- 2016 09 06, 20:15
Toks lengvas aktyvavimas nuo SSRI buna daugeliui pradzioj gydymo, bet jeigu is tikruju "lipimas sienom", greiciausiai aktyvuojasi misri busena, kai manija ir depresija buna kartu. Ka galiu pasakyti, tai gydymas, pirmiausia, turetu buti nuotaika stabilizuojanciais vaistais, nes antros kartos neuroleptikai kaip olanzapinas ar quetiapinas irgi patvirtinti kaip antidepresantai.
Kai man buvo manijos epizodas, as vartojau viena cipralexa, tada gydytojas pridure carbamazepina, bet reikalai nesitvarke, kol nebuvo uzmestas olanzapinas, kuris yra labai stiprus anti-maninis vaistas, turintis ir antidepresantiniu savybiu. Tada jau galejau vartoti ir antidepresanta, bet cia irgi ne win-win situacija, nes daugelis neuroleptiku augina svori, tai cia paciento ir daktaro darbas surasti aukso viduriuka
[/quote]
Tai pasaliniu nebijau nes gyvenimas dabar vien nesamones, o mirtazapinas irgi sake augina svori, bet man nieko nepadare per 9 menesius.
biggie rašė:estranged rašė:Mirtazapinas irgi kelia serotonina, bet nepakankamai stipriai, net ir kombinacijoj su cipralexu ar seroxatu, kad sukeltu serotonino sindroma. Azitacija, nenusedejimas vietoj, siurpas, prakaitas, pyktis ar euforine busena - visus situos teke ir man patirt. Tiesiog buna zmoniu, kurie atrodo kaip gryni depresininkai, bet tikrovej turintys bipolini sutrikima ir antidepresantai pavieniui sukelia tokias busenas. Tokiu atveju, jei antidepresantai turi kazkoki tai teigiama poveiki, rasomi antimaniniai vaistai kaip atipiniai neuroleptikai ar valproatai, kad prilaikytu SSRI. Pvz. yra USA toks vaistas kaip Symbiax, tai yra olanzapinas + fluoxetinas, praeityje yra buve ir daugiau tokiu vaistu kaip antidepresantas + antipsichotikas, nes, tiesiog, ta depresija nepasikelia vartojant tik viena vaista.
Ok, o tau po to kai uzeidavo manijos reikejo nutraukt vaistus, nes man iki tokio perstimuliavimo privede, kad sienom norejau lipt, bet tuo paciu ziauriai nesinorejo mest vaistu, kad nesugryztu simtomai nuo kuriu gydziausi. Tada bandziau mazint, bet net mazesnes dozes nebetoliaravau. Su bromazepamo pagalba mesdavau nemazines dozes. Ir dar vienas keistumas, kad po to vel bandant sugryst prie ssri negreit pavygdavo, nes po pirmos dozes jausmas, kad vel stoga raut pradeda ir taip atidedavau dar menesiui kol pagaliau vel priimt pradejo.
Toks lengvas aktyvavimas nuo SSRI buna daugeliui pradzioj gydymo, bet jeigu is tikruju "lipimas sienom", greiciausiai aktyvuojasi misri busena, kai manija ir depresija buna kartu. Ka galiu pasakyti, tai gydymas, pirmiausia, turetu buti nuotaika stabilizuojanciais vaistais, nes antros kartos neuroleptikai kaip olanzapinas ar quetiapinas irgi patvirtinti kaip antidepresantai.
Kai man buvo manijos epizodas, as vartojau viena cipralexa, tada gydytojas pridure carbamazepina, bet reikalai nesitvarke, kol nebuvo uzmestas olanzapinas, kuris yra labai stiprus anti-maninis vaistas, turintis ir antidepresantiniu savybiu. Tada jau galejau vartoti ir antidepresanta, bet cia irgi ne win-win situacija, nes daugelis neuroleptiku augina svori, tai cia paciento ir daktaro darbas surasti aukso viduriuka
[/quote]Tai pasaliniu nebijau nes gyvenimas dabar vien nesamones, o mirtazapinas irgi sake augina svori, bet man nieko nepadare per 9 menesius.