Moderatorius: signs

Parašėnemoku
#347455 Taigi yra prezervatyvai, jie + KT ir saugu net jei vartojami vaistai mažina kontraceptinį poveikį.
Vartotojo avataras
Parašė silvinija
Phurriz rašė:
silvinija rašė:O man nuo jų gerai buvo, patiko :) bet kai susiradau vaikiną ir pradėjau gerti KT, mečiau, nes jis silpnina KT poveikį, o man dar vaiko prie savo nesąmonių betrūko! Bet vėl nutraukus stogą rauna, teks rinktis, vaikinas ar tabletės, manau rinksiuosi tabletes :D jos niekad dar manęs nenuvylė, neįskaudino ir nepaliko :) skirtingai nei vyrai :)

Cia reikia buti visiskai pasimetusiam gyvenime jei del berno mest vaistus. Siulau labiau isigilint i save i savo problemas ir tik tada galvoti apie santykius.

Patikėk, aš tokia ir esu :D visiškai kartais nesuprantu ką darau su savo gyvenimu :D blaškausi, nežinau ko noriu.. patikėk prie to žmogaus man nei vaistų nereikėjo, buvau visiškoj eufonijoj.. kol vėl nenukritau..
Vartotojo avataras
Parašė silvinija
nemoku rašė:Taigi yra prezervatyvai, jie + KT ir saugu net jei vartojami vaistai mažina kontraceptinį poveikį.

Tai taip.. galima.. bet jau nebereikia :)
Tik galvojau gal kiti nežino apie tokią galimą kombinaciją, ir kad antidepresantai silpnina KT poveikį tai nušviečiau padėtį ;) gal kam tokia info bus naudinga :) Sėkmės :)
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#347458 O jus bent pasidomit ar zinot ant kiek kenkia KT ? Visiskai isbalansuoja hormonus. Ir gerti juos vien del to, kad susiradai berna cia absurdas. Na bet cia jusu gyvenimas ka norit ta darot. Tik nedalinkit tokiu patarimu kitiem.
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#347476 Reikia patariamosios nuomones, nes pas psi tik 28 d :D geriu ryte 300mg elontrilio, fluanxolio 2mg ir kloniko 1mg kartais pagal poreiki ir galvoju at sitie vaistai nesipjauna, nes vienas kaip ir skatina judeti, energijos duoda, o kiti slopina. Tai vat ir klausimas: ar verta su elontriliu vartoti fluanxoli ar klonika, gal be ju dar didesne energija butu? :)))
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Katinas rašė:Reikia patariamosios nuomones, nes pas psi tik 28 d :D geriu ryte 300mg elontrilio, fluanxolio 2mg ir kloniko 1mg kartais pagal poreiki ir galvoju at sitie vaistai nesipjauna, nes vienas kaip ir skatina judeti, energijos duoda, o kiti slopina. Tai vat ir klausimas: ar verta su elontriliu vartoti fluanxoli ar klonika, gal be ju dar didesne energija butu? :)))

Jei kas ir duoda slopinimo poveiki, tai klonazepamas
Vartotojo avataras
Parašė silvinija
Phurriz rašė:O jus bent pasidomit ar zinot ant kiek kenkia KT ? Visiskai isbalansuoja hormonus. Ir gerti juos vien del to, kad susiradai berna cia absurdas. Na bet cia jusu gyvenimas ka norit ta darot. Tik nedalinkit tokiu patarimu kitiem.

Man tai nebuvo panašu į patarimą, niekad nedrįsčiau patarinėti esant visiškai nestabilios būklės... tik dalinimasis patirtimi :) tad nepykite už nuomonę :)
Ir nebūkime tokie pikti, čia ne vieta vieniem kitus teisti... nes as save senai nuteisus.. tik egzistuoju kaip toj "Žalioj mylioj" laukiu šio absurdo pabaigos, o tema tai apie vaistus :)
Vartotojo avataras
Parašė rabaukinluka
#348623 sveiki, aš irgi jau mėnesį rytais kramsnoju bupropionų dražė. taigi esu maždaug iš elontrilnoobs familijos.

šiaip negaliu nuspręsti ar vaistai tinka, nes naktim kamuoja labai keisti košmarai su komplesiška seka, tokie įdomūs, bet galų gale vis kas mane nužudo ar nusižudo kas nors. nesmagu. bent jau užmigti ne problema
kažkiek pagerėjimas vistiek yra - žymiai rečiau apima verkimo seansai dėl nežinau kodėl, o tai jau šis tas pozityvaus.

bet jaučiu labai didelį koncentracijos ir atminties trūkumą, vis apima įvairios baimės, kurių negaliu paaiškinti, kas turbūt SSRI laikais nebuvo problema (bet iš SSRI buvau tapus juokinga bulve - palaipsniui nebejaučiau nieko)

pačioj pradžioj vos pradėjus vartot Elontrilį 3 paras išvis nemiegojau ir verkiau. tai kažkaip mano kūnas akivaizdžiai nesidžiaugė naujais pusryčiais.

mano gydytojas mano, kad atminties trūkumas ir koncentracija šiuo atveju ne su vaistu turėtų būti pataisyta o su laiku ir psichoterapija, na tikiuosi.

Ar kam nors buvo panašių problemų su miegu? ir šiaip gal kas nors kombinuotai geria Elontrilį su kuo nors? arba gal buvo, kad keitė Elontrilį į ką nors kitą (bet ne SSRI) ir padėjo geriau?
Parašė face
#357765 Na ką, grįžtu prie bupropiono. Įdomu, kaip seksis prie vaisto adaptuotis antrą kartą. Mano patirtis tokia: 2 metai bupropiono (150mg) - tada pusmetis be antidepresantų - nuo rytojaus vėl pradėsiu vartoti 150mg bupropiono. Pirmą kartą vartojant adaptacija nebuvo baisiai sunki ir varginanti, bet pirmas 3-4 savaites jaučiau kažkokį neaiškų sumišimą, minčių chaotiškumą, bendrą sudirgimą, raumenų trūkčiojimą (akių vokai, blauzdų ir plaštakų raumenys), jautresnį miegą (dabar apskritai jau 4 mėnesius tokia totali nemiga, kad nebemanau, jog miegui turės ženklesnės neigiamos įtakos), padidėjusį nerimą - tad gal kas turite patirties vartodami šį vaistą ne pirmą kartą (t. y. grįždami prie jo po ilgesnės pertraukos) - ar adaptacija būna panaši kaip ir vartojant pirmą kartą? Aš tikiuosi, kad bent teigiamas efektas bus toks pat geras, kaip man buvo pirmąjį kartą :)))
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
face rašė:Na ką, grįžtu prie bupropiono. Įdomu, kaip seksis prie vaisto adaptuotis antrą kartą. Mano patirtis tokia: 2 metai bupropiono (150mg) - tada pusmetis be antidepresantų - nuo rytojaus vėl pradėsiu vartoti 150mg bupropiono. Pirmą kartą vartojant adaptacija nebuvo baisiai sunki ir varginanti, bet pirmas 3-4 savaites jaučiau kažkokį neaiškų sumišimą, minčių chaotiškumą, bendrą sudirgimą, raumenų trūkčiojimą (akių vokai, blauzdų ir plaštakų raumenys), jautresnį miegą (dabar apskritai jau 4 mėnesius tokia totali nemiga, kad nebemanau, jog miegui turės ženklesnės neigiamos įtakos), padidėjusį nerimą - tad gal kas turite patirties vartodami šį vaistą ne pirmą kartą (t. y. grįždami prie jo po ilgesnės pertraukos) - ar adaptacija būna panaši kaip ir vartojant pirmą kartą? Aš tikiuosi, kad bent teigiamas efektas bus toks pat geras, kaip man buvo pirmąjį kartą :)))

Dazniausiai buna tokia pat patirtis kaip ir pirma karta, tik jau antra karta be salutiniu.
Parašė face
#357935 Pirmą dieną sugrįžus prie Elontrilio vartojimo per anksti apsidžiaugiau, kad šįkart visai nebėra jokių šalutinių. Tai po to pirmąją naktį ir prasidėjo: maudžia visus sąnarius, trūkčioja raumenys, džiūsta akys ir burna, kažkoks bendras sumišimas ir būdravimas vietoj miego. Naktimis jaučiuosi lyg būčiau "įjungta" į rozetę :) Guodžia tai, kad jau ketvirta vaisto vartojimo para ir, atrodo, kad šie nemalonūs pojūčiai mažėja. Tik pamiegoti ilgiau kaip 15min vis dar nepavyksta :bloga
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
face rašė:Pirmą dieną sugrįžus prie Elontrilio vartojimo per anksti apsidžiaugiau, kad šįkart visai nebėra jokių šalutinių. Tai po to pirmąją naktį ir prasidėjo: maudžia visus sąnarius, trūkčioja raumenys, džiūsta akys ir burna, kažkoks bendras sumišimas ir būdravimas vietoj miego. Naktimis jaučiuosi lyg būčiau "įjungta" į rozetę :) Guodžia tai, kad jau ketvirta vaisto vartojimo para ir, atrodo, kad šie nemalonūs pojūčiai mažėja. Tik pamiegoti ilgiau kaip 15min vis dar nepavyksta :bloga

Nuo bupriono tai isvis sunku buna ramiai isbuti, juk jis tipo kaip ir "aktyvinantis" , man tai nepatinka tie aktyvinantys vaistai, kazkokia netikra energija duoda, kai negali ramiai vietoi issedet :bloga
Parašė face
#357971 Man nepatinka šalutiniai, bet kai jie baigėsi (tuomet, kai vartojau Elontrilį pirmą kartą) ir išryškėjo vaisto pagrindinis gydomasis poveikis (o tai nutiko ne taip jau greitai, realiai gal tik po 3-4 mėnesių) - tai man vaistas tiko ir, jeigu galima taip sakyti, patiko. "Patiko" ta prasme, kad su laiku nustojau jausti jo tą keistą dirbtinį aktyvinimą ir tuomet savijauta pasidarė visai natūrali. Svarbiausia, kad tik jis man ir vėl padėtų lipti iš duobės, kaip kad padėjo pirmojo depresijos epizodo metu.
Parašė face
pamparamm rašė:tai yra aktivuojantis antideprisantas, o kas jums skyre ji? jeigu kune yra problemu tai ir bus depresija, psichiatrines narkotikai, ne sutvarko organizma.

Kas skyrė? Na, žinoma, kad skyrė gydytoja-psichiatrė. Žinau ir jaučiu, kad aktyvuojantis - to ir reikia mano ligos atveju. Neabejoju, kad šiuo metu vaistai yra reikalingi ir visiškai pasitikiu savo gydytoja, kuri įsigilinusi į mano depresijos atkryčio aplinkybes ir imasi tinkamiausių bei visapusiškų (ne tik medikamentinių) stabilizavimo priemonių.
Parašė face
pamparamm rašė:taip jeigu jau klabeti apie psichiatrij tada reikai iskart prijungri psichoterapija

psichiatrai tai ne gydytojai ) psichiatrija tai ne medicina )

ligos substrato nera ) jokiu objketiviu kriteriju ) psichiatrija fabrikuoja diagnozus is lempos.

tau reikia bloga nuotaika panaikinti, visada yra fizine ligos priezasti, psichiatrija gi ne gydo,. ne sutvarko organizma. maksimum gali su narkota istraukti is gylios depresijos, derpsija tai ne liga i simptomas, na o taliau tu pats turi kazka daryti ir normalei gyventi stengtis.

O kokia jūsų profesija - "gydytojas-mėgėjas"?
Yra ir Elontrilis, ir psichoterapija ir dar keletas kitų terapijų šitame atkryčio gydymo komplekte - tad ne tik rimti psichiatrė ir psichoterapeutas, bet ir kantrus ir ilgas darbas su savimi, kuris neduoda greitų rezultatų, bet visgi duoda vilties pasiekti remisiją. Taip kad, siūlyčiau mažiau kategoriškumo ir ekspertiškumo. Pagal tavo komentarą, spėju, kad tie, kas žino receptą, kaip "normalei gyventi" - tai nesusiduria su depresija. Tik kas yra tas normaliai? Ir kas žino, kaip aš gyvenu - normaliai ar nenormaliai :roll: