Moderatorius: signs

Vartotojo avataras
Parašė biggie
#361273 Gavau 10 tableciu recepta 15mg aripiprazolio kaip alternatyva olanzapinui, kad nekeltu svorio ir maziau slopintu. Turiu minciu jungti ji su lamotriginu bipolinei depresijai, nes tradiciniai AD man manija ir misrias busenas sukelia. Galbut ir kognityvines funkcijos pageretu
Vartotojo avataras
Parašė biggie
Ars Velvetica rašė:Ar kam nors aripiprazolis realiai padėjo prie bipolinio sutrikimo? Neklausiu apie vaisto veikimo mechanizmą, įdomios tik nuomonės iš praktikos.

Esu vartojes ji devynias dienas, viskas gerai, energijos pilnas, tik pridejus escitaloprama prasidejo akatizija, nenusedejimas vietoj ir t.t. Tai meciau, dabar galbut bandysiu dar karta be antidepresanto
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
biggie rašė:Gavau 10 tableciu recepta 15mg aripiprazolio kaip alternatyva olanzapinui, kad nekeltu svorio ir maziau slopintu. Turiu minciu jungti ji su lamotriginu bipolinei depresijai, nes tradiciniai AD man manija ir misrias busenas sukelia. Galbut ir kognityvines funkcijos pageretu

Aš tvarkydamasi vaistus radau 18 tablečių Abilify, na tiksliau ten gal pigesnis variantas, pavadinimas Arisppa.
Tai dabar galvoju, ar verta bandyti, nes energijos nulis. Nuotaikos nulis. Tik va bijau, jeigu tiks, tai kas tada bus daryti, nes jis gi brangus ir man nekompensuoja. Šiuos gavau iš gydytojo, tiesiog davė pabandyti. Gulint stacionare gyd. J. Bičkiene užsiminė, kad Abilify labai man tiktų, bet nekišo, nes žino, kokia jo kaina.

biggie, kaip manai, ar verta pasibandyti aripiprazolį? Ir ką manai į man vis dar keistą paskirtą mano psichiatrės vaistų derinį 40 mg paroxetine + 150 bupropion + 450 mg ličio karbonatas? Man tai visai nelogiška. Viena, labiau patyrusi gydytoja kaip tik man patarė savęs neužaktyvinti, nes tada kyla įkyrios, blogos mintys, todėl ir paroxetino ji patarė vartoti 30 mg ir ne daugiau. O dabar dar Elontrilis. Jis man nebuvo efektyvus anksčiau vartojant ir vieną, ir su sertralinu. O didinant dozes tik sukeldavo suicidines mintis. Esu visai pasimetusi.
Maniau, man gal kažkokia bipolinė depresija, bet gydytoja stebėjo stacionare, pasirodo - ne. Pas mane nėra manijos epizodų. Tiesiog nuotaikų kaita, kuri nėra išreikšta juoda - balta. Banguojanti, gali keisti per dieną kelis kartus, gali dienomis. Bet ta gera fazė, tai tik pakenčiama, normali nuotaika, jokių pakilimų ar euforijų.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
Phurriz rašė:Tipo nera jokios diagnozes, kad ji kompensuotu ? Diagnoze gauti betkokia yra lengva.

Žinau, kad Abilify kompensuoja tik šizofrenija sergantiems. Bet jei man tokios ligos nėra, tai kaip tada? O kai reiks važiuoti į komisiją dėl grupės, tai kaip tada atrodys? Negi vaidinsiu šizofrenikę?
Nemanau, kad gydytojas sau prisiimtų tokią atsakomybę. Na nebent nusipirktum, bet spėju kaina būtų nereali. :D
Vartotojo avataras
Parašė Phurriz
HappyAngel rašė:
Phurriz rašė:Tipo nera jokios diagnozes, kad ji kompensuotu ? Diagnoze gauti betkokia yra lengva.

Žinau, kad Abilify kompensuoja tik šizofrenija sergantiems. Bet jei man tokios ligos nėra, tai kaip tada? O kai reiks važiuoti į komisiją dėl grupės, tai kaip tada atrodys? Negi vaidinsiu šizofrenikę?
Nemanau, kad gydytojas sau prisiimtų tokią atsakomybę. Na nebent nusipirktum, bet spėju kaina būtų nereali. :D

Na tiesa sakai, bet jiem parasyt skaiciuka kitoki, kad butu vaistas kompensuojamas nera sunku. Bet jei tau nera sizofrenijos tai tikrai nelogiska butu gauti tokia diagnoze. Tik siaip sakau imanoma ir daug kas taip daro..
Vartotojo avataras
Parašė maumau15
biggie rašė:
Ars Velvetica rašė:Ar kam nors aripiprazolis realiai padėjo prie bipolinio sutrikimo? Neklausiu apie vaisto veikimo mechanizmą, įdomios tik nuomonės iš praktikos.

Esu vartojes ji devynias dienas, viskas gerai, energijos pilnas, tik pridejus escitaloprama prasidejo akatizija, nenusedejimas vietoj ir t.t. Tai meciau, dabar galbut bandysiu dar karta be antidepresanto

nuo vaistu akatizija tik bipolikams buna?:)
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#362498 Labai įdomu, ar daug kam padeda Abilify? Ar nebūna tų informaciniam lapelyje prirašytų begalės šalutinių poveikių? Aš vis nedrįstu jį gerti. Ir ar galima spręsti, ar Abilify tinka pavartojus jį 1-2 mėnesius?
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#362612 Abilify tik sizofrenijai kompensuojamas, sizoafektinio ir to nekompensuoja.

Atrodo greitai turesim nauja dopamino dalini agonista, t.y. kariprazinas (Cariprazine). Vadinas jis "Vraylar". Amerikoj jau praejo visas fazes sizofrenijai ir bipoliniam, Lietuvoj renkami zmones i tyrima bipoliniam sutrikimui gydyt, bet pats jo oficialiai neturiu ir visvien butu sansas gauti placeba, ko aisq nenoriu :)
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#362623 Man teks gerti nekompensuojamus. Pirkau firmos Arisppa 10 mg (taip paskyrė gydytoja pradžiai), nors sako, kad reiktų didinti iki 20 mg. Man tai atrodo didelė dozė. Aišku 10 mg vaistas pigesnis, be to visada būna pigesnis neoriginalaus gamintojo. Nors man aiškino gydytoja, kad pagal sudėtį ir veikimą nėra jokio skirtumo.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#362653 Opapa skaitau ir žiūriu, kad su escitalopramu Arisppa nelabai. Bet aš vien dėl svorio augimo mečiau paroxetiną, o ir poveikis nulinis. Tai kažin, ar manęs neužaktyvins escitalopramas + bupropionas + Abilify ? Kažkaip darosi baisoka, kad stogais nepradėčiau lakstyti :D Ir vis dar geriu litį. Tik jau tikriausiai paskutinį mėnesį, o tada jį nutrauksim.

Radau savo senus įrašys apie Abilify. Vartojimo pradžia kaip visada gera, id jaučiausi gerai. Manau, kad verta dar kartą pabandyti. Gal pakels iš visiškos apatijos. Norisi bent trumpam oakilti iš viiiiisiškos duobės.

Tik šįkart skyrė po 10 mg per dieną. Aš maksimum esu per dieną gėrusi 15 mg. Gydytoja sako vėliau didins iki 20 mg. Nesuvokiu, kam tokia didelė dozė? Gi man tik sunki depresija, dar atkasiau, kad nuo 2007 m. nebuvo pasiektas pagerėjimas. Depresija depresija ir asmenybės sutrikimai, bet jie čia ne prie ko.

Nežinau, bet bijau tos 20 mg dozės Arisppos. Ir bijau tai pasakyti psichiatrei. :oops:
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#362673 Vėl aš kaip įkyri musė. Bet iškilo klausimas, ar daug kam Abilify susilpnino regėjimą? Man labai aktualu, nes dabar jau neblogas minusas :(
Vartotojo avataras
Parašė biggie
#362690 depresijai dazniausiai skiriamas 2-5mg aripiprazolis, bipoliniam ir sizo sutrikimams dazniausiai 15mg viduriukas. Be to, bent man nezinoma, kuom escitalopramas gali netikti su abilify, nes siaip escitalopramas turi savybe nesikirsti su dauguma vaistu.
Vartotojo avataras
Parašė HappyAngel
#362709 Išgėriau ketvirtuką, gal nažiau iš 15 mg Abilify. Visą dieną kankinuosi. Juk anksčiau taip nebuvo. Mieguistumas, pykinimas, šalčio krėtimas, knygą skaitant akys kažkaip žvairinasi, reikia vieną primerkti. Bet tas blogumas viduje tai sunku nusakyti. Kaip prieš mirtį jaučiuosi. Į vakarą lyg geriau buvo, paskui vėl taip supykino. Žodžiu guliu kaip visiškas ligonis.

Gal netinka jis su kitais naudojamais vaistais. Dar geriu paroxetino 10 mg. Nutraukinėju. Bet čia tai tikrai be dėl paroxetino. Bijau, kad rytoj aš jo negersiu. Reiks gydytojos klausti, ką daryti. Bet tokius šalutinius juntu tik antrą kartą. Pirmąkart su venlafaksinu.
Vartotojo avataras
Parašė anglis
#364909 Sveiki man išrase sios vaistus del baimes nuo ryt pradesiu 10mg sake gyd ryte gerti vietoj solian žiuresiu kaip veiks šie vaistai