Moderatorius: signs

Parašė burial
#262587 Naujesnes kartos stimuliuojantis stabilizatorius, ypatingai gerai veikiantis bipolines depresijos faze. Kas vartojot, kokie atsiliepimai? Man paciam jis labai veiksmingas
Parašė Baran
#262588 lietuvoj nera tokio neradau anotacijos
Parašė burial
#262638 http://extranet.vvkt.lt/paieska/

Va cia gali ji rasti. Tikrai manau verta si vaista isbandyti, ypac kuriems bipolinis sutrikimas buna be pastebimai isreikstos manijos, o vyrauja depresija
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#359336 Jeigu kas nors vartojate, tai kokiais kiekiais ir ar šis vaistas neįtakoja kraujospūdžio ar širdies darbo?

Nuo ko jūs jį naudojate? Ar tik nuo bipolinės depresijos ar ir nuo kitų sutrikimų?

Dar domina, ar jis nekelia mieguistumo ir kaip su svorio auginimu?

:aciu
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#359441 Na negi nieks nesate bande šio vaisto? :sos: :verkiu
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
HappyAngel rašė:Na negi nieks nesate bande šio vaisto? :sos: :verkiu

Vien auksciausias balais jy vertina zmones uzsienio forumuose, sako, kad vienintelis vaistas pastates ant koju.. Aisku, nereiskia, kad ir jum taip bus.. Pagrindine skiriamas Bipol sutrikimams, bet jei daktaras jusu mato, kad tiktu jusu simptomus pagerinti gali skirti ir kitiem atvejam.. Daznai skiriamas salia Licio, nes jie labai dera kartu.. Vaistas idomus tuo, kad tinka zmonem su depresija plius padeda sureguliuoti nuotaiku kaitas..

Noreciau jy isbandyti.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#359445 Ai, labai fainiai dera su kvetiapinu, pamenu tu jy geri. Plius shizoafektiniam sutrikimui tokia kombinacija skiriami irgi.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Phurriz rašė:Ai, labai fainiai dera su kvetiapinu, pamenu tu jy geri. Plius shizoafektiniam sutrikimui tokia kombinacija skiriami irgi.

Ačiū Dievui, kad dar tik vienpolė pas mane depresija ir mišrūs asmenybės sutrikimai. Jų tai jau vaistais negydo. O kad lamotriginas tinka su ličiu, tai dar nežinojau. Aš jau džiaugiausi, kad litį nuims. Ir gydytoja taip kalbėjo, kad litis netinka man, tai bandysime šį vaistą. Taip skaičiau, kad juo gydo ir vienpolę depresiją.
Yra man prirašyta nuotaikų kaita, bet čia ne bipolinis sutrikimas. Kvetiapino geriu mažai, tik miegui.

Nesergu psichoze, ar kokiu šizoafektiniu ar pan., tai nematau prasmės dar gerti saujom vaistus.

Pradėjau mažinti litį pati, nes jau negalėjau tverti, ir ar čia sutapimas, reiks stebėti, bet šiandien daug geriau jaučiuosi. Mažinu litį jau kokia savaitė.

Kas labiausiai gąsdina, tai lamotrigino šalutiniai :( Nu kaip paskaitau, tai plaukai pasišiaušia ir nerimas sukyla. Net pagalvoju, gal pas mus jis toks retai skiriamas bijant jo šalutinių poveikių :oops:
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
HappyAngel rašė:
Phurriz rašė:Ai, labai fainiai dera su kvetiapinu, pamenu tu jy geri. Plius shizoafektiniam sutrikimui tokia kombinacija skiriami irgi.

Ačiū Dievui, kad dar tik vienpolė pas mane depresija ir mišrūs asmenybės sutrikimai. Jų tai jau vaistais negydo. O kad lamotriginas tinka su ličiu, tai dar nežinojau. Aš jau džiaugiausi, kad litį nuims. Ir gydytoja taip kalbėjo, kad litis netinka man, tai bandysime šį vaistą. Taip skaičiau, kad juo gydo ir vienpolę depresiją.
Yra man prirašyta nuotaikų kaita, bet čia ne bipolinis sutrikimas. Kvetiapino geriu mažai, tik miegui.

Nesergu psichoze, ar kokiu šizoafektiniu ar pan., tai nematau prasmės dar gerti saujom vaistus.

Pradėjau mažinti litį pati, nes jau negalėjau tverti, ir ar čia sutapimas, reiks stebėti, bet šiandien daug geriau jaučiuosi. Mažinu litį jau kokia savaitė.

Kas labiausiai gąsdina, tai lamotrigino šalutiniai :( Nu kaip paskaitau, tai plaukai pasišiaušia ir nerimas sukyla. Net pagalvoju, gal pas mus jis toks retai skiriamas bijant jo šalutinių poveikių :oops:

Na zinai as cia tik siaip bandau bent kazkuo padeti, as juk net tiksliai nezinau kas Tau yra.. Galvojau Tau bipolinis, o bipolikam litis su lematogrinu daznai skiriamas..
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#359520 Tai pas mane paraše yra mano diagnozė

F33.2 Pasikartojantis depresinis sutrikimas, sunkios depresijos epizodas be psichozės simptomų

ir

F61 Mišrūs ir kiti asmenybės sutrikimai
Vartotojo avataras
Parašė superbipo
#360084 Hey, as turiu bipolar type II. Turiu manijas, kurios tikrai issiskiria ir nebuna abejoniu, kad manija, bet deja, depresija dazniau uzeina. Naudoju Lamotrigine, dabar 150mg, bet po 3 savaiciu pasieksiu reikiama 200mg doze. Nenaudoju lithium ar kitokiu vaistu, nuo kuriu lengva priaugti svorio, tai buvo pagrindine priezastis sitam vaistu pasirinkimui. Salutinis efektas, del kurio gydytojai bijo israsyti lamotrigine yra odos berimo rizika, gali buti net gyvybei pavojinga forma jo, bet paprastai tik pastebejus, sustabodamas vaisto vartojimas ir rizika isnyksta. Man berimu nebuvo kol kas, tikiuosi, nesikeis tai. Kitas minusas sio vaisto yra ilgas pripratimo laikas, pradedama vartoti 25mg dvi savaites, tada didinama iki 50mg, vel dvi savaites ir tada kas savaite pridedama po 25mg iki kol pasiekiama reikalinga 200mg doze. Geras dalykas apie vaista, kad net nepasiekusi pilnos dozes, jauciu pozityvu ju poveiki, zinoma, ne vien vaistai, bet ir daug terapiju padejo.

Nuo maniju kartais pavartoju 25mg Quetiapine, bet maximum dvi savaites ir jokiu blogu saveiku nera tarp situ vaistu.

Tai va, isvada- puikus vaistas jei netycia neatsiranda nepageidaujamas berimas. Pilnai isvengiama rizikos priaugti svori ir is tiesu veikia.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#360343 superbipo, o jums buvo taikytas litis?

Nes vieni sako, kad jis augina labai svorį. Kiti kalba, kad neaugina. Tai realiai pati aš net ir nežinau, ką galvoti. :sos:

Apetitas yra, bet kaltinu paroxetiną. O galkaltas ir litis, nors ličio dozė pas mane nėra didelė. Per dieną tik viena tabletė - 450 mg.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
superbipo rašė:Hey, as turiu bipolar type II. Turiu manijas, kurios tikrai issiskiria ir nebuna abejoniu, kad manija, bet deja, depresija dazniau uzeina. Naudoju Lamotrigine, dabar 150mg, bet po 3 savaiciu pasieksiu reikiama 200mg doze. Nenaudoju lithium ar kitokiu vaistu, nuo kuriu lengva priaugti svorio, tai buvo pagrindine priezastis sitam vaistu pasirinkimui. Salutinis efektas, del kurio gydytojai bijo israsyti lamotrigine yra odos berimo rizika, gali buti net gyvybei pavojinga forma jo, bet paprastai tik pastebejus, sustabodamas vaisto vartojimas ir rizika isnyksta. Man berimu nebuvo kol kas, tikiuosi, nesikeis tai. Kitas minusas sio vaisto yra ilgas pripratimo laikas, pradedama vartoti 25mg dvi savaites, tada didinama iki 50mg, vel dvi savaites ir tada kas savaite pridedama po 25mg iki kol pasiekiama reikalinga 200mg doze. Geras dalykas apie vaista, kad net nepasiekusi pilnos dozes, jauciu pozityvu ju poveiki, zinoma, ne vien vaistai, bet ir daug terapiju padejo.

Nuo maniju kartais pavartoju 25mg Quetiapine, bet maximum dvi savaites ir jokiu blogu saveiku nera tarp situ vaistu.

Tai va, isvada- puikus vaistas jei netycia neatsiranda nepageidaujamas berimas. Pilnai isvengiama rizikos priaugti svori ir is tiesu veikia.

Nebijok gerti lematogrina su quetiapinu, nes jie kartu labai dera ir nesipesa :)
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#360683 Phurriz, nu nenoriu aš to lamotrigino ir quetiapino. Apskritai aš quetiapiną geriu tik nakčiai, miegui. Viskas, jokių didelių jo dozių ir pan. Gydytojai to net nesiūlo žinodami, kaip jis mane veikia ir pan.
O su gydytoja aptarėme dėl lamotrigino, ir ji pati bijo, kad gali būti daug šalutinių, ypač, kas liečia odos susirgimus.
Dar didelė mano baimė - priaugti svorio, tai va. Be to aš ne bipolikė, kad man reikėtų būtinai stiprių nuotaikos stabilizatorių. Čia kaip pavyzdys su ličiu. Nieko jis man nestabilizavo. Ir dabar gyvenu vien su raminamaisiais.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
#360694 Na siulyciau hormonus pasitikrinti, as kai susitvarkiau hormonus tik tada pradejo gereti.