- 2016 02 09, 00:50
Mindaugas303 rašė:Benzodiazepinai + alkoholis yra potencialiai labai pavojinga kombinacija. Esu po kelių alaus clonazepam'o tabletę (2 mg) išgėręs kažkada, tai neprisimenu, kaip namo grįžau, labai baisu pagalvojus. Žinau žmonių kuriem paradoksinės reakcijos buvo, vietoj slopinimo stipri agresija su paskui sekančia amnezija ir pan. Ir šiaip du ar keli GABA veikiantys yra ir potencialiai mirtina kombinacija...
O ir šiaip alkoholis yra šūdas
kam jį gert. Kaip ir dauguma psichiatrinių vaistų irgi šūdas, tad du šūdai viename gaunasi gigantiškas šūdas.
Apturėjai vadinamą blackoutą. Jei alkoholio kiekis mažas, iki mirties nenusivarysi su benzo ir alkoholio kombinacija, tiesiog gausi blackoutą ir nieko neatsiminsi, nebent gali prikrėsti kažkokių kvailysčių, apie ką vėliau neatsiminsi. Ir neteisinga po alaus gerti vaistą, reikia atvirkščiai, nes vaisto tabletės juk netitruoji, geri iš karto visą, o alų ar kitą gėrimą gerdamas lėtai gali jį titruoti.
Pamenu, man yra tekę apturėti vien nuo benzų kelis kartus blackoutus. Seniai, tais laikais, kai mano GABA receptoriai buvo pratę prie didelių benzų dozių, manęs neveikė beveik jokie jų terapinėmis dozėmis. Pamenu "titravausi" midazolamą (Dormicum) - gan stiprų migdomąjį benzodiazepiną. 3 tabletės be jokio poveikio, 4 lyg ir beveik nieko, 5-ą, rodosi, pajutau, ir ... atsikėlęs ryte aptikau, kad nėra viso 10 tablečių poko. Matyt gavosi taip, kad po 5 jo tablečių aš neatsijungiau, tačiau atmintis išsijungė, ir aš toliau "sutitravau" likusias 5 tabletes. Kitą kartą "titruodamas" jį patį pasielgiau, kaip man pasirodė, apdairiau, išėmiau 5 tabletes, o likusias paslėpiau. Titravimas baigėsi lygiai taip pat, maždaug ties 4-5 tab. atmintis baigėsi, o ryte aš vėl neradau visų 10 tab., nors anos ir buvo paslėptos. Trečią kartą man jau pasidarė smalsu, kaip čia taip gali būti (čia buvo mano pirmieji susidūrimai su tokiu amneziniu poveikiu), prieš pradėdamas "titravimą" aš vėl atrinkau 5 midazolamo tabletes, o likusią pakuotę taip užmečiau ant spintos, kad ir blaivas būdamas sunkiai pasiekčiau. Rezultatas tas pats, išsijungusi atmintis po maždaug 5 ir ryte nerasta to, kas buvo ant spintos

Štai tokie buvo mano eksperimentai. Gerai, kad benzodiazepinai vieni saugūs, o jei būčiau sugalvojęs ant viršaus dar alkoholio "patitruoti", galėjo baigtis ir liūdnai.