- 2015 09 08, 04:11
Gydymasis kitom priemonėm
No1 rašė:Sveiki, noriu užvest diskusiją apie tam tikras priemones palengvinančias depresijos, nerimo simptomus. Galbūt jau ęsat tai bandę, o gal kažkam tai bus nauja ir gal netgi padės kažkiek.
Pradėsiu nuo savęs. Esu linkęs į šiokią tokią depresiją, tenka pakovot su nerimu bei retkarčiais kylančiom panikos atakom. Kas dėl panikos atakų, tai jau ilgą laiką jos yra retos ir lengvos, kažkaip išmokau psichologiškai pats jas sukontroliuot, bet būna, kad jos vistiek išlenda, todėl jų nenurašau iš savo "dissorderių" sąrašo. Didžiausia mano problema yra "social anxiety", t.y. kartais galiu bendrauti visiškai atsipalaidavęs ir komfortiškai su kitu žmogum, o kartais elgiuosi kaip miške užaugęs ir bijau pasakyti labas naujam kolegai. Taip pat kamuoja kartais lengva depresija, apatija ir pan. Kai, kuriuos simptomus priskiriu žolės rūkymo padariniams, pvz.: apatija, nes seniau buvau labai veiklus ir kupinas idėjų bei ambicijų, dabar žinau, kad noriu kažką daryti ir kažko pasiekti, bet visam tam trūksta motyvacijos ir ryžto, atrodo ai pagulėsiu prie kompo šiandien, o rytoj pradėsiu. Bet visą laiką aš baidausi vizito pas psichiatrus, psichologus ir labai nenoriu prasidėti su antidepresantais įvairiais, nes esu matęs pažystamų besigydančių jais, tai šalutinis jų poveiksi man tikrai nepatinka. Vaikšto kaip zombiai, mieguisti, lyg nuolat užsimetę lengvą dozę (nenoriu nieko įžeisti, manau visokių vaistų būna ir kai kurie turi tikrai neigiamų poveikių).
Taigi pradėjau visokių šaltinių nete analize. Supratau, kad visos blogybės kyla dėl smegenyse ęsančios "chemijos" disbalanso. Ir supratau, kad man trūksta būtent dopamino ir serotonino. Būtent šių medžiagų gamyba sulėtėja/sumažėja rūkant žolę. Ir pastebėjau, kad kai meti rūkyti ir būni nerūkęs ilgą laiką, savijau ta keičiasi ir viskas atsinaujina, bet iki tol laukia labai juodas ir nemalonus laikotarpis. Pradėjau domėtis kaip galėęiau greičiau atstatyti šias medžiagas ir atradau kąi ką. Kas dėl dopamino, tai yra tokai amino rūgštis L-tyrozinas, nemoku moksliškai paaiškint viso cheminio proceso, bet paprastai kalbant ji skatina dopamino gamybą. Patariama vartoti esant lengvai depresijai, nerimui, ęsant apatijai.Nieko nelaukęs nusipirkau, rekomenduojama gerti po 1 500mg kapsulę 3 k. per dieną. Pirmas dvi dienas gėriau kaip parašyta ir nežinau ar tai buvo placebo efektas ar ji visgi suveikė, bet tom dviem dienom jaučiausi gan neblogai, patenkintas savim, ramus, nebijojau ir netgi norėjau bendrauti su žmonėm, nes jaučiau tokį malonų komfortą viduje, kad net sunku nupasakot. Trečią dieną, t.y. šiandien, reikėjo eiti į darbą. Darbas naujas, todėl vis dar susidariu su nerimu bendraujant su naujais kolegom. Todėl ryte nerizikavau ir išgėriau dvi kapsules po 500mg l-tyrozino ir galiu pasakyti dar niekada taip gerai nesijaučiau darbe, buvau pilnas energijos (l-tyrozinas veikia kaip stimuliantas), ir visokius iki šiol nuobodžius ir atidėliojamus darbus įveikiau su pasimėgavimu. Buvo smagu bendrauti su žmonėm ir jaučiausi labai neblogai, pasitikintis savim ir ramus. Taigi tikiu, kad ta rūgštis suveikė tikrai, o jeigu tai buvo placebas, tai aš esu jo meistras tokiu atveju. Rytoj vėl prieš darbą kalsiu pora. Tiesa reikai gerti tuščiu skrandžiu, kitaip gali būt šnipštas.
Kitas preparats tai 5HTP, skatinantis serotonino gamyba. Reikai gerti prieš miegą ir ryte turėtum jaustis geriau. Bet jo dar neturiu tai negaliu pakomentuoti. Tai tokia mano patirtis, kuria norėjau pasidalinti su Jumis. Gal tai Jums nieko naujo, bet gal kažkam padės kažkiek ir patiks.

. Taip pat kamuoja kartais lengva depresija, apatija ir pan. Kai, kuriuos simptomus priskiriu žolės rūkymo padariniams, pvz.: apatija, nes seniau buvau labai veiklus ir kupinas idėjų bei ambicijų, dabar žinau, kad noriu kažką daryti ir kažko pasiekti, bet visam tam trūksta motyvacijos ir ryžto, atrodo ai pagulėsiu prie kompo šiandien, o rytoj pradėsiu. Bet visą laiką aš baidausi vizito pas psichiatrus, psichologus ir labai nenoriu prasidėti su antidepresantais įvairiais, nes esu matęs pažystamų besigydančių jais, tai šalutinis jų poveiksi man tikrai nepatinka. Vaikšto kaip zombiai, mieguisti, lyg nuolat užsimetę lengvą dozę (nenoriu nieko įžeisti, manau visokių vaistų būna ir kai kurie turi tikrai neigiamų poveikių).