Moderatorius: signs

Parašė face
#360925 Mirtazapiną tiek aš, tiek mano gydytoja nelaikome tinkamu variantu dėl to, kad jis labai dažnu atveju kelia apetitą, tad didina svorį. Vaistai su tokiu šalutiniu poveikiu man nepriimtini, mano gydytoja taip pat mano, kad jeigu toks vaistas nėra būtinas ir galima jam rasti alternatyvų - tai nėra reikalo jo vartoti, nes augantis svoris taip pat neprideda sveikatos - nei fizinės, nei emocinės...
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#360940 Kažkoks košmaras. Išgėriau bupropiono ir taip bloga, t.y. pykina, galva svaigsta, tik lovoj lindžiu.

Anksčiau vartojant Elontrilį vieną ir su sertralinu nebuvo nieko panašaus, jokių šalutinių kaip kad dabar. Spėju negersiu bupropiono, nes pavargau kankintis nuo vaistų. Tuo labiau, kad aktyvinti manęs labai ir nereikėtų dėl įkyrių minčių. Labai sudėtinga, kai su didesne patirtimi gydytoja pataria gerti max 30 mg paroxetine ir nedidinti, o poliklinikoje paroxetiną pakelia iki 40 mg ir dar prideda Elontrilio 150 mg.

Nesuvokiu, kas, bet kažkas ten tarpusavyje pjaunasi. Derinys Paroxetinas + bupropionas + ličio karbonatas. Žiauru, kiek vaistų geriu :bloga
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
face rašė:Mirtazapiną tiek aš, tiek mano gydytoja nelaikome tinkamu variantu dėl to, kad jis labai dažnu atveju kelia apetitą, tad didina svorį. Vaistai su tokiu šalutiniu poveikiu man nepriimtini, mano gydytoja taip pat mano, kad jeigu toks vaistas nėra būtinas ir galima jam rasti alternatyvų - tai nėra reikalo jo vartoti, nes augantis svoris taip pat neprideda sveikatos - nei fizinės, nei emocinės...

Pritariu 100 proc.
Teko naudoti, tik blogi prisiminimai. Svorio augimas dėl siaubingo apetito, vos atsikeli į darbą, ilgą laiką mieguista ryte būni. Man dar ir nuotaika būdavo bloga jau nuo pat ryto.

Face, džiugu girdėti, kad gerėja reikalai. B)
Parašė face
#360942 HappyAngel, mane irgi labai pykino iš pradžių, kai antrą kartą pradėjau jį vartoti, nors pirmą kartą vartojant to nebuvo. Su laiku tas pykinimas praėjo, gal pirmą savaitę buvo sunkiausia dėl pykinimo. Manau, kad man pykinimas sustiprėjo Elontrilio vartojimo pradžioje, nes jis sustiprino nerimą. Bet jeigu jauti, kad būtent gali pjautis vaistų derinys - tai turėtų gydytoja į tai atsižvelgti.
Parašė face
HappyAngel rašė:
face rašė:Mirtazapiną tiek aš, tiek mano gydytoja nelaikome tinkamu variantu dėl to, kad jis labai dažnu atveju kelia apetitą, tad didina svorį. Vaistai su tokiu šalutiniu poveikiu man nepriimtini, mano gydytoja taip pat mano, kad jeigu toks vaistas nėra būtinas ir galima jam rasti alternatyvų - tai nėra reikalo jo vartoti, nes augantis svoris taip pat neprideda sveikatos - nei fizinės, nei emocinės...

Pritariu 100 proc.
Teko naudoti, tik blogi prisiminimai. Svorio augimas dėl siaubingo apetito, vos atsikeli į darbą, ilgą laiką mieguista ryte būni. Man dar ir nuotaika būdavo bloga jau nuo pat ryto.

Face, džiugu girdėti, kad gerėja reikalai. B)

Ačiū, HappyAngel, truputį gerėja. Labai truputį, bet man tas truputis yra toks brangus ir svarbus, nes pradėjus vartoti bupropianą daugiau nei mėnesį laiko siaubingai blogėjo. Nemanau, kad būtent vien dėl vaisto, nors žinoma, jo šalutinis poveikis tikrai blogino savijautą, bet dar labiau savijautą blogino visokios mano gyvenimiškos peripetijos, kai jau atrodė, kad žemė slysta iš po kojų. Dabar bent jau nepraleidžiu ištiso pusdienio verkdama... Tai tiek.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
biggie rašė:
face rašė:Update'inu savo antrosios draugystės su Elontriliu scenarijų: šiaip mano atveju atrodo, kad tikrai tinkantis vaistas, daugmaž visi kiti šalutiniai reiškiniai jau atslūgo, bet užtat jau 12 parų (tiek laiko vartoju Elontrilį), kaip esu visai susipykusi su miegu. Ir taip nemiga buvo įsivažiavusi dar iki sugrįžtant prie Elontrilio, bet sugrįžus prie vaisto tai bent kol kas naktimis kratausi iš nerimo ir pamiegoti pavyksta realiai 2, maximum 3 valandas, o po to prasideda blūdijimas po namus, nes net pagulėti lovoje per sudėtinga. Visa šita kančia būtų gal ir lengviau pakeliama (nes manau, kad vis tiek dar maximum pora savaičių ir apsitvarkys šitie su vaisto vartojimo pradžia susiję nemigos ir nerimo paūmėjimai), bet gi reikia dirbti, o savo darbuose po tokių naktelių jaučiuosi visiškai "kominė" :(

Jei depresija stipri, tai mirtazapinas yra slopinantis antidepresantas, gerinantis miega, slopinantis streso poveiki ir gerinantis miego struktura. Bupropionas + mirtazapinas tikrai yra racionali kombinacija, nes mirtazapinas butent ir nuima ta azitacija, nenugulejima vietoj ir panasiai. Siaip net gi pasakyciau mirtazapinas man yra vienas is tu hedoniniu vaistu, kurie didina malonumo jausma, bupropiono nesu bandes, bet jis irgi farmakologiskai labai tinkantis pozityvu afekta depresijoj sukelt.

Man tai Mirtazapinas NR 1 vaistas kiek yra farmakologijoje kolkas. Nieko nera geriau sutrikusiam miegui ir depresinei nuotaikai gerinti negu Mirtazapinas.
Siaip geriausia kombinacija depresijai Mano nuomone Seroxatas + Mirtazapinas.
Parašė face
Phurriz rašė:
biggie rašė:
face rašė:Update'inu savo antrosios draugystės su Elontriliu scenarijų: šiaip mano atveju atrodo, kad tikrai tinkantis vaistas, daugmaž visi kiti šalutiniai reiškiniai jau atslūgo, bet užtat jau 12 parų (tiek laiko vartoju Elontrilį), kaip esu visai susipykusi su miegu. Ir taip nemiga buvo įsivažiavusi dar iki sugrįžtant prie Elontrilio, bet sugrįžus prie vaisto tai bent kol kas naktimis kratausi iš nerimo ir pamiegoti pavyksta realiai 2, maximum 3 valandas, o po to prasideda blūdijimas po namus, nes net pagulėti lovoje per sudėtinga. Visa šita kančia būtų gal ir lengviau pakeliama (nes manau, kad vis tiek dar maximum pora savaičių ir apsitvarkys šitie su vaisto vartojimo pradžia susiję nemigos ir nerimo paūmėjimai), bet gi reikia dirbti, o savo darbuose po tokių naktelių jaučiuosi visiškai "kominė" :(

Jei depresija stipri, tai mirtazapinas yra slopinantis antidepresantas, gerinantis miega, slopinantis streso poveiki ir gerinantis miego struktura. Bupropionas + mirtazapinas tikrai yra racionali kombinacija, nes mirtazapinas butent ir nuima ta azitacija, nenugulejima vietoj ir panasiai. Siaip net gi pasakyciau mirtazapinas man yra vienas is tu hedoniniu vaistu, kurie didina malonumo jausma, bupropiono nesu bandes, bet jis irgi farmakologiskai labai tinkantis pozityvu afekta depresijoj sukelt.

Man tai Mirtazapinas NR 1 vaistas kiek yra farmakologijoje kolkas. Nieko nera geriau sutrikusiam miegui ir depresinei nuotaikai gerinti negu Mirtazapinas.
Siaip geriausia kombinacija depresijai Mano nuomone Seroxatas + Mirtazapinas.

Phurriz, gal vis dėlto reikėtų labai aiškiai patikslinti, kad ši kombinacija geriausia būtent TAVO depresijos formai ir būtent tavo organizmas geriausiai priima tokią kombinaciją. Nes jeigu mirtazapinas būtų vienareikšmiškai geriausias - tai kiek daug būtų pasveikusių apie pasiekusių ilgalaikę remisiją. Bet nėra, net ir tarp tų, kurie jį vartoja/bandė vartoti.
Parašė face
Phurriz rašė:Tai ir parasiau didziaja raide Mano nuomone warm

:super

Man apskritai įdomu darosi, kiek gydytojai skirdami antidepresantą tiesiog skiria ir tada žiūri "pataikiau, tiko ar ne?", o kiek iš tiesų gydytojas diferencijuoja simptomatiką ir pagal ją parinkinėja vaisto rūšį. Įdomu, kodėl man Vasaros ligoninės konsultaciniame skyriuje paskyrė būtent Elontrilį :D Puiku, kad jis man tiko, bet įdomu, ar čia atsitiktinai pataikė paskirti tinkamą vaistą iš pirmo šūvio, ar pagal mano simptomatiką (kuri buvo miglota ir aš net nesugebėjau tada padoriai papasakoti, kokius simptomus jaučiu ir kaip jaučiuosi :bloga ) parinko būtent mano atvejui tinkamiausius... Nes kiek girdžiu, daugumai pirmiausia skiria serotoniną veikiančius AD, o po to, jeigu netinka, bando pritaikyti kitokio tipo AD. Bent jau kai buvau Dienos stacionare, iš visų ten buvusių žmonių be manęs nė vienas nevartojo Elontrilio. Daugiausia visi vartojo arba arba Cipralex, arba Zoloft, dar buvo keletas, kurie Valdoxan.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
face rašė:
Phurriz rašė:Tai ir parasiau didziaja raide Mano nuomone warm

:super

Man apskritai įdomu darosi, kiek gydytojai skirdami antidepresantą tiesiog skiria ir tada žiūri "pataikiau, tiko ar ne?", o kiek iš tiesų gydytojas diferencijuoja simptomatiką ir pagal ją parinkinėja vaisto rūšį. Įdomu, kodėl man Vasaros ligoninės konsultaciniame skyriuje paskyrė būtent Elontrilį :D Puiku, kad jis man tiko, bet įdomu, ar čia atsitiktinai pataikė paskirti tinkamą vaistą iš pirmo šūvio, ar pagal mano simptomatiką (kuri buvo miglota ir aš net nesugebėjau tada padoriai papasakoti, kokius simptomus jaučiu ir kaip jaučiuosi :bloga ) parinko būtent mano atvejui tinkamiausius... Nes kiek girdžiu, daugumai pirmiausia skiria serotoniną veikiančius AD, o po to, jeigu netinka, bando pritaikyti kitokio tipo AD. Bent jau kai buvau Dienos stacionare, iš visų ten buvusių žmonių be manęs nė vienas nevartojo Elontrilio. Daugiausia visi vartojo arba arba Cipralex, arba Zoloft, dar buvo keletas, kurie Valdoxan.

Gydytojai tai skiria vaista pagal tai ka zmogus pasako, tada jie mazdaug pagalvoja kas labiausiai tiktu.. ir bando :DD Jie turi praktikos pranasuma - tai jie jau mazdaug mato kuriam zmogui kuris vaistas labiau tiktu is savo praktiniu ziniu su daug pacientu.

O juodoji puse, kad yra vaistu firmu kurios moka daugiau pinigu daktaram, todel juos dazniausiai skiria :shock:
Vartotojo avataras
Parašė Kovotojas
#361447 su manim psihetras 40 minuciu kalbejo, nustate vaistus kurie man labai tiko, na vaziavau asmeniskai....
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#366963 Nesuvokiu, ar čia aš nenormali, ar gydytojai nesistengia depresijų formų, jų kilmės analize užsiimti. Jau išbandžiau visus, kurie tiko AD. Nuleidžiu rankas.

Vėl ta pati istorija. Man žiauriai blogai. Nenoriu gyventi.

Pagalvoju, jei tai egzistencinė depresija, tai man šakės. :bloga gal tai paaiškintų, kodėl manęs ilgesnį laiką neveikia vaistai.
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
HappyAngel rašė:Nesuvokiu, ar čia aš nenormali, ar gydytojai nesistengia depresijų formų, jų kilmės analize užsiimti. Jau išbandžiau visus, kurie tiko AD. Nuleidžiu rankas.

Vėl ta pati istorija. Man žiauriai blogai. Nenoriu gyventi.

Pagalvoju, jei tai egzistencinė depresija, tai man šakės. :bloga gal tai paaiškintų, kodėl manęs ilgesnį laiką neveikia vaistai.

Belieka pabandyti ECT. Nors baisi procedura, bet..
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#366984 Palauk, turi omenyje elektro šoko terapijas. Noway. Geriau mirsiu. Ir čia net sakyčiau principinis dalykas. Per daug arti žmonių buvau, kuriems jį darė, todėl nebūsiu bandomuoju triušiu...o gal pavyks...o gal ne. Ir faktas, kad nepadės. Jei vaistai nepadeda ir kalbu apie depresiją, kylančią iš asmenybinių sutrikimų. Tai pasakė gydytoja, psichologė...Vienintelis vaistas skausmingas ir sunkiai man prieinamas - ilgalaikė psichoterapija. Bet ar aš ištversiu ją? Taigi...Voverė rate vėl. Gyvenimas yra žiaurus - pernelyg švelnus pasakymas. Čia visi devyni pragaro vartai.
Parašė face
#366995 HappyAngel, jeigu tai ne depresija kaip liga, o galbūt esi depresinio tipo asmenybė (apie tokį tipą man, beje, kaip tik praėjusią savaitę pasakojo psichoterapeutas), tuomet reali išeitis tikriausiai būtų rimta nuosekli psichoterapija. Ir suprantu, kad tuomet viskas atsiremia į finansinį aspektą :( Kita vertus, dažnai negali žinoti, kiek čia asmenybės dalykų, o kiek depresijos, kuriai reikalinga ir vaistų pagalba, juolab, kad esi minėjusi forume, jog tau pirmojo epizodo metu gydymas vaistais buvo efektyvus. Visgi jeigu jau suki antidepresantų antrą ratą, o dabar jie nebepadeda, tai irgi gali būti ženklas, kad čia asmenybiniai dalykai. Man irgi atrodo, kad tavo situacijoje ECT išvis abejotinas reikalas, tokiai procedūrai reikia turėti labai aiškius argumentus, o ne tiesiog darytis dėl to, kad čia neva vienintelis likęs nebandytas būdas :bloga

Savo ruožtu galiu pasakyti, kad šįkart atvartojusi Elontrilį 4 mėnesius matau, jog jis šiek tiek pagelbėjo ištraukdamas iš visiškos duobės, bet savijauta nėra stabili ir nors kai kuriuos dalykus sutvarkė, tačiau liko visokių ryškių depresinių simptomų (nemigos problemos, nuolatinis nuovargis, išsekimo jausmas, energijos stoka, apatija). Tikriausiai teks pridėti antrą antidepresantą, o manęs ir ta mintis nelabai džiugina, tik dar bandau suprasti ar aš antro vaisto efektyvumu tiesiog nebetikiu, ar visgi bijau ir jaučiuosi neturinti jėgų prasidėti su antru vaistu ir kęsti jo šalutinius, nes ir be tų šalutinių labai nelengva ištempti kiekvieną dieną.