Moderatorius: Astro-Meška

Vartotojo avataras
Parašė Caprittarius
welbendy rašė:Net keli skirtingi siužetai buvo šiąnakt. Iš pradžių sapnavau, kad prie mano akių numirė mama (tfū tfū tfū), paskui kad važiavau į savo vestuves, bet kažko prišnekėjau ir jaunikis pabėgo, bet tada atsirado kitas jaunikis (dar geresnis, che che), tik kad nuo šito pati susinervinus pabėgau kažkur paupiais. Ir galiausiai sapnavau, kad grįžau į mokyklą, dvyliktą klasę ir nusirašinėju nuo klasiokų tvarkaraštį, jau reikia eit į pamoką kažkur vos ne į požemius, bet nespėjau persirašyt, iš kažkur atsirado žiemos epizodas (daug sniego ir kažkur brendu per pūgą), o paskui vėl mokykla, kažkoks dizaino vakaras, ir galiausiai toks žiauriai įkyrus ir nesuprantamas garsas - mielasis žadintuvas

Graži kelionė sapne per vaizdinius, per laiką ir erdvę :) Atsiskyrei nuo mamos, lyg tapai suaugusia labiau - simbolizmas, arba jei tai labiau emocinis dalykas, tada pasąmonė sukūrė tavyje baimę ar skausmą (gali tai būti susiję su gyvenimo laikotarpiu pilnu baimių, gali būti tai savotiška šoko "terapija"). Tiek šnekėjimu, tiek bėgimu nuo jaunikių tu kažko vengi, išsisukinėji, priešiniesi, bet taip "subtiliai" ;) :D Įdomu, kokie tie paupiai buvo - kalnuoti, pelkėti ar patogiai per juos bėgai, ar buvo kliūčių?
Pamoka požemyje... požemis gali simbolizuoti sugrįžimą į įsčias, bet tu nusirašinėjai prieš pamoką, kažko nepadarei (kaltės jausmas?), ar kaip tik norėjai būti pasiruošusi (pareigingumas). Nors abiem atvejais gali būti baimės elementas. Požemis gali būti nemalonus, gali kelti ir saugumo jausmą, įdomu (nors tai jau senas sapnas), kokie jausmai lydėjo tave požemyje? Nespėjai pasiruošti kažkam ir tave vedasi, tu privalai eiti į požemį... Lyg ir bausmės epizodas, toks užslėptas. Ir ko gero susitaikymo. Gali būti, kad gyvenime tau teko improvizuoti, kažko nepadarius veikti pagal aplinkybes. O gal tau jau kažkas atsibodo, rutina pvz., kurią sapne privalėjai išgyventi, išbūti situaciją. Sunku nematant žmogaus analizuoti :) O štai žiemos epizodas tau buvo lyg atokvėpis - jau nebe požemis, jau lyg ir ištrūkai kažkur ir per sunkumus (pusnis) eini savo tikslo link. Šviesus epizodas turėjo būti. Ką per dizaino vakarą veikėt, ko gero nebe prisiminsi? :) Puiku, kad atsiminei bent tuos epizodus, kad ir nepilnus. :super
Vartotojo avataras
Parašė Caprittarius
Deode rašė:vėl kažkokias nesamones, apokalipcinio siužeto. Tipo sapnuoju kaip slepiuosi nuo zombių-vampyrų. Reikia traukti į vakarus, o ne į šiaurę. Slepiuosi kažkokiame rūsyje. Žodžiu. :achtung

Esu ir aš sapnavęs kažką panašaus. Sakyčiau tokie apokaliptiniai vaizdiniai susiję su grėsmėmis gyvenime, kur kas realistiškesnėmis. Gali būti grupelės žmonių engiančių ar šiaip nemalonių. Imiesi iniciatyvos - "į vakarus, o ne į šiaurę". Galbūt gyvenime tau trūksta užuovėjos, galimybių pasislėpti nuo streso. Sapne "virtualiai" tai įgyvendinai. O stresas, nerimas, baimės, gėda, kaltė sapne virto zombiais-vampyrais. Sudėtingas gyvenimas būtų, jeigu zombiai-vampyrai mus realybėje vaikytųsi :D
Vartotojo avataras
Parašė Nepasitikinti
#344443 Per daug i sapnus nesigilinu, nes sapnuoju retai, cia va keistos dienos kad sapnuoju ir dar atsimenu. Del knygos, tai reali situacija, kad skaitau siuo metu pasiskolinta knyga, tas zmogus izeide mane ir nuvyle, tai gal del to taip sapnavau, nes bendrauti su tuo zmogumi nebenoriu.
Del saules tiesa, ta ryta nesitikejau, kad ji bus tai net uzuolaidu ir neuztiesiau... :)
Vartotojo avataras
Parašė silvinija
Vaiduk rašė:
silvinija rašė:Šianakt sapnavau, kad labai romantišką sapną..

Na jo buna tokiu labai maloniu sapnu, gaila, kad tikrovej to nera, o tokie sapnai kaip narkotikas grynai nori dar ir dar tai patirti :DD
O sianakt man nemalonumas buvo, atrodo, kad i mane mieganti i veida mete degancia cigarete, bet ne sapnas dar neuzmiges buvau. :(

Tikrai narkotikas.. tikiuosi sianakt vel bus kazkas panasaus :)
O tavo vaizdinys matyt kazkur is pasamones issoko (p.s. kai buvau jauna psichologija mokiausi) sapnuose matome simbolius musu troskimu ir baimiu man labai patiko Erich Fromm knygoje Pamirsta kalba
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
silvinija rašė:
Vaiduk rašė:
silvinija rašė:Šianakt sapnavau, kad labai romantišką sapną..

Na jo buna tokiu labai maloniu sapnu, gaila, kad tikrovej to nera, o tokie sapnai kaip narkotikas grynai nori dar ir dar tai patirti :DD
O sianakt man nemalonumas buvo, atrodo, kad i mane mieganti i veida mete degancia cigarete, bet ne sapnas dar neuzmiges buvau. :(

Tikrai narkotikas.. tikiuosi sianakt vel bus kazkas panasaus :)
O tavo vaizdinys matyt kazkur is pasamones issoko (p.s. kai buvau jauna psichologija mokiausi) sapnuose matome simbolius musu troskimu ir baimiu man labai patiko Erich Fromm knygoje Pamirsta kalba

Gal gali tos knygos pagrindine ideja aprasyt, kad zinociau apie ka ji?
Kaip man ta cigarete degancia mesta suprast?
Vartotojo avataras
Parašė silvinija
#344482 Vaiduk, kiekviena simboli galime interpretuoti pasitelkiant nuojauta, degimas bendrine prasme gali reiksti troskimus, gal but labiau savanaudiskus, cigarete interpretuojant tiesiogiai tai malonumas ir prieraisumas, gal but Tu kazko labai norejai, bet Tau kazkas sutrukde :) cia tik mano interpretacija, sapnai daznai atspindi savijauta, mintis, as nezinau kaip Tu jautiesi ar jauteisi ta diena, ir ka asmeniskai tai reiskia Tau :) tik bandau kazka logiskai ismastyti :) kaip man sekesi?
Vartotojo avataras
Parašė silvinija
#344487 Vaiduk, per didelis failas kuri planavau prikabinti, tai buvo knygos aprasymas :) bet galiu ir savais zodziais :) Frommas knygos autorius, psichologas humanistas, knygoje jis aiskina sapnus, pasakas, mitus ir juose pasikartojancius simbolius, kurie yra kaip ir universali zmoniu kalba - simboliu kalba. Pasak jo visi sapnai yra prasmingi ir reiksmingi, kuriuose uzsifruoti pranesimai, mokedamas simboliu kalba zmogus galetu geriau suvokti save :)
Knygos kalba sausoka, bet man patiko :) skaiciau sia knyga 2 kartus, nieko ispudingo, jei nesidomi simboliais ir psichologija tai nepatiks :)
Vartotojo avataras
Parašė Antitezė
#347614 fuuuj :bloga Šiandien sapnavau bjaurų sapną, nemalonu, kad tikrovišką.... Buvau prie lango, kuomet pamačiau daug papūgų nutūpusių ant gėlių lovelių (realiame gyvenime iš tiesų lauke ant palangės turiu gėles). Taigi paukščių vis daugėjo, atskrido gražios, didelės, egzotiškos papūgos bei paprasti balandžiai.

Norėjau juos pašerti, bet kai atėjau su batono rieke- žiūriu ant palangės automobilis stovi. Didžiulis, futuristinis, iki 3 aukšto lango atvažiavęs bėgiais... Iš jo išlipa mano senelis (realybėj jis gyvas, tik nelabai bendraujam) ir žodžiu senelis išlipęs iš savo auto-traukinio ateina į svečius, nueina pasisveikinti su tėvais.

Deja, vazonai/loveliai su gėlėmis išvirtę, paukščiai nubaidyti, žemė iš vazonų virto į kambarį... Ir iš tų išvartytų vazonų pasipylė kirminai... Riebos riebos kirmelės, ilgos kaip gyvatės plūdo į kambarį, lipo ant manęs, aš jas daugmaž nusikračiau. Bet jos tokios lipšnios buvo, kad jas teko nuplėšti nuo savęs, nusikratyti nelengva. Kirmėlės užplūdo visą kambarį, aš jas žudžiau plaktuku sutraiškydama galvas, arba tiesiog kapodavau jas į dalis. Atrodė susitvarkiau, bet tie kirmėlių-gyvačių sukapoti kūnai tiesiog atgydavo. Sukapoji kirmėlę-gyvatę į keturias dalis, trykšta riebi masė, kraujas... O tos mažos likusios dalys atgyja ir virsta naujomis kirmėlėmis. Žodžiu kuo labiau jas kapojau tuo jų daugėjo.... Pabudau vis dar bandydama jas nusilupti nuo savęs..

Labas rytas man :D Tikiuosi niekas neapsivėmė skaitydamas šį mano sapną... :))) :bloga :shock:
Vartotojo avataras
Parašė silvinija
#347616 Sveiki, šiąnakt sapnavau nėštumo testą, ir jame matėsi dvi juostelės, viena ryški, kitą ne, ir galvoju, taigi aš negaliu būti nėščia :D Įdomu ką tai reiškia :bloga
Vartotojo avataras
Parašė silvinija
Anitezė rašė:fuuuj :bloga Šiandien sapnavau bjaurų sapną, nemalonu, kad tikrovišką.... Buvau prie lango, kuomet pamačiau daug papūgų nutūpusių ant gėlių lovelių (realiame gyvenime iš tiesų lauke ant palangės turiu gėles). Taigi paukščių vis daugėjo, atskrido gražios, didelės, egzotiškos papūgos bei paprasti balandžiai.

Norėjau juos pašerti, bet kai atėjau su batono rieke- žiūriu ant palangės automobilis stovi. Didžiulis, futuristinis, iki 3 aukšto lango atvažiavęs bėgiais... Iš jo išlipa mano senelis (realybėj jis gyvas, tik nelabai bendraujam) ir žodžiu senelis išlipęs iš savo auto-traukinio ateina į svečius, nueina pasisveikinti su tėvais.

Deja, vazonai/loveliai su gėlėmis išvirtę, paukščiai nubaidyti, žemė iš vazonų virto į kambarį... Ir iš tų išvartytų vazonų pasipylė kirminai... Riebos riebos kirmelės, ilgos kaip gyvatės plūdo į kambarį, lipo ant manęs, aš jas daugmaž nusikračiau. Bet jos tokios lipšnios buvo, kad jas teko nuplėšti nuo savęs, nusikratyti nelengva. Kirmėlės užplūdo visą kambarį, aš jas žudžiau plaktuku sutraiškydama galvas, arba tiesiog kapodavau jas į dalis. Atrodė susitvarkiau, bet tie kirmėlių-gyvačių sukapoti kūnai tiesiog atgydavo. Sukapoji kirmėlę-gyvatę į keturias dalis, trykšta riebi masė, kraujas... O tos mažos likusios dalys atgyja ir virsta naujomis kirmėlėmis. Žodžiu kuo labiau jas kapojau tuo jų daugėjo.... Pabudau vis dar bandydama jas nusilupti nuo savęs..

Labas rytas man :D Tikiuosi niekas neapsivėmė skaitydamas šį mano sapną... :))) :bloga :shock:

Labutis, na labai šlykštus tavo sapnas :D
Manau tai simbolizuoja rūpesčius Tavo gyvenime, jų daug.. ir tu nežinai kaip su jais susidoroti, o kuo labiau stengiesi - tuo blogiau darosi :) Čia būtų mano asmeninė Tavo sapno interpretacija :) Laikykis :)

Sėkmės B)
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
Anitezė rašė:fuuuj :bloga Šiandien sapnavau bjaurų sapną, nemalonu, kad tikrovišką.... Buvau prie lango, kuomet pamačiau daug papūgų nutūpusių ant gėlių lovelių (realiame gyvenime iš tiesų lauke ant palangės turiu gėles). Taigi paukščių vis daugėjo, atskrido gražios, didelės, egzotiškos papūgos bei paprasti balandžiai.

Nu smagus sapnelis išties :bloga Gal kirmėlItės tai nerimas koks :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#347630 Sapnavau jog istraukiau dvi zuvis su meskere tada nuejau prie kito ezero kur gyveno kazkoks senelis su vaiku nameli aplink driekesi pieva uzmeciau meskere ji uzsikabino uz zoles ja bandant betraukti griuvau ant zemes ir us vandens su issoko vabalai.(skarabejai). jau trecia diena bet nieko itin reiksmingo nenutiko.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#347631 Turiu savo interpretacija kad dievai valdo zmoniy gyvenimus ne kaip valdovai bet kaip sako dievo keliai nezinomi ir manau buvo isikista.
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
#347646 Dar pries kokia savaite seneli sapnavau ant kedes sedinti bet jo galvos forma jau buvo kitokia zinojau kad taip buna bet vel neturiu atsakymo kodel :)