- 2017 04 18, 22:38
KunigaikštisMyškinas rašė:Man pakėlė olanzapino iki 20mg. taip pat quetiapino iki 400mg. Bet aš labai abejoju, kad tai ką pakeis. Pasakiau gyd. gad man tas olanzapinas kaip saldainiai, tai sakė, gal generikai prasti... Net nežinau ką čia sumislyti. Pati bandžiau iš olanzapino "Zalasta" ir "olanzapine actavis", tas pats... Po to prisiminiau, kad ligoninėj gėriau ir zyprexą, bet buvo tas pats. Siūlo haloperidolį, bet aš taip nenoriu jo. 
Du neuroleptikai ir taip nera dazna praktika, ypac du atipiniai, dazniau buna vienas atipinis, kitas tipinis, kaip haloperidolis, nors halo kaip ir turetu buti vartojamas tik trumpu laikotarpiu del tardyvines diskinezijos rizikos. Ar teko kada nors patirti manija? Paranoja yra lygiai tiek pat bipolines manijos simptomas kiek ir sizo sutrikimu. Pagal dabartini vaistu rezima dopaminas lyg ir turetu buti pakankamai uzblokuotas, o vat tokie vaistai kaip depakinas ar karbamazepinas gali palengvinti simptomus per gliutamato/Gaba neuromediatoriu sistema. Dideles potencijos benzodiazepinu, kaip lorazepamo ar klonazepamo, irgi nenurasyciau. Paranoja nera lengvas sutrikimas, taciau pries gydant haloperidoliu, reiktu ivertint ir rizika, kad gali issivystyti judesiu sutrikimai visam likusiam gyvenimui, su parkopanu ar be jo.
600mg quetiapine, 200mg lamotrigine, 45mg mirtazapine, 5mg lorazepam