Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė DDarijus
#335934 Galvoji realu Lietuvoje tiek tirtis? Hipochondrija kaip mat diagnozuos. Ir šiaip šis pasveikimo kelias pernelyg ilgas ir sudėtingas, tam reikia stiprių nervų. Ir toks gydymasis panašus į ėjimą pėščiomis 1000 km. Gal antidepresantai ir neturi ilgalaikio gydomojo poveikio, bet trumpalaikį neabejotinai turi. Kaip ir neuroleptikai.
Parašė K2_fujative_K2
nemo rašė:jei vaistus turi omenyje neuroleptikus - tai jie ne tai kad nepadeda, bet daugeliu atveju sukelia diskineziją, katatoniją - tuomet su malonumu psichiatrai tau skiria ECT... Tiesiog siūlau įsigilinti kokie procesai vyksta sinapsėje, kad geriau suprastum neuroleptikų poveikį. O ką daryti jei "vaistai" nepadeda? Pirmiausiai išsitirti pas neurologus, reumatologus, endokrinologus ir vakarų šalių autoimunologus. Kelias ilgas - bet gydymas priešingas neuroleptikų poveikiui.

man padeda neuroleptikai ir jokiu salutiniu nera.
Vartotojo avataras
Parašė nemo
DDarijus rašė:Galvoji realu Lietuvoje tiek tirtis? Hipochondrija kaip mat diagnozuos. Ir šiaip šis pasveikimo kelias pernelyg ilgas ir sudėtingas, tam reikia stiprių nervų. Ir toks gydymasis panašus į ėjimą pėščiomis 1000 km. Gal antidepresantai ir neturi ilgalaikio gydomojo poveikio, bet trumpalaikį neabejotinai turi. Kaip ir neuroleptikai.

Tikrai gerai pasakyta - 1000km pėsčiomis. Kartais tikriausiai atrodo, kad tokį atstumą keliais eini. Mano patirtis buvo surašyti visą simptomatiką, ligos eigą iki smulkmenų ir bombarduoti vakarų šalių mokslininkus, klinikas. Atsirado bendravimas, konsultavimas, rekomendacijos kokius reikia atlikti tyrimus. Dalis tyrimų tikrai neatliekami Lietuvoje. Ieškojimas kainuoja, visomis prasmėmis. Bet jei reikėtų - nė kiek nedvejodamas viską daryčiau iš pradžių, dėčiau visas pastangas. Jei nepasirūpinsi savimi - niekas tavimi nepasirūpins... ir vieną dieną maitinsiesi tyrele per šiaudelį.
Vartotojo avataras
Parašė nemo
K2_fujative_K2 rašė:
nemo rašė:jei vaistus turi omenyje neuroleptikus - tai jie ne tai kad nepadeda, bet daugeliu atveju sukelia diskineziją, katatoniją - tuomet su malonumu psichiatrai tau skiria ECT... Tiesiog siūlau įsigilinti kokie procesai vyksta sinapsėje, kad geriau suprastum neuroleptikų poveikį. O ką daryti jei "vaistai" nepadeda? Pirmiausiai išsitirti pas neurologus, reumatologus, endokrinologus ir vakarų šalių autoimunologus. Kelias ilgas - bet gydymas priešingas neuroleptikų poveikiui.

man padeda neuroleptikai ir jokiu salutiniu nera.

žinoma padeda. Jau kažkur rašiau, jei skauda tau pilvą ir atėjus pas gydytoją gauni visą saują analgetikų - neabejotinai kaip ranka nuims skausmus. O kodėl tas gydytojas tau nediagnozuoja apendicito, kuris yra skausmo priežastis??? Psichiatrija panašiai "gydo". Nediagnozuoja priežasčių, duoda vaistus malšinti pasekmėms.
Vartotojo avataras
Parašė Emocija
#335944 Sutinku ir su tuom, neranda ligos kreipia pas psichiatrą, bet neatmeskime ir to, kad egzistuoja psichosomatika, tai kaip tuomet atskirti vieną nuo kito? Bet čia jau ne į temą apie ECT...
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#335967 Galima tu ligu ir tyrimu issigalvoti 87, bet be rimtos psichofarmakologines intervencijos jokia stipri psichikos liga pati nepraeina. Cia net daktaras negali tiksliai nustatyt, kas veiks geriausiai, nes farmakologiniai agentai, t.y. reguliuoja neurotransmiterius, per ilgas transdukcijos kaskadas, t.y. kelius tarp vienos lasteles branduolio link kito ir atgal. Jei organizme serotonino trukumas per mazas, ar yra tam tikri genotipai, kaip dvi trumpos aleles serotonino transportavimo pompoj, antidepresantai gali net neveikti, arba ju dozes reikia labai dideles. Zmones su bipoliniais ateina depresijos busenose ir beveik visi pastatomi ant SSRI, kas nepadeda ir poto nusiviliama visa gydymo sistema.
As tikiu, kad galima pasiekti remisijas pilnas su 100% simptomu sukontroliavimu, bet tai nera nei nenormalus vaistu rijimas, nei kentejimas ir valios pastangos. Jei zmogui chemine problema smegenyse, naturalu tai kompensuoti vaistu, vitaminu, mineralu ar mytybos, sporto pagalba, tik reik suprast paciam kas su savim vyksta ir ieskot sprendimu.
Vartotojo avataras
Parašė nemo
biggie rašė:Galima tu ligu ir tyrimu issigalvoti 87, bet be rimtos psichofarmakologines intervencijos jokia stipri psichikos liga pati nepraeina. Cia net daktaras negali tiksliai nustatyt, kas veiks geriausiai, nes farmakologiniai agentai, t.y. reguliuoja neurotransmiterius, per ilgas transdukcijos kaskadas, t.y. kelius tarp vienos lasteles branduolio link kito ir atgal. Jei organizme serotonino trukumas per mazas, ar yra tam tikri genotipai, kaip dvi trumpos aleles serotonino transportavimo pompoj, antidepresantai gali net neveikti, arba ju dozes reikia labai dideles. Zmones su bipoliniais ateina depresijos busenose ir beveik visi pastatomi ant SSRI, kas nepadeda ir poto nusiviliama visa gydymo sistema.
As tikiu, kad galima pasiekti remisijas pilnas su 100% simptomu sukontroliavimu, bet tai nera nei nenormalus vaistu rijimas, nei kentejimas ir valios pastangos. Jei zmogui chemine problema smegenyse, naturalu tai kompensuoti vaistu, vitaminu, mineralu ar mytybos, sporto pagalba, tik reik suprast paciam kas su savim vyksta ir ieskot sprendimu.

ligu nereikia issigalvoti, ligas reikia diagnozuoti ir gydyti. Didziausias gap'as medicinoje yra diagnostika, ypatingai psichitrijoje. Kokie daromi tyrimai? Dazniausiai jokie... "is akies" yra nustatoma, kad tau truksta pvz. serotonino, skiriami vaistai, kurie ruletes principu arba pades, arba ne. Net jei ir truksta pvz. serotonino, mazai kas gilinasi kodel... o tiesa juk gali buti visai salia, ranka pasiekiama: low serotonin levels in various areas of the brain are associated with vitamin B6 deficiency.
Pats laikas zmonems atverti akis ir nebazaisti psichiatru ir ju farmacininku sugalvotos ruletes!
ParašėVaiduoklis
#347531 Man 25 metai per visą gydimo laikotarpi man buvo atlikti 25 EIT procedūros, ir dabar man praktiškai nebeturiu atminties, atrodau kaip nesavas ir nesuprantamas kitiems, ačiū Dievui sugebu nusiprausti pavalgyti ir nusikakoti, dėl to norėčiau konsultacijos tiesiog manau man padarė žalos, ar įmanoma būtu , kad ta žala būtu atlyginta. , aišku teisiniais keliais .
ParašėVaiduoklis
#347536 o šios istorijos emsė, kad mane išdulkino per išange geriausias draugas, kai man tebuvo 8metai .
Parašė Mindaugas303
Vaiduoklis rašė:Man 25 metai per visą gydimo laikotarpi man buvo atlikti 25 EIT procedūros, ir dabar man praktiškai nebeturiu atminties, atrodau kaip nesavas ir nesuprantamas kitiems, ačiū Dievui sugebu nusiprausti pavalgyti ir nusikakoti, dėl to norėčiau konsultacijos tiesiog manau man padarė žalos, ar įmanoma būtu , kad ta žala būtu atlyginta. , aišku teisiniais keliais .

Apgailestauju dėl to, kas tau nutiko. Manau, kad tai yra įmanoma, bet tik teisiniais keliais. Aš pats pagalvoju, apie žalos atlyginimą už man suteiktą "gydymą", nors jis ir nebuvo toks tragiškas. Tiesiog buvo gydomos ligos kurios neegzistuoja, vaistais kurie nieko negydo, bet formuoja priklausomybes. Šiuo metu esu valstybės remiamas narkomanas.
ParašėVaiduoklis
#347837 Galiu pasakyti jog po konvulsinės terapijos vaistus norėsis dar daugiau . Esu toks pat valstybės narkomanas , tikrai liūdna vien kai apie tai pagalvoju. Ačiū už palaikymą.
Parašė Mindaugas303
biggie rašė:Galima tu ligu ir tyrimu issigalvoti 87, bet be rimtos psichofarmakologines intervencijos jokia stipri psichikos liga pati nepraeina. Cia net daktaras negali tiksliai nustatyt, kas veiks geriausiai, nes farmakologiniai agentai, t.y. reguliuoja neurotransmiterius, per ilgas transdukcijos kaskadas, t.y. kelius tarp vienos lasteles branduolio link kito ir atgal. Jei organizme serotonino trukumas per mazas, ar yra tam tikri genotipai, kaip dvi trumpos aleles serotonino transportavimo pompoj, antidepresantai gali net neveikti, arba ju dozes reikia labai dideles. Zmones su bipoliniais ateina depresijos busenose ir beveik visi pastatomi ant SSRI, kas nepadeda ir poto nusiviliama visa gydymo sistema.

Ar yra kažkokie serotonino kiekio smegenyse tyrimai? Kažkaip nesu apie tai girdėjęs... Todėl kaip išvis galima kalbėti apie chemines problemas smegenyse? Kas nėra abejotina, tai, kad psichiatriniai vaistai sukuria chemines problemas smegenyse, o ne jas taiso. Kalbant konkrečiai apie SSRI, jie dažnai sukuria naujus psichiatrinius sutrikimus, tokius kaip bipolinis, ir pacientai tada pastatomi ant antipsichotikų, nuotaikos stabilizatorių ir pan., bet tai ne sutrikimo problema, tai "gydymo" pasekmė.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Mindaugas303 rašė:

Ar yra kažkokie serotonino kiekio smegenyse tyrimai? Kažkaip nesu apie tai girdėjęs... Todėl kaip išvis galima kalbėti apie chemines problemas smegenyse? Kas nėra abejotina, tai, kad psichiatriniai vaistai sukuria chemines problemas smegenyse, o ne jas taiso. Kalbant konkrečiai apie SSRI, jie dažnai sukuria naujus psichiatrinius sutrikimus, tokius kaip bipolinis, ir pacientai tada pastatomi ant antipsichotikų, nuotaikos stabilizatorių ir pan., bet tai ne sutrikimo problema, tai "gydymo" pasekmė.

Netiesiogiai, taip yra. Savizudziu smegenyse praktiskai visada buna padidejes posinapsiniu serotonino (ypac 2a tipo) receptoriu kiekis, kas reiskia nepakankama serotonino neurotransmisija, medziagos, kurios mazina serotonina sukelia depresija ir dar daug kitu atveju. O tavo ta "isgalvota" bipolini neurologai kaip Kraepelinas jau mate 19a pabaigoj. Gali i ta psichiatrija ziuret skeptiskai, bet nurasyti mokslo kaip bevercio ir kenkiancio visiems is eiles yra kvaila
Parašė Mindaugas303
biggie rašė:
Mindaugas303 rašė:

Netiesiogiai, taip yra. Savizudziu smegenyse praktiskai visada buna padidejes posinapsiniu serotonino (ypac 2a tipo) receptoriu kiekis, kas reiskia nepakankama serotonino neurotransmisija, medziagos, kurios mazina serotonina sukelia depresija ir dar daug kitu atveju. O tavo ta "isgalvota" bipolini neurologai kaip Kraepelinas jau mate 19a pabaigoj. Gali i ta psichiatrija ziuret skeptiskai, bet nurasyti mokslo kaip bevercio ir kenkiancio visiems is eiles yra kvaila

Ar šie dalykai reiškia, kad savižudybė įvyko tik dėl to? Ar galbūt tam tikri įvykiai, kurie privertė žmogų nusižudyti paskatino tokius neurologinius procesus? Aš niekur neneigiu, kad tam tikri neurologiniai procesai yra susiję su mūsų išgyvenamais dalykais, bet tai nėra jų priežastis, ir bandyti atitaisyti juos toksiškais medikamentais yra kvaila. Aišku čia kiekvieno pasirinkimas. Niekur nesakiau, kad mokslas yra bevertis ar kenkiantis visiems. Problemą aš matau psichiatrijos mele (kuri net nėra medicina) ir besigydančių neinformavime apie tai ką daro šie vaistai, ne pačiuose vaistuose, kurie kartais trumpiems laikotarpiams arba nedidelėmis dozėmis gali būti naudingi. Taip pat niekur nesakiau, kad bipolinis yra išgalvotas. Sakiau, kad pradėjus gerti SSRI, jie gali sukelti bipolinį. Yra šia tema mokslinių tyrimų, jei jis tau taip patinka.