- 2015 11 16, 14:53
Gali paskambinti, bet greičiausiai reiks nueiti į ligonių kasas. Ten duos popierėlį su nurodyta banko sąskaita kur ir kaip siųsti pinigus. Man kainuoja 29 eurai į mėnesį ("kiti asmenys, savarankiškai mokantys įmokas, įmokos kodas - 1901"), per internetą atsiskaitau, tau greičiausiai tiek pat bus. Buvau praleidęs kelis mėnesius įmokų, tai man reikėjo dar nueiti į banką, ten paprašyti, kad padarytų pavedimą, paimti kvitą ir grįžti į ligonių kasas. Nežinau ar tau taip reikės. O po to moki savarankiškai už einamąjį mėnesį, tai yra, pvz. lapkričio mėnesį iki paskutinės dienos turi atsiskaityti už lapkritį, tai yra, visą lapkritį esi draustas, o atsiskaitai lapkričio 30. Po to atsiskaitai gruodžio kurią tai dieną už gruodį. Svarbiausia atsiskaityti ne vėliau nei paskutinė mėnesio diena, nes kitaip nutrūksta draustumas ir reikia eiti vėl į ligonių kasas, o už nesumokėtus mėnesius kaupiasi skola, nežinau ar paduoda į anstolius jie, ar kažko imasi, ar kaupiasi delspinigiai, bet greičiausiai vis tiek reiks sumokėti už tuos mėnesius. Patikrinti ar esi draustas gali
čia. Daugiau info apie įmokas
čia.