- 2015 11 27, 21:30
biggie rašė:Mastau prisideti sita prie esamo Seroquelio. Rukau daug, o bupropionas tikrai padeda mazinti rukyma, duoda siek tiek reikalingo dopamino ir blokuoja specifini acetylcholino receptoriu, UK jis net nerasomas kaip antidepresantas, o kaip vaistas rukymui mesti. Aisku bandysiu ji ne del to, nemazai duomenu, kad padedai bipolinei depresijai, visi SSRI siuncia mane i manija, o ir del lengvo ADHD gali padeti
Aš kelias dienas jau vartoju bupropioną (Elontril), bandžiau 300 mg IR kelis kartus, bet negaliu tvirtai pasakyti, kad pajutau stimuliaciją, geresnį susikaupimą, ar ką kitą. Manau medicinos dopamino kėlimą atspindi tai, kiek libido pakyla. O aš net negaliu tvirtai pasakyti, kad man pakilo. Pirmą kart išleidus bupropioną (amfebutamoną) į rinką, gamintojo rekomenduota dozė buvo 400 - 600 mg. Po to, ją drastiškai sumažino iki 150 - 450 mg dėl per didelės traukulių rizikos (ant 600 mg per dieną rizika yra 2-3%, 450 mg/dieną ir mažiau - 0.48%). Tai, gal dėl to, kad dabar gydytojai, palyginus su ankščiau, miniatiūrines dozes dalina, dėl to stimuliacijos nejaučiu. Dabar pauzę padariau vartojime, nes labai jau daug internete, netgi šitoj temoj, žmonių atsiliepimų, kad spengimas ausyse (tinitas) atsiradęs vartojus bupropioną nepraeina nustojus jį vartoti ilgą laiką, o gal ir metų metus. Aš pats pastebėjau, man regis, spengimą, biški. Net jei jis praeina, kiek žinau, spengimas ausyse atspindi ausies klausos ląstelių pažeidimus, kurios neatsistato niekada gyvenime. Taip, kad nežinau dėl bupropiono, norėčiau vartojusių atsiliepimus išgirsti dėl spengimo. Pasakysi, kaip tau su spengimu, kai pradėsi vartoti, gerai? Bet tu sakei, kad tau siūlė metilfenidatą. Jei tau prieinama, pats nevartojau, bet skaičiau, kad metilfenidatas yra geresnė bupropiono versija. Ir su įkyriu spengimu metilfenidatas regis nesisieja.