Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
malonas rašė:Ar Abilify yra migdantis neuroleptikas, toks kaip, pvz., olanzapinas?

Ne, jis vienas maziausiai migdanciu
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#350531 As tai rytais geriu olanzapina su seroxatu 10 mg ryte 10 nakciai su mirtazapinu. Geriau ir ryte 20, bet gyd tipo ryte ir vakare patare :)))
Vartotojo avataras
Parašė Astro-Meška
#350863 Pradėjau prieš kelias dienas. Iš pradžių pykino, gal dvi dienas. Geriu po 15mg jau. Iš pradžių gėriau 7,5mg.
Nežinau ar nuo abilify ar kad metu quetiapine galiu geriau susikaupti, skaityt, rašyt, mąstyt. Tik visiškai neaktyvina, gal net slopina. Ir vėl gal dėl quetiapine sumažinimo gal dėl šio vaistuko mažiau norisi valgyt. :)))
Vartotojo avataras
Parašė biggie
KunigaikštisMyškinas rašė:Pradėjau prieš kelias dienas. Iš pradžių pykino, gal dvi dienas. Geriu po 15mg jau. Iš pradžių gėriau 7,5mg.
Nežinau ar nuo abilify ar kad metu quetiapine galiu geriau susikaupti, skaityt, rašyt, mąstyt. Tik visiškai neaktyvina, gal net slopina. Ir vėl gal dėl quetiapine sumažinimo gal dėl šio vaistuko mažiau norisi valgyt. :)))

Jo, kai kuriem kognityvines funkcijas tikrai pagerina, as pats per mazai ji vartojau, kad ka nors buciau pajautes, bet yra kam tikrai padeda:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2583964/
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
#353085 sveiki.idomus vaistai:) gal kas juos vartojat?skaiciau kad jie veikia dalinai d2 receptorius.kazin ar nuo ju nebuna haliucinaciju?
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#354379 Kuriuo paros metu juos vartojat ar vartojot? Ryte ar vakare? Psichiatras liepė gert ryte, nes jie atseit aktyvina, bet mane žiauriai migdo. Gal vakare būtų geriau? Geriu Arisppa trečia diena.
Parašė zaliasis
malonas rašė:Kuriuo paros metu juos vartojat ar vartojot? Ryte ar vakare? Psichiatras liepė gert ryte, nes jie atseit aktyvina, bet mane žiauriai migdo. Gal vakare būtų geriau? Geriu Arisppa trečia diena.

As tai situos vartojau vakare nes kai rytais gerdavai tai jie mane irgi migdydavo tik kad jie man nieko gero nedave tik potencija dingo.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#354386 Gerdavau ryte juos ir siaip neblogai buvo, bet pridejus escitaloprama akatizija prasidejo ir, kadangi nekompensuojami, ilgai ju negeriau
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#354546 Pastebėjau, kad nebegaliu vartoti tiek kofeino kaip anksčiau. Anksčiau galėdavau visą dieną gerti kavą ir dar išgerti litrą energetinio, dabar nuo mažos skardinės red bull apima drebulys. Manau, tai į gera. Nėra čia ko tiek to kofeino vartoti. :super
Vartotojo avataras
Parašė biggie
malonas rašė:Pastebėjau, kad nebegaliu vartoti tiek kofeino kaip anksčiau. Anksčiau galėdavau visą dieną gerti kavą ir dar išgerti litrą energetinio, dabar nuo mažos skardinės red bull apima drebulys. Manau, tai į gera. Nėra čia ko tiek to kofeino vartoti. :super

Kava, arbata ar kiti naturalus kofeino saltiniai priedo turi daug antioksidantu ir antiveziniu savybiu, vat red bulliai, kur cukrus, kofeinas ir taurinas kartu tai turetu buti reciau
Vartotojo avataras
Parašė malonas
#354556 Aš tiek gerdavau, kad išlikčiau neužmigus nuo olanzapino... Bet dabar to nebereikia, nes su Arisppa pradėjau miegoti normaliai - 8 h. Kartais net nesijaučiu pavargus.
Vartotojo avataras
Parašė biggie
malonas rašė:Aš tiek gerdavau, kad išlikčiau neužmigus nuo olanzapino... Bet dabar to nebereikia, nes su Arisppa pradėjau miegoti normaliai - 8 h. Kartais net nesijaučiu pavargus.

aripiprazolis, beje, veiksmingas antidepresantas, vienoj studijoj jo veikimas paprastai depresijai buvo dar geresnis, nei bipolinej, kur dauguma neuroleptiku atvirksciai
Parašė zaliasis
#354660 Man nuo sito vaisto po gal 9 men ar metu dingo visiskai potencija nors dabar kelis menesius geriu risperidon bet ji vis tiek neatsiranda tikriausiai irgi slopina kaip manot ar tureciau pasakyt savo psichiatrei sitai?
Vartotojo avataras
Parašė Vaiduk
zaliasis rašė:Man nuo sito vaisto po gal 9 men ar metu dingo visiskai potencija nors dabar kelis menesius geriu risperidon bet ji vis tiek neatsiranda tikriausiai irgi slopina kaip manot ar tureciau pasakyt savo psichiatrei sitai?

Psichiatras gali pasiulit potencija kelianciu vaistu, bet va vienam pazystamui net jie nepadejo, tai mete vaistus vien del to, kad potencijos nera....Jei tokiu atveju yra antra puse, jai gali nepatinkt, bet as asmeniskai nepergyvenu del to, kad 10 kartu susilpnejo potencija per tuos 7 metus gydimosi :D
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
zaliasis rašė:Man nuo sito vaisto po gal 9 men ar metu dingo visiskai potencija nors dabar kelis menesius geriu risperidon bet ji vis tiek neatsiranda tikriausiai irgi slopina kaip manot ar tureciau pasakyt savo psichiatrei sitai?

....

Kartojuos simta kartu potencija sutrinka Nes isbalansuoja vaistai hormonus. Pasidaryk testosterona, prl, e2 , lh , fsh. Parasyk cia atsakymus pasakysiu kaip ka tvarkyti. Daktare niekuo siuo klausimu nepades