Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė Antitezė
#337516 Geriau aš juos kelis mėnesius. Pašalinių poveikių jokių nebuvo. Bet pagerėjimo irgi deja nebuvo. Kiekvieno aišku organizmas individualus,čia grynas eksperimentavimas kol randi sau tinkantį vaistą.
Parašė Aqua
#337562 Gėriau, pagerėjimo nebuvo, labai sunkiai nutraukiau, bet jau laisva nuo jų.
Parašėwelbendy
#344856 Geriu juos antrą kartą, pirmą kartą net nepamenu dėl ko nutraukė ir keitė kitais po gan trumpo laiko. Iš pradžių pasijuto pagerėjimas šioks toks, šiek tiek pakilo darbingumas, nors buvo toks visiškas tuštumos jausmas ir antihedonizmas. Dar trumpai, dar tik nuo trečiadienio aš su jais, bet taip norisi, kad pagerėtų greičiau. Ir nežinau, ar nuo jų, ar ne, bet kone pastovus žiovulys ir apie tokį laiką jau pradedu norėt miego, nors būnu išmiegojus kone dvylika valandų. Vartoju 60mg, prie jų dar 400mg finlepsino ir rispoleptas 50mg
Parašė Miu
#348614 Nuo šiandienos mėginu gerti cymbalta 60mg, labai tikiuosi, kad padės, nes gyvenimo periodas gan juodas. Kaip raminamuosius ekstra atvejams gavau Tranxene 5mg, nes lexotanilis visai neveikia manęs. Miegui lieku ties kvetiapinu 25-50mg.
Parašė Fred
#348779 Susiginčyjau šiandien su psichiatre, kai ji sužinojo, kad aš Cymbaltos žirnius išrankioju ir geriu juos taip, be kapsulės. Sako, kad būtina gerti kapsulėje, nes ji apsaugo nuo žalingo rūgščių poveikio tuose kruopose esantį duloksetiną. Šitą faktą aš kaip ir žinojau, bet visuomet galvojau, kad jų negalima kramtyti, o išėmus iš kapsulės ir nurijus taip kaip yra, nieko neatsitinka, nes pačios tos kruopos padengtos kažkuo, kas apsaugo nuo skrandžio poveikio.
Taigi, kol nepradėjau ieškoti informacijos ir varyti per pasaulio forumus su šiuo klausimu, gal kas žino kaip yra iš tiesų, o ne kaip gydytoja sakė ar kaip anotacija rašo? Ar išėmus kruopas iš kapsulės ir jų nekramčius taip jas nurijus duloksetinas suyra, dalinai suyra, ar lieka nepaveiktas? Galbūt išsaugosite man laisvą savaitgalį, nes man dabar labai įdomu patapo, ar paskutinius 3 mėnesius buvo placebo efektas, ar visgi veikė vaistas? :)
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Fred rašė:Susiginčyjau šiandien su psichiatre, kai ji sužinojo, kad aš Cymbaltos žirnius išrankioju ir geriu juos taip, be kapsulės. Sako, kad būtina gerti kapsulėje, nes ji apsaugo nuo žalingo rūgščių poveikio tuose kruopose esantį duloksetiną. Šitą faktą aš kaip ir žinojau, bet visuomet galvojau, kad jų negalima kramtyti, o išėmus iš kapsulės ir nurijus taip kaip yra, nieko neatsitinka, nes pačios tos kruopos padengtos kažkuo, kas apsaugo nuo skrandžio poveikio.
Taigi, kol nepradėjau ieškoti informacijos ir varyti per pasaulio forumus su šiuo klausimu, gal kas žino kaip yra iš tiesų, o ne kaip gydytoja sakė ar kaip anotacija rašo? Ar išėmus kruopas iš kapsulės ir jų nekramčius taip jas nurijus duloksetinas suyra, dalinai suyra, ar lieka nepaveiktas? Galbūt išsaugosite man laisvą savaitgalį, nes man dabar labai įdomu patapo, ar paskutinius 3 mėnesius buvo placebo efektas, ar visgi veikė vaistas? :)

Cymbalta ir taip turetu gertis 2x dienoj, tai nematau tikslo ten ka nors krapstyt, nebent kapsules neiseina praryt
Parašė Fred
#348782 O kaip dozę nutitruoti ir susimažinti? Nuo 60 mg iki nulio per vieną dieną, aga?
Parašė Mindaugas303
#348783 Kiek žinau titiruoja taip pat ir venlafaxine XR, kruopomis, manau, kad ta kapsulė nieko nereiškia. Kapsulė iš želatinos ar iš ko pagaminta, suyra greičiausiai dar nepasiekus skrandžio :) Apie kokias ji rūgtštis šneka... Na čia turbūt dar viena medicinos atstovė kuri geriau eitų kiaulių ganyti, geriau būtų pasauliui ir jai pačiai.
Parašė Fred
#348786 Man irgi pasirodė, kad ta kapsulė jau burnoje ilgiau palaikius tirpsta. Einu išmėginsiu pats įmetęs į maždaug skrandžio pH druskos rūgšties tirpalą ir pažiūrėsiu, jei kapsulė ištirpsta, tada tikrai ne joje esmė. Jei ne, tada kitas reikalas, ir galbūt teisybės yra. Man atrodo, kad esmė tose pačiose kruopose, nes jos neturi skonio, kol netyčia jų neperkandi, galvoju, kad jos gali būti dengtos kažkuo, bet ne ta kapsulė.
Parašė Fred
#348788 Panašu, kad atsakymą sau aš jau turiu. Pirmiausia aš paėmiau tas kruopelytes ir apžiūrėjau per savo stalinį mikroskopą. Man teko jas suploti, ir pasigirdo tipiškas tarsi plastiko trakštelėjimo garsas. Ir štai ką matome ... Matome sutrukūsį apvalkalą ir iš jo kažką byrančio

Paveikslėlis

O ir Internetas mini apie enteric-coated PELLETS, o ne CAPSULES.

http://www.google.com/patents/US8455667

http://ijpbs.net/vol-2_issue-3/pharma_science/21.pdf

Na ir kaip tikėti gydytojais, kaip laikytis forumo taisyklių, kai šneka neaišku ką girdėję. Dėl šito momento man aiškino, kad visas mano mažinimas tomis kruopomis nuėjo perniek, todėl aš ir turėjau simptomus, nes vaistas išimtas iš kapsulės ir neveikė. Ir net nesileido į kalbas dėl to, kad aš paminėjau, kad galbūt visgi ne kapsulė yra atspari, o tad pačios kruopelytės ...
Tai gal toks pats išmanymas ir kitur, vaistų skyrime?
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#348796 Tu is nieko randi prie ko prisikabint prie daktaru.. Gerk ta visa kapsule ir viskas.. Kam tau ja lupinet ir ardyt ? Jei nepatinka vaistas isvis negerk, o nedaryk savo prisigalvotu ekspermentu.
Parašė Mindaugas303
#348802 Lupt ir ardyt kapsulę reikia tam, kad būtų galima tinkamai nulipti nuo vaisto, kadangi nuo tokios dozės kuri yra kapsulėje daug žmonių pasireiškia abstinencija. Kabinėjimasis yra pagrįstas, kadangi psichiatrai nežino kaip tinkamai nulaipinti žmogų nuo vaistų kuriuos jie patys jam paskiria. Todėl jie veikia daugiau kaip legalūs valstybės remiami barigos ( nelegalių medžiagų dealer'ai), nei kaip gydytojai, pamirštantys kad jie davė Hipokrato priesaiką.

Apie tai turi būti kalbama.
Parašė Fred
#348814 Mindaugas jau paminejo, ne visi gali mesti vaista tiesiog nutraukdami ji ar pereidami ant pusines dozes. Kiti titruojasi ilgai ir nuobodžiai ir geria tiek mazas dozes, kuriu gatavu dozuociu neegzistuoja. Galiausiai, jie patys visgi mini apie palaipsnini nulipima nuo vaisto, ir kaip ta padaryti su duloksetinu neardant kapsules?
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#348816 Ne vieną k. yra rašyta forume kaip smulkina žmonės dozes ardydami kapsules ir kruopeles minkydami į duoną ir pan. Apie ką jūs diskutuojat??? Eilinis reikalas, nematau problemos. O gydytoja kodėl purkštavo ji viena ir težino, jei matot kad gyd. nepateisina lūkesčių ar nerandat kalbos - keiskit gydytoją. Gerų gydytojų tikrai yra, galiu patvirtint ir net pasiūlyt Vilniuje (pm). Raukit šitas kalbas ir grįžtam prie cymbalta apie ją žmonės ieškos šitam sk., o ne apie gydytojus ar jie kompetetingi ar ne.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Fred rašė:Mindaugas jau paminejo, ne visi gali mesti vaista tiesiog nutraukdami ji ar pereidami ant pusines dozes. Kiti titruojasi ilgai ir nuobodžiai ir geria tiek mazas dozes, kuriu gatavu dozuociu neegzistuoja. Galiausiai, jie patys visgi mini apie palaipsnini nulipima nuo vaisto, ir kaip ta padaryti su duloksetinu neardant kapsules?

Keisti Cymbalta i fluoksetina ir ramiai nutitruot kas kelias dienas isgeriant? 60mg nelabai ir NET turi, kazin ar kas ten jausis