Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė VVika
biggie rašė:
VVika rašė:Ir man israse si vaista, kai pasiskundziau, kad keiciasi nuotaikos. Tai esu darbinga ir turiu energijos, tai vel nieko nenoriu ir yra kazkiek nerimo. Itaria man bipolini, bet kiek skaiciau tema, tai dar nemaciau, kad prie bipolinio sutrikimo israsinetu fluanxoli. O paskaicius daugumos atsiliepimus, tai baisu ir pradeti ji gerti. Is neuroleptiku geriu olanzapina, tai ji nori nuimti ir vietoj jo prideti fluanxoli. Taip ir nesupratau, kodel.

olanzapinas DAUG stipresnis uz fluanxoli bet kokia doze, fluanxolis tomis iprastomis ~1mg dozemis beveik nesielgia kaip neuroleptikas, jei tikrai bipolinis, jis per silpnas stabilizuoti

Vat man ir keista, kodel nori olanzapine nuimti. Tipo fluanxolis nuis kartais uzeinanti nerimuka. Dabar liepe olanzapine mazinti nuo 2.5 iki 1.25mg. Gal ji remesi mano noru, kad neaugtu svoris, nes pabreze, kad fluanxolis neaugina jo.
Persiskaiciau daug apie bipolini ir jo rusis, tai yra panasumo I misru ar 2 tipo, tik be ryskiu maniju.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
VVika rašė:
biggie rašė:
VVika rašė:Ir man israse si vaista, kai pasiskundziau, kad keiciasi nuotaikos. Tai esu darbinga ir turiu energijos, tai vel nieko nenoriu ir yra kazkiek nerimo. Itaria man bipolini, bet kiek skaiciau tema, tai dar nemaciau, kad prie bipolinio sutrikimo israsinetu fluanxoli. O paskaicius daugumos atsiliepimus, tai baisu ir pradeti ji gerti. Is neuroleptiku geriu olanzapina, tai ji nori nuimti ir vietoj jo prideti fluanxoli. Taip ir nesupratau, kodel.

olanzapinas DAUG stipresnis uz fluanxoli bet kokia doze, fluanxolis tomis iprastomis ~1mg dozemis beveik nesielgia kaip neuroleptikas, jei tikrai bipolinis, jis per silpnas stabilizuoti

Vat man ir keista, kodel nori olanzapine nuimti. Tipo fluanxolis nuis kartais uzeinanti nerimuka. Dabar liepe olanzapine mazinti nuo 2.5 iki 1.25mg. Gal ji remesi mano noru, kad neaugtu svoris, nes pabreze, kad fluanxolis neaugina jo.
Persiskaiciau daug apie bipolini ir jo rusis, tai yra panasumo I misru ar 2 tipo, tik be ryskiu maniju.

siaip jo, fluanxolis neaugins svorio, gal ir tas hipomanijas suvaldys, cia kiekvienas kitaip reaguoja. Del tu bipoliniu tipu, tai dabar labai pritempineja visus prie bipolio, nei prie vienpoles depresijos, net gi turiu knyga, kur autorius isskiria kazkur apie 10 skirtingu tipu bipolinio, nors iprasta manyt, kad buna 1 tipo, 2 tipo ir NOS. NOS (Not Otherwise Specified) kategorija graziai sudedami visi, kuriu simptomai nesiekia nei pirmo, nei antro tipo, bet akivaizdziai nera tik vienpole depresija.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
biggie rašė:
VVika rašė:
biggie rašė:

siaip jo, fluanxolis neaugins svorio, gal ir tas hipomanijas suvaldys, cia kiekvienas kitaip reaguoja. Del tu bipoliniu tipu, tai dabar labai pritempineja visus prie bipolio, nei prie vienpoles depresijos, net gi turiu knyga, kur autorius isskiria kazkur apie 10 skirtingu tipu bipolinio, nors iprasta manyt, kad buna 1 tipo, 2 tipo ir NOS. NOS (Not Otherwise Specified) kategorija graziai sudedami visi, kuriu simptomai nesiekia nei pirmo, nei antro tipo, bet akivaizdziai nera tik vienpole depresija.

Man ji skyre ne del hipomaniju,o del liudnuju dienu, tipo, nerima nuimti.
Vartotojo avataras
Parašė Meta333
biggie rašė:

O fluanxolis neaktyvuoja per daug jei yra hipomanija?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Meta333 rašė:
biggie rašė:

Nu as nesu skaites tokiu konkreciu studiju ir remiuos tik anekdotais, bet, atrodo fluanxolis truputi skirtingai elgiasi nuo skirtingos dozes. Mazomis dozemis lyg ir truputi aktyvina, stimuliuodamas dopamina, o didesne doze, kaip pvz. flupentixolio dekanoato suspensija jis elgiasi kaip tipinis neuroleptikas ir blokuoja dopamina. Kad sukeltu hipomanija abejoju, bet, kaip sakoma, tiesa slypi kazkur anapus :DD
Parašė BoutThatLife
Meta333 rašė:
biggie rašė:

Mane jis migde
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#338126 Kokia doze gerei?
Vartotojo avataras
Parašė Zaza
#338750 As per diena geriu 2 mg, bet nerimas kaip stovi, taip stovi. Manes jis visiskai nemigdo, tiesa pasakius geriu it saldainius, jokio poveikio.
Vartotojo avataras
Parašė pasipoginam
#338817 Šiandien šitų išrašė. Sakė turėtų mažint mano mąstymus nuolatinius negatyvius ir didint susikoncentravimą ties darbu ir t.t. Labai tikiuosi, kad padės... O ne tai... Po ranka lexotanilio turiu.
Vartotojo avataras
Parašė pasipoginam
#338951 Na, trečia diena, panašu, kad lyg veikia. Šalutinių šiek tiek yra. Kojų judrumas ir šiek tiek kartais raumenys susitraukia, kai jau lovoj atsipalaidavus guliu, bet čia nieko tokio, netgi nėra erzinantys.
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#339106 Perskaiciusi visa tema ziauriai bijojau meginti siuos vaistus. Man juos israse, kuomet nusprende nutraukti olanzapine. Pas mane atsinaujino ziaurus nerimas, baime, panika ir ikyrios mintys nuo pat ryto. Neziau, ar tai paumejimas, ar olanzapine nutraukimo abstinensija, bet jau gyventi buvo neimanoma. 21 diena pasirizau meginti. Isgeriau ryte 0.5mg tablete. Labai greitai aprimo rytinis nerimas, bet jau 14 valanda pajutau kylanti nerima, teko gelbetis Xanax. Kita diena viskas taip pat. Iki 14 dienos nerimas aprimes, o jau po to vel kylantis. Trecia diena viskas pasikartojo. visas pirmas keturias dienas, kaip ir iki ju, ryte pabusdavau su nerimu ir kazkokia baime, ikyrios mintys nuolat dusino. Ketvirta diena, kaip ir pirmasias, isgeriau ryte 0.5mg fluanxolio ir iki pat vakaro nerimas nebepakilo, Xanax nebeprireike, Buvau maloniai nustebusi. O siandien, pirma karta po ilgo laiko jau ir atsikeliau be nerimo, pailsejusi ir besisypsanti. Isgeriau ryte tablete ir iki siol jauciuosi puikiai. Nezinau, ar cia fluanxolis gerai susigrojo su paroksetinu ir man tiko, ar fluanxolis taip gerai man suveike, bet jei ir toliau taip jausiuos, busiu laiminga. Tas nerimas nuo pat ryto ziauriai mane iskankino.
Jokiu salutiniu nejauciau nuo pat pirmos dienos. Nei slopinimo, nei migdymo, nei dar ko. Taip, kad, maziau reikia skaityti atsiliepimus, nes juos paskaicius galima is baimes numirti. Reikia meginti, jei daktaras israso.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#339113 VVika, net pavydą sukėlei ;) Gėriau šį vaistą, bet neištvėriau šalutinių. Taip, kažkiek vidinio stabilumo duodavo (gėriau 1,5 mg), bet mano kūnas visas drebėjo, kalba sutriko dėl kaustomo žandikaulio, įtampa kūne su karščio siaubingu pylimu. Sako, kad praeina po kažkiek laiko, bet gėriau 15 dienų ir mečiau. Dabar vėl atkritimas po truputį ateina. :(
Vartotojo avataras
Parašė VVika
#339146 Sianakt net su klonezepamu siaip ne taip uzmigau ir pabudau po 4 valandu. Matyt dar reikia priprasti prie fluanxolio. Gal uzstimuliavo per daug, nors geriu tik 0,5 mg.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#339147 Kadangi būklė niekaip nesistabilizuoja, kiek norėčiau, gal man galima vėl pabandyti gerti fluanxolį, kad ir po 1 mg. Bet ar jis tinka su escitalopramu?
Vartotojo avataras
Parašė VVika
HappyAngel rašė:Kadangi būklė niekaip nesistabilizuoja, kiek norėčiau, gal man galima vėl pabandyti gerti fluanxolį, kad ir po 1 mg. Bet ar jis tinka su escitalopramu?

Gal pas daktare paklausk. As geriu su paroksetinu. Mano daktare pasake, kad kuomet bukle sunkoka, salia AD butinai reikia neuroleptiko, kad islipti.O tu nemeginai olanzapino?