Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė cideksas
#348181 As sergu 2 metai formaliai, bet ta savijauta liudesys, apatija, nerimas, nemiga ir pan., jokie vaistai nepadeda na isskyrus rameskes tai nuo ju isvis vaikstau visiskai abejingas aplinkai ir tiek...i metus karta ar du leidziu sau pavartoti alkoholio tai nzn bet man alkoholis padeda nuotaika puiki, dingsta liudesys jauciuosi kaip sveikas zmogus...tai vadinasi kazkokiu vaistu man neatitaiko jau gal 5 rusiu AD pakeiciau...na o alkoholio nesinori maisyt su vaistais...arba nebegert AD ir tapt alkoholiku nors savijauta gera bus...
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#348193 Jei yra kokia didele svente ar proga ta diena negerk vaistu ir tada kazkiek gali isgerti, bet as visai atsisakiau alkoholio del vaistu jau 10 metu.
Vartotojo avataras
Parašė cideksas
#348196 As nusprendziau arba viskas arba nieko...tai pasirinkau vaistukus ne alkoholi didesne tikimybe gal dar pensijos sulauksiu :achtung ...nors manau tie vaistai ir kepenim naudos nepriduoda...
Parašė Degas93
#349330 Sorry bet jus gal jobnuti? Jums raudonai parasyta instrukcijoje, kad galimas stiprus arba net mirtinas kepenu suzalojimas maisant antidepresantus su alku. Aisku cia mano atsakymas 2007uju metu komentarams, tikiuosi per siuos 9 metus situacija pasikeite ir tokiu idiotu nebeliko, kurie be alko gyvent negali.
Parašė Fred
#349344 Niekada neturėjau jokių problemų gerdamas alkoholį su SSRI/SNRI antidepresantais, konkrečiai paroxetinu iki 60 mg ir duloxetinu iki 60 mg. Geriu nedaug, praktiškai niekada neviršyju 1 promilės, dažniau apsiriboju iki 0,5. Manau, kad tokiomis dozėmis pavojingų sąveikų nėra. Reikėtų labiau bijoti slopinančių antidepresantų sąveikos, galbūt senų triciklikų ar šiuolaikinių, tačiau su stipriu H1 antagonizmu, nes gali pasireikšti pernelyg stiprus slopinimas.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Degas93 rašė:Sorry bet jus gal jobnuti? Jums raudonai parasyta instrukcijoje, kad galimas stiprus arba net mirtinas kepenu suzalojimas maisant antidepresantus su alku. Aisku cia mano atsakymas 2007uju metu komentarams, tikiuosi per siuos 9 metus situacija pasikeite ir tokiu idiotu nebeliko, kurie be alko gyvent negali.

Na yra visokiu. Bet as negeriu jau daug metu del vaistu, nes zinau alkoholis ir vaistai nesuderinama.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#349357 Esu daug kartu ir litra paemes su AD ir jokiu problemu. Visiskai kita kalba, kai yra antikonvulsantas ar benzodiazepinas. Alkoholis ir bet kas, kas liecia gliutamata arba GABA, yra didelis NO-NO.
Parašė Fred
#349358 Sakyčiau, negalima taip absoliutizuoti, kad alkoholis ir vaistai yra labai blogai. Kiekvieną vaistą reikia žiūrėti individualiai, kiek ir kokius receptorius veikia.

Biggie, esu ne kartą gėręs ir su benzodiazepinais, nors, kaip minėjau, niekada neviršydavau 1 promilės, ir didelio potenciavimo nejaučiau. Su NMDA antagonistais reikalas kitas, bent jau dekstrometorfanas alkoholį labai stipriai potenciavo. Jei lėtai titruoji dozę, nieko tragiško nenutiks. Gerk 10 kartų mažiau nei įprasta, ir viskas bus tvarkoje.
Vartotojo avataras
Parašė Lifelover
#349366 man nieko nesako tavo sąvokos. apie kurį turėjai minty - risperidoną ar sertraliną? aš kai išgeriu vakare, risperidono negeriu tą kartą.
Parašė Fred
Mindaugas303 rašė:Benzodiazepinai + alkoholis yra potencialiai labai pavojinga kombinacija. Esu po kelių alaus clonazepam'o tabletę (2 mg) išgėręs kažkada, tai neprisimenu, kaip namo grįžau, labai baisu pagalvojus. Žinau žmonių kuriem paradoksinės reakcijos buvo, vietoj slopinimo stipri agresija su paskui sekančia amnezija ir pan. Ir šiaip du ar keli GABA veikiantys yra ir potencialiai mirtina kombinacija...

O ir šiaip alkoholis yra šūdas :) kam jį gert. Kaip ir dauguma psichiatrinių vaistų irgi šūdas, tad du šūdai viename gaunasi gigantiškas šūdas.

Apturėjai vadinamą blackoutą. Jei alkoholio kiekis mažas, iki mirties nenusivarysi su benzo ir alkoholio kombinacija, tiesiog gausi blackoutą ir nieko neatsiminsi, nebent gali prikrėsti kažkokių kvailysčių, apie ką vėliau neatsiminsi. Ir neteisinga po alaus gerti vaistą, reikia atvirkščiai, nes vaisto tabletės juk netitruoji, geri iš karto visą, o alų ar kitą gėrimą gerdamas lėtai gali jį titruoti.

Pamenu, man yra tekę apturėti vien nuo benzų kelis kartus blackoutus. Seniai, tais laikais, kai mano GABA receptoriai buvo pratę prie didelių benzų dozių, manęs neveikė beveik jokie jų terapinėmis dozėmis. Pamenu "titravausi" midazolamą (Dormicum) - gan stiprų migdomąjį benzodiazepiną. 3 tabletės be jokio poveikio, 4 lyg ir beveik nieko, 5-ą, rodosi, pajutau, ir ... atsikėlęs ryte aptikau, kad nėra viso 10 tablečių poko. Matyt gavosi taip, kad po 5 jo tablečių aš neatsijungiau, tačiau atmintis išsijungė, ir aš toliau "sutitravau" likusias 5 tabletes. Kitą kartą "titruodamas" jį patį pasielgiau, kaip man pasirodė, apdairiau, išėmiau 5 tabletes, o likusias paslėpiau. Titravimas baigėsi lygiai taip pat, maždaug ties 4-5 tab. atmintis baigėsi, o ryte aš vėl neradau visų 10 tab., nors anos ir buvo paslėptos. Trečią kartą man jau pasidarė smalsu, kaip čia taip gali būti (čia buvo mano pirmieji susidūrimai su tokiu amneziniu poveikiu), prieš pradėdamas "titravimą" aš vėl atrinkau 5 midazolamo tabletes, o likusią pakuotę taip užmečiau ant spintos, kad ir blaivas būdamas sunkiai pasiekčiau. Rezultatas tas pats, išsijungusi atmintis po maždaug 5 ir ryte nerasta to, kas buvo ant spintos :)
Štai tokie buvo mano eksperimentai. Gerai, kad benzodiazepinai vieni saugūs, o jei būčiau sugalvojęs ant viršaus dar alkoholio "patitruoti", galėjo baigtis ir liūdnai.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
Lifelover rašė:man nieko nesako tavo sąvokos. apie kurį turėjai minty - risperidoną ar sertraliną? aš kai išgeriu vakare, risperidono negeriu tą kartą.

Teisingai darai. Jei yra kazkokia svente ar proga tiesiog vaisto ta diena negerk. Nors visiem siulau alkoholio visai atsisakyti.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#349378 Cia be kalbu, kad gerti nera gerai, ypac kai salia sportas yra, bet retsykiais tiesiog taip gaunasi. Su benzodiazepinais tai teisybe, neina nieko atsimint, kai daugiau isgeri, bet jei ten ant vienos tabletes siek tiek alkoholio tai nieko katastrofisko, nors siaip atsipalaiduoti be didesniu pasekmiu man geriau su 420 :)))