Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:Man tas pats, atsigulu i ligonine, pasako jokios ligos tau nera, israso neuroleptiku ir griztu namo prastesnes savijautos nei atsiguliau. Kai kuriem daktaram reiktu issitraukt galvas is subines ir paklausyti, ka pacientai sako

Aš irgi prisidėsiu prie jūsų. Grįžau namo su bjauriais šalutiniais, kurių jau fiziškai nepakėliau. Gydytojai sakiau, bet ji tai siejo su nerimu, nors su nerimu kovoju juk senai, žinau, kad tokių pojūčių jis nesukelia. Tik nutraukiau tą vaistą (fluanxolį) - iškart žymiai geriau jaučiuosi.

Kartu noriu paklausti, ar daugumai nuo Elontrilio dreba rankos?
Maniau, kad tai šalutinis poveikis, bet geriu jį jau ne vienas mėnuo. Tikriausiai su gydytoja teks pakalbėti apie dozės mažinimą iki 150 mg, bet bijau, kad savijauta nepablogėtų :(
Parašė Miu
#338793 Man nedreba rankos. Geriu 150mg 2 mėnesius. Nebuvo drebėjimo ir iš pradžių. Pirmas savaites mane migdė ir kėlė apetitą, paskui mieguistumas aprimo, apetitas lyg apsitvarkė, tačiau prasidėjo kompulsiniai vakariniai apsiryjimai. Šitai mane labai išvargino ir šiandien pasiskundžiau gydytojai. Ji spėja, jog elontril'is kelia nerimą ir dėl to tie persivalgymai (iš nerimo aš išties esu linkus persivalgyti net negeriant vaistų). Prašiau kombinuoti su kitais antidepresantais, tiksliau fluoxetinum, tačiau nenorėjo rizikuoti ir skirti kombinuoto gydymo. Tad mėginsiu elontrilį keisti į fluoxetiną. Kvetiapinas lieka nakčiai, o dienai dar paskyrė fluanxolį. Baisu pereiti prie lengvesnių AD, bet net nebežinau kuriuos dar mėginti.. Juolab man grynos depresijos net nėra, daugiau asmenybiniai sutrikimai. Tačiau palengvinti depresinį foną ir norėtųsi, ir reikėtų, nes nesu tikra, jog pačiai pavyks susidorot.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#338947 Kažin, ar labai kas pasikeistų, jei Elontrilio sumažinčiau iki 150 mg (dabar geriu 300 mg). Mane vis neramina tas rankų drebėjimas, ypač iš ryto, atrodau lyg dozės negavusi narkomanė :( Išgėrus elontrilį kažkiek sumažėja drebulys.
Tuo pačiu pasidarė aktualu, ar galima Elontrilio tabletę pjauti per pusę? Nes išrašė 2 mėnesiams po 300 mg. Deja, dabartiniai geriami vaistai nepadeda jaustis geriau :(
Parašė face
#338954 HappyAngel, negalima dalinti Elontril tabletės jokiais būdais, apie tai parašyta info lapelyje. Nes per specialų kietą tabletės apvalkalą pamažu į organizmą patenka tolygi vaisto dozė, o padalijus (pažeidus apvalkalą) pasikeičia vaisto įsisavinimas, tampa per staigus.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
face rašė:HappyAngel, negalima dalinti Elontril tabletės jokiais būdais, apie tai parašyta info lapelyje. Nes per specialų kietą tabletės apvalkalą pamažu į organizmą patenka tolygi vaisto dozė, o padalijus (pažeidus apvalkalą) pasikeičia vaisto įsisavinimas, tampa per staigus.

Labai ačiū už informavimą, nes pati būčiau prisižaidusi. Teks tikriausiai anksčiau nei reikia registruotis pas psichiatrą :(
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#342615 Kiek ilgiausiai esate vartoję Elontrilį ? Aš geriu jau metus po 300 mg. Girdėjau gandus, kad per didelis kiekis ir per ilgas laikas su tokiais mg gydytis. Ar gali būti kokių problemų su sveikata?
Vartotojo avataras
Parašė silvinija
#344468 Na ir as pasidalinsiu pojuciais geriant siuos vaistus drauge su sertralin activis :) antra gerimo diena - atrode nuo proto nusoksiu, darbe laksciau kaip vejas, prie kompo ramiai neissidejau, pries tai geriau Citalopram, tai nieko panasaus nebuvo... bet po savaites jau ramesne :) darbe padeda susikaupti, jauciuosi pozityvi, tik nerimas vis dar kankina... tai Xsanax ikalu.. bet is principo neblogai visai :) net pati negaliu patiketi, kad po sitiek laiko buvimo duobeje matau sviesa :) keista nerealiai :) idomus jausmai aplanko, gal todel, kad senai kazka apsoliuciai jauciau :)
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#344556 Ar yra kam pasireiškę neigiamų pojūčių pradėjus mažinti elontrilio dozę?

Aš nuo 300 mg perėjau prie 150 mg, jaučiuosi gan keistai, lyg skrandį skaudinėja, mieguistumas viduryje dienos.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
silvinija rašė:Na ir as pasidalinsiu pojuciais geriant siuos vaistus drauge su sertralin activis :) antra gerimo diena - atrode nuo proto nusoksiu, darbe laksciau kaip vejas, prie kompo ramiai neissidejau, pries tai geriau Citalopram, tai nieko panasaus nebuvo... bet po savaites jau ramesne :) darbe padeda susikaupti, jauciuosi pozityvi, tik nerimas vis dar kankina... tai Xsanax ikalu.. bet is principo neblogai visai :) net pati negaliu patiketi, kad po sitiek laiko buvimo duobeje matau sviesa :) keista nerealiai :) idomus jausmai aplanko, gal todel, kad senai kazka apsoliuciai jauciau :)

Jus zmones per anksti dziaugiates nes dazniausiai pradzioi tik suveikia placebo. Kai pageres ir gerai jausies po keliu menesiu ilga laika tada kazka galima teigti.
Parašė face
#344567 Elontril 150mg vartoju jau 16 mėnesių. Vaistas labai tiko, realus akivaizdus teigiamas poveikis (ne placebo ir ne šalutinis) pradėjo jaustis gal tik po 3 mėnesių. Dabar su gydytoja pradedame vėl kalbėtis apie tai, kad galbūt artėja laikas baigti su šiuo vaistu, jeigu jokio pablogėjimo neištiks, tikiuosi mesti apie Naujuosius metus. Jau ir gerokai anksčiau buvo minčių apie galimybę nustoti vartoti, bet po to įkritau į keletą rimtų duobių, kurias pasiūlė gyvenimas, ir nors jos nevirto tikrais depresijos atkryčiais, bet dėl to buvo atidėtas vaistų nutraukimo klausimas. Bet šiaip su Elontril jaučiuosi tikrai geriau ir šis vaistas kartu su psichoterapija man padėjo ir tebepadeda kilti iš depresijos.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
face rašė:Elontril 150mg vartoju jau 16 mėnesių. Vaistas labai tiko, realus akivaizdus teigiamas poveikis (ne placebo ir ne šalutinis) pradėjo jaustis gal tik po 3 mėnesių. Dabar su gydytoja pradedame vėl kalbėtis apie tai, kad galbūt artėja laikas baigti su šiuo vaistu, jeigu jokio pablogėjimo neištiks, tikiuosi mesti apie Naujuosius metus. Jau ir gerokai anksčiau buvo minčių apie galimybę nustoti vartoti, bet po to įkritau į keletą rimtų duobių, kurias pasiūlė gyvenimas, ir nors jos nevirto tikrais depresijos atkryčiais, bet dėl to buvo atidėtas vaistų nutraukimo klausimas. Bet šiaip su Elontril jaučiuosi tikrai geriau ir šis vaistas kartu su psichoterapija man padėjo ir tebepadeda kilti iš depresijos.

Super, kad tokios mazos dozes ir tik vienas vaistas padeda !:) As geriu 5 skirtingus vaistus didziausiom dozem, bet man sizofrenija
Parašė face
Phurriz rašė:Super, kad tokios mazos dozes ir tik vienas vaistas padeda !:) As geriu 5 skirtingus vaistus didziausiom dozem, bet man sizofrenija

Ne, deja, šiaip ne vieną teko vartoti. Į komplektą turėjau Xanax'ą, Stilnoxą ir antrą antidepresantą - Trittico Retard. Bet šituos vaistus per šią vasarą jau mečiau vartoti visiškai, tik Xanax'o dar kartais prisireikia, nors stengiuosi su savo nerimu susitarti be vaistų pagalbos. Dabar, kai bendra savijauta geresnė, negu ligos pradžioje, tai ir nerimą ištverti tapo įmanomiau, o ir to nerimo - tikrai mažiau :)
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#346012 Išrašė Elontrilio 150 mg, jo ir norėjau. Įdomu ar pasijaus koks skirtumas nuo seratonino pompų kaip Elicea ir Valdoxan :bloga
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Katinas rašė:Išrašė Elontrilio 150 mg, jo ir norėjau. Įdomu ar pasijaus koks skirtumas nuo seratonino pompų kaip Elicea ir Valdoxan :bloga

Valdoxanas nejudina serotonino, tik blokuoja serotonino 2c receptoriu, kurie yra pagrindiniai GABA interneuronu stabdziai frontalinese smegenu dalyse. Blokuojant 2c receptoriu, blokuojamas GABA signalas, todel nuimamas stabdis nuo noradrenalino ir dopamino isskyrimo tose frontalinese smegenu dalyse. Neskaitant melatonino veikimo, cia ir yra pagrindinis valdoxano antidepresantinis veikimas
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#346250 Zinosiu :))) noris pabandyt pazeist ipakavima ir kad greiciau pasisavintu elontrili, idomu ar kas jausis. Idomu dar kaip su trittico retard reaguos.