- 2016 12 15, 17:18
sigita12 rašė:Noriu paklausti visu,ar pas jus pojuciai kune daznai kaitaliojasi?tarkim siandien akis skauda,mirguliuoja,po keliu dienu aptirpes veidas,dar po dienos galvos svaigimas..ir ar daznai kankina tustuma galunese,silpnumai?Lauiu paskirto mrt ir tiesiog isproteti galima nuo laukimo kada visaj savijauta nepaaiskinamai bloga.prisitaikiau sau jau ir isetine skleroze nes pojuciai tai labai panasus ir depresija sergant ir IS....
Man kaitaliojosi. Kai jau atrodydavo, kad vienus pojūčius perpratau ir jau atpažįstu ir nebepanikuoju jiems užėjus, nes žinau, kad čia depresija (skrandžio ir virškinimo sutrikimai, pykinimas, skausmai po apatiniais šonkauliais, galvos svaigimas), tada lyg tyčia visu intensyvumu atsirasdavo nauji (širdies permušimai ir duriantis širdies skausmas, nerviniai tikai, rankų ir kojų tirpimas, trišakio ir tarpšonkaulinio nervo skausmai ir t. t.). Depresija mano kūne pasireiškė labai plačiu simptomų spektru, todėl beveik metus laiko klaidingai ieškojau fizinių ligų. Bet kuriuo atveju, labai svarbu išsitirti, kad tie pojūčiai tikrai nėra dėl somatinės ligos. Kai jau buvau tikra, kad mano atveju visi simptomai yra dėl depresijos - tapo lengviau juos ištverti arba tiesiog juos priimti suvokiant, kad tai laikina ir kad tikrai bus geresnių dienų, kai nieko neskaudės ir nereikės visą dieną prasėdėti ant unitazo