- 2015 04 29, 11:30
Kaip manote ar yra gerai abejoti savo tikėjimu? Ar jei abejoji vis dar gali vadintis tikinčiu? O gal tau tiesus kelias į pragarą?
Kaip manote?
Kaip manote?
Kovos su depresija klubas
Moderatorius: Astro-Meška
Deode rašė:Žmonės yra linke tikėti akimis ir faktais.
insomnia rašė:Tai ar nederėtų abejoti viskuo ką matome, girdime, jaučiame, patiriame?
Džiugu, kad kažkam patiko mano apmąstymai. Vadinasi, tame, ką mąstau, dar yra rišlumo/logiškumo ir neįsibrovė dar šizofreniniai nusišnekėjimai į galvą. Jų žiauriai bijau, juk nėra nieko brangiau už protą, o kuo jis išsilaiko sveikesnis, tuo geriau
šiaip tai tos mūsų ligos (nesvarbu kokia diagnozė) labai iškreipia savęs ir aplinkos suvokimą. Man kartais tokia a la derealizacija užplaukia. Pradedu abejoti viskuo kas vyksta aplink mane. Na gal tikrliau, pradedu galvoti ar tai kas vyksta vyksta iš tiesų ar čia tik mano sąmonė sukuria tokius vaizdus.
insomnia rašė:Brač, kai pagalvoji, jei viskas kaip filme matrica?
Čia va iškilo klausimas: kuo svarbiau neabejoti - savimi ar Dievu?
Sairusas rašė:Mes salygoti, Dievas -ne. Kiekvienas turi skirtingas smegenis ir kiekvieno realybes suvokimas subjektyvus.
..,kaip patikrinti ???..,-pagal save...,-tikra tiesa
.....,-Kas nesupranta rusiskai: 17 prc. zmoniu,pagal statistika, skaitanciu biblija...,-isproteja ...,-Tik nepilna ikeliau straipsni...,-ten daug prirasyta..,-
Opaque rašė:Gal ir gali mokslas su religija draugauti, bet per istoriją jie labiau pykosi nei draugavo. Bent jau Vakarų pasaulyje (viduramžiais): inkvizicijos, raganų medžioklės, atskyrimai nuo bažnyčios, visokie kaltinimai erezijom... Tad įdomu koks būtų tos draugystės pamatas
Pavel rašė:17 prc. zmoniu,pagal statistika, skaitanciu biblija