Moderatorius: signs

Parašė Rasa Basa
#354195 Nuo rytojaus pradedu gerti si vaista. Pirma savaite po puse tabl., po to po visa. Neramu, kad nera daugiau atsiliepimu apie jo poveiki.
Gerus 4 men. geriau coaxili 2 tabl per diena, ir paskutines 3 sav fluanxoli po puse tabl ryte. Pagerejimas sioks toks lyginant su laiku, kai negeriau. Diagnoze - vidutinio sunkumo depresija, pasikartojantis epizodas. Plius nerimas.
Paskutiniu metu daznai aplanko nenoras gyventi :( suprantu, kad taip as nukreipiu agresija ir pykti i save. Nera ko kaltinti del savo vienisumo :( tai man lb didelis klausimas, kiek gali padeti vaistai... Atrodo noretusi, kad pradetu veikti galva ir aplinkinis pasaulis visai kitaip atrodytu. O dabar net su zmonem bendrauti bijau.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#354203 Rasa,
Pilna youtube video apie sy vaista ir pilna google.. Tik spek skaityt jei angliskai moki. Dar Lietuvoi nera toks papuliarus sitas vaistas, nedauk kas naudoja
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#354281 Rasa Basa, parašyk kaip tau sekėsi su šiuo naujuoju antidepresantu, nes aš nevilty. Man jokie nepadeda. Imu ir aš galvoti kartais, kad pas mane egzistencinė depresija. Koks vaistas gali padėti nuo vienišumo ir vidinės tuštumos, nuo neišsipildžiusių svajonių ir lūkesčių, nuo gyvenimo paliktų vidinių žaizdų. Pati dabar žadu į ligoninę gultis, nes kitaip bijau kad galiu neištverti tų sielos kančių, vegetavimo dėl kažkokių atrodytų paprastų dalykų kaip depresija. Juk turiu kojas, rankas. Bet jaučiuosi tarsi būčiau niekas. Man vienoje klinikoje užsiminę buvo apie šį nekompensuojamą dar antidepresantą, tačiau nuteikė taip, kad man jis kažin ar padės.
Parašė Rasa Basa
#354284 Liudna skaityt, kad tau taip blogai HappyAngel. Geriu dar tik trecia diena po puse dozes. Plius fluanxolis po puse tabl ryte (nors tureciau didint, gert ir per pietus). Bijau ka sakyt dar, bet lyg ir sviesesnes mintys kad ir po tu triju dienu. Dideliu salutiniu nejauciu, gal kiek nerimas pastipreja momentais, galva paskauda. Bet cia baika, palygint kaip iki tol jauciausi, arba kaip veikia netinkamas AD (pries metus teko gert Cipralex).
As be AD dar psichoterapija lankau. Jau 4 m. Manau sis derinys veikia geriausiai, kai vien terapija nebepadeda. Yra ziauriai sunku grumtis su savo vidiniais demonais, keistis.
Buvo momentas kai jau sakiau sau, vienodai ant visko, gulsiu i ligonine, nes jau nebegaliu:( bet gal pavyks be jos. Jei ne aplinkybes darbe, tikrai buciau gulus.
Parasysiu, kaip kas vyksta su brintelixo gerimu, dozes didinimu.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Rasa Basa rašė:Liudna skaityt, kad tau taip blogai HappyAngel. Geriu dar tik trecia diena po puse dozes. Plius fluanxolis po puse tabl ryte (nors tureciau didint, gert ir per pietus). Bijau ka sakyt dar, bet lyg ir sviesesnes mintys kad ir po tu triju dienu. Dideliu salutiniu nejauciu, gal kiek nerimas pastipreja momentais, galva paskauda. Bet cia baika, palygint kaip iki tol jauciausi, arba kaip veikia netinkamas AD (pries metus teko gert Cipralex).
As be AD dar psichoterapija lankau. Jau 4 m. Manau sis derinys veikia geriausiai, kai vien terapija nebepadeda. Yra ziauriai sunku grumtis su savo vidiniais demonais, keistis.
Buvo momentas kai jau sakiau sau, vienodai ant visko, gulsiu i ligonine, nes jau nebegaliu:( bet gal pavyks be jos. Jei ne aplinkybes darbe, tikrai buciau gulus.

Taip mano būklė dabar kritinė. Kaip sakau depresijos juodžiausia ir giliausia duobė.
Manau tau bus lengviau ir geresnis efektas, nes lankai psichoterapiją. Aš to sau leisti negaliu, todėl lankausi tik tam tikrais laikotarpiais pas psichologus, psichoterapeutus poliklinikoje. Bet tai būna max 10 apsilankymų, tai ką ten gali padėti. Ir dabar vaikštau, bet būklė tik blogėja.
Man cipralex tiko...kokiems 2 mėnesiams, gal 1 mėnesiui, jau sunku atkurti. Paskui kaip taisyklė, kaip ir visi kiti antidepresantai ima neveikti. Nejaučiu jų gydomojo poveikio. Žinau, kad pati kalta esu, kad dar kai dirbau nesiėmiau gydytis ne tik psichiatrų rašomais vaistais, bet ir psichoterapija, daugiau sau, savo sveikatai dėmesio neskyriau. Dabar jau liga įsisenėjusi ir progresuoja, beveik nejuntu pagerėjimų, išskyrus tuos laikotarpius kol dar pradžia įvedinėjant naują tinkantį antidepresantą, o jo poveikis trunka max 1 mėn.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
HappyAngel rašė:
Rasa Basa rašė:Liudna skaityt, kad tau taip blogai HappyAngel. Geriu dar tik trecia diena po puse dozes. Plius fluanxolis po puse tabl ryte (nors tureciau didint, gert ir per pietus). Bijau ka sakyt dar, bet lyg ir sviesesnes mintys kad ir po tu triju dienu. Dideliu salutiniu nejauciu, gal kiek nerimas pastipreja momentais, galva paskauda. Bet cia baika, palygint kaip iki tol jauciausi, arba kaip veikia netinkamas AD (pries metus teko gert Cipralex).

Taip mano būklė dabar kritinė. Kaip sakau depresijos juodžiausia ir giliausia duobė.
Manau tau bus lengviau ir geresnis efektas, nes lankai psichoterapiją. Aš to sau leisti negaliu, todėl lankausi tik tam tikrais laikotarpiais pas psichologus, psichoterapeutus poliklinikoje. Bet tai būna max 10 apsilankymų, tai ką ten gali padėti. Ir dabar vaikštau, bet būklė tik blogėja.
Man cipralex tiko...kokiems 2 mėnesiams, gal 1 mėnesiui, jau sunku atkurti. Paskui kaip taisyklė, kaip ir visi kiti antidepresantai ima neveikti. Nejaučiu jų gydomojo poveikio. Žinau, kad pati kalta esu, kad dar kai dirbau nesiėmiau gydytis ne tik psichiatrų rašomais vaistais, bet ir psichoterapija, daugiau sau, savo sveikatai dėmesio neskyriau. Dabar jau liga įsisenėjusi ir progresuoja, beveik nejuntu pagerėjimų, išskyrus tuos laikotarpius kol dar pradžia įvedinėjant naują tinkantį antidepresantą, o jo poveikis trunka max 1 mėn.

Nezinau ar klausiau, bet speju nebandet lamotrigino? Daug daktaru dar mano, kad jis epilepsijai vien tinka, bet as ir pats naudojes ir jo labai geri atsiliepimai, kaip priedas prie SSRI antidepresantu, plius jis nera slopinantis kaip depakinas ar carbamazepinas ir stipriai veikia depresija.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:Nezinau ar klausiau, bet speju nebandet lamotrigino? Daug daktaru dar mano, kad jis epilepsijai vien tinka, bet as ir pats naudojes ir jo labai geri atsiliepimai, kaip priedas prie SSRI antidepresantu, plius jis nera slopinantis kaip depakinas ar carbamazepinas ir stipriai veikia depresija.

Ne, lamotrigino nesu vartojusi. Tik baisoka, nes patirtis su finlepsinu, depakinu buvo tragiškai nuvilianti.
Parašė Laiminga77
#354472 Sveiki,
Noriu pasidalinti savo patirti apie vaistus ir pasveikima. Lygiai pries 8 men 27.gruodzio 2015m. prasidejo nerimas, panikos priepoliai, baimes viskam . Vis stiprejo ir isisukdavo taip stipriai, kad man atrode viskas beprasmiska...pradzioje vartojau zolinius vaistus, tada Xanax 1ml. Vaiksciojau kaip sapne. Psichologai ir psichiatrai dirbo savo darba, as isbandziau 3 skirtingus( Coaxil, Flux, Elontril,) antidepresantus. ir nr:4 Brintellix 5ml. mane isgelbejo ir atstate i mano laimingasias gyvenimo vezias :flo
Tik po 6 savaiciu pajutau visiska pasveikima.....pirma savaite pykino, jautesi net pablogejimas, bet jau po 4 sav. pajutau sviesa gyvenimui ir mano panikos, baimes, ir nenoras viskam pradejo keistis i dziaugsma, laime, vilti ir pagaliau pasveikima!!
Tai darbas pilnas kantrybes , psichologinis darbas su savimi ir didziulis tikejimas ir noras buti vel sveikam!! Viska imanoma dariau: joga, cakru meditacija, skaitau motyvuojancias knygas.. Labai padejo mano draugas, ir kitos drauges, nebijojau kalbeti apie tai, nes zinau, kad daug zmoniu susiduria su depresija ir uzsidaro savyje. Bet kiekvienas yra individumas ir kiekvieno depresija yra skirtinga, kaip ir pasveikimo budas. :)))
Linkiu kiekvienam atrasti isgijimo buda ir dziaugtis gyvenimu dar labiau nei iki to!!! B) B)

p.s del Libido Brintellix. kaip ir daugelis SSRI antidepresantu slopina orgazma. Atradau buda, kad neslopintu: geriu vitamino E kapsules 1 per diena.
Vartotojo avataras
Parašė estranged
#355312 Geras antidepresinis poveikis, bet nerimo neveikia taip gerai kaip gryni SSRI, todel teko keist. Pasaliniu beveik nera, pirmas 2-3 savaites pykino, bet nieko baisaus ir svarbiausia orgazmo neslopina.
Parašė vicyokz
#357069 Nueme man panikos atakas. Zenkliai susilpnejo socialinio fobija. Pagerejo demesio koncentracija, salutiniu visiskai nebuvo, taciau nesumazino nerimo todel perejau prie seroxat paroxetinum 20mg. Geriu tik 6d. pazesim kaip bus. Nes kol kas nuo 20mg sustiprejo nerimas, apatija. Bet mane psichiatre perspejo kad taip gali but.
Vartotojo avataras
Parašė Katinas
#357177 O aš galvojau, kad venlafaxinas brangus :D