Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
#333775 Multimodalinis Antidepresantas

A) Serotonino transportuotojo blokada, SSRI
B ) Pilnas serotonino 5HTP 1a receptoriaus agonistas
C) Serotonino 5HTP 3 receptoriaus antagonistas
D) Serotonino 5HTP 7 receptoriaus antagonistas

Naujos kartos antidepresantas, kurio veikimas apibudinamas kaip SSRI su papildomu veikimu serotonino receptoriuose, kurie sumazina seksualine disfunkcija ir gerina kognityvine smegenu veikla.

Sitas antidepresantas jau Lietuvoje, bent jau vvkt.lt ji randa. Neaisku ar efektyvesnis uz iprastus SSRI gydant depresija, ar ne, cia jau laikas parodys. Uzsienio forumuose jau yra nemazai atsiliepimu, ypac domina teorinis kognicijos pagerejimas. Kas dabar ji bando/ruosiasi bandyt?[/list]
Vartotojo avataras
Parašė Crazy
#340808 Jeigu dabartinis gydymas ir tms nepades, man skirs nuo penktadienio :)))
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#346533 Na va, čia tas vaistas, apie kurį man viena psichiatrė pasakojo kaip apie stebuklingą antidepresantą. Net juokas suėmė, pavadino jį "išmaniuoju" antidepresantu, man išsigelbėjimu, kai neliks kitos vilties, jis veikia savarankiškai pagal kiekvieno paciento poreikius smegenyse, t.y. ko trūksta, tą stimuliuoja, papildo, sužadina. Na aš čia taip paprastai rašau, nesu medikė, nemoku jų kalba paaiškinti kitaip.
Tačiau šis antidepresantas tarp kitų psichiatrų labai įvairiai vertinamas. Man pačiai su niekaip nesileidžiama bent kiek atsitraukti, susilpnėti iki vid. sunkumo depresija, šio antidepresanto nesiūlė. Esmė ta, kad jis nerodo daug išgijimo pavyzdžių. Patvirtino, kad puikiai veikia kognityvines funkcijas, tačiau kas liečia nerimą, panikas - čia jis jau nelabai padeda. Taigi mano viltis liko žlugusi, kad štai rinkoje naujas vaistas, galėsiantis man TIKRAI palengvinti būklę. Žodžiu, jis turi ir gerų sąvybių, tačiau turi ir tam tikrų minusų. Tai tiek sužinoti teko iš skirtingų psichiatrų.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:Na va, čia tas vaistas, apie kurį man viena psichiatrė pasakojo kaip apie stebuklingą antidepresantą. Net juokas suėmė, pavadino jį "išmaniuoju" antidepresantu, man išsigelbėjimu, kai neliks kitos vilties, jis veikia savarankiškai pagal kiekvieno paciento poreikius smegenyse, t.y. ko trūksta, tą stimuliuoja, papildo, sužadina. Na aš čia taip paprastai rašau, nesu medikė, nemoku jų kalba paaiškinti kitaip.
Tačiau šis antidepresantas tarp kitų psichiatrų labai įvairiai vertinamas. Man pačiai su niekaip nesileidžiama bent kiek atsitraukti, susilpnėti iki vid. sunkumo depresija, šio antidepresanto nesiūlė. Esmė ta, kad jis nerodo daug išgijimo pavyzdžių. Patvirtino, kad puikiai veikia kognityvines funkcijas, tačiau kas liečia nerimą, panikas - čia jis jau nelabai padeda. Taigi mano viltis liko žlugusi, kad štai rinkoje naujas vaistas, galėsiantis man TIKRAI palengvinti būklę. Žodžiu, jis turi ir gerų sąvybių, tačiau turi ir tam tikrų minusų. Tai tiek sužinoti teko iš skirtingų psichiatrų.

Nieko jis savarankiskai pagal poreikius nedaro. Paprastas SSRI su keliais papildomais veikimais serotonino receptoriuose. Serotonino 1A stimuliavimas greiciau nujautrins serotonino autoreceptorius, todel teoriskai veikimas butu greitesnis. Serotonino 3 receptoriaus blokada, atrodo, silpnai stimuliuoja daugelio neurotransmitoriu isskyrima, 7 receptoriaus blokada sustiprina serotonino isskyrima. Is esmes, visas veikimas sukasi apie serotonina ir nieko ypatingo daugiau neturi. Na tie keli papildomi veikimo mechanizmai lyg ir turetu sustiprinti poveiki, taciau greiciausiai jis visgi paprastas SSRI, tik su lengvesniais salutiniais poveikiais ir yra geriau toleruojamas.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25650503

Trumpai zvilgtelejau koki nors palyginima su kitu antidepresantu, tai radau sita su venlafaxinu. Abu vienodai efektyvus, tik vortioxetinas labiau toleruojamas. Kita vertus, 150mg venlafaxino gan maza doze, dar neliecianti pakankamai noradrenalino, manau 300mg detu i pavesi vortioxetina.
Parašė rolis
#348410 Sveiki. Pradejau vartoti brintellix iskart nenutraukinejus seroxat. Bet jauciasi kazkoks nerimas. Aisku naudoju tik 5 dienos dar . Viena diena 5mg kita 10mg. Kas naudojat ilgiau gal pasidalintumet
Vartotojo avataras
Parašė biggie
rolis rašė:Sveiki. Pradejau vartoti brintellix iskart nenutraukinejus seroxat. Bet jauciasi kazkoks nerimas. Aisku naudoju tik 5 dienos dar . Viena diena 5mg kita 10mg. Kas naudojat ilgiau gal pasidalintumet

Atrodo tu vienas is pirmu, bent siame forume. Pagal "pristatyma" tai per dvi savaites kazka gero turetum pajaust.
Parašė rolis
#348413 Naudojau apie 4 metus seroxat 20mg. Viskas buvo super labai. Bet papildomu stresu rupesciu ir kazkaip jaustis emiau nepilnai idealiai. Pabandzius padidinti doze kazkaip apart galvos sukimosi nepastebejau bet visumoj buvo kaip ir viskas neblogai. Dabar per naujus metus buvo stresu ir rupesciu ir pasitarus su daktaru nutarem pamegint pati naujausia brintellix. Seroxat palaipsniui nenutraukinejau o iskart kita diena pradejau brintelix. 10mg. Po poros dienu pradejo galva svaigti todel paskui prsdejau imti 5mg. Vakar emiau 10mg tai atrode skrendu ant sparnu, siandien 5 mg ir kazkaip jau lenda mintys negeros kad ar pades vaistai ir pan nerimai. Uzsiimi veikla pasimirsta kaip ir ok. Man idomu ar cia normalu ar nepageres nuo to vaisto. Gal negerai kad taip staiga perbegau ant kitokiu vaistu nuo seroxat. Sakau toks keistas jausmas tarsi minute viskas super o kita minute neramu . Idomu kaip ryt po 10mg bus.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#348414 Youtubei daug video apie sy vaista. Apie visus vaistus siaip youtubei daug galima suzinot is zmoniu vartojanciu ar daktaru. Jei anglu moki siulyciau pazet video gal surasi kas domina. As kelias valandas zejau video apie sy vaista siandien
Parašė rolis
#348417 Ziurejau ir as . Bet per prastos anglu kalbos zinios ir terminu nezinojimas. Gal pagelbetai trumpai apsviesti
Vartotojo avataras
Parašė biggie
rolis rašė:Naudojau apie 4 metus seroxat 20mg. Viskas buvo super labai. Bet papildomu stresu rupesciu ir kazkaip jaustis emiau nepilnai idealiai. Pabandzius padidinti doze kazkaip apart galvos sukimosi nepastebejau bet visumoj buvo kaip ir viskas neblogai. Dabar per naujus metus buvo stresu ir rupesciu ir pasitarus su daktaru nutarem pamegint pati naujausia brintellix. Seroxat palaipsniui nenutraukinejau o iskart kita diena pradejau brintelix. 10mg. Po poros dienu pradejo galva svaigti todel paskui prsdejau imti 5mg. Vakar emiau 10mg tai atrode skrendu ant sparnu, siandien 5 mg ir kazkaip jau lenda mintys negeros kad ar pades vaistai ir pan nerimai. Uzsiimi veikla pasimirsta kaip ir ok. Man idomu ar cia normalu ar nepageres nuo to vaisto. Gal negerai kad taip staiga perbegau ant kitokiu vaistu nuo seroxat. Sakau toks keistas jausmas tarsi minute viskas super o kita minute neramu . Idomu kaip ryt po 10mg bus.

Is apibudinimo tai atrodo, kad tai reiskinys, vadinamas azitacija. Buna kartais taip, kai organizmas pratinasi prie naujo antidepresanto, dazniausiai praeina su laiku.
Vartotojo avataras
Parašė Mmdzhey
#348596 Sveiki. Geriu šitą "stebuklą" jau dvi sav. po 5 mg. Kol kas nieko gero visiškai, gelbėjuos bromazepamu, bet ir tas jau sunkiai padeda. Be viso seno gero simptomų standartinio komplekto labai irzlumas/agresija išsiryškino. Nžn, tarsiuos su daktaru, gal čia dėl escilatopramo nutraukimo, bet kad ir nuo to vien šalutiniai buvo.
Vartotojo avataras
Parašė rabaukinluka
#350080 geriu jau gerą savaitę, pirmą kartą nuo naujų vaistų neturėjau kažkokių didelių šalutinių efektų, ir atrodo kol kas geriausiai veikia iš visų turėtų iki šiol, tik panikos priepuolių problemos iki galo nesutvarkė, gerokai apmažino, aišku kol kas tik 5 mg. prie 10 mg turbūt išvis skraidysiu!

visad bijodavau gerti alkoholį, vartodama ADs, su šiais kažkaip šventimo savaitę užtaikiau, teko: vieną kartą pilvą paskaudėjo, kitą gerai užnešiojo nuo 0,33 alaus. bet nieko baisaus. su jais galima net ir švęsti :girtas

na, jei ir toliau taip gražiai klostysis bus tikrai super duper osom
Parašė bluesky
#350118 Sveiki,
Geriu šį vaistą jau kokius 8 mėnesius, bet nieko nejaučiu, jokių neigiamų ar teigiamų pokyčių. Iš pradžių gėriau cipralex, bet vėliau pakeitė šituo. Net nežinau, ką apie jį pasakyti. Tikiuosi man sumažins dozę ar iš viso nutrauks vartojimą, nes pradedu po truputį sveikti. Labiausiai prie sveikimo prisidėjo ne kažkokie vaistai, bet psichoterapija ir pačio pastangos (mankšta, sveika mityba, minčių stebėjimas, darbo atsiradimas).