šias tabletes, sakė, vartosiu neilgai, gal kelis mėnesius, paskiau tik Efexor paliks, bet vis tiek įdomu:)
Parašė K2_fujative_K2
pieva rašė:Man šiandien išrašė Floanxol kaip priedą prie Efexor. Prisiskaičiau čia neigiamų atsiliepimų, truputį daros baisu, ypač jei pradės greit augt svoris ir dar labiau padidės nerimas..
Man liepė gerti mažom dozėm, po 0,5 tabletės per dieną (vakarais, prieš miegą). Sakė, kad padės nurimti ir numalšinti paranojiškas mintis, dėl kurių vakarais sunku užmigti:)
Tik klausimas iškilo: bent kartą į savaitę vakarais su draugais einam išgert alaus (po bokalą ar du). Ar tai nieko tokio? Šias tabletes, sakė, vartosiu neilgai, gal kelis mėnesius, paskiau tik Efexor paliks, bet vis tiek įdomu:)

man jokiu salutiniu nebuvo tik migde jis labai. o gert alkoholio negalima
Vartotojo avataras
Parašė pieva
#336555 ta prasme, visiškai? nič nič? o siaube. Sunkiau už minti, jog turėsiu visiškai atsisakyti alkoholio (o aš alų labai mėgstu), man yra tik tai, jog tikrai draugai tai pastebės... Pirmiausia, aišku, visi juokais klausinės apie nėštumą, bet hm. Taip nenoriu, kad draugai žinotų apie vaistų vartojimą:/
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#337782 Geriu šiuo metu 1,5 mg Fluanxolio, noriu jį mesti, nes netinka. Ar jį reikia pamažu mažinti ar galima mesti iškart ir vietoj jų gerti sertraliną?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Geriu šiuo metu 1,5 mg Fluanxolio, noriu jį mesti, nes netinka. Ar jį reikia pamažu mažinti ar galima mesti iškart ir vietoj jų gerti sertraliną?

O kas netinka su fluanxoliu? Jis turetu truputi aktyvint tokia doze, gal ir gerai depresijai? Jei nori mest, gali is karto
Parašė calluna vulgaris
pieva rašė:ta prasme, visiškai? nič nič? o siaube. Sunkiau už minti, jog turėsiu visiškai atsisakyti alkoholio (o aš alų labai mėgstu), man yra tik tai, jog tikrai draugai tai pastebės... Pirmiausia, aišku, visi juokais klausinės apie nėštumą, bet hm. Taip nenoriu, kad draugai žinotų apie vaistų vartojimą:/

Aš su šiuo vaistu išgerdavau. Jokiu būdu nenoriu čia dabar reklamuot, kad galima gerti, bet asmeniškai man tai nedarė įtakos. Aišku, negėriau daug. Vieną kitą buteliuką alaus, tik vieną kartą jau taip normaliai išgėriau, bet irgi nieko nenutiko.

Šiaip tai naujai gydytojai pasipasakojau, kad išvis jie manęs neveikia. Pradžioj dar kažkiek jausdavau, o paskutiniu metu tai kaip vitaminus galėjau gert - nulis poveikio, tai grįžtu prie escitalopramo.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:O kas netinka su fluanxoliu? Jis turetu truputi aktyvint tokia doze, gal ir gerai depresijai? Jei nori mest, gali is karto

Šalutiniai kol kas kankina - epizodinis kūno drebulys, rankos irgi siaubingai dreba :( pas mane tas aktyvinimas juntamas tik atsiradusia kūno įtampa ir drebuliu, ypač rankų, o šiaip neaktyvina manęs labai nei AD, nei fluanxolis. Jeigu nepraeis po kelių dienų, tada mesiu. Galvoju gal vėl pereisiu prie sertralino vietoj fluanxolio.
Parašė face
#337792 Bet gal čia tas drebėjimas ne dėl Fluanxolio?
Nes prieš mėnesį ar dar anksčiau rašei diskusijoje apie duloxetiną, kad taip pat purto vidinis drebulys ir smarkiai dreba rankos - ar dabar visas tas drebėjimas, pradėjus vartoti Fluanxolį, tapo akivaizdžiai kitoks?
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
face rašė:Bet gal čia tas drebėjimas ne dėl Fluanxolio?
Nes prieš mėnesį ar dar anksčiau rašei diskusijoje apie duloxetiną, kad taip pat purto vidinis drebulys ir smarkiai dreba rankos - ar dabar visas tas drebėjimas, pradėjus vartoti Fluanxolį, tapo akivaizdžiai kitoks?

Drebėjimas tikrai visai kitoks. Jeigu tada man tik viena ranka šiek tiek drebėjo, dabar jau man gėda, kai kas pamato iš šalies, jaučiuosi kaip serganti Parkinsono liga. Drebėjimas viduje atsirado kitoks, labai stipriai išreikštas, atsiranda staiga su karščio pylimu ir atsirandančia įtampa visam kūne, kuri kausto pvz. mano kalbėjimą, žandikaulis atrodo tarsi sukaustytas, kalba pasikeičia, nes sunku kalbėti. Jaučiuosi visiškai nepilnaverčiu žmogumi bent išoriškai. :(
Dėl rankos drebėjimo iki fluanxolio, manau, reikia kaltinti elontrilį, nes cymbaltos negėriau, o ranka drebėjo. Dar atsiminiau, kad kažkada esu gėrusi cymbaltą vieną, tada nepasireiškė jokie panašūs šalutiniai.
Labai sudėtinga atkasti, nuo ko viskas yra taip, kai geri kelis vaistus.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#337802 Galiu dar tik pridurti, kad būtent po Fluanxolio įvedimo atsirado tas kitoks drebėjimas, virpėjimas ir pan. :oops:
Parašė face
#337803 Tada prastai :( Pasiskaičiau apie Fluanxolį daugiau, panašu, kad jam gana būdingas toks šalutinis poveikis :( Nors gal adaptuojamasi, tik reikia laiko? Man nuo Elontrilio pradžioje trūkčiojo kojų raumenys ir ypač smarkiai, pastebimai - akių vokai bei paakiai, - bet po pirmo mėnesio viskas praėjo.
Reikės išsiklausinėt iki smulkmenų apie Fluanxolį psichiatrės, jeigu kitą kartą lankantis man šitą, kaip žadėjo, pridės.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#337806 gali buti nuo cigareciu, bet jei nerukai, tai ne tas atvejis :DD
Vartotojo avataras
Parašė Spalvininkas
#337807 man zandikauli rakino jis kelias sav.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#337995 Ir man israse si vaista, kai pasiskundziau, kad keiciasi nuotaikos. Tai esu darbinga ir turiu energijos, tai vel nieko nenoriu ir yra kazkiek nerimo. Itaria man bipolini, bet kiek skaiciau tema, tai dar nemaciau, kad prie bipolinio sutrikimo israsinetu fluanxoli. O paskaicius daugumos atsiliepimus, tai baisu ir pradeti ji gerti. Is neuroleptiku geriu olanzapina, tai ji nori nuimti ir vietoj jo prideti fluanxoli. Taip ir nesupratau, kodel.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
VVika rašė:Ir man israse si vaista, kai pasiskundziau, kad keiciasi nuotaikos. Tai esu darbinga ir turiu energijos, tai vel nieko nenoriu ir yra kazkiek nerimo. Itaria man bipolini, bet kiek skaiciau tema, tai dar nemaciau, kad prie bipolinio sutrikimo israsinetu fluanxoli. O paskaicius daugumos atsiliepimus, tai baisu ir pradeti ji gerti. Is neuroleptiku geriu olanzapina, tai ji nori nuimti ir vietoj jo prideti fluanxoli. Taip ir nesupratau, kodel.

olanzapinas DAUG stipresnis uz fluanxoli bet kokia doze, fluanxolis tomis iprastomis ~1mg dozemis beveik nesielgia kaip neuroleptikas, jei tikrai bipolinis, jis per silpnas stabilizuoti